Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś tego pewny ? To skąd te wysokie noty na portalach testujących dla OLED-ów ? Prawie wszystkie w klasie "reference".

Znasz pojęcie "tekst sponsorowany"?

chodzi tylko i wyłącznie o czerń

Najwyższej noty nie daje się tylko za czerń.

Znasz pojęcie "tekst sponsorowany"?

Sugerujesz że Panasonic w tych portalach sponsorował też swoje plazmy ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jesteś pierwszy który twierdzi że czas pracuje dla Ciebie. Mi czas nie służy (to na podstawie odbicia w lustrze) ;-).

Od pewnego wieku jesteśmy coraz młodsi (duchem), to dzieci się starzeją.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Od pewnego wieku jesteśmy coraz młodsi (duchem), to dzieci się starzeją.

Żeby jeszcze to odbicie w lustrze nie było takie wredne.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Jesteś tego pewny ? To skąd te wysokie noty na portalach testujących dla OLED-ów ?

A wyobrażasz sobie, że mogło być inaczej? Bo towar musi się jak najszybciej sprzedać?

Skoro jest taki świetny to dlaczego tak gdzieś od 3 lat postępu brak?

A wyobrażasz sobie, że mogło być inaczej? Bo towar musi się jak najszybciej sprzedać?

Czy to samo można powiedzieć o wysokich notach na tych portalach dla plazm ?

Skoro jest taki świetny to dlaczego tak gdzieś od 3 lat postępu brak?

Doskonałość nie potrzebuje intensywnego postępu, no prawie doskonałość ;-).

Sugerujesz że Panasonic w tych portalach sponsorował też swoje plazmy ?

Z początku na pewno tak. Wszyscy tak robią. Potem dopiero wysoko oceniać plazmy zaczęły źródła niezależne.

Doskonałość nie potrzebuje intensywnego postępu, no prawie doskonałość ;-).

Powtórzę się: żartowniś z Waszmości.

Czy to samo można powiedzieć o wysokich notach na tych portalach dla plazm ?

Tak. Na początku, tj. gdzieś tak ok. 10 lat temu plazmy miały mocny marketing i pomimo wad były wysoko w rankingach. To normalne, marketing rządzi się własnymi prawami. To są nierzadko ogromne pieniądze i nieodparta chęć dominacji na rynku. Obecnie to samo dzieje sie z OLED. Technologia niedopracowana, pełna poważnych błędów, ale marketing robi swoje, oswaja klienta z produktem.

marketing robi swoje, oswaja klienta z produktem.

...wmawiając mu, że cały czas obarczony licznymi "chorobami wieku dziecięcego" produkt osiągnął już stan doskonałości wszelakiej. Za rok będzie wmawiał, że "teraz jest jeszcze lepszy".

Potem dopiero wysoko oceniać plazmy zaczęły źródła niezależne.

Które portale (źródła) testowe są niezależne ?

Powtórzę się: żartowniś z Waszmości.

W którym miejscu wyczuwasz żart ? Jeżeli wszystkie portale testowe są sponsorowane to by wyjaśniało dlaczego tak wysoko pozycjonują niektóre technologie w przeciwieństwie do rynku. Myślisz że plazmy tylko na początku były sponsorowane ? Żartowniś z Ciebie ;-).

Myślisz że plazmy tylko na początku były sponsorowane ? Żartowniś z Ciebie ;-).

Dlaczego żartowniś? Oczywiście plazmy były sponsorowane, reklamy zamieszczano w poczytnych czasopismach, tak jak później LCD i LED. Teraz marketingowo wzmacnia się OLED i 4K. . Każdy ma swoje 5 minut, a potem i tak idzie w odstawkę. A klient ma być w przeświadczeniu, że promowany towar za wszelką cenę musi kupić.

Dlaczego żartowniś? Oczywiście plazmy były sponsorowane, reklamy zamieszczano w poczytnych czasopismach, tak jak później LCD i LED. Teraz marketingowo wzmacnia się OLED i 4K. . Każdy ma swoje 5 minut, a potem i tak idzie w odstawkę.

To O.K, bo już myślałem że marketing dotyczy (dotyczył) tylko LCD i OLED a plazm nie lub znacznie mniej.

A klient ma być w przeświadczeniu, że promowany towar za wszelką cenę musi kupić.

Klient który ma wymagania przeważnie ma własny mózg. Marketing go nie zbałamuci ;-).

Tak. Na początku, tj. gdzieś tak ok. 10 lat temu plazmy miały mocny marketing i pomimo wad były wysoko w rankingach. To normalne, marketing rządzi się własnymi prawami. To są nierzadko ogromne pieniądze i nieodparta chęć dominacji na rynku. Obecnie to samo dzieje sie z OLED. Technologia niedopracowana, pełna poważnych błędów, ale marketing robi swoje, oswaja klienta z produktem.

O jakich poważnych błędach mówisz? Ja tu widzę same niedopowiedzenia i plotki przekazywane pomiędzy różnymi forami. Twierdzenie, że OLED wypali się przy wyświetlaniu statycznego obrazu przez dłuższy czas to Wasz koronny argument. No to proponuję odpalić na jakimkolwiek telewizorze LG OLED zdjęcie i poczekanie kilku minut. Wiesz co się wydarzy? Włączy się wygaszacz... To właśnie po to zostały wprowadzone wygaszacze jeszcze w erze monitorów CRT - bo każdy ekran może się wypalić od katowania do nieruchomymi obrazami przez dłuższy czas. OLED nie jest w tym wypadku inny - ani lepszy ani gorszy. Twierdzenie, że za taką kasę telewizor nie powinien się wypalać to jak oczekiwać od Mercedesa żeby umiał latać...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O jakich poważnych błędach mówisz? Ja tu widzę same niedopowiedzenia i plotki przekazywane pomiędzy różnymi forami. Twierdzenie, że OLED wypali się przy wyświetlaniu statycznego obrazu przez dłuższy czas to Wasz koronny argument.

