Skocz do zawartości
IGNORED

Ikonowicz idzie siedzieć

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Społeczeństwo, goniąc na cztery wiatry i kopniakami popędzajac te władzunie pseudoliberalną.

ni ejest przypadkowym zbiegiem okoliczności że wsadza się do więzienia ikonowicza za blokowanie eksmisji, prezio wszystkich polaków nie daje ułaskawienia, a dzień później przyjmuje myckowatych żydków tokujacych wokół niego na tema "zwrotu" tych kamienic za które im dwa razy zapłacili Niemcy. Uchwalenie prawa zakazującego eksmisję mocno by ich odstręczyło od takich zapędów.

To taki symbol. I władzunia powinna więcej kasy kościołowi sypać żeby się za nią jej luminencje modliły. Bo to co robi Ikonowicz na przełomie wieków XIX / XX robili anarchiści. Zaczęło się od demonstrowania obywatelskiego nieposłuszeństwa, przez rzucanie bomb na cara aż po rewolucje lutową zakończoną krwawym terrorem wewnątrz ludzi władzy. Tak się właśnie to rozwija.

Mamy już planowany zamach na Sejm, mamy już przykład obywatelskiego nieposłuszeństwa.

A Ikonowicz zyskuje na tym coraz więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Społeczeństwo, goniąc na cztery wiatry i kopniakami popędzajac te władzunie pseudoliberalną.

Sami nie wyjdziemy dopóki ciepła woda w kranach...i robota w reichu .

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dlatego sa "niezadowoleni".

Sami nie wyjdziemy dopóki ciepła woda w kranach...i robota w reichu .

I to jest krotkowzroczne myslenie.

Na emeryturze bedziesz siedzial i rozmyslal jak to moglbys teraz jezdzic i zwiedzac swiat,

a tak VOLTAREN na zniszczone dla Niemcow robota plecy i kocyk na schorowane kolana.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Rzad Ci krzywdy nie zrobi.

Conajwyzej bedzie Cie niedostrzegal jak zdychasz.

Co innego ludzie.

Widzimy wokol nas jak jest.

Wiekszosc w rodzienie ma kogos, kto nie ma lekko.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Wiec odwrocmy te klepsydre.

A ja wam powiem coś czego nie wie nikt z was a gdyby widział to tego wątku by w ogóle nie było!! Tak się składa, że pewien lewacki bohater uciśnionych wziął kredyt na pewną starszą osobę, która zaufała owemu dobroczyńcy. A ta osoba to była teściowa mojego znajomego. Ta emerytka musiała spłacać długi tego Pana. Już nie żyje ale zobowiązania przejął właśnie ten mój znajomy i on musiał spłacić resztę długu. Nie chcę się wdawać w szczegóły ale niemała sumka do dziś nie jest spłacona przez owego dobrodzieja z TV i obrońca uciśnionych choć podpisał stosowne dokumenty to nie spłaca owej kwoty. Sprawa trafiła do kancelarii prawniczej i komorniczej ale ów Pan nie ma nic na siebie choć jest człowiekiem majętnym!!! Sprytnie jednak poprzepisywał majątek na inne osoby z rodziny i prawnie nie ma jak z niego ściągać należności. Do tego komornicy znają już temat od lat bo ów Pan ma spore obowiązki alimentacyjne których też nie reguluje a dotyczą one bynajmniej nie jednego dziecka!!!

Temat ciągnie się od kilku lat i raczej nie ma szans na sensowny finał. Być może niebawem ukaże się coś na ten temat w prasie.

A kto jest tym lewakiem, obrońcą uciśnionych?….to już sami sobie odpowiedzcie!!!

Z lewakami jest tak, że są pierwsi do podziału dóbr wytworzonych przez innych. Oczywiście chętnie dysponując tymi dobrami nie zapominają o własnych potrzebach. Socjal i lewactwo to najgorsze zbrodnie przeciw każdemu narodowi. Pod przykrywką pomocy biednym można się obłowić i udawać dobrego wujka oczywiście nie za swoje!!! Trzeba być durniem, żeby tego nie rozumieć!!! Więzienie?…a może to tylko mała sprawiedliwość?

