Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżbyś był wolny i to jest Twoja propozycja ;)

Fryzure w avatarze sam masz jak jakaś ponętna panna))

W sumie zgodnie z tematem! Stoję przed koniecznością zmiany źródła. W grę wchodzi Cdplayer lub sam transport - gdyż DAC już jest (Mytek + Pass x350). To wszystko na Harpiach Keith

Niestety budżet do 10 k. PLN rzecz jasna :)

Wstępnie wybrałem:

ML 39

Accustic Arts - SE

Accuphase DP 78

Wyżej nie podskoczę :(

Macie Panowie jakieś rozsądne propozycje

Nie wiem jak ML i Acustic Arts, ale Dp78 za 10k nie kupisz.

Za te pieniadze, proponuje:

Ancient Audio Lektor

Lector Audio 7TL

Cary Audio 303T

BAT VK-D5 SE

Aczkolwiek nie wiem jak to mozliwe, ze Mytek Ci gra z Passem...a moze wlasnie nie gra i dlatego szukasz?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Fryzure w avatarze sam masz jak jakaś ponętna panna))

Fryzurę malowała panna Tamara ale ona lubiła kobitki, no ale u Ciebie widzę po awatarze że włosy wyszły; za dużo sexu czy myślenia o nim? bo to podobno głównie od tego.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jakie masz bańki w ARC Ref 7 6H30 Sovteka?

Mam teraz Ref. 8. W nim zastąpiono parę 6H30 właśnie 6550. Ja w ARC Ref. 7 miałem już upgrade zasilania do Ref. 8, czyli właśnie lampę 6550. Ciekawe były natomiast eksperymenty z lampami 6H30 Sovteka w sekcji audio. Próbowałem je zastąpić militarnymi 6H30-DR, czyli tymi które są w BAT VK-51SE. Dźwięk się faktycznie zmieniał, ale ocena tego nie była jednoznaczna. Orginalne 6H30 grają w sposób bardziej zwiewny, pastelowy, nie są tak dociążone na dole i mają mniej podkreślone kontury. DR daje większego kopa, ale gra w sposób nieco mniej subtelny. Wybór jest kwestią gustu. Ja pozostałem przy 6H30.

to te heavensy miałes do kitu i już,a electraglide myślisz,ze sa lepsze?

HG to świetnie sieciówki, potoczna opinia o nich jest zdecydowanie nieadekwatna do klasy jaką prezentują. Ultra Silence grają znakomicie w zasadzie z każdą końcówką mocy i większością CD. Jak chodzi o Electraglide to Ultra Khan Mk I jest najlepszą sieciówką jaką kiedykolwiek miałem w dłoniach, włączając w to topowe Acrolinki, Argento Audio itp. U mnie wygoniła z systemu Nordosta Valhallę oraz dedykowany do końcówek Acoustic Zen Gargantua II. Przy czym używam ją nie do CD, jak większość a do końcówki Ref. 150. Z kolei do CD i pre najlepsze są solid-core Epiphany X oraz X.3. Szczerze mówiąc na CD nie znalazłem lepszej niż X.3, ale tu bym się nie upierał, że lepsze nie istnieją;-) Generalnie zarówno HG jak i w szczególności EG prezentują poziom powyżej topowych produktów większości marek mających w ofercie całość okablowania.

Mylisz pojęcia/szukasz wymówek. W "czystym" audio producent musiałby przewidziec przyszle formaty zapisu plyt, a tego zrobic sie nie da, bo sam soft nie wystarczy, a nikt Ci nie bedzie w przyszlosci wymienial transportu zeby czytal jakis nowy wynalazek typu super extended audio cd. Co z tego, ze Ci dorzuca programowo wieksze probkowanie - to praktycznie czysty marketing jest.A to co można dodać softwareowo, to nowe algorytmy interpolacji (na to stać niewielu - Wadia, dCS, MSB, koniec?) ale i tak producent jest ograniczony wydajnoscia ukladu i kolo sie zamyka.No moze jakas poprawke na UPnP...

Wymówek już nie mam. Sprzęt stoi i gra. Może to nie jest ,,czyste" audio ale na pewno sprzęt XXI wieku. Z tydzień będę rozgryzał jego możliwości;-) Producent jest w nim mało czym ograniczony... jak nie będzie leniwy to nie jedno wymyśli.

