Skocz do zawartości
IGNORED

Pixel Magic - LUMIN odtwarzacz sieciowy.

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jeszcze cennik z pierwszych dostaw do USA i detal był poniżej 5k$. Widocznie się zorientowali ze jest popyt i cena w górkę. Nie martw się latem będzie tańszy.

• Redaktorzy

Wracając do meritum. Dzisiaj tuż przed południem dotarła do mnie już wygrzana sztuka, postała chwilę i gra już parę godzin. A gra zacnie i na prawdę nie interesuje mnie kto od kogo ściągał ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-2651-0-43219300-1380373968_thumb.jpg post-2651-0-75350200-1380373969_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

To musiałbyś spróbować Linn Akurate DS po modzie tego doktora-elektronika z Niemiec. Za w sumie cenę Lumina gra ponoć dużo lepiej niż Klimax, a jeszcze lepiej niż Lumin.Szkoda że u nas nie ma jak tego przetestować.

• Redaktorzy

W porównaniu z Klimaxem Lumin gra bardziej gładkim, analogowym dźwiękiem, w którym rozdzielczość nie jest celem a jednym z elementów tworzących spójną całość.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Potwierdzam też możliwość sterowania Luminem z poziomu linnowskiej aplikacji Kinsky, która działa na Androidzie, więc nie trzeba posiadać żadnego wynalazku ze stajni Apple'a

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz - kupił byś sobie porządny tablet ... ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Fr@ntz - kupił byś sobie porządny tablet ... ;)

iPad mi styka i nie potrzebuję nic lepszego :-P

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Czyli masz już porządny tablet :) (wcześniej pisałeś o Androidzie)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Elb - pisałem o androidzie, bo część osób ma "alergię" na zabawki z nadgryzioną psiarą w godle, co znacząco utrudnia życie np. przy Aurenderze. Lumin "kompatybilnością" z app'ką Linna się oficjalnie nie chwali, a jak się okazuje spokojnie z poziomu dowolnego smartfona / tabletu działającego na tej platformie można do obsługiwać.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Alergie ma tylko gimbaza. A ściślej rzecz ujmując - to nie alergia, tylko przejaw frustracji, z powodu braku środków na zakup iPada.

To raczej alergia na firmę, która z braku jakichkolwiek faktycznych nowych pomysłów (obecnie - bo swoje zasługi w przeszłości oczywiście mają), próbują opatentować to, że kółko jest okrągłe, a kwadrat kwadratowy i na tym zbijać kasę, a durne amerykańskie prawo im na to pozwala.

Bardzo mnie zaciekawił ten odtwarzacz, a że dostępny jest w Premium Sound, więc trzeba skorzystać z okazji i go posłuchać.

A w międzyczasie trafiłem jeszcze na taką recenzję (z tego co widzę nikt jej jeszcze nie wrzucał w tym temacie):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To raczej alergia na firmę, która z braku jakichkolwiek faktycznych nowych pomysłów (obecnie - bo swoje zasługi w przeszłości oczywiście mają), próbują opatentować to, że kółko jest okrągłe, a kwadrat kwadratowy i na tym zbijać kasę, a durne amerykańskie prawo im na to pozwala.

Śmiałe słowa, szczególnie o firmie która praktycznie na nowo zdefiniowała kategorię iPoda i iPhona, wymyśliła iPada. A było to zaledwie 3 lata temu. Ich najnowszy telefon ma pierwszy procesor 64-bitowy i pierwszy czytnik linii papilarnych ... ale widać dla niektórych to za mało, aby uznać to za innowacje ;)

pierwszy procesor 64-bitowy i pierwszy czytnik linii papilarnych

żadnej z tych rzeczy nie wymyślili, żadna z nich nie dowodzi kreatywności, no najwyżej w wymyślaniu sposobów, żeby dalej móc sobie wpisać cokolwiek "pierwszego", a patrząc na ich dotychczasowy sposób postępowania, to za chwilę spróbują to opatentować i wmawiać wszystkim, że to oni wymyślili czytniki linii papilarnych, albo 64-bitowe procesory :-))

