Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Bo ty jesteś fanem plazmy. Ale gdyś dostał do domu na miesiąc takiego Samsunga JS9500, a później musiałbyś wrócić do plazmy to już tak do śmiechu by tobie nie było.

Za ile? 20 czy 30 tysięcy? Sorry, ale ja na Wiejskiej nie latam. Poza tym na UltraHD nasz materiał telewizyjny już nie jest tak zachwycający. Jakość obrazu zapewne drastycznie leci na łeb. A na mojej plazmie za 2500 zł polskich jest naprawdę super.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Trochę mnie rozpiela.... ten wątek - nikt nie widział nikt nie miał z niczym nie porównywał a wie najlepiej co jest grane - cyrk i jarmark w koziej wólce jednym słowem

Piszesz jako posiadacz o pewnych rzeczach a co nie którzy i tak swoje - wróżki jakieś panie

Ma tu ktoś oled-a testował?? porównywał?? - w większości sklepów można wziąć na 30 dni i oddać lub wymienić na inny model w razie rozczarowania - więc ryzyka nie ma żadnego!

w większości sklepów można wziąć na 30 dni i oddać lub wymienić na inny model w razie rozczarowania - więc ryzyka nie ma żadnego!

Tylko na to cacko trzeba wziąć kredyt hipoteczny

Phi, pierwsze plazmy o rozdzielczości VGA kosztowały wiele razy drożej w czasach gdy pieniądz był wiele więcej warty i co z tego?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Po pierwsze nie piszę tu UHD Oled - którego fizycznie w Polskich sklepach ciężko uświadczyć - o ile w ogóle jest - bo jego cena jest zaporowa

tylko mam na myśli ubiegłoroczną serię oledów - które już za 8 tys można kupić - co przy cenach i jakości jaką prezentują LED-y wydaje się ceną wręcz okazyjną

Po drugie mam w zwyczaju i miło by było abym nie tylko ja miał to w zwyczaju - nie wypowiadać się na temat rzeczy

a) których nie widziałem i nie miałem z nimi fizycznego kontaktu

b) na które mnie nie stać (toteż UHD oleda ja olewam ciepłym moczem...bo mnie nie stać)

bo to jest pieprzenie dla pieprzenia które nic do tego wątku nie wnosi - a wręcz zniechęca - no chyba że tu marketingowcy samsunga siedzą i taki jest ich cel...

55' 2k jest raczej w normalnej cenie. Podobnej do plazm Panasonica o tym rozmiarze. 4k są bardzo drogie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Po pierwsze nie piszę tu UHD Oled - którego fizycznie w Polskich sklepach ciężko uświadczyć - o ile w ogóle jest - bo jego cena jest zaporowa

Po drugie mam w zwyczaju i miło by było abym nie tylko ja miał to w zwyczaju - nie wypowiadać się na temat rzeczy

a) których nie widziałem i nie miałem z nimi fizycznego kontaktu

b) na które mnie nie stać (toteż UHD oleda ja olewam ciepłym moczem...bo mnie nie stać)

bo to jest pieprzenie dla pieprzenia które nic do tego wątku nie wnosi - a wręcz zniechęca - no chyba że tu marketingowcy samsunga siedzą i taki jest ich cel...

Gościu otrząśnij się, my tu rozmawiamy o SUHD LED 4K. Też nam nie wolno? Poza tym 65" model tego Samsunga kosztuje około £5.800 ( 34.000 złotych). I na co mnie stać a czego nie zamierzam kupować,to nie twój interes.

Poza tym 65" model tego Samsunga kosztuje około £5.800 ( 34.000 złotych). I na co mnie stać a czego nie zamierzam kupować,to nie twój interes.

Jeżeli piszesz o JS9500 to nie jest tak źle, aczkolwiek dalej bardzo drogo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gościu otrząśnij się, my tu rozmawiamy o SUHD LED 4K. Też nam nie wolno? Poza tym 65" model tego Samsunga kosztuje około £5.800 ( 34.000 złotych). I na co mnie stać a czego nie zamierzam kupować,to nie twój interes.

.............usunieto atak personalny........................umiesz czytać ze ZROZUMIENIEM?

Po pierwsze to jest wątek o oled

po drugie byłeś choćby w markecie pomacałeś pilota o szajsunga, puściłeś sobie coś na nim? - czy tylko pierniczysz dla pierniczenia - bo jak na razie o własnych doświadczeniach chociażby ze sklepu to tu pięć osób pisało

reszta demka na yotube ogląda... eksperci

Nie pomylił Kolega adresatów ? Możliwe że nie czytał moich postów wyżej dokładnie. Ja raczej zaliczam się do osób bardzo życzliwych tej technologii (OLED)

Oczywiście, że pomyliłem :) Przepraszam, poprzednia wypowiedź zlała mi się w jedno. O cięciu obrazu pisał sly30 i to do niego była moja wypowiedź.