Pozdrawiam

Wymówek już nie mam. Sprzęt stoi i gra. Może to nie jest ,,czyste" audio ale na pewno sprzęt XXI wieku. Z tydzień będę rozgryzał jego możliwości;-) Producent jest w nim mało czym ograniczony... jak nie będzie leniwy to nie jedno wymyśli.

Pozdrawiam

Czyżby Devialet? :)

to te heavensy miałes do kitu i już,a electraglide myślisz,ze sa lepsze?

A słuchał ich szanowny Kolega, czy tylko tak pisze...

Bo powiem szczerze, że pisanie, że te kable są "do kitu" jest delikatnie mówiąc dyskusyjne....

Chyba, że z Abra-kadabra-xasem się nie zgrali byli;-)

Do mnie Electraglide na tyle trafił, że nabyłem....

W grę wchodzi Cdplayer lub sam transport - gdyż DAC już jest (Mytek + Pass x350). To wszystko na Harpiach Keith

W tej konfiguracji, to ML może niekoniecznie....

Jeśli tylko transport, to polecę produkty firmy Theta.

A DAC dobry, ale tylko w swojej kategorii, nie do wszystkiego i są lepsze

pozdr!

Tomkly, jakie różnice są pomiędzy Electraglide Ultra Khan MKI i MKII?

Twoje opinie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...choć to tylko cząstka, bo tam masz masę opinii/testów przeróżnych kabli i nie tylko!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomkly, jakie różnice są pomiędzy Electraglide Ultra Khan MKI i MKII?

Zasadniczo tkwią w konstrukcji. Mk I to taka pancerna rura o średnicy z 5cm tak na oko:-) Nie da się tego w ogóle ułożyć. Z kolei Mk II jest zbliżony do Electraglide Epiphany X.2, czyli podwójnie skręcony drut w bardziej elastycznej obudowie. Wersja Mk II jest na moje oko odchudzona jak chodzi o ilość przewodów w środku i taki też jest skutek dźwiękowy. Mk I jest bardziej pancerna, dynamiczna, taka potężna, amerykańska. Z racji wypełnienia każdego fragmentu sceny dźwiękiem sprawia wrażenie że gra głośniej. Mk II jest bardziej zwyczajna, ale to dalej kapitalna sieciówka. Tak pół kroku w tył w stosunku do Mk I.

Ta gruba rura to właśnie Ultra Khan Mk I.

Pozdrawiam

To mi pachnie jak odgrzewany kotlet, de volaille, tfu devialet ?!

--

Aczkolwiek nie wiem jak to mozliwe, ze Mytek Ci gra z Passem...a moze wlasnie nie gra i dlatego szukasz?

Dziękuje za sugestie.

A co wg. Ciebie w tym tandemie jest problemem.. ?

pozdr!

Oj.. Za Thetę to ja już podziękuję... TO Mytek wg. mojej oceny Thetę połozył na łopatki. Wystarczyły mi dwa utwory. Nie było watpliwości.

W kontekście aktualnej rozmowy Mytek ma jeden problem - dla mnie. Brak wejścia zbalansowanego!

I w przypadku zakupu nawet CD8 łącząc go po RCA uzyskuję niepełny tor zbalansowany.

Z kolei łącząc CD z mytekiem po kablu cyfrowym (czy to coax, czy też AES/EBU) omijam sekcję analogową, traktując taki player jako tylko transport, czyż nie?! Chyba że się mylę..?! Tak mi się wydaje

-> Witold

Oj.. Za Thetę to ja już podziękuję... TO Mytek wg. mojej oceny Thetę połozył na łopatki. Wystarczyły mi dwa utwory. Nie było watpliwości.

W kontekście aktualnej rozmowy Mytek ma jeden problem - dla mnie. Brak wejścia zbalansowanego!

I w przypadku zakupu nawet CD8 łącząc go po RCA uzyskuję niepełny tor zbalansowany.

Z kolei łącząc CD z mytekiem po kablu cyfrowym (czy to coax, czy też AES/EBU) omijam sekcję analogową, traktując taki player jako tylko transport, czyż nie?! Chyba że się mylę..?! Tak mi się wydaje

tomkly

heavens gate to wyrób garazowy-dla wiedzących w czym rzecz to produkt niszowy,wręcz smieszny poza jakąkolwiek klasyfikacją.

