Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz zintegrowany 30-35 tys.zł

ostrowek63

Rekomendowane odpowiedzi

Mój wpis był pełen treści, wystarczyło przeczytać z zrozumieniem.

Można m in w nim dostrzec tęsknotę większości tu piszących za "idealnym wzmacniaczem", co jest zrozumiałe, już choćby wobec tego co ma Szanownym Kolegom do zaoferowania rynek konsumencki, lub Kolega Sly30.

Brak odpowiednio satysfakcjonującej aparatury wzmacniającej, zdaje się być przez Kolegów kompensowany próbą znalezienia odpowiedniego źródła,/wnioskuje to z tematu o źródłach jarka&ani/ lecz wskazuję że to droga do nikąd.

Absolutnie najwyższej klasy nagłośnienie jest bezwzględnie konieczne, /układ kolumny-wzmacniacz/ aby jakiekolwiek źródło w ogóle poprawnie usłyszeć, zamiast zniekształcić jego przekaz w błędnie przyjętej strukturze dalszego wzmocnienia i przekazu, do tego przy należycie skonstruowanym torze wzmacniającym, nawet relatywnie tanie, bez wąskich gardeł źródło, pokaże dźwięk najwyższej klasy i będzie satysfakcjonujące.

Potrzebujecie symetrycznych wzmacniaczy, i symetrycznych zestawów głośnikowych, wtedy popłynie muzyka, odnajdzie się pełnia, kompletność, realizm i akuratność, przeczucie, że to tak właśnie ma brzmieć.

Jednak taka konfiguracja jest kosztowna, cztery symetryczne monobloki, zestawy głośnikowe mające możliwość oddzielnego sterowania każdego z swych ramion, wykonane z użyciem najlepszych możliwych komponentów i materiałów, to poważny koszt, a dochodzą jeszcze kable.

Co za pech.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

>>>>Brak odpowiednio satysfakcjonującej aparatury wzmacniającej, zdaje się być przez Kolegów kompensowany próbą znalezienia odpowiedniego źródła,/wnioskuje to z tematu o źródłach jarka&ani/ lecz wskazuję że to droga do nikąd.<<<<<

...zgadzam sie w pelni

...tu czesciowo...

"(Absolutnie najwyższej klasy nagłośnienie )jest bezwzględnie konieczne, /układ kolumny-wzmacniacz/ aby jakiekolwiek źródło w ogóle poprawnie usłyszeć, zamiast zniekształcić jego przekaz w błędnie przyjętej strukturze dalszego wzmocnienia i przekazu, do tego przy należycie skonstruowanym torze wzmacniającym, nawet relatywnie tanie, bez wąskich gardeł źródło, pokaże dźwięk najwyższej klasy i będzie satysfakcjonujące."

..tu bym napisal "odpowiedniej klasy"...nie ma zle nagranych wydarzen artystycznych na plycie...

- . -

..tu bym napisal "odpowiedniej klasy"...nie ma zle nagranych wydarzen artystycznych na plycie...

Tak podczas reportażu z terenu liczy się sam przekaz a nie jego jakość :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

żeś się uparł i mam Tobie co tłumaczyć??

Fakt. Lepiej idiotę udawać...

Po chłopsku więc: po czemu ten, a nie tamten?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Kolega 747 raczy jak zwykle błądzić. Ja nie mam nic do zaoferowania w kwestii wzmacniaczy. Nie jestem z branźy i nie sprzedaję żadnego "pieca". Poza tym nie poszukuję wzmacniacza, gdyź jestem bardzo zadowolony z tego którego posiadam, w co niektórym trudno uwierzyć.

Nie wiem kto tu błądzi...

Kolega Sly jak zwykle insynuuje, dobrze że choć tym razem nie pomawia.

W którym miejscu napisałem, że Kolega jest branżowcem, producentem, dealerem..?

W którym miejscu sugerowałem że Kolega sprzedaje swój piec?

