Skocz do zawartości
IGNORED

Pliki vs nośniki fizyczne

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to się nie nazywa kompleks penisa? Zawsze przedkładasz gadanie nad słuchanie?

Sly30 i jarek&ania wasze dyplomy zdają się pochodzić z jednej drukarki i nawet nie leżały obok elektryka.Dyskusja miedzy nami nie jest możliwa. Po prostu.

Wiedzy na temat tego co mam, co słucham i jaka to jest konstrukcja wybacz ale nie masz.

I od 12.45 zapadła niezręczna cisza:)

Przerobilem 3 napedy CDMpro 9 i dwa cdm pro12 oraz kilka roznej masci napedow Teaca, kombinowalem z elektronika zasilaniami wibracjami zegarami. W domu mialem jesli chodzi o gotowizne tylko dobre sredniaczki. Jesli chodzi o rozeznanie w runku topowych napedow to mam dosc dobre odwiedzalem/odwiedzam regularnie zaprzyjaznione sklepy audio we Francji, UK, Hiszpanii oraz troche w Polsce mam tez 3 znajomych audiofilii z dobrymi systemami w UK jak i kilku kolegow w PL ale Ci maja raczej sredniaczki. Najlepsze systemy jakie dotad wg mojego mniemania graly, to bardzo drogie gramofony analogowe, dlugo nie bylo nic co moglby temu dorownac jesli chodzi o CD-playery. Dopiero jak wyszla 5.0 programu Jplay zauwazylem ze ta tendencja bedzie przelamana - bo muzyka w koncu przestala byc taka szalona jak z CD. Pozniej sluchalem setu Vivaldiego ktory mnie maksynalnie zauroczyl i to juz byl bardzo dobre analogowe granie, tym bardziej ze set Vivaldiego to wlasciwie nie jest muzyka z CD ale tak naprawde to sa obrabiane w komputerze pliki. Pozniej przyszla pora abym i ja zblizyl sie dzwiekowo do tego co oferuje Vivaldi...tak to wyglada w duzym skrocie, nie mam czasu dzisiaj sie rozpisywac, zreszta pytanie jest z rzedu prowokacyjnych. Po Audio Show moge uzupelnic swoja wypowiedz.

Pozdr

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Pozniej przyszla pora abym i ja zblizyl sie dzwiekowo do tego co oferuje Vivaldi...tak to wyglada w duzym skrocie, nie mam czasu dzisiaj sie rozpisywac, zreszta pytanie jest z rzedu prowokacyjnych. Po Audio Show moge uzupelnic swoja wypowiedz.

Pozdr

Dziękuję wysoki sądzie, nie mam więcej pytań.

Ogłaszam wyrok:dożywotnio czytać i interpretować na wszystkie możliwe sposoby słowo POKORA.

Zamykam posiedzenie sądu

Wiedzy na temat tego co mam, co słucham i jaka to jest konstrukcja wybacz ale nie masz.

Wiedzę na temat tego co masz sam dostarczyłeś. Poza tym znam takie sprzęty bo kilka z nich miałem okazję słuchać.Testowałem też brzmienia płyt CD i SACD na tej klasy sprzętach które sam posiadałem. Twój tekst o drukowaniu dyplomów jest już stary i jak widać dla ciebie każdy o innych poglądach ma drukowany lewy dyplom. I fajnie że jesteś z siebie zadowolony!! Super. Ale na temat brzmienia audio daj sobie spokój. Słuchaj sobie co tam masz i ok.

Na temat elektroniki przyznaj się nie masz kompetencji się wypowiadać. Radzę każdą wypowiedź konsultować co najmniej z missiomorem, Podczas gdy tobie się wydaje co ja mam i jak to gra wiem jedno ty swój zdecydowanie ukrywasz.

Tak wyglądają te amatora butikowego sprzętu z kompleksami mądrości.

Nie będę na AS i swój bilet już odstąpiłem innemu forumowiczowi. Nie zamierzam też nikogo zawstydzać ani nic nikomu udowadniać.

