Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nie wiem czy nie za późno na to. Jest takie przysłowie: "Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś pijany - nie przejmuj się. Gdy usłyszysz to po raz drugi - możesz zlekceważyć ten fakt. Jeśli jednak powie to ktoś po raz trzeci - idź do domu i połóż się spać". Ale Janunio uważa, że my wszyscy jesteśmy jedną osobą, więc go to nie dotyczy.

I raczej się nie położy, o specjaliście nie mówiąc.

il Dottore: przestrzegam przed kupnem TV gorszej jakości niż poprzedni. Mimo większego rozmiaru ( a może częściowo przez większy rozmiar na którym wady są powiększone) trudno się pogodzić. Przerabiam to teraz.

No to co?

Odpuścić sobie i poczekać ze 2 -3 lata aż Panas i Sony wejdą w OLED?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Najlepiej nic nie odpisujcie bo on sam przyznał się że szuka prowokacji i tym się żywi.Jak będzie cisza to będzie sam do siebie pisał ja już odpuściłem z nim polemikę bo to nie ma sensu

Która specjalność zajmuje się odwykiem?

No to co?

Oczywiście. Poczekać aż: (1) Będzie większa ilość producentów OLED; (2) A więc będzie konkurencja; (3) Dzięki czemu pojawi się bardziej urozmaicona oferta; (4) Technologia OLED zostanie wreszcie dopracowana; (5) Czyli (co najważniejsze) wyeliminowane zostaną obecne (rozliczne) "choroby wieku dziecięcego".

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

No to co?

Ktoś na forum miał plazmę LG. Wydaje mi się, że to był witek_z, spytaj jego. Ale ogólnie zgadzam się z ^^ wnioskami Bobcata.

Przykład presji:

KUP PRODUKT SONY / PANASONIC za jakiś czas .

Poczekaj 2-3 lata, bo obecnie przemysł TV Japan leży i kwiczy.

Japan innowacyjność to dziś przeszłość.

Czyli totalne ZERO.

Brak środków odciętych przez udziałowców giełdowych.

Żarty się kończą !

Mam prośbę do kolegów, super-admina i często tu piszących "gimbusów";

Czy może się na jeden miesiąc się powstrzymać od marketingu w wątku OLED TV ?

Zróbcie to !

Jak na razie to jedynie Ty Janunio uprawiasz tu nachalny i siłowy marketing OLED i LG. Prosisz więc Admina aby Cię zbanował? Może sam przestań pisać. Wyjdzie na to samo, a po co komuś zawracać głowę.

Temat OLED nadaje się do banowania ?

OLED , to najbardziej pasjonujący / ciekawy rys w rozwoju technologii wyświetlaczy ekranowych !

BAN, to będzie wielki sukces fanów LCD.

Czekam na bana ...

ps.:

" nachalny, siłowy ... marketing LG"

Znakomite przymiotniki. Model 2014/2015.

A czytałeś review o OLED 4K 65" ?

Pewnie żadnego linka o OLED TV nie otworzyłeś.

Przestań się bać zmian ...

Bocat: zapisałem Cię właśnie na listę "prezesa".

Lista ANTY-OLEDÓW, fanów LCD będzie uzupełniana !

Obecnie tak to ma się:

nr. 1. Bocat !

nr. 2 spinacz66,

nr. 3 BlueMax.

>janunio: dlaczego odbierasz wszystko w kategoriach wojny? Dlaczego miałby to być sukces fanów LCD? Ci "fani" przestaną być fanami LCD, kiedy OLED zaprezentuje dobry obraz (a nie tylko bardzo dobry kontrast). Sami będą wychwalać i namawiać.

>il Dottore: A może warto poczekać nie tylko ze względu na dopracowanie OLEDa, ale również ze względu na wyklarowanie sytuacji ze standardem UHD (nośniki, paleta barw itp.)? Teraz to takie trochę zawieszenie - okres przejściowy: wszyscy producenci olewają FHD i koncentrują na UHD, mimo że implementacja jeszcze kuleje.

Nie kupuje się nie sprawdzonych rozwiązań - chyba że ktoś lubi ryzykować swoje pieniądze. Przypomnijcie sobie pierwsze LCD, pierwsze plazmy.... ile zmian modelowych minęło zanim te technologie dopracowano (albo ile jeszcze minie jeśli chodzi o LCD)? Dlatego tak wiele osób namawia do poczekania....

życzę LG żeby OLEDY się sprzedawały na tyle dobrze żeby oplacalo się robić ekrany, ale na tyle źle, żeby nie osiedli na laurach i dopracowali technologie i żeby musieli sprzedawać panele innym producentom (tak jak robią teraz z IPS).

Lista ANTY-OLEDÓW będzie uzupełniana !

nr. 1. Bocat !

Coś Ci się pokićkało. Ja nie jestem żaden anty-OLED. Wprost przeciwnie. Uważam go za bardzo obiecującą technologię i prawdopodobnie przyszłość telewizorów. Tyle że (w przeciwieństwie do Ciebie) nie wpadłem w cielęcy zachwyt i zdaję sobie sprawę z jego licznych, jeszcze nierozwiązanych problemów i "chorób wieku dziecięcego"

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Janunio zachowuje się jakby był na jakiejś wojnie, kto nie z Mieciem tego zmieciem. Nie jest w stanie dopuścić do siebie żadnej pozytywnej opinii o jakimkolwiek sprzęcie poza OLED koniecznie od LG. Nie wiem tylko czy to efekt permanentnego nawalenia czy jakiejś manii przechodzącej już w chorobę psychiczną. Czego dowodzi wciągnięcie mnie na jakąś listę fanów LCD, podczas gdy nigdy nawet nie miałem TV w tej technologii a jedyne LCD u mnie w domu to monitor komputerowy. Określanie jako gimbazy ludzi, którzy mają w domach sprzęt warty kilka razy tyle co wszystkie 7 złomów Janunia i tym podobne kwiatki. Gościu lecz się bo jesteś zdrowo j**nięty!

> wiem, wiem - janunio nas wkręca, ten wątek to taka wrzuta jak akcja o Macieju K i układach. Ten temat ma drugie dno - tak na prawdę janunio jest miłośnikiem LCD od Samsunga, a ten wątek i "niby-to-metody" jakimi zachęca do OLEDa mają na celu zniechęcenie nas do tej technologii i do LG. To dlatego w innym wątku tak się obruszył na wpis o wadliwym TV Samsunga, że nazwał to "czarnym marketingiem/PR'em".

>janunio, błagam nie wpisuj mnie na liste - mam w domu Samsunga Galaxy (tego najpierwszego) i jeszcze działa, mam też tablet Samsunga (ma matryce OLED - piszę na wypadek gdybyś jednak promował OLEDA).

;-)

Był na forum (jeszcze w czasach Lukara) człowiek o ksywie jazz - ten to umiał wkręcać ludzi, czytając wpisy założyciela wątku przychodzi mi taka myśl: to nie może być na serio, to musi być wkręt.... ale daję się łapać januniowi na przynętę jego wpisów o boskości OLED 4k od LG.

Do tego stopnia że ustawiłem sobie zdjęcie OLEDa LG jako pulpit i wyświetlam na moim IPSowym TV.

Dzięki temu mam lepszy kontrast.....

@iL Dottore;

.....

WIELKA chwała Ci, bo jesteś drugim ( a pierwszym na tym forum) posiadaczem OLED TV.

......GRATULACJE !

Mam orgazm.

Przecież Doktorek napisał, że "...No mało brakowało a bym dziś kupił OLED'a....", i zastanawia się nad większą plazmą LG.

Jarzysz chłopie jeszcze coś?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Dzięki nachalnemu marketingowi Janunia, niedługo całe forum będzie anty-OLED. Bez jego idiotycznych wpisów nastawienie do tej technologii jak i do firmy LG z pewnością byłoby na forum znacznie lepsze. Robisz chłopie bardzo złą robotę firmie LG, tak złą, że może sfinansują wreszcie twoje leczenie, żebyś im przestał bruździć i psuć opinię.

Coś Ci się pokićkało. Ja nie jestem żaden anty-OLED. Wprost przeciwnie.

Jak wyżej, jak wytrzeźwieje to wstawi mnie, bo jakoś mi łba nie urwało :-)

> wiem, wiem - janunio nas wkręca, ten wątek to taka wrzuta jak akcja o Macieju K i układach. Ten temat ma drugie dno - tak na prawdę janunio jest miłośnikiem Samsunga

Zgadzam się. Wszystko co tu pisze autor tego tematu jest jedną wielką mistyfikacją. Za parę dni napisze, że to taka zabawa, że chciał nas sprowokować i takie tam pierdoły. Już dawno nie biorę tego tematu poważnie. Ot taka zabawa.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nie wierzę w prowokacje ze strony Januncia bo tego co on tu wypisuje zwyczajnie nie da się wymyślić na trzeźwo. On w momencie pisania tych kocopałów naprawdę w nie wierzy. Napisał, że to prowokacja bo sam był w szoku jak rano wytrzeźwiał i przeczytał co napisał o Maćku i Kulpie. Nie umiał tego inaczej wytłumaczyć więc napisał, że to prowokacja ale prawda jest niestety jeszcze gorsza.

Maju dnia 07.12.2014 - 08:55 napisał "widzę że zaczynasz rozmowę do farsy sprowadzać...."

Maju, ja wiem że mnie do tego stopnia nie lubisz (z innych wątków), że gdy napiszę 2x2=4 - Ty natychmiast zaprotestujesz, nazywając mój wpis "kłamstwem", "manipulacją" oraz "wyrwaniem z kontekstu". Bowiem w szerszym kontekście zapewnie może być 5. Albo 3.5.

2x2=4, ale nie o tą liczbę chodziło a znacznie większą. ;)

Napisałeś że rozpoznajesz w sklepie z 20 metrów jaki sygnał jest nadawany w sytuacji gdy dyskusja dotyczyła rozdzielczości.

Twoje odwracanie uwagi od meritum wpisu pokazuje tylko że nie potrafisz merytorycznie rozmawiać. To Ty kończysz każdą dyskusję w której nie potrafisz wykazać swojej racji tym samym atakiem na mnie, myślałem że w sprawach poza ideologicznych potrafisz rzeczowo rozmawiać, ten wpis potwierdza że jednak nie.

Taka jest prawda jak widać tak wstydliwa dla Ciebie że wolisz odwracać kota ogonem i insynuować nieprawdę niż potwierdzić to co piszę, z głupich stwierdzeń się wycofując lub choćby zwyczajnie to przemilczeć.....a to czy Ciebie lubię czy nie ma się do tego wszystkiego naprawdę nijak. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czy ktoś z nas napisał że jest antyoledem?

Janunio przez te picie już nie wiesz co piszesz z jakich postów wywnioskowałeś że nie lubimy technologii oled bo ja widzę tylko kto wytyka błędy tej technologii to ten już jej nie lubi to jest twoje rozumienie.

Sam jesteś anty fanem PDP i LCD bo się przyznałeś i wypisujesz o niej głupoty.

Jesteś trzecim wybitnym polakiem który zabłysnął w 4 RP po Macierewiczu i Niesiołowskim ręce opadają to co ty wypisujesz sam zachowujesz się jak marketingowiec opłacany przez LG i każdy z tym się zemną zgodzi.

Nie wierzę w prowokacje ze strony Januncia bo tego co on tu wypisuje zwyczajnie nie da się wymyślić na trzeźwo. On w momencie pisania tych kocopałów naprawdę w nie wierzy. Napisał, że to prowokacja bo sam był w szoku jak rano wytrzeźwiał i przeczytał co napisał o Maćku i Kulpie. Nie umiał tego inaczej wytłumaczyć więc napisał, że to prowokacja ale prawda jest niestety jeszcze gorsza.

Jest to bardzo prawdopodobne bo jakoś zawsze rano dziwnie właśnie prostuję i jest potulny jak by się nic nie działo a o 19 zaczyna się odnowa

Panowie .... nie szkoda Wam czasu na bezowocne polemiki z Tym Panem co nadużywa?

...@Janunio przed kazdym pisaniem posta nalewa setke ( tylko nie wiem czy w jego "szklaneczce" nie ląduje Absynt, bo mi to wszystko podjeżdża pod lekkie halucynacje)...

... Powinniście sobie odpuścić..... śledźcie wątek i zobaczycie ze pojawią się nowi "fanboje" lcd i plazm których @Janunio zaraz "sprowokuje"...

... To musi być coś halucynogennego skoro wszyscy jesteśmy jedną osobą..... a może grzybki zajada, takie ze szpiczastym kapelusikiem.. ;) :)

Moim zdaniem OLED będzie się sprzedawał mimo, że jakościowo na to nie zasługuje. Będzie to analogicznie jak swego czasu LCD i PDP.

Tak... pamiętam pierwsze płaskie odbiorniki.... ceny szalone, obraz po prostu straszny a ludzie i tak brali! :)

Więc czemu OLED ma się nie sprzedawać? Przecież obraz z OLED to i tak bajka w porównaniu z pierwszymi płaskimi ekranami, gdzie jak leciał mecz to za zawodnikiem latała taka plamka i pokazywała, w jakim kolorze ma on gatki... :)

W tym miesiącu LG otwiera nową fabrykę paneli OLED, zdolności produkcyjne mają wzrosnąć 4x.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jesteś trzecim wybitnym polakiem który zabłysnął w 4 RP po Macierewiczu i Niesiołowskim ręce opadają to co ty wypisujesz sam zachowujesz się jak marketingowiec opłacany przez LG i każdy z tym się zemną zgodzi.

A są na rynku dostępne modele OLED innych firm ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

i bardzo dobrze. Ceny w dół, może nawet jakość w górę..

Z dwadzieścia poselskich i wypalonymi logo TVN też sobie poradzą w następnych generacjach. Wkurzasz mnie tylko ten limit jasności przy wyświetlaniu białego - przejrzałem gdzieś zestawienie - im nowszy model OLEDa tym niższa maksymalna jasność. Jeśli wspomniane 50 cd/m2 w ostatnim 4k to prawda, to nie dobrze. Trzeba będzie oglądać w zupełnej ciemności.

Nie wiem czy te limity wymuszone są przez zbyt małe zasilacze czy przez tych samych Eko-szantażystów którzy ustalili limity mocy odkurzaczy, a którzy do pracy jeżdżą samochodami z V8.

A są na rynku dostępne modele OLED innych firm ?

Nie ma ale to chyba każdy wie ale nie o to chodziło w moim zdaniu tylko o to że się wmawia nam że jesteśmy promotorami PDP i LCD i że preferujemy tylko panasa i sony chodź nikt z nas nie napisał że uwielbia daną firmę.

Poczytaj co wypisuję janunio który sam zauroczony jest tylko LG i marketingowo ją tu nakręca chodź się do tego nie przyznaję a wmawia innym że to my preferujemy innych i nie lubimy oled chyba sam przyznasz że człowiek o zdrowych zmysłach takiego czegoś by nie pisał(bo sam nie wie co pisze a na drugi dzień prostuję)

Poza tym wypisywanie takich bredni obniża wiarygodność tego forum a ludzie czytają to na całym świecie a chyba nam nie o to chodzi żeby zaniżać tu poziom i prawdomówność jak to jest na czarnym hdtv i siać propagandę czy to jest dobre czy złe to wmawia się że jest i tak dobre

Poczytaj co wypisuję janunio który sam zauroczony jest tylko LG

Też jestem pod wrażeniem odwagi firmy LG żeby zmienić swój wizerunek przeciętniaka na wiodący. OLED w takiej technologii jaką zastosowała ta firma ma na to szansę. Czy ją wykorzystają to pokaże czas. Nie da się dziś rozmawiać o technologii OLED bez wymienienia nazwy LG.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Też jestem pod wrażeniem odwagi firmy LG żeby zmienić swój wizerunek przeciętniaka na wiodący. OLED w takiej technologii jaką zastosowała ta firma ma na to szansę. Czy ją wykorzystają to pokaże czas. Nie da się dziś rozmawiać o technologii OLED bez wymienienia nazwy LG.

Zgoda ale dla niego OLED jest już doskonały i wszystkim nam to wmawia chodź wszyscy wiedzą że jest inaczej nie widzisz tego?

Też czekam co inni pokażą może już w przyszłym roku albo za dwa lata czas pokaże.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Też jestem pod wrażeniem odwagi firmy LG żeby zmienić swój wizerunek przeciętniaka na wiodący.

Wolno Ci, bo to wolny kraj. Tak samo jak innym wolno lubić plazmę, LCD, Panasonica czy Sony. Ale chyba mimo swoich preferencji widzisz bełkot, jakim zalewa dzień w dzień ten dział Janunio. Czy też uważasz, że cel uświęca środki, a wszystkie metody są dozwolone?

... to ja już wolę LCD, bo nie trzeba się pod pojęciem "prawidłowe użytkowanie" zmuszać do oglądania obrazu, ze zniekształconymi proporcjami, by uniknąć wypalenia. ... dla mnie zniekształcone proporcje obrazu są nie do przyjęcia.

jeśli o mnie chodzi to tego tvnu bym nie oglądał bo jak pisał bluemax to syf, no ale ze tv ogląda też żona to leci na zmienionym aspect , ja swoje materiały oglądam jak się należy. nadmienię tylko ze mam drugą plazme Panasonica 37", od 6 lat w ruchu i zero wypaleń, jak ją kupowałem to jej cenie nie było LCD z takim obrazem już nie wspomnę o czerni

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.