Ludzie uważający się za biednych nie narzekają bo sami nie mają za co żyć. Narzekają bo inni mają lepiej. A oni też by chcieli. Tylko że nie wiążą swojego stanu posiadania z własną aktywnością zawodową. Nie patrzą na siebie pod kątem czy się dobrze uczyli, czy skończyli dobrą szkołę, czy umieją pomnażać pieniądze albo przynajmniej oddanie i uczciwie pracować. Patrzą na innych, widzą że tamci mają lepiej - więc zakładają że UKRADLI. Bo przecież NIE MOŻNA się uczciwie dorobić. Więc na pewno wszyscy kradną, rząd kradnie, firmy kradną. A kogo okradają ? Tego biednego. I to ONI są winni jego biedy. Bo gdyby nie kradli, to on miałby lepiej.

Takie chore myślenie. Ale żaden z nich nie zrozumie że nie ma racji - on WIE że ma rację.

A najgorsze jest to że są politycy - populiści którzy utwierdzają jeszcze ludzi w takich chorych rojeniach. To jest dopiero skandal !!!

Gość Cadam

(Konto usunięte)

A ja wam powiem coś czego nie wie nikt z was a gdyby widział to tego wątku by w ogóle nie było!! Tak się składa, że pewien lewacki bohater uciśnionych wziął kredyt na pewną starszą osobę, która zaufała owemu dobroczyńcy. A ta osoba to była teściowa mojego znajomego. Ta emerytka musiała spłacać długi tego Pana. Już nie żyje ale zobowiązania przejął właśnie ten mój znajomy i on musiał spłacić resztę długu. Nie chcę się wdawać w szczegóły ale niemała sumka do dziś nie jest spłacona przez owego dobrodzieja z TV i obrońca uciśnionych choć podpisał stosowne dokumenty to nie spłaca owej kwoty. Sprawa trafiła do kancelarii prawniczej i komorniczej ale ów Pan nie ma nic na siebie choć jest człowiekiem majętnym!!! Sprytnie jednak poprzepisywał majątek na inne osoby z rodziny i prawnie nie ma jak z niego ściągać należności. Do tego komornicy znają już temat od lat bo ów Pan ma spore obowiązki alimentacyjne których też nie reguluje a dotyczą one bynajmniej nie jednego dziecka!!!

Temat ciągnie się od kilku lat i raczej nie ma szans na sensowny finał. Być może niebawem ukaże się coś na ten temat w prasie.

A kto jest tym lewakiem, obrońcą uciśnionych?….to już sami sobie odpowiedzcie!!!

Z lewakami jest tak, że są pierwsi do podziału dóbr wytworzonych przez innych. Oczywiście chętnie dysponując tymi dobrami nie zapominają o własnych potrzebach. Socjal i lewactwo to najgorsze zbrodnie przeciw każdemu narodowi. Pod przykrywką pomocy biednym można się obłowić i udawać dobrego wujka oczywiście nie za swoje!!! Trzeba być durniem, żeby tego nie rozumieć!!! Więzienie?…a może to tylko mała sprawiedliwość?

Dzięki za ostrzeżenie przed czerwoną zarazą, bo już myślałem że uczciwi lewacy występują w przyrodzie.

Socjal i lewactwo to najgorsze zbrodnie przeciw każdemu narodowi. Pod przykrywką pomocy biednym można się obłowić i udawać dobrego wujka oczywiście nie za swoje!!! Trzeba być durniem, żeby tego nie rozumieć!!! Więzienie?…a może to tylko mała sprawiedliwość?

Nareszcie ktoś w oczy powiedział, co sądzi o tych wszystkich pomysłach ekonomicznych narodowych socjalistów z PiS!

Jestem Europejczykiem.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Nareszcie ktoś w oczy powiedział, co sądzi o tych wszystkich pomysłach ekonomicznych narodowych socjalistów z PiS!