Jak ty sobie to wyobrażasz? Mam tachać do W-wy Esoteric-a który waży ponad 30kg? A gdyby nawet to co z tego skoro inny jest pokój, akustyka, wzmacniacz, okablowanie itd.

ARTON55

Bez urazy,ale to tak mniej więcej wygląda:

Takie porównanie motoryzacyjne ;).

Powiedz,czy chciałoby Ci się jechać kilkaset kilometrów i pojeździć tuningowanym Golfem,jeśli na co dzień jeździsz Audi S8 ?

Czy tak wygląda nadal Twój pokój do słuchania,czy coś zmieniłeś ostatnio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Żałuję może będziesz wcześniej w Wa-wie?

Stefek podziwiam twój wysiłek. To stare zdjęcie.

Nie chodzi o to.

Chciałem Ci uświadomić,że sly30 nie musi wsiadać do Golfa,by się przekonać,że ten Golf nie jest Passatem,choćby nie wiadomo jak był stuningowany.

Jeśli Tobie gra świetnie,to cieszę się razem z Tobą :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Nic dodać nic ująć i żeby nie było....nie twierdze, że to jest zły sprzęt. Uważam tylko, że ten system nie daje podstaw do tak radykalnych osądów w kwestii formatów. Bo co z tego, że nawet zagra super format na tym systemie skoro on pokaże tylko 50% jego możliwosci. Dla przykładu u Stefka średnie wydanie CD gra lepiej niż najlepsze wydanie SACD czy hires 24/192 na systemie Artona. Takie są fakty i trudno z nimi dyskutować ale zaklinać rzeczywistość zawsze można. Pogadać sobie też.

I ja teź cieszę się, że Arton jest zadowolony. W końcu chodzi o radochę z muzyki.

Szkoda, że nikt z dyskutantów po prostu do niego nie pójdzie i nie posłucha tego systemu. Dla świętego spokoju i z czystej ciekawości. Wolicie tylko teoretycznie udowadniać, że nie może dobrze grać i już. Bo jakiś Golf, Passat, BNW czy coś takiego. Facet przecież zaprasza.

Tomek

Gość rochu

(Konto usunięte)

Przerobilem 3 napedy CDMpro 9 i dwa cdm pro12 oraz kilka roznej masci napedow Teaca, kombinowalem z elektronika zasilaniami wibracjami zegarami. W domu mialem jesli chodzi o gotowizne tylko dobre sredniaczki. (...) Pozniej sluchalem setu Vivaldiego ktory mnie maksynalnie zauroczyl i to juz byl bardzo dobre analogowe granie, (...)

(...)

Kiedy ty to wszystko przerobiłeś?

Dwa lata temu pisałeś, że słuchasz z dziurki na SoundBlasterze i na jakimś DAC-u DIY.

Wygrałeś w Totolotka czy pracujesz w sklepie audio?

Kiedy ty to wszystko przerobiłeś?

Dwa lata temu pisałeś, że słuchasz z dziurki na SoundBlasterze i na jakimś DAC-u DIY.

Wygrałeś w Totolotka czy pracujesz w sklepie audio?

No i taka tu dyskusja,(dziecinada! dyskusja, kto ma lepsze grabelki..) nie chce mi sie nic udowadniac 20 lat sie tym bawie...

A pliki to przyszlosc pod kazdym wzgledem, juz nie dlugo i ja sie posmieje z Waszych wpisow, ba... ja juz sie smieje i mam dobry ubaw :D

No i taka tu dyskusja,(dziecinada! dyskusja, kto ma lepsze grabelki..) nie chce mi sie nic udowadniac 20 lat sie tym bawie...

A pliki to przyszlosc pod kazdym wzgledem, juz nie dlugo i ja sie posmieje z Waszych wpisow, ba... ja juz sie smieje i mam dobry ubaw :D

Stasiop Ty się śmiejesz a ja słucham muzyki :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wszyscy sie nasmiewaja ze Stasia , ze niby na jakich to slabych playerach cd sluchal ,ze mu pliki bardziej pasuja.

A koledzy napedowcy moze byscie najpierw Wy tak pochwalili sie na jakim sprzecie testowaliscie pliki ,ze Wam wyszlo ,ze cd lepsze ?

Bardzo jestem ciekaw.

Pewno wyjdzie na to , ze ten sie smieje, kto sie smieje ostatni:)

Konto w trakcie usuwania

Ja ciagle slucham, robie sprzet i slucham, a ubaw mam bo slysze jak to moze grac i jaka jest przepasc do CD-grajkow...

Oprócz przepaści napisz jeszcze o walcach to pośmiejemy się razem :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

Stasiu, nie odwracaj kota ogonem.

Zadane zostało ci pytanie, ty się uchylasz od odpowiedzi.

Wszyscy wiemy, że jeszcze niedawno dłubałeś w soundlasterach i innych niezbyt wyrafinowanych sprzętach a tu hajednowiec z ciebie pełną gębą.

I z Elberothem podyskutujesz w jego wątku jak hajend z innym hajendem, co to audioreserczy i innych wadii zjedli na tony.

I innych gdzie możesz pouczysz i wiedzą błyśniesz gdzie się da...

Jesteśmy spragnieni wyjaśnień - skąd taka przemiana u ciebie?

Szkoda, że nikt z dyskutantów po prostu do niego nie pójdzie i nie posłucha tego systemu. Dla świętego spokoju i z czystej ciekawości. Wolicie tylko teoretycznie udowadniać, że nie może dobrze grać i już. Bo jakiś Golf, Passat, BNW czy coś takiego. Facet przecież zaprasza.

Tomek

Są ludzie którzy wolą robić z gęby cholewę. I o to tu chodzi.

No i taka tu dyskusja,(dziecinada! dyskusja, kto ma lepsze grabelki..) nie chce mi sie nic udowadniac 20 lat sie tym bawie.

Warto koniecznie zwrócić uwagę, kto taka dyskusje rozpoczął. I kto wtóruje.

Wszyscy wiemy, że jeszcze niedawno dłubałeś w soundlasterach i innych niezbyt wyrafinowanych sprzętach a tu hajednowiec z ciebie pełną gębą.

To sa dosc osobiste sprawy co bylo i jak bylo, mialem w zyciu roznego typu osobiste zakrety jak i zmiany krajow zamieszkania, pracy itd...A ty co z Policji jestes moralnosci spolecznej...? ;)

Sluchalem na Soundblasterze bo taki byl zakret i nie interesowalo mnie przez 4 lata audio, a ze zostala mi konstrukcja swojego wzmaka napedzalem wtedy to z soundblastera zreszta nie zaluje zarazilem sie tym PC-audio

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek&ania

Jak będziesz miał coś naprawdę do powiedzenia to mnie powiadom bym nie przeoczył.

ARTON55 uwaga mam coś do powiedzenia i informuję ciebie o tym fakcie abyś nie przeoczył !!!

Wyjaśnij nam wszystkim abyśmy mieli punkt odniesienia pewną kwestię.

Napisz jakich transportów CD słuchałeś i porównywałeś, na jakich kolumnach i wzmacniaczach oraz jakim okablowaniu.

Wtedy będę miał punkt odniesienia i być może odtrąbię twoje bezapelacyjne zwycięstwo.

Poza tym proponuję abyś przestał wklejać wykresy i przestał mamrotać o teoriach kosmicznych.

Od tego jest Staszek i basta.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wychodzi na to, że koncepcja podana przez Jar1 jest chyba dobrym tropem.

Panowie, dyskutujemy chyba z gazetowym audiofilem.

DyskutuJECIE z Trollem,pisałem to już do znudzenia.Tu wszystko rozbija się o konkrety, jak pada pytanie sprawdzam to rozpościera się wszechogarniająca cisza,przerywana bzdurami-ot co.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.