Każdy z nas wiem o tym wie swoje i wie najlepiej-więc niech tak pozostanie.

Kup sobie kabel Edmunda-o namiary poproś Szymona-jest jeszcze sztywniejszy i grubszy od ultra khan i sporo droższy i podobno lepszy.

Na jego wiosce kabel ten nazywają wielokrotny nieuchwytny seryjny morderca-dzingis chan to przy nim pikuś jest.

Skoro te heavens gate takie dobre to popytaj ludzi czym na zaznaczam prawdziwych wystawach podczas prezentacji podłączają swoje systemy

renomowane firmy?Na AS 2012 Marka Levinsona podpieli właśnie heavens gate i była nt. temat moja reakcja-bo to była jak dla mnie

sieczkarnia i karykatura dzwieku i błazeńska prezentacja.......także szkoda tylko Everestów Jbl i super elektroniki ML....ale były za to samplery))

pozdr.

Dziękuje za sugestie.

A co wg. Ciebie w tym tandemie jest problemem.. ?

pozdr!

-> Witold

Nie wiem o co Ci chodzi chłopaku. Zadaj normalnie pytanie.

Jesli kupujesz CD8, to nie po to, zeby go podlaczac do Myteka, wierz mi. Jaki mialoby to sens? Mytek to jest bardzo sredniutki daczek i tyle. W ogole uzycie CD8 jako transportu to jest marnotrawstwo czystej wody.

Kup sobie jakies CD oparte o naped DVD (chodzi o to, zeby mialo dobra korekcje błędów) np Marantza i podlacz to do porzadnego przetwornika, bedziesz wiedzial na czym stoisz. A tak majac Kefy od kina domowego, najpierw rzucasz sie na Passa, potem na Myteka, a teraz jeszcze Cd8.

--

Panowie jakie źródło jako fachowcy możecie doradzić do Audio Physic-ów scorpio i innych modeli AP i ewentualnie jakąś integre lub hybrydę.

ps. stary audiofil pisałem na priv. ale chyba nie zauważyłeś ..:) Pozdr

Panowie jakie źródło jako fachowcy możecie doradzić do Audio Physic-ów scorpio i innych modeli AP i ewentualnie jakąś integre lub hybrydę.

ps. stary audiofil pisałem na priv. ale chyba nie zauważyłeś ..:) Pozdr

Najlepiej zacząć od zmiany kolumn. Wtedy będziesz mógł zaoszczędzić wiele czasu na poszukiwanie poskramiacza tych "czarujących" aczkolwiek mocno rozreklamowanych paczek z wyjątkowo kosztownymi przetwornikami rodem z kraju ryżowego. Na te kopułki po prostu szkoda pary...

uuuuhh ola Boga co ja się dowiaduje ... 2 miesiące szukałem AP a tu takie jaja......to dobrze ze jeszcze nie zapłaciłem...

no to bardzo proszę doradzić jakie to mialy by być za kolumny o naturalnej barwie niemeczace i bez sypania piachem ......do pokoju 30-34 m2...

a w cenie za używki raczej mniej niż 7 tys ...

ps. tak się tylko zastanawiam skąd się biorą tak pochwalne opinie o AP , że ta scena , barwa , naturalność , etc....

uuuuhh ola Boga co ja się dowiaduje ... 2 miesiące szukałem AP a tu takie jaja......to dobrze ze jeszcze nie zapłaciłem...

no to bardzo proszę doradzić jakie to mialy by być za kolumny o naturalnej barwie niemeczace i bez sypania piachem ......do pokoju 30-34 m2...

ps. tak się tylko zastanawiam skąd się biorą tak pochwalne opinie o AP , że ta scena , barwa , naturalność , etc....

Odpowiedz jest prosta Studio16hz. Cudze chwalicie... AP i barwa, dobry zart.

Poison

Aggression "0" :) Nie zrozumiałeś mnie. Mowa pisana niedoskonała jest. A więc po kolei ..

