Skocz do zawartości
IGNORED

Aurender W20

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

o co tu chodzi w tym wątku?

Marslo kupuje aurendera W20 za 70 000 i słucha patrząc w okno....wyobrażacie to sobie??

Wobec tego takie mam pytanie za 100 punktów......gdzie stoi jego system??

-w sypialni

-w kuchni na fortepianie

-w lesie u wiewórki

-w miejscu niedpowiednim(pod ścianą)

pozdr.

Test Aurendera W20;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Test ciekawy, reszta toru recenzenta raczej nie z tych topowych.

Malo o graniu plikow hirez i wykorzystaniu usb.

Ogolna opinia jednak potwierdza to , co sam slyszalem - odtwarzanie muzyki cyfrowej z plikow dzięki W20 jest od teraz na nowym , niedostępnym dotad poziomie.

Konto w trakcie usuwania

Moim zdaniem jak najbardziej!!!

Próbowałeś?

W audio wiekszość jest niewiadomą,sporo osób kupuje drogie urządzenia ale tylko jedne nie ma mozliwości tzw. trenowania-czyli robienia prób.

A w ten sposób tworzy się konfiguracją ale ta najwlaściwszą-to tyle Panowie w temacie.

W audio wiekszość jest niewiadomą,sporo osób kupuje drogie urządzenia ale tylko jedne,nie ma mozliwości tzw. trenowania-czyli robienia prób.

A w ten sposób tworzy się konfiguracją ale ta najwlaściwszą-to tyle Panowie w temacie.

Czy dlatego systemy zbudowane z klocków ze średniej półki,gdzie rotancja jest spora-często brzmią wyśmienicie,a te z największą ilością zer w cenniku przynoszą jedynie prestiż...a brzmienie zazwyczaj mocno dyskusyjne?

l'enfant sauvage

Czy dlatego systemy zbudowane z klocków ze średniej półki,gdzie rotancja jest spora-często brzmią wyśmienicie,a te z największą ilością zer w cenniku przynoszą jedynie prestiż...a brzmienie zazwyczaj mocno dyskusyjne?

W każdym budżecie są dobre konstrukcje jak i gnioty tutaj analogicznie np. zostały tylko dwie wyśmienite idące łeb w łeb konstrukcje ale jak się uważnie przypatrzymy nawalił pan od wyciągania we właściwym momencie miecza.

Ukryta Zawartość

To samo jest w audio wszystko może być tip top ale ktoś to musi dobrze dostroić żeby zagrało jak nr. 1.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wiedz o tym,ze bez kabli naprawdę pokazujących to co w torze urzadzenia sa warte nie ma dobrego grania.

Jest Reimyo za 500000 już zestrojony przez Kiuchiego-tam nie głowisz się co z czym-podpinasz Harmonix-y i słuchasz muzy-lepsze kable to

zazwyczaj lepsze granie. W stosunku do pomieszczenia dobiera sie wzmaki kolumny do wzmaków lub na odwrót-zalezy jak sobie kto ułoży w

swej głowie kompletacje systemu.Zmian raptownych nie wolno wykonywać-chodzi o szybkie wymiany elementów toru bez dostatecznego

osłuchania-przyzwyczajenia swego słuchu do danego dżwięku...........ale sie rozpisałem-tylko po co -kto z tego skorzysta??

U mnie np. Mcintosh gra bardzo prawdziwie bez sztucznych podbić-tzn. nie męczaco-podobnie jak Reimyo-bo co to za system który,

po godzinie słuchania męczy,a wydałeś na niego np.100000.Może nie bedzie tej analityczności wraz z analizą muzyki i wglądem w nagranie,

ale bedzie słuchanie na wysokim poziomie i nie męczące-to w rzetelnym przekazie podstawa.

Systemy trzeba umieć zestawiać mając kilka wzmaków,pre,kabli-żródło może być jedno ale musi być swietne.

Nalezy zadbać że tak powiem o właściwe podłoże pod każde urządzenie,o dobry prąd..wtedy jest sens i zmiany słychać,a kazda płyta brzmi inaczej

@rafaell-napisałeś oczywistą oczywistość,sens mojego(trochę przewrotnego-przyznam) pytania był nieco inny.

Trudniej ustawić system z elementów po 100k (ze względu na cenę,niewielki obrót,słabszy dostęp do nowych i używanych...etc.) niż dobrze zestawić klocki z przedziału,powiedzmy 10-30k za element gdzie rynek nowych jak i sh jest bogaty,dobre sprzęty są stosunkowo łatwo odsprzedawalne a ludzie decydujący się wejść na trochę już poważniejszy pułap mają zazwyczaj za sobą doświadczenie i ich systemy po prostu brzmią doskonale,grają muzykę.

Nie chcę zaśmiecać marslo'wego wątku o aurenderze ale do takiej refleksji skłonił mnie wpis SA.

l'enfant sauvage

a ludzie decydujący się wejść na trochę już poważniejszy pułap mają zazwyczaj za sobą doświadczenie i ich systemy po prostu brzmią doskonale,grają muzykę.

Dalej różnie brzmią ale raczej jest to kwestia smaku.

Wiedz o tym,ze bez kabli naprawdę pokazujących to co w torze urzadzenia sa warte nie ma dobrego grania.

