Skocz do zawartości
IGNORED

Kibol- wybryk natury, brakujące ogniwo Darwina czy tylko zwykły bandyta?

sittek

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż to!

Bardzo chcą ale nic nie zrobią! :)

Bo niby KTO ma to zrobić?

Polska praktycznie jest już wspomnieniem.

nareszcie odczepisz się od pępowiny . Tyle lat z flakiem przez życie mogło zaszkodzić

możesz się 100 % bękartem przez Irlandczyków przygarniętym poczuć . Parobcy wszędzie potrzebni

Nie bardzo chce mi sie wierzyć, że jesteś łysym debilem.

w tą łysinę trudno uwierzyć

To jest nas dwóch :) W weekend miałem się strzyc, ale zamiast podcięcia golę się na łyso. Co jak co, ale wartości zobowiązują ;)

Ale i tak wszystkim dedykuję piosniczkę

Powrót po dłuższej przerwie...

GW od lat problem nagłaśniała ...

To oczywiste, biorac pod uwagę powszechnie znaną patriotyczną postwę kibiców.

Co dobre dla Polski musi być potępione przez GWno.

Obowiązkowo.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

możesz się 100 % bękartem przez Irlandczyków przygarniętym poczuć . Parobcy wszędzie potrzebni

Masz rację ludzie do pracy tam gdzie jest praca są potrzebni .

mało, że patrioci, to jeszcze troszczą się o innych obywateli i często dopytują się o ich problemy :D

mało, że patrioci, to jeszcze troszczą się o innych obywateli i często dopytują się o ich problemy :D

Nawet o cudzoziemców się troszczą. Np. prowadząc akcję bezpłatnej nauki dobrych manier i własciwego stosunku do kobiet dla turystów z Meksyku.

Parobcy wszędzie potrzebni

Za taką kasę mogę być i parobkiem. Czemu nie? :)

Żadna praca nie hańbi. Jeśli jest uczciwa.

Lepiej być parobkiem w IRL i uczciwie zarabiać na chleb, niż ministrem w Polsce i wymieniać się z kolegami zegarkami.

Żenada

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Napisano dziś, 09:48

Wyświetl postUżytkownik wladz dnia 22.08.2013 - 08:10 napisał

Masz rację ludzie do pracy tam gdzie jest praca są potrzebni .

by wykonywać pracę za mniejszą stawkę albo taką której oni nie wykonają bo się brzydzą. Grunt że każdy zadowolony.

Tuskowi się pewno wierszyk nie spodobał :)

Swoją drogą wydaje mi się że kiedyś nazwanie kibica kibolem było sporym nietaktem i koleś miał prawo się obrazić, dzisiaj przez to co robią media i że Tusk stara się wszystkich kibiców zamienić w kiboli a ich przypisać do prawicy i PiS;u to nazywanie kogoś kibolem powoli robi się modne... i już nie jest obelgą..

"Bardzo podoba mnie się ta wersja, w której przeważające siły siedmiu Meksykanów okrążyły 450-osobową grupkę kiboli spokojnie konsumujących prawdziwie polskie napoje, śpiewających patriotyczne piosenki i odpalających pokojowe racuszki (zdrobnienie od "raca" :)), a następnie zaatakowały ich z żądzą mordu w oczach... To prawdziwy cud, że nasze kibolątka uszły z życiem. Powinny w podzięce udać się na kolejną pielgrzymkę na Jasną Górę."

747 JESZCZE RAZ WKLEISZ ZDJĘCIE TEJ SWOJEJ HUJNI A DOSTANIESZ BANA BEZ OSTRZEŻENIA

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie wiedzą że rządzi Tusk i nie ma pracy w porcie?

Oni nie do pracy przyjechali, ale dla rozrywki.

Ich rozrywką jest bicie kogoś.

Z JAruzelem się ściskał bo musiał. Jak inaczej miałby odwiedzić Polskę?

A z Pinochetem musiał. Jak inaczej miałby odwiedzić Chile.

A z Hitlerem? Też by musiał?

747 JESZCZE RAZ WKLEISZ ZDJĘCIE TEJ SWOJEJ HUJNI A DOSTANIESZ BANA BEZ OSTRZEŻENIA

A taki obrazek może być?

600_pap_pseudokibic.jpeg

Gość cycus12

(Konto usunięte)

http://wpolityce.pl/artykuly/60765-kibice-legii-na-meczu-w-rumunii-dziekujemy-za-przyjecie-polskiego-rzadu-w-1939-roku-prosimy-pilnie-o-powtorke

Na trybunach warszawscy fani zachowali się bez zarzutu. Oprócz głośnego dopingu dla swojego zespołu uświetnili mecz transparentem pod hasłem:

Dziękujemy za przyjęcie polskiego rządu w 1939 roku. Prosimy pilnie o powtórkę!

- co było jasnym sygnałem do rządu kierowanego przez Donalda Tuska.