Nie nasz, tylko inżynierów którzy pisali instrukcję obsługi OLEDA od LG.

Z nimi musisz pogadać, żeby nie pisali bzdur w takim razie.

Wydatki na marketing Samsunga są wielokrotnie wyższe niż LG - mniej więcej o tyle, ile wynoszą obroty czy udziały w rynku obu marek. No a gdzie jest teraz Samsung ze swoim marketingiem? To jest ewidentnie marka, która jest w odwrocie jeśli chodzi o innowacyjność. Przez długi czas udawało im się z komórkami, ale w telewizorach po prostu wtopili na zawieszeniu prac nad oledami i będą musieli zrobić miejsce na rynku dla LG. Sam marketing tego wszystkiego nie sprawił.

Nie musi tak być. Już seria JS9500 jest super, a z każdym rokiem mogą pokazywać coraz lepsze z większą ilością pól pełnego tylko podświetlenia.

Seria 9500 wyraźnie przegrała porównanie z oledem 4K. Jeśli ten telewizor to max tego co ma do zaproponowania technologia LCD z podświetleniem, to moim zdaniem doszliśmy do punktu, w którym ludzie zaczną się masowo przesiadać na oledy - przynajmniej w klasie telewizorów premium

Nie mam takiego wrażenia. Widziałem ostatnio i OLED i JS9500 i oba miały obraz rewelacyjny. Natomiast OLED jest jednak droższy i mimo wszystko krążą wątpliwości co do trwałości i pewnych chorób wieku dziecięcego. Natomiast za 2-3 lata zakup OLED może być najlepszą opcją. Z drugiej strony nie wiadomo co do tego czasu pokaże Samsung.

Nie mam takiego wrażenia. Widziałem ostatnio i OLED i JS9500 i oba miały obraz rewelacyjny. Natomiast OLED jest jednak droższy i mimo wszystko krążą wątpliwości co do trwałości i pewnych chorób wieku dziecięcego. Natomiast za 2-3 lata zakup OLED może być najlepszą opcją. Z drugiej strony nie wiadomo co do tego czasu pokaże Samsung.

To akurat wiadomo - przejdzie na OLEDy :) Ciekawe tylko czy będzie korzystać z matryc LG czy zdoła zdziałać je na własną rękę...

Nie sadzę by Samsung brał coś od LG, którą to firmę uważają za klasę gorszą. To prędzej zapłacą jakieś licencje jeśli będzie trzeba ale sami zrobią panele OLED i wtedy zapewne lepsze niż te od LG.

Powoli Państwo docierają na oko rzeczy OCZYWISTE !

Tak; OLED 4K nic nie pokona !!!

Mam szacun dla SAMSUNG za Hi-End VIDEO serię 9500 !

Bardzo mało kto wie czy się różni seria 9500 od serii 9000/85000/7500/ ... itd. itp.

Mogę pisać ale brak bo Was entuzjazmu.

A wystarczy poczytać w materiałach marketingowych na polski rynek.

Czyli, czy ktoś wyłowił wyższość serii 95000 nad 9000 ?

Czy Wy wiecie ile kosztuje firmę ( LG lub Sam ) wystawienie flagowych TV w polskich sklepach ?

No trochę trzeba policzyć...

Powoli Państwo docierają OCZYWISTEYCH wniosków !

Tak; OLED 4K nie do pokoniania !!!

Mam szacun dla SAMSUNG za 9500 !

Bardzo mało kto wie czym się różni seria 9500 od serii 9000/85000/7500/ ... itd. itp.

Mogę pisać ale brak bo Was entuzjazmu.

A wystarczy poczytać w materiałach marketingowych na polski rynek.

Czyli, czy ktoś wyłowił wyższość serii 95000 nad 9000 ?

Bo Ja tak. A Wy ?

Czy Wy wiecie ile kosztuje firmę ( LG lub Sam ) wystawienie flagowych TV w polskich sklepach ?

No trochę trzeba policzyć...

SAMSUNG daje na polski rynek kasę na MAXa !!!

LG OLED wali ściemę !!!

Strategia taka, że idą na sukces sprzedażowy na bogatych rynkach EU ( sami woecie; to DE / GB / NO / ...

Nie stać LG na stoisko OLED w Polsce. Kasa w błoto.

END

LG shifts all display focus to OLED, will invest $8.5 billion in OLED production in the next 3 years

To kluczowy NEWS 100--lecia !

Firma LG będzie nadal inwestować w OLED RGB

Ja przy tych powtarzających się pytaniach widzę tylko nachalny marketing. Też zadam pytanie co w takim razie faktycznie warta jest ta technologia OLED skoro wymaga tak nachalnych działań? Dobry produkt broni się sam a jedno jest pewne, LG nigdy nie robiła dobrych urządzeń RTV.

...Dobry produkt broni się sam...

I dlatego plazmy zniknęły z rynku? :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Moderatorzy

A propos nadchodzących i odchodzących er , to w moim tv zakończyła się era Youtuba

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.