Jest Reimyo za 500000 już zestrojony przez Kiuchiego-tam nie głowisz się co z czym-podpinasz Harmonix-y i słuchasz muzy-lepsze kable to

zazwyczaj lepsze granie. W stosunku do pomieszczenia dobiera sie wzmaki kolumny do wzmaków lub na odwrót-zalezy jak sobie kto ułoży w

swej głowie kompletacje systemu.Zmian raptownych nie wolno wykonywać-chodzi o szybkie wymiany elementów toru bez dostatecznego

osłuchania-przyzwyczajenia swego słuchu do danego dżwięku...........ale sie rozpisałem-tylko po co -kto z tego skorzysta??

U mnie np. Mcintosh gra bardzo prawdziwie bez sztucznych podbić-tzn. nie męczaco-podobnie jak Reimyo-bo co to za system który,

po godzinie słuchania męczy,a wydałeś na niego np.100000.Może nie bedzie tej analityczności wraz z analizą muzyki i wglądem w nagranie,

ale bedzie słuchanie na wysokim poziomie i nie męczące-to w rzetelnym przekazie podstawa.

Systemy trzeba umieć zestawiać mając kilka wzmaków,pre,kabli-żródło może być jedno ale musi być swietne.

Nalezy zadbać że tak powiem o właściwe podłoże pod każde urządzenie,o dobry prąd..wtedy jest sens i zmiany słychać,a kazda płyta brzmi inaczej

Trochę to wkurzające np. brzmienie w wymienianych kablach w kolumnach poprawiło się dopiero po 1 miesiącu grania no ale cóż walczmy dalej :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

@SA-racja,trzeba zadbać o wszystko.Natomiast jak dotąd słuchałem może 3-ch systemów z zakresu cenowego,jak dla mnie abstrakcyjnego i szczerze przyznam-szału nie było.Z założenia omijam wystawy i mam także alergię na prasowe/forumowe mody i gwiazdy "jednego wieczoru".

Staram się być obiektywny i widzę,że o wiele lepiej owocuje staranność w konfigurowaniu systemu niż kilka dodatkowych zer za element.

l'enfant sauvage

Trochę to wkurzające np. brzmienie w wymienianych kablach w kolumnach poprawiło się dopiero po 1 miesiącu grania no ale cóż walczmy dalej :)

To pewnie ktoś słuchał sobie tylko w niedzielę po obiedzie...........znaczy się było 5 sjest poobiednich))

Mam wrażenie że te najlepsze systemy docenia się po pewnym czasie.One nie zwalają z nóg od razu ale docenia się je po wielogodzinnych odsłuchach. Dlatego krótki kontakt z takimi nie daje realnego poglądu na ich wartość brzmieniową.

Jasne sly,na pewnym poziomie osłuchania tanie efekciarstwo już przestaje robić wrażenie,chyba,że system budowany jest pod takim kątem aby to wrażenie od pierwszej chwili miał robić.To jednak przypadki marginalne ale w przyrodzie występujące.

Mam "za rogiem" sklep z fajnymi salami odsłuchowymi,są topowe Maki,końcówki Nemo Electrocompanieta,Dynaudio z serii Evidence Master i Everesty JBLa.Można siedzieć godzinami,nie wygonią;)

Może się skuszę...tylko po co mi to?;)

l'enfant sauvage

Audio Nostradamus!

Wynika to z dosc zawilej teorii na temat synchronizatorow asynchronicznych, poprzez dodatkowa synchronizacje sygnalu zwieksza sie tzw BER Bit Error Rating co ma pozytywny wplyw na zaskok synchronizatora w DAC-u. Powodowac bedzie to mniejszy jitter. A mniejszy jitter to ZAWSZE lepszy dzwiek :) Nie trzeba tego sluchac aby z prawdopodobienstwem 100% napisac ze takie polaczenie pomiedzy Aurenderem a setem Vialdim przyniesie korzysci soniczne ;)

Pozdr. StasioP

Pomieszanie z poplątaniem zwane fixum dyrdum.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiesz to nie pisz, a jesli piszesz, to najpierw sprawdz! ;)

Nie chce mi się wytykać wszystkich farmazonów w Twoich fanatastyczno naukowym rozważaniu.

Ograniczę się do jednego prostego i zrozumiałego dla wszystkich..

BER to stosunek bitów przekłamanych do wszystkich bitów przesłanych w transmisji. Inaczej stopa błędów.

Według Twojej teorii :

poprzez dodatkowa synchronizacje sygnalu zwieksza sie tzw BER Bit Error Rating co ma pozytywny wplyw na zaskok synchronizatora w DAC-u

Wynika z tego że im więcej przekłamań tym lepiej dla DACa. !!! Najbardzdziej HiEndowo gra same błędy !!!.

Normalne fixum dyrdum.

Nie wiesz to nie pisz, a jesli piszesz, to najpierw sprawdz!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie chce mi się wytykać wszystkich farmazonów w Twoich fanatastyczno naukowym rozważaniu.

Nie wiesz to nie pisz,

Zastosuj się do tego Stasiop!- a najlepiej przenieś się na forum wyznawców latającego spaghetii, lub innych fantastów

Wynika z tego że im więcej przekłamań tym lepiej dla DACa. !!! Najbardzdziej HiEndowo gra same błędy !!!.

Tak blad. Ma byc nim mniejszy BER tym lepiej gra. Reszte podtrzymuje! :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.