Prezes Kaczyński obiecał przywrócić wolność gospodarczą z ustawy Wilczka.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ustawa_Wilczka

A to cos nowego

Ukryta Zawartość

Szef PiS pragnie reformować „służbę zdrowia” wprowadzając dodatkowe podatki (np. od luksusu). Jarosław Kaczyński (brat nieżyjącego prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który zdradził Polaków i Polskę, podpisując zgodę na zrzeczenie się suwerenności Polski na rzecz UE), twierdzi, że lekarze powinni dobrze zarabiać, ale – jak mówił – „pewna granica musi zostać wprowadzona” (znana z okresu stalinowskiego urawniłowka) – komentuje Andrzej Wayda. – Lider partii PiS (interpretowanej jako Pazerność i Socjalizm) udaje, że nie wie o tym, że do leczenia potrzebny jest lekarz, a nie służba zdrowia z kosztownym NFZ, ministrem i liczebnym ministerstwem z jeszcze bardziej licznymi departamentami. Coraz więcej ludzi widzi, że socjalizm jest to dążenie do zrabowania ciężko pracującym ludziom jak największych pieniędzy po to, by móc decydować za nich (nieudolnie), na co te pieniądze wydać. Ci socjalistyczni „decydenci” konsumują większość tych pieniędzy, tak że na leczenie pozostaje niewielka ich cząstka.

Więcej na portalu prawdziwego prawicowca a nie socjalisty Kaczyńskiego brata, jak to ujął Andrzej Wayda związany od lat z prawicą "brat zdrajcy".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A ja wam powiem coś czego nie wie nikt z was a gdyby widział to tego wątku by w ogóle nie było!! Tak się składa, że pewien lewacki bohater uciśnionych wziął kredyt na pewną starszą osobę, która zaufała owemu dobroczyńcy.

....

Zagadka to raczej dla psychiatry jest skąd ci sie bierze takie bezsensowne pierdolenie. Moźe masz syndrom Dochnala - "nie wiem ale powiem".

Tam gdzie lewactwo i socjal tam bieda

Tam gdzie internet ta głupota i platfusowatość wtórna.

Ludzie uważający się za biednych nie narzekają bo sami nie mają za co żyć. Narzekają bo inni mają lepiej. A oni też by chcieli

Ale FILOZOF! W której ulotce ci to napisali? Macie tam choć jednego mniej przytłuczonego?

Dzięki za ostrzeżenie przed czerwoną zarazą, bo już myślałem że uczciwi lewacy występują w przyrodzie.

Za to prawdziwi idioci są powszechni jak syfilis w napoleońskiej armii. Wystarczy włączyć Internet.

Prezes Kaczyński obiecał przywrócić wolność gospodarczą z ustawy Wilczka.

Ukryta Zawartość

A to lewak pie....lony - nie??? Wolność tego starego komucha będzie przywracał - tfu!

Więcej na portalu prawdziwego prawicowca a nie socjalisty Kaczyńskiego brata, jak to ujął Andrzej Wayda związany od lat z prawicą "brat zdrajcy".

http: / / korwin-mikke....podatkami/75096.

całe szczęście, że większość tych prawdziwych prawicowców to prawdziwi idioci. Ma kto ocalać świat.

Ukryta Zawartość

Ludzie uważający się za biednych nie narzekają bo sami nie mają za co żyć. Narzekają bo inni mają lepiej. A oni też by chcieli. Tylko że nie wiążą swojego stanu posiadania z własną aktywnością zawodową. Nie patrzą na siebie pod kątem czy się dobrze uczyli, czy skończyli dobrą szkołę, czy umieją pomnażać pieniądze albo przynajmniej oddanie i uczciwie pracować. Patrzą na innych, widzą że tamci mają lepiej - więc zakładają że UKRADLI. Bo przecież NIE MOŻNA się uczciwie dorobić. Więc na pewno wszyscy kradną, rząd kradnie, firmy kradną. A kogo okradają ? Tego biednego. I to ONI są winni jego biedy. Bo gdyby nie kradli, to on miałby lepiej.

Takie chore myślenie. Ale żaden z nich nie zrozumie że nie ma racji - on WIE że ma rację.

A najgorsze jest to że są politycy - populiści którzy utwierdzają jeszcze ludzi w takich chorych rojeniach. To jest dopiero skandal !!!

Nie moge sie nadziwic, jak prymitywne masz osady rzeczywistosci ? Jak wszystko mierzysz swoja miara.

W jakim srodowisku mieszkasz, wsrod jakich ludzi ? Z jakimi sie spotykasz na codzien ludzmi, ze tak postrzegasz Polakow innych od siebie ?

Czy Ciebie ktos skrzywdzil, ze sie tak wywyzszasz ?

