Skocz do zawartości
IGNORED

Ojciec Inkasent, kolos na moherowych nogach

thrak

Rekomendowane odpowiedzi

Oho, kapciowy wyniuchał sianko :-) pocelebrował i coś tam mu skapnie co łaska od Tadeo ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Mszy przewodził kardynał Stanisław Dziwisz, sekretarz i najbliższy współpracownik papieża Polaka. Hieraracha, który nie uchodzi za miłośnika rozgłośni o. Rydzyka, powiedział, że zdaje sobie sprawę, że jego decyzja o przyjeździe do Torunia będzie krytykowana.

- Podjąłem ją w poczuciu odpowiedzialności za jedność Kościoła w Polsce - mówił w kazaniu. - Nie ma Kościoła łagiewnickiego i Kościoła toruńskiego, jest jeden Kościół Chrystusowy.>>>>dobrze gdyby jeszcze w tej sprawie wypowiedzial sie bog.

ale cós mi sie zdaje ze ma to gleboko w ....

Nie po rękach, nie po rękach! :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• 4 tygodnie później...

To co w biblii też go nie dotyczy bo on sam sobie ustanawia prawo ;-)

10384208_877593582271710_732189208184533819_n.jpg?oh=bb6b6a182d6f2084ffd4c676cc5f132c&oe=54F930B4

Czy Ojciec Inkasent vel Tadeo przetrwa kiedy zacznie wymierać jego najtwardszy elektorat? Czy naprawdę prawdziwy Polak to półinteligent nie znający podstawowych praw fizyki wierzący w gusła odprawiane przez panów w sukienkach oddających się uciechom życia za pieniądze omamionych życiem wiecznym po śmierci staruszków? Chęć posiadania pieniędzy, dóbr a jego pochodzenie.

Ukryta Zawartość

1. Mądrość ludowa mówi : głupich nie sieją, sami się rodzą, więc mi się tylko śmiać chce z tej frajerni, która oddaje tysiące złotych lub kosztowności :-))

2. Lata temu oglądałem film dokumentelny o oszustach, gdzie jeden z nich powiedział, co następuje : " na świecie jest tylu frajerów, że nie starczy oszustów, żeby ich wszystkich przerobić " :-))))))))))

Ukryta Zawartość

Smuga cienia spowija..;-)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

W USA takich pajacow jest tysiace ...i kogo to martwi?

Mnie on w ogole nie interesuje ....ile z tego masz?

Dlaczego zyjecie cudzym zyciem....czyzby wasze bylo takie byle jakie?

....DUPA jestes nie chlop....

Ciagle tylko o tym ze ten to ..tamtem to ...a co qurwa Ty robisz?

Mnie wygląda na pojeba-biurokratę. Mam takiego sąsiada idiotę - wszystkie zło wcielone, to księża, bez wyjątku.

Wykończają biedaka, przeżerają jego oszczędności, których niema itp.

A później dym, dym z koszyczkiem w Wielkanoc do proboszcza :) To nie chłop - to ciota.

I co robi - wkleja te rydzyki wycięte z Faktu czy innej szmaty. Mają z zonką pewnie takie hobby.

No i bohatersko nie wpuszcza księdza po kolędzie, który do niego nie przychodzi.

W zlewisku Targowej i Ząbkowskiej takie indywidua nie mające własnego życia były nazywane mysimi piczami. Ale thracka picza pochodzi pewnie z Częstochowy :)

Mnie wygląda na pojeba-biurokratę. Mam takiego sąsiada idiotę - wszystkie zło wcielone, to księża, bez wyjątku.

Wykończają biedaka, przeżerają jego oszczędności, których niema itp.

A później dym, dym z koszyczkiem w Wielkanoc do proboszcza :) To nie chłop - to ciota.

I co robi - wkleja te rydzyki wycięte z Faktu czy innej szmaty. Mają z zonką pewnie takie hobby.

No i bohatersko nie wpuszcza księdza po kolędzie, który do niego nie przychodzi.

W zlewisku Targowej i Ząbkowskiej takie indywidua nie mające własnego życia były nazywane mysimi piczami. Ale thracka picza pochodzi pewnie z Częstochowy :)

O, przetrzeźwiał i wstał z zarzyganego barłogu i wyrzygał swoje mądrości na forum ;-) ziejąc katolicką miłością do bliźnich :-) ależ prymityw.

nie, to tylko prawicowiec.

Domyślam się jakie ugrupowania i sekta go kręcą ;-) frazesami o poszanowaniu innych i miłości wyciera sobie gębę przez 45 min w niedzielę jak akurat wstanie z barłogu a wracając do domu opluje kino w którym grają nie-katolskie filmy, słup ogłoszeniowy bo wiszą plakaty jakiegoś festiwalu żydowskiego i inne ławki bo czerwone i go wk..ją :-)

To że wstydu nie ma to wiadomo od dawna ale w tym roku mistrzowsko ojciec inkasent pojechał kazanie :-)))

Z okazji święta "Trzech Króli" ojciec Tadeusz Rydzyk odprawił poranną msze świętą w poznańskim kościele Nawiedzenia Najświętszej Marii Panny. Podczas kazania duchowny podkreślił, że dziś najważniejsze jest zachować tradycję...

fragment kazania:

"Dziś święto Trzech Króli. Święto trzech niezwykłych postaci. Mędrców, którzy tak jak wy drodzy parafianie, przebyli szmat drogi aby złożyć dary. Dlatego kierując się tradycją, pamiętajmy aby dzisiejsza składka, również poświęcona była tym niezwykłym postaciom. Gorąco apeluję do tych, dla których najważniejsza jest tradycja, aby dziś nie rzucali na tacę monet. Dziś przekazujemy dary jedynie z wizerunkiem