Śmiałe słowa, szczególnie o firmie która praktycznie na nowo zdefiniowała kategorię iPoda i iPhona, wymyśliła iPada. A było to zaledwie 3 lata temu. Ich najnowszy telefon ma pierwszy procesor 64-bitowy i pierwszy czytnik linii papilarnych ... ale widać dla niektórych to za mało, aby uznać to za innowacje ;)

Sam używam ipada 4 ale telefon mam galaxy note 2 czyli wybieram co najlepsze w danej kategori

A propo nie wymyślili czytnika lini papilarnych to juz było z 8 lat temu np wtedy to sie nazywało PDA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie, po jaka cholerę to do obsługi telefonu?

Klienci decyduja portfelem. Pal55 co wmyslili korenczycy ? Widziales jakies innowacje techniczne , ergononomiczne itp od koreanczykow , bo ja nie . Jedyne co im sie udalo to doprowadzenie do perfekcji kosztow produkcji . Cala reszta to powielanie innych pomyslow .

there are no answers, only choices ....

Pytanie, po jaka cholerę to do obsługi telefonu?

Tylko to juz nie jest telefon ,

Trzeba do tego przywyknąć jak chcesz tylko telefon kup sobie Nokię 6110

Klienci decyduja portfelem. Pal55 co wmyslili korenczycy ?

A gdzie ja napisałem, że wymyślili??!! Do tej pory ni cholery nie rozmawialiśmy o Koreańczykach :-) I naprawdę nie ma powodu rzucać się tu na odsiecz Applowi.

Tylko to juz nie jest telefon ,

Trzeba do tego przywyknąć jak chcesz tylko telefon kup sobie Nokię 6110

Pytałem po co?

Jakoś profesjonaliści nie zamieniają nikkonów na ipody.

Coś do wszystkiego na ogół jest praktycznie do niczego ;)

• Redaktorzy

Pytałem po co?

Jakoś profesjonaliści nie zamieniają nikkonów na ipody.

Coś do wszystkiego na ogół jest praktycznie do niczego ;)

Nikonów Jar, Nikonów ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

żadnej z tych rzeczy nie wymyślili

Odpowiadając Ci, zacytuję ciebie samego:

A gdzie ja napisałem, że wymyślili??!!

;)

Apple mało rzeczy wymyślił sam, za to wiele rzeczy zdefiniował na nowo, wykorzystując dostępne technologie, dla wielu tych rzeczy znalazł nowe zastosowanie.

Tak było z iPodem, który nie był pierwszym odtwarzaczem mp3, a mimo to zrewolucjonizował ten rynek.

Tak było z iPhonem - który także nie był pierwszym smartphonem, a także zrewolucjonizował i dzięki nowemu interface'owi zdefiniował kategorię produktów

Można Apple nie lubić (a po twoich postach wnoszę że masz z tym problem) ale podważanie dorobku Apple jest po prostu niemądre.

PS> Nowy w iP5S jest także żyroskop. Pewnie będzie w kolejnym Samsungu - złoty kolor już ogłosili :)

Ja nie lubie jablkowej etyki biznesu - wycisnac max zysku ile sie da , robic w Chinach , placic minimalne podatki a przedstawiac sie jako zbawcow ludzkosci.

Albo bez skrupulow trzepiemy kase i nie udajemy guru lewitujacych od dobra, jakie czynimy , albo jestesmy sekta religijna i biznes nas malo obchodzi.

Mam Ipoda i go lubie, mam Ipada bo musialem dokupic do Aurendera ,ale telefonu i kompa od tych cwaniakow nie kupie.

Dodam , ze przeczytalem od deski do deski biografie Jobsa.

Wole Woznika, tak calkiem po ludzku.

Konto w trakcie usuwania

PS> Nowy w iP5S jest także żyroskop. Pewnie będzie w kolejnym Samsungu - złoty kolor już ogłosili :)

Tak z ciekawości zapytam co nowego jest w tym żyroskopie. Miałem żyroskop już w czteryS ???