Czlowiek ktory cos osiagnal, a chce byc darzony szacunkiem, musi miec jakies pozytywne cechy uzewnetrzniajace sie w zyciu codziennym.

Samo osiagniecie czegos, nawet to widoczne dla innych jest niczym i na zaden szacunek samo z siebie nie zasluguje.

Dopiero kontekst tego osiagniecia pokazuje, co ten czlowiek jest wart.

Szacunku nie dostaje sie za darmo, trzeba na niego zasluzyc.

Jaki ma byc szacunek do kogos, kto nie rozumie spolecznych roznic ?

Wrecz sie obnosi swa pozycja i osiagnieciami, i kaze rownac do siebie innym.

A ty justasz32 swoimi wpisami pokazujesz, ze na zaden szacunek nie zaslugujesz.

Wielu tobie podobnych tu na forum, moze liczyc na to samo.

Ani to pomysly narodowych socjalistow, ani PiS, ani lewactwa.

Rozejrzyjscie sie troche w sieci, bo przegapicie nieuchronne zmiany ktore nadchodza wraz z nowa generacja.

Po co ma to jednego z drugim zaskoczyc znienancka.

a jeśli i tą nową generację coś zaskoczy znienacka?

klimatu do tych nieuchronnych zmian brak, czasu coraz mniej, o tym też jest w sieci

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

> mamel

Zaskoczen mozy byc wiele, fakt.

Ale swiat sie powoli rusza w kierunku zmian.

Mlodzi to obserwuja, dla nich to jest "cool".

Zmiany dostrzegane w innych krajach, przeloza sie takze na Polske.

Czasu coraz mniej, ale takze szybkosc rozprzestrzeniania sie informacji

powoduje, ze jakiekolwiek inicjatywy maja szybki obieg wsrod sieciowo-natywnych.

Dzisiaj to siec jest medium wymiany informacji.

To co w TV mozna pominac.

Rozejrzyjscie sie troche w sieci, bo przegapicie nieuchronne zmiany ktore nadchodza wraz z nowa generacja.

Po co ma to jednego z drugim zaskoczyc znienancka.

Nie sądzę, żeby miało mnie coś zaskoczyć, a tym bardziej znienacka. Ale chętnie usłyszę choćby o jednej takiej rzeczy, może sie uda :-).

Jestem Europejczykiem.

Szanuję Ikonowicza za to, że nie ucieka od osobistej odpowiedzialności za prezentowane poglądy.

Obserwuje jego działalność od dawna i uważam, że niewątpliwa marginalizacja Ikonowicza świadczy o skundleniu obecnej lewicy dla której ideowość to pojęcie abstrakcyjne i wstydliwe.

Współczesna lewica w postaci różnych partii i partyjek ucieka od realnych problemów i zajmuje się sadomasochistycznymi gierkami we własnym, zamkniętym dla publiczności klubie.

Jestem Europejczykiem.

Na tej zasadzie to nie ma u nas współczesnej polityki i polityków. Spojrzenie mocno populistyczne ale (niestety) trafiające ze strony polityków więc władzy i opozycji na toksyczną mieszanke poczucia wyższości i pogardy dla plebsu ("spieprzaj dziadu" i zegarki) oraz populizmu niezbędnego do kupienia głosów tego pogardzanego plebsu.

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Nawet niewiem, co napisać. Przeglądam Twoje posty, Może wysraj się swoją lewackością

1,

Na tej zasadzie to nie ma u nas współczesnej polityki i polityków. Spojrzenie mocno populistyczne ale (niestety) trafiające ze strony polityków więc władzy i opozycji na toksyczną mieszanke poczucia wyższości i pogardy dla plebsu ("spieprzaj dziadu" i zegarki) oraz populizmu niezbędnego do kupienia głosów tego pogardzanego plebsu.

?

Nawet niewiem, co napisać. Przeglądam Twoje posty, Może wysraj się swoją lewackością

Rada jest prosta - jeżeli nie wiesz, co napisać nie pisz nic.

Taaa...

W polemicznym ferworze rzeczywiście mocno skondensowałem swoje myśli i sens gdzieś uciekł.

Stwierdzenie, że nie ma u nas "współczesnej lewicy" jest tak samo prawdziwe jak będąca jego rozwinięciem myśl, że nie mamy "współczesnej prawicy".