W którym miejscu mojego wpisu odczytać można, że Kolega zamierza kupić jakikolwiek wzmacniacz?

Gdzie jest sugestia, dotycząca poziomu zadowolenia/niezadowolenia Kolegi z posiadanego wzmacniacza?

Konwersacja z Kolegą Sly3o rządzi się jak widać swoimi prawami, ich grunt jest interesujący zapewne dla psychologii, a to jest forum audio, Kolego Sly30.

O przepraszam...dla psychologii to kolega 747 jest zdecydowanie atrakcyjniejszy... :-)

A co do powyższego wpisu #485 to pewnie kolega nie rozumie co sam napisał a pisał o czymś co niby ja mam do zaoferowania a nic nie mam oraz o poszukiwaniu idealnego wzmacniacza a ja nie poszukuje. Oraz o tęsknocie co rownież mnie nie dotyczy. Być może kolega mnie z kimś myli.

Bardzo mi miło, ludzie lubią czuć się potrzebni.

P.S.

Tak, zapewne mylę z kimś Kolegę Sly30, proszę się nie próbować kompromitować, Kolega ma już za sobą przekroczenie wszystkich progów to powodujących.

Pozdrawiam Kolegę.

Nie dotarło:(

Dlaczego może być ARC VSi 75, a ARC VS 115 "sprawia kłopot"?

Bo VS115 nie ma pre a vsi 75 to integra.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Jak tak czytam zakładkę hiend to widzę,że jest kilka osób,które z ciekawymi urządzeniami miało do czynienia,ich wpisy bywają wartościowe.Znakomita większość ma jednak jakiś niezrozumiały dla mnie pęd do zaistnienia na polu kosztownej elektroniki za wszelką cenę.

Z wieloletniego pobytu na forum można już mniej więcej ocenić kto w jakiej wadze chodzi,tymczasem w temacie pojawiło się sporo nicków,które,delikatnie rzecz ujmując,ze wzmacniaczami +30k miało raczej do czynienia niewiele.

Ale piszą,są uparci,mają w tym jakiś ukryty cel...

Z chęcią poczytałbym (i pewnie nie tylko ja) o integrach z tego przedziału cenowego i ciekawych konfiguracjach z dobrymi rezultatami.

Nic z tego.Niestety jak zwykle.

l'enfant sauvage

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

octavarium....jakby Ci tu powiedziec... po co kiepskiemu muzykowi wspanialy instrument?

Juz ktos pisal ale powtorze sens... jak jest dobrze zestawiony system grajacy muzyke to pryskaja mity o gustach preferencjach bo to tylko czcze wymowki.

Cena, to zwiazana jest z wielkoscia pokoju przede wszystkim i nic ponadto....

Ale piszą,są uparci,mają w tym jakiś ukryty cel...

Zgadzam się z tym w 100%......stawiam na to drugie,ale ja bym to nazwał... INTERES

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Niestety nie ma o czym pisać i co czytać.

Wzmacniacze zintegrowane ok.30k, to tylko zwykłe hifi, prawdziwe granie zaczyna się od wzmacniaczy dzielonych...

Czyli temat zaraz po założeniu powinien wylądować w innej zakładce?Skoro nie istnieją integry grające na wysokim poziomie to może należy zmienić nazwę zakładki na...bo ja wiem..."tylko hiendowe dzielonki".Ludzie by się nie mylili co do umiejscowienia tematu.

A w kwestii formalnej:które wzmacniacze zintegrowane tak bardzo Cię rozczarowały?

l'enfant sauvage

No dobrze,to które nie zachwyciły?

Napisz coś więcej o Lavardinie,oczywiście jak integra to IT?Z AN zagra dobrze jazz czy dynamiczniejsze odmiany muzyki także?

l'enfant sauvage

Ostatnio miałem przyjemność słuchać kolumn firmy Sonics, małe monitory za małe pieniądze, połączone ze ze zwykłym tanim wzmacniaczem tranzystorowym.