Elb -> ja wiem, że większość osób tutaj nie czyta tego co piszą inni, ale Ty??! Napisałem wyraźnie:"... swoje zasługi w przeszłości oczywiście mają". A zachwalanie, że coś jako pierwsi wsadzili do smartfona... następnym razem to będzie, bo ja wiem, wycieraczka przeciwdeszczowa - też będą pierwsi i też będzie to zbędny gadżet - to nie świadczy o kreatywności, przynajmniej nie w sensie w jakim ja ją rozumiem. Ale, jak już pisałem, to nie mój problem. Nie prowadziłem i nie prowadzę żadnej kampanii przeciw nadgryzionym jabłuszkom. Po prostu nie kupuję, podobnie jak produktów innych firm, których postępowanie uważam za nieetyczne i tyle. Nie jestem ani gadżeciarzem i spokojnie przeżyję bez ich produktów. Mnie jedynie wpieniają producenci sprzętu audio, którzy próbują mi wmusić posiadanie produktu Apple'a. Devialet już poszedł po rozum do głowy, jak się okazuje Lumin zostawił, może i nieoficjalną, ale jednak furtkę. Aurender tego nie zrobił więc trzymam się od niego z daleka, ale Lumina chętnie przetestuję.

Mnie jedynie wpieniają producenci sprzętu audio, którzy próbują mi wmusić posiadanie produktu Apple'a.

A może odpowiedź jest bardziej banalna niż ci się wydaje ?

Po pierwsze, iPad jest najbardziej popularnym tabletem, i kolejny w rankngu sprzedaży tablet dystansuje o dwie długości. Jeżeli wiek ktoś decyduje się robić jakąś aplikację, to pierwszym wyborem będzie naturalnie iPad.

Pd drugie - co równie ważne, albo nawet ważniejsze - posiadacze iPadów są znacznie bardziej zamożni niż posiadacze wszelkiej maści tabletów z Androidem (średnio statystycznie ma się rozumieć), a co za tym idzie, prawdopodobieństwo że audiofil (a więc także człowiek o większym niż przeciętny disposable income) będzie posiadał iPada jest znacznie większe niż to, że będzie posiadał coś z Androidem.

Innymi słowy - o tym że jako pierwsze wychodzą aplikacje na iPada nie decyduje żadna religia, ani inny ogólnoświatowy spisek masonów, lecz prosty rachunek ekonomiczny.

Tak z ciekawości zapytam co nowego jest w tym żyroskopie. Miałem żyroskop już w czteryS ???

Chyba akcelerometr kolega miał (kolejna innowacja Appla, od czasów premiery skopiowana przez wszystkich producentów telefonów).

To pisałem ja - posiadacz peceta i telefonu Nokia E7 :)

Tak z ciekawości zapytam co nowego jest w tym żyroskopie ???

Z żyroskopem nie wywrócisz się po pijaku a z akcelerometrem niestety odczujesz siłe uderzenia ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja nie lubie jablkowej etyki biznesu - wycisnac max zysku ile sie da , robic w Chinach , placic minimalne podatki a przedstawiac sie jako zbawcow ludzkosci.

Albo bez skrupulow trzepiemy kase i nie udajemy guru lewitujacych od dobra, jakie czynimy , albo jestesmy sekta religijna i biznes nas malo obchodzi.

Mam Ipoda i go lubie, mam Ipada bo musialem dokupic do Aurendera ,ale telefonu i kompa od tych cwaniakow nie kupie.

Dodam , ze przeczytalem od deski do deski biografie Jobsa.

Wole Woznika, tak calkiem po ludzku.

Czytałem dwa razy po tym kupiłem ipada miałem wszelkie topowy tablety na androidzie Asus samsung etc

Ipad4 mistrz ale jako telefon samsung note 2 , maca nie kupie bo niema tam nic od programów cad do dobrego programu do renderu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.