Można powiedzieć, że w ogóle nie mamy polityków zdolnych sprostać wyzwaniom współczesnych czasów.

Ale stwierdzenie, że wszyscy politycy to złodzieje to tanie hasło antysystemowych populistów w stylu Kukiza. Niestety faktem jest, że działania "systemowych" polityków jedynie nakręcają spiralę i pogłębiają przepaść między tzw. "zwykłymi ludźmi" a "onymi".

Bo jak ma sie czuć człowiek czytający o zegarkach wartych więcej niż ich roczna płaca które traktowane są jako gadżety czy odprawach za nic których oni nie zarobią przez całe zycie?

Jestem Europejczykiem.

Szanuję Ikonowicza za to, że nie ucieka od osobistej odpowiedzialności za prezentowane poglądy.

Obserwuje jego działalność od dawna i uważam, że niewątpliwa marginalizacja Ikonowicza świadczy o skundleniu obecnej lewicy dla której ideowość to pojęcie abstrakcyjne i wstydliwe.

Współczesna lewica w postaci różnych partii i partyjek ucieka od realnych problemów i zajmuje się sadomasochistycznymi gierkami we własnym, zamkniętym dla publiczności klubie.

Facet pewnie stwierdził : mojej siostrze Magdzie Gessler tak dobrze się powodzi i jest znana - a ja co ? Więc porobi trochę zadym pod hasłem "walki o prawa najbiedniejszych", podepnie się swoim nazwiskiem pod jakąś partię i od najbliższych wyborów ... będzie grzał ławy sejmowe. Wystarczy że będzie radykalny i ma zapewnioną bezpieczną posadkę aż do emerytury - jak Jarek. Ale żeby aż go za to szanować ?

Łatwo walczyć o prawa najuboższych jeżeli ta walka nie dotyczy mnie. Bo jeżeli to mi by zabrali dom i zakwaterowali tam najuboższych - później sąd by stwierdził że dom zabrano mi wbrew prawu - ale najubożsi nie chcieli się z mojego domu wyprowadzić ... to inaczej by człowiek na to patrzył.

Ale co tam - mi nic nie zabrali tylko jakiemuś "bogaczowi" - więc trzeba w ten właśnie sposób popierać prawa najuboższych ...

Lider partii PiS (interpretowanej jako Pazerność i Socjalizm) udaje, że nie wie o tym, że do leczenia potrzebny jest lekarz, a nie służba zdrowia z kosztownym NFZ, ministrem i liczebnym ministerstwem z jeszcze bardziej licznymi departamentami. Coraz więcej ludzi widzi, że socjalizm jest to dążenie do zrabowania ciężko pracującym ludziom jak największych pieniędzy po to, by móc decydować za nich (nieudolnie), na co te pieniądze wydać. Ci socjalistyczni „decydenci” konsumują większość tych pieniędzy, tak że na leczenie pozostaje niewielka ich cząstka.

To jest sprawa podstawowa i zasadnicza! :)

Jak jestem chory to nie idę do ministra zdrowia, czy do Kasy Chorych tylko właśnie DO LEKARZA.

I jak świat światem - do procesu leczenia nikt więcej nie jest potrzebny, tylko (od tysięcy lat!) 2 osoby: pacjent i lekarz.

Wszystko inne to jest garb administracyjny, mniej lub bardziej niepotrzebny. Potrafię wyobrazić sobie przychodnię bez recepcji, bez sprzątaczki na etacie, bez ochroniarza... Bez lekarza i bez pacjenta - jakoś nie umiem.

Ale stwierdzenie, że wszyscy politycy to złodzieje to tanie hasło antysystemowych populistów w stylu Kukiza

Tu się nie zgadzamy.

We współczesnej Polsce pojęcie "uczciwy polityk" to czysty oksymoron. Taki byt po prostu nie istnieje w przyrodzie.

Pewien Brunon z Krakowa miał swoją prywatną receptę na rozwiązanie tego problemu.

Jeśli ktoś przez 20 lat nie splamił się uczciwą pracą (poza "zasiadaniem" w 10 radach nadzorczych i posłowaniem pod szyldem 5-6 różnych partii) to jest IMO zwykłym pasożytem - insektem, niegodnym miana uczciwego człowieka.

Jest chwastem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.