Co do testowania OLEDa, to ja miałem w domu 55ec930v ze sklepu właśnie. Normalnie używam LEDa Thomsona 46fu5553. Telewizor duży, niby ma 100hz, ale też strasznie "chamskie" i widoczne podświetlenie kwawędziowe. Porównanie Thomsona do OLEDowego LGka było więc dla mnie jak niebo i ziemia... :) I szczerze powiem, że wydałbym te niecałe 2 tys. Euro na oleda, bo różnica w jakości jest po prostu porażająca i wystarczy mu podać zwykły sygnał cyfrowy, żeby to zobaczyć. Niepotrzebne demówki producentów i filmy na blu-ray :)

po drugie byłeś choćby w markecie pomacałeś pilota o szajsunga, puściłeś sobie coś na nim? - czy tylko pierniczysz dla pierniczenia - bo jak na razie o własnych doświadczeniach chociażby ze sklepu to tu pięć osób pisało

reszta demka na yotube ogląda... eksperci

Tak ,niedawno oglądałem wiele modeli w UK w sieci Currys oraz specjalistycznych salonach w Birmingham. Tam cena tego Samsunga to było niecałe Ł6000. Na YT nie oglądam sprzętu, gdybyś misiu śledził to forum to byś wiedział jaki mam stosunek do analiz sprzętu audio czy video na podstawie YT. Tak więc daruj sobie ten swój pseudo marketing, bo wrażenia na mnie nie robisz.

Już wiem co odpisze ....

Również cię pozdrawiam. Dla kogo teraz klikasz?

wystarczy mu podać zwykły sygnał cyfrowy, żeby to zobaczyć.

Ja radzę dać sygnał cyfrowy od sprawdzonego dostawcy. Mogę polecić NC+ o ile Kolega mieszka w Polsce (ceny w Euro sugerują inną lokalizację). Naprawdę dobra jakość i sygnału i dekoderów, choć fakt że mam te starsze dekodery jeszcze z czasów N-ki. U znajomych widziałem osiedlową cyfrę i jakość była dostrzegalnie gorsza choć oczywiście nie można tu wykluczyć roli innego TV.

Co do jakości OLED-a to wątpliwości nie ma, tzn ja nie mam, że to hi-end na najwyższym poziomie. Są tylko wątpliwości dotyczące trwałości.

Mogę polecić NC+ o ile Kolega mieszka w Polsce (ceny w Euro sugerują inną lokalizację)

Niestety. Niemcy... :P

I właśnie tutaj o trwałości OLEDów się jakoś niespecjalnie dużo mówi. Tzn. mówiło się kiedyś (jakoś rok temu), a teraz ci co już mieli kupić zeszłoroczne oledy już to zrobili i jakoś nie widziałem na forach (np na bliźniaczym hifi-forum.de), żeby narzekali na martwe piksele czy spadek jasności matryc )

Sitek pisze:

" niedawno oglądałem wiele modeli w UK w sieci Currys oraz specjalistycznych salonach w Birmingham. " ?

I ten total wstyd tego forum pisze coś takiego !

Sittek; pozdro z Polski

Chłopie ogarnij nieco ...

Analiza godzin wpisów świadczy , że raczej nie masz ani pracy ani ani innych zobowiązań biznesowych.

Pisz dalej. Czekamy. Sittek.

Domnieamamy na wesoło: jesteś promotorem na przymusowym urlopie w sierpniu 2015.

Jaka pogoda teraz w Birmingham ?

Analiza godzin wpisów świadczy , że raczej nie masz ani pracy ani ani innych zobowiązań biznesowych.

Pisz dalej. Czekamy. Sittek.

Oczywiście że nie mam. I to zabrania mi przemieszczać się pomiędzy Polską i UK? :-) Albo sobie jak zwykle chlapnąłeś co nieco, albo twoje pojmowanie jest na bardzo niskim poziomie. Co jeszcze nam tu przeanalizujesz poza pogodą? Loty do Birmingham, a może do Liverpool? A może ustalisz wszystkie przejazdy pod English Channel? Może jakiś imigrant mi wlazł pod maskę silnika? Albo to była wiewiórka? Wiesz, kiedyś jeszcze trzymałeś klasę, ale teraz jesteś żałosny. Może nie pij tyle, albo raczej zacznij, bo coś ci szkodzi, uwiera.

Olewa to krajowy oddział LG bo ZIOMALE nie mają dostępu do KASY LG EURO.

Śledzę ...

Póki co to najlepsze TV na rynku światowym są produkowane w Polsce !!!