1. Mytek - jako DAC ze średniej półki - Ok. Pełna zgoda. Poza tym pisałem, że jest dla mnie ubogi o wejście XLR.

2. Nie kupuję CD8 aby podłaczyć do Myteka - bo jak sam napisałem - wydaje i się to bez sensu. Tu tez się zgadzamy

3. Kefów już dawno nie mam - stary opis (fakt muszę zmienić.. ale powyżej pisałem cały zestaw podłaczony pod harpie Keith)

4. Zadałem normalne pytanie. Co w tandemie Mytek+Pass jest słabe - i otrzymałem odpowiedź. Pełna zgoda...

Więcej luzu... chłopaku :). Bo w zasadzie zgadzamy sie w temacie !!

Za 7 tyś to tutejsi bywalcy kupują kable zasilające z drugiej ręki...a Ty kolumny byś chciał kupić;-)

To mi pachnie jak odgrzewany kotlet, de volaille, tfu devialet ?!

Niektórzy lubią na ostro po niemiecku, inni egzotycznie tak po japońsku a ja jakoś lubię po francusku... Trzeba tylko znaleźć odpowiednią partnerkę co odpowiednio umie zagrać i emocje na skórce wywołać...

Kierunek francuski jest dobrym kierunkiem... i powiedziałbym, że obowiązkowym i w szkole niemieckiej, i japońskiej... i chyba każdej innej. Jak to zwykle w audio bywa, najważniejsza będzie średnica.

Parker's Mood

Poison

Aggression "0" :) Nie zrozumiałeś mnie. Mowa pisana niedoskonała jest. A więc po kolei ..

1. Mytek - jako DAC ze średniej półki - Ok. Pełna zgoda. Poza tym pisałem, że jest dla mnie ubogi o wejście XLR.

2. Nie kupuję CD8 aby podłaczyć do Myteka - bo jak sam napisałem - wydaje i się to bez sensu. Tu tez się zgadzamy

3. Kefów już dawno nie mam - stary opis (fakt muszę zmienić.. ale powyżej pisałem cały zestaw podłaczony pod harpie Keith)

4. Zadałem normalne pytanie. Co w tandemie Mytek+Pass jest słabe - i otrzymałem odpowiedź. Pełna zgoda...

Więcej luzu... chłopaku :). Bo w zasadzie zgadzamy sie w temacie !!

Ale ja jestem wyluzowany, niczym kamień w bucie ;)

proponuje przejsc na priv, zeby dalej nie zasmiecac tego wątku. Napisz mi czego szukasz w dzwieku, a czego Ci brakuje.

Poza tym, wydaje mi sie, ze chodzi Ci o wyjscia Myteka, nie o wejscia.

Za 7 tyś to tutejsi bywalcy kupują kable zasilające z drugiej ręki...a Ty kolumny byś chciał kupić;-)

Niektórzy lubią na ostro po niemiecku, inni egzotycznie tak po japońsku a ja jakoś lubię po francusku... Trzeba tylko znaleźć odpowiednią partnerkę co odpowiednio umie zagrać i emocje na skórce wywołać...

masz tu + za piękną dwuznaczność;D ale...moze nie idzmy tą drogą ;)

onkyo717 zmienić kolumny, z Audio Physic nic nie gra

nie jestem adwokatem tej marki, nigdy jej nie posiadałem, natomiast parę razy słuchałem różnych modeli i złe to one nie były. Może przewartościowane, ale złe nie.

Onkyo: spróbuj wzmaków Cary - uczciwie to gra z APkami. Pewnie każdy wzmak o dość dobrej średnicy zagra, w budżetówce może być np Roksan Caspian.

Swoją drogą, wynika z tego, że nazwa działu Hi-end jest na tyle pretensjonalna, że każdy nowozarejestrowany chce do tego klubu należeć i niezależnie czy pyta o klocki drogie czy tanie, robi to tu.

--

Ja polecałem transporty tej firmy....a Dak-i też porównywałem bezpośrednio i mam odmienne spostrzeżenia, ale to może być kwestia systemu i preferencji, bo Mytek też był dobry...

Akurat myślałem o AP Scorpio są wyższym modelem od Tempo swoją drogą nowe kosztują 20 tys to od ilu zaczyna sie Hi-end???

Możesz podać jakieś firmy z tych francuskich i rozumiem ze angielskie czy duńskie również odpadają:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.