Kibicom, jak i piłkarzom Legii życzymy pomyślnego rezultatu we wtorkowym rewanżu z Rumunami!

nie o biciu ale o kibicach..

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A taki obrazek może być?

Świetny obrazek. Chciałbym takie codziennie oglądać na ulicach. Miło popatrzeć jak policja robi porządek z kibolskim bydłem.

Obowiązkowo.

Wykwity debilizmu doktorka i jemu podobnych "pożytecznych idiotów" sięgaja pod niebo.

Jestem Europejczykiem.

Stary M - bydło to wchłaniacze WSI 24 i Gie Wu .. Bezrefleksyjne bydło poddane tresurze ... Żeby było śmiesznie - tresowane bydło od 20 lat - uważa że jest wolne i że ich "poziom intelektualny" jest ponad resztę społeczeństwa ... A są tylko żałośnie zakompleksionymi pajacami , a nie ludźmi wolnymi ...

Stary M - bydło to wchłaniacze WSI 24 i Gie Wu .. Bezrefleksyjne bydło poddane tresurze ... Żeby było śmiesznie - tresowane bydło od 20 lat - uważa że jest wolne i że ich "poziom intelektualny" jest ponad resztę społeczeństwa ... A są tylko żałośnie zakompleksionymi pajacami , a nie ludźmi wolnymi ...

Następny kretyn uważający bezmózgiego osiłka z kompleksami za wzór Prawdziwego Polaka. Żałosne.

Jestem Europejczykiem.

3 stronki i pewna refleksja:

Temat jest o kibolach, ich prymitywnym pojmowaniu rzeczywistości, o tym jak są manipulowani górnolotnymi populistycznymi hasłami o Honorze, Bogu i innych pierdołach

a większość wypowiedzi dotyczy polityki i w związku z tym zaczynacie się tłuc jak kibole na trybunach.... :-)

ale nie przeszkadzam.

Obowiązkowo.

nie ładnie chować się za kuflem irlandzkiego piwa ( tylko tego szczerze zazdroszczę , warzą najlepsze ) i z nas się nabijać .

Temat jest o kibolach, ich prymitywnym pojmowaniu rzeczywistości, o tym jak są manipulowani górnolotnymi populistycznymi hasłami o Honorze, Bogu i innych pierdołach

a większość wypowiedzi dotyczy polityki i w związku z tym zaczynacie się tłuc jak kibole na trybunach.... :-)

ale nie przeszkadzam.

Ja się zastanawiam nad tym fenomenem, że zwykłemu huligaństwu przypisuje się tyle uwagi, dyskusji i refleksji, dorabia się filozofię martyrologiczną wręcz, jakieś wartości, etc. Powoływanie się na wspomniane wartości i cele to próba nobilitacji kiboli we własnych oczach - oni szukają sensu jakiegokolwiek w swoim życiu i jego dorobienie do mordobicia i agresji daje im poczucie, że ich marne życie w gruncie rzeczy służy wielkim rzeczom. Ktokolwiek daje się nabrać na tę farsę jest imho wart tychże kiboli, bo daje się sprowadzić do poziomu logiki dżungli i prymitywnego myślenia w kategoriach stadno-plemiennych (umiejscawiam to gdzieś na poziomie rozwoju ludzkości przedstawionym w filmie walka o ogień).

Powrót po dłuższej przerwie...

ale nie przeszkadzam.

Problem w tym, że dla niektórych srodowisk politycznych kibole stali się natchnieniem i tępych osiłków wynoszą na piedestał.

Dlatego próby spacyfikowania bandytów traktowane są jak coś podejrzanego, jak zwalczanie patriotów. W ten sposób dyskusja na temat przyczyn agresji i powodów nieskuteczności dotychczasowych dzialań zastąpiona została dyskusją o polityce.

Jestem Europejczykiem.

ale kolesia przerobili , on i wolność ..... dobre , sterowany megafonem , wychowany na broszurach stęka o wolności

by wykonywać pracę za mniejszą stawkę albo taką której oni nie wykonają bo się brzydzą. Grunt że każdy zadowolony.

Tuskowi się pewno wierszyk nie spodobał :)

Swoją drogą wydaje mi się że kiedyś nazwanie kibica kibolem było sporym nietaktem i koleś miał prawo się obrazić, dzisiaj przez to co robią media i że Tusk stara się wszystkich kibiców zamienić w kiboli a ich przypisać do prawicy i PiS;u to nazywanie kogoś kibolem powoli robi się modne... i już nie jest obelgą..

Rozumiem że Ty Ukraińcowi zapłacisz tyle samo co Polakowi za zrywanie truskawek jako ich pracodawca , chwała Tobie .

Dokładnie jak napisałeś na tym polega dziś życie , kwestia wyboru i akurat w przypadku wyjazdów za pracą korzystają obie strony czy to źle ? Lepiej jest jak szef w Polsce ma 3 samochody po 200 000 zł a Jego rodak jeździ rowerem do pracy bo płaci mu na czarno a w najlepszym wypadku najniższą krajową .

W Polsce często ludzie uważają że pójście na kompromis spotkać się gdzieś pośrodku ( gdzie obie strony coś zyskują ale i coś tracą ) to porażka . Najlepsza opcja to Ja mam zyskać jak najwięcej a drugi ma jak najwięcej stracić bo jak nie to czuje się wydymany ale to że sam chce dymać już nam nie przeszkadza :)

W Polsce ludzie po skończeniu studiów i pracując na kierowniczych stanowiskach żyją na poziomie 2 krotnie niższym niż moja koleżanka stojąca przy taśmie w fabryce w Irlandii . Satysfakcję z pracy większą mają na pewno Ci w kraju , ale sam powiedz satysfakcje z wynagrodzenia i poczucie wykorzystania kto z nich ma mieć większą ?

Wracajac do tematu

Kibol człowiek jak każdy z nas , urodził się i wychował w naszym kraju , w naszych miastach , dzielnicach gdzieś z boku . Bez wzoru bez perspektyw ze skłonnością do wzoru ,, wygrywa silniejszy mniej ważne w imie czego walczy '' , na pewno zabrakło im takich Jerzych Kulejów którzy potrafili ich wrodzoną agresję i nabytą wrogość do wszystkiego co się rusza ukierunkować tak aby nie zrobili krzywdy innym ale i przede wszystkim sobie .

Co nam może zaproponować władza ? Chce mieć monopol na brutalność ? Czy nie z takiego systemu wychodziliśmy naście lat temu ? Szkoda to świadczy że nie zrobiliśmy postępu tylko wracamy do punktu wyjścia . ( Jak władza jest bezsilna to niech zalegalizuje ustawki , a nawet sama organizuje igrzyska ustawkowe :)

nie ładnie chować się za kuflem irlandzkiego piwa ( tylko tego szczerze zazdroszczę , warzą najlepsze ) i z nas się nabijać .

Piwo w IRL jest dobre ale ja tu piję głównie czeskie.

Oczywiście pinta Guinnessa od czasu do czasu dla zdrowotności się przydarzy.

Jeszcze nie tak dawno Guinnessa zalecano tu pić kobietom w ciąży.

A ja się z nikogo nie nabijam.

Smutno mi i przykro oglądać rozkład kraju - choćby i z daleka.

Ten jest bardzo ładny :-)

Zawsze możesz na mnie liczyć!

Artystką z Korei w każdym razie epatować nie będę... :)

Naucz się tam , zarób kasę , wróć z kapitałem , załóż interes , płać Polakom pensje jaką Ty zarabiasz za granicą . Będzie git . Do patrzenia chętnych wielu do działania .........

Dlatego próby spacyfikowania bandytów traktowane są jak coś podejrzanego, jak zwalczanie patriotów. W ten sposób dyskusja na temat przyczyn agresji i powodów nieskuteczności dotychczasowych dzialań zastąpiona została dyskusją o polityce.

Ja bym aż tak daleko nie szedł. Po prostu u nas Policja zwyczajnie się boi podjąć stosowne środki przewidziane prawem, boją się przede wszystkim dowódcy od najniższego szczebla po kierującego akcją. Chłopaki daliby radę, ale jeśli już coś się dzieje to potem po stronie bandytów są sądy i prokuratury. Wówczas zaczyna się rozbijanie gówna na atomy i szukanie winnych w gliniarzach. Dlatego w Gdyni z-ca komendanta wiele razy wychodził z tego obronną ręką ale ostatni raz zapłacił za to głową.

Politycy tylko pitolą i wciskają ludziom kit. Za to nie ponowi się żadnej odpowiedzialności.

Potem gdy przychodzi do rzeczy pierwszy lepszy sędzia sądu grodzkiego, ze stażem nie dłuższym niż gwarancja oranżady, pokazuje im co to znaczy niezależność Sądu i gdzie ma te wszystkie ich konferencje prasowe.

W rozmowach przewija się temat o nieuchronności kary która jest u nas fikcją . Robię co chcę bo nic mnie za to nie spotka , mało tego wiem że to dzięki przynależności do grupy mogę więcej . Kibol też człowiek tak jak każdy chce bezpieczeństwa :) dla swojego zachowania . Brak kary utwierdza ich w słuszności i koło się zamyka . Swoją drogą w większości przypadków więzienie jest tylko dalszym procesem hodowli jeszcze większego problemu . Przywracanie do społeczeństwa niemal nie funkcjonuje w naszym kraju . Skoro humanitarnych i skutecznych metod się nie poprawia to pozostaje zniżenie się do metod kiboli do czego to prowadzi ?

Przed chwilą oglądałem program na ten temat. Z kiboli oskarżonych po bitwie w Bydgoszczy żaden z oskarżonych (za wyjątkiem tych, którzy sami sie przyznali) nie został jeszcze skazany!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.