Mam na myśli model UHD OLED LG 65" 9600V.

I to jest "FLAGOWY" TV. Rodem z Mławy/ POLSKA

Olewa to krajowy oddział LG bo ZIOMALE nie mają dostępu do KASY LG EURO.

Śledzę ...

Póki co to najlepsze TV na rynku światowym są produkowane w Polsce !!!

Mam na myśli model UHD OLED LG 65" 9600V.

I to jest "FLAGOWY" TV. Rodem z Mławy/ POLSKA

Zupełnie spoko:

Jeżeli masz fabrykę w OLED WRGB 65" LG w Mławie na całą Europę i Rosję to masz chwilę na zastanowienie się " O CO CHODZI"

MY POLSKA; TO WYTWAŻAZMAY, TU I TERAZ

...

Witam dziś rozmawiałem z kuzynem żony który właśnie pracuję w LG w Mławie i oni nie robią oledow.. Oledy są składane we Wroclawiu.W Mławie są składane małe rozmiary lcd i duże flagowce.te pomiędzy czyli od 40 do 60 cali z OLEDmi we Wrocku...On ogólnie nie wiedział za dużo o tych OLEDACH...gdyż poprostu jakoś ogólnie nie kręcą go tv z wysokich półek itd..Ale mówił że ma znajomego we Wrocku na wyższym stanowisku popyta jak to wyglada i do mnie zadzwoni..Głównie poprosiłem go żeby dowiedział się na jakich krajach skupia się lg w eksporcie i czy są jakieś problemy,zwroty itd no i kiedy będzie to masówka i powszechnie dostępna technologia z czym wiąże się obniżka cen..to Tyle na tą chwilę pzdrawiam

...

Głównie poprosiłem go żeby dowiedział się na jakich krajach skupia się lg w eksporcie i czy są jakieś problemy,zwroty itd no i kiedy będzie to masówka i powszechnie dostępna technologia z czym wiąże się obniżka cen..to Tyle na tą chwilę pzdrawiam

Podobno masówka z OLEDami jest już w Korei, gdzie już co trzeci sprzedawany telewizor LG jest OLEDem... :) W Europie myślę, że masówki jeszcze długo nie będzie, a OLED będzie telewizorem premium "dla wtajemniczonych".

Gdyby cena OLED 4K była porównywalna z topowymi LCD to by LG miało 100% rynku topowych TV w Europie ;-) No, 90% ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gdyby cena OLED 4K była porównywalna z topowymi LCD to by LG miało 100% rynku topowych TV w Europie ;-) No, 90% ;-)

W kategorii 2k przecież jest porównywalna. Tylko 4k jeszcze jest droższe, ale pewnie już niedługo.

Kategoria 2K to już przeżytek. Sorry ale teraz mamy czas 4K. Czy się to komu podoba czy nie. I czy ma to sens czy nie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kategoria 2K to już przeżytek. Sorry ale teraz mamy czas 4K. Czy się to komu podoba czy nie. I czy ma to sens czy nie.

Mi się podoba ale na razie 2k mi wystarcza. Oglądałem 4k w warunkach domowych i nie doznałem nagłej potrzeby wymiany z powodu wzrostu jakości obrazów oferowanych przez nawet najlepszych dystrybutorów. Potrzeba natychmiastowego posiadania najnowszych technologi jest obserwowana w pewnych grupach społecznych. Widać to głównie w telefonach komórkowych.

TV to nie sprzęt audio ;-) Nie kupuje się tego na lata ;-) Postęp technologiczny jest zbyt szybki - jak w telefonach komórkowych - jak słusznie zauważyłeś ;-)

Kogo stać to kupuję najnowszy model ...

Ja uważam ,że technologia 4K jednak wejdzie w życie. W postaci streamingu i BR 4K. Jeszcze 1-2 lata i 4K nie będzie niczym szokującym. Standard jest już zatwierdzony. Zakup TV z obsługą HEVC, HDR i poszerzonej palety barw ma teraz sens.

Zakup TV z obsługą HEVC, HDR i poszerzonej palety barw ma teraz sens.

Teraz totalnie nie ma sensu, za wcześnie, może za dwa lata. To co piszesz to są tylko plany.

Przecież piszę, że 1-2 lata i 4K się rozpowszechni !!! Idiotyzmem byłoby teraz kupować TV tylko HD, kiedy za chwilę wejdzie 4K. W ciągu 2 lat już nie się w standardzie 4K nie zmieni więc zakup TV jest teraz bezpieczny. Myślę, że technologia LCD osiągnęła już swój kres. Dużo lepiej już nie będzie. Tak jak z telefonami. Topowy telefon sprzed 2 lat jest nadal dobry i nic mu nie brakuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.