Grało bardzo dobrze, aż strach pomyśleć co by się działo, jakby do tych monitorów podpiąć jakiś wypasiony wzmacniacz !

Arku,

To twoje NVA juz chyba wszystkim bokiem wychodzi.

Jak dobrze to by nie gralo to nie ma gdzie tego posluchac a raczej nikt powazny tego nie kupi tylko ze wzgledu na twoje rekomendacje.

----------------------------------------------------

Lavardin ma chyba cztery integry, wszystkie niestety o małej mocy, ale dobrej wydajności prądowej.

Dobór kolumn jest kluczowy, może to zagrać dynamicznie...

NVA - nie znam tematu.

Kolega Jacek rzucił prawdą oczywistą. Wiadomo, że dzielone wzmacniacze, oczywiście te najlepsze zagrają o wiele lepiej niź Integra. Ale integry też mają swoje plusy i można jednak coś wybrać. Plusem na pewno jest świetne spasowanie pre z końcówką w ramach jednej obudowy oraz oszczędność na kablach. Dzielony to wiadomo, że musi mieć IC i dodatkowy 1 lub 2 kable AC oraz podstawki antywibtwcyjne więc robi się znacznie drożej. Za ok 30 tys w nowych wzmacniaczach coś moźna wybrać. Warto posłuchać Burmestera i pewnie Lavardina teź. A gdy poszukamy w uźywkach to wybór będzie jeszcze większy. Krell FBI napędzi wszystko i gra bardzo dobrze. Używka w idealnym stanie poniżej 40 tys. Warto teź rzucić uchem na ofertę Electrocompaniet. Nie wiem jak oni cenowo teraz stoją ale nie byli nigdy kosmicznie drodzy. Może ich pre + końcówka ?

Tu masz stereo końcówkę mocy Electrocompaniet AWR 250 która jest dual mono, ma 2x 250W/8om i 2x380W/4om. Cena 20 tys. I do tego preamp EC 4.8 za 12tys. To razem 32 tys ale trochę stargujesz na kable.... :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy czym pogadaj z HiFi Club o możliwości posłuchania.

Inne rozwiązanie które mogę polecić z czystym sumieniem to uniwersalny preamp wysokiej klasy z systemem korekcji akustyki czyli Lyngdorf DPA-1. Dodatkowo masz wbudowany DAC i programy brzmieniowe. Rewelacyjne urządzenie za ok 17 tys. Pociągnie każdą końcówkę mocy, równieź lampową. Jest wersja czarna i srebrna. System Room Perfect jest super jeśli nie masz lub nie chcesz robić poważnej adaptacji akustycznej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

System Room Perfect jest super jeśli nie masz lub nie chcesz robić poważnej adaptacji akustycznej.

Ten system w przeważnie nowych pustych ścianach jest bez sensu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ten Burmester, to może być ciekawa sprawa.

Kiedyś słuchałem Burmestera zintegrowanego + dedykowany odtwarzacz tej firmy 80k, było bardzo dobrze, choć lepszy był wzmacniacz

Bo VS115 nie ma pre a vsi 75 to integra.

Niestety nie ma o czym pisać i co czytać.

Wzmacniacze zintegrowane ok.30k, to tylko zwykłe hifi, prawdziwe granie zaczyna się od wzmacniaczy dzielonych...

OCZYWISTE więc jest (z tym zdecydowana większość zgadza się), że VS 115 z odpowiednim pre zagra lepiej jak integra VSI 75...

Czekałem, aż mi wytłumaczy ten temat pewien "mondrala".

Pytanie brzmiało: dlaczego nie może być VSI 115 ( w domyśle: z dobrym preampem lub sterowane z CD) vis VSi 75? Przecież używkę pre-amp można zdobyć za powiedzmy 35 tys... Czyli mieści się w budżecie:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.