Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokoskuteczne kolumny HI-END!

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie ustrzeliłem kolejny TA Reference :)

Teraz poluję na cyfrówkę Reference bo ten żółty Harmonix mentalnie mi odstaje od całego zestawu TA ;)

A już ją kiedyś miałem...

Sprzedaje jeden gość z forum.

ma jeszcze jedną sztuke bo ... ja kupiłem jedną.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Sprzedaje jeden gość z forum.

ma jeszcze jedną sztuke bo ... ja kupiłem jedną.

Kto, gdzie, za ile i dlaczego tak drogo?

:)

Poproszę na PW ;)

Nie wiem gdzie spytać,..;0), ale czy miał ktoś styczność z tym wzmacniaczem?, do kolumn wysoko skutecznych;0)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z AP Tempo 6 gra to zajebiście i nie ma absolutnie żadnego problemu z kontrolą i nagłośnieniem. W zasadzie kompletnie nie czuć, że są jakiekolwiek ograniczenia lampowe. Mam na myśli normalne, trójdrożne podłogówki. Sporo informacji jest na forach amerykańskich. Jeden z kolegów z tutejszego forum nagłaśniał nim z powodzeniem Avalon Ascendant i był happy, a są to spore paczki za ciężkie pieniądze, znacznie droższe niż ten piecyk. W mojej skromnej ocenie bardzo dobre brzmienie, a biorąc pod uwagę jego cenę wręcz okazja. I jedyne czego mu brakuje to splendoru Audio Research, no ale wtedy byłoby 30 tysięcy, a nie 10.

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tak,... właśnie słyszałem komplementy nausznych, ja nie słuchałem,... siła tranzystora i brzmienie lampy i cena jest bardzo interesująca.

Ja słyszałem....

Typowy wzmacniacz na KT ...

Recenzja pisana chyba na zamówienie , ten wzmacniacz i Harbethem gra super i z Avalonem...bzdura kompletna...

Jak z Harbethem gra dobrze ( w to akurat mogę uwierzyć ) to nie zagra z Avoalonen.

Chyba ,że ktoś jest głuchy...

On gra jak typowa lampa KT , czyli dynamicznie i z duża ilością szczegółów , ale jak tranzystor czyli bez barwy i wypełniania.

Słuchałem u mnie z Sonido i z Dynaudio S25.

Jedyna zaleta cena....

jak za takie małe pieniądze to ten wzmacniacz jest znakomity...słuchałem z Harbethem m30.1

jeżeli z Dynaudio S25 słabo gra bo brakuje wypełnienia i barwy to nie wina lamp tylko S25 tak mają

S25se miałem prawie dwa lata i coś na ten temat mogę powiedzieć

Gość passer

(Konto usunięte)

Nie wiem gdzie spytać,..;0), ale czy miał ktoś styczność z tym wzmacniaczem?, do kolumn wysoko skutecznych;0)

http://www.hi-fi.com.pl/testy/wzmacniacze/1876-rogue-audio-cronus-magnum.html

Przez kilka lat miałem wzmacniacz Tempest II tej firmy jeszcze na lampach KT88. Uważam, że warto wypożyczyć i sprawdzić u siebie. Brak przełącznika trybu pracy pp / trioda może być ograniczeniem

ale jak tranzystor czyli bez barwy i wypełniania

Z tą tezą byłbym ostrożny. Dla przykładu tranzystory MBL, Vitus, Jeff Rowland i wiele innych ma więcej barwy i wypełnienia niż większość lamp.

On gra jak typowa lampa KT , czyli dynamicznie i z duża ilością szczegółów , ale jak tranzystor czyli bez barwy i wypełniania.

Słuchałem u mnie z Sonido i z Dynaudio S25.

Nawet bezduszny tranzystor ma barwe, choc nie zawsze wypelnienie :) Bez barwy to jest biala sciana.

Biała ściana ma oczywiście barwę - białą. Bez barwy są rzeczy przeźroczyste.

Wracając do wzmacniaczy - wzmacniacz bez barwny to oczywiście uproszczenia ale można mówić o wzmacniaczach bardziej lub mniej kolorowych, albo o szarych suchotnikachh

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Już dawno zdjęć nie było.

Ukryta Zawartość

post-3650-0-67617700-1401889614_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kazik II

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość cybant

(Konto usunięte)

Z tą tezą byłbym ostrożny. Dla przykładu tranzystory MBL, Vitus, Jeff Rowland i wiele innych ma więcej barwy i wypełnienia niż większość lamp.

Ja miałem na myśli trazystor w klasie cenowej tego Rouga.....a Ty mi takimi wyjeżdżasz ....;))))

Nawet bezduszny tranzystor ma barwe, choc nie zawsze wypelnienie :) Bez barwy to jest biala sciana.

Tak, barwa szara , matowa....;)))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tak, barwa szara , matowa....;)))

Niestety tak właśnie jest. Prawdziwą feerię barw; zwłaszcza w zakresie wysokich tonów; usłyszałem dopiero z Twojego Amplifona. Wymiana kabla zasilającego na AZ Absolute spowodowała coś w rodzaju efektu GM70:-) Żaden tranzystor w zakresie barwy, nie ma absolutnie najmniejszego startu do dobrej lampy.

Zazdroszczę wam słuchu. Widać ja takiego nie mam. Niektóre lampy SE mają super barwę podobnie jak niektóre tranzystory. Ale wiele sprzętów lampowych gra średnio lub wręcz nieciekawie.

Zazdroszczę wam słuchu. Widać ja takiego nie mam. Niektóre lampy SE mają super barwę podobnie jak niektóre tranzystory. Ale wiele sprzętów lampowych gra średnio lub wręcz nieciekawie.

Moze to jest tak, ze sam sobie popsules zabawe? Gdybys gmeral przy budzetowce, czyms do dziesieciu kola, to byc moze latwo znalazlbys lampe, ktora te tranzystory przewyzsza. A przy zabawkach za dziesiat tysiecy, te tranzystory sa juz tak wysmakowane, ze kazda lampa traci myszka, a przynajmniej nie zjada, nie walcuje i nie miazdzy tranzystora. Jest za to z reguly slabsza, zuzywa sie, no i w ogole upierdliwa sprawa.

Może nie trąci myszką ale te najlepsze idą łeb w łeb brzmieniowo a jednak tranzystor jest bezobsługowy. Co do kosztów to dobre sprzęty lampowe też są bardzo drogie.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Moze to jest tak, ze sam sobie popsules zabawe? Gdybys gmeral przy budzetowce, czyms do dziesieciu kola, to byc moze latwo znalazlbys lampe, ktora te tranzystory przewyzsza. A przy zabawkach za dziesiat tysiecy, te tranzystory sa juz tak wysmakowane, ze kazda lampa traci myszka, a przynajmniej nie zjada, nie walcuje i nie miazdzy tranzystora. Jest za to z reguly slabsza, zuzywa sie, no i w ogole upierdliwa sprawa.

To tak jak z dobrymi zegarkami ....też trzeba je nakręcać;))))

A i tak latwiej niż z analogiem...

Edytowane przez cybant

Mozecie sobie pisac ,co to trazystorowe wzm nie potrafia niby nawet lepiej graja od lampy!tylko szkoda ze ani jeden z nich nie potrafi zagrac jak SET na lampe 300B,oczywiscie starania sa producentow aby tak zagraly podobnie, ale wiedza ze to jest nie do osiagniecia!

Mozecie sobie pisac ,co to trazystorowe wzm nie potrafia niby nawet lepiej graja od lampy!tylko szkoda ze ani jeden z nich nie potrafi zagrac jak SET na lampe 300B,oczywiscie starania sa producentow aby tak zagraly podobnie, ale wiedza ze to jest nie do osiagniecia!

klepiesz jak 747

klepiesz jak 747

Kolego masz ostrzezenie w moim watku!jeszcze jedna taka wypowiedz i wylatujesz,przeczytaj regulamin i szanuj kolegow z forum, bo to podstawa tutaj bycia!

10429847_780888465275397_3541391699668624982_n.jpg

There were lots of systems in the Ayon Audio room, including this one that included, courtesy of Charles Harrison, the very first pair of new, made in the USA Tube Audio Labs Tineo Horn loudspeakers in J Horn configuration ($35,000/pair). Together with the subwoofers you see behind them, the system can go as low as 20Hz.

Paired with Ayon Audio's brand new SET, class-A 75Wpc Titan monoblocks ($68,900/pair) and equally new CD-3sx CD player DAC/streamer/DSD ($10,500), which has both streaming capabilities and optional upsampling, music sounded a bit washed out, but quite pleasant, with no sharpness whatsoever.

Podstawowy problem z 300b to mała moc i niewielka ilość dobrych wysokoskutecznych kolumn. Sam mam w sypialni to i wiem:(.

Napisz o zaletach!ograniczenia takich torow to wszyscy znamy ,ale dostajemy ta magie w srednicy do wokalu sa nie do zastapienia,jezeli ktos uwielbia taki gatunek muzyki to nic lepszego nie znajdzie,wiadomo ze to nie sa uniwersalne tory do kazdego gatunku muzyki.

Bez przesady, wcale nie tylko do wokali i spokojnej muzy. Ja tam na 300b równie dobrze ostry metal zapuszczę. Jest kontrola, wykop no i oczywiście magia na średnicy (:

• Pokaż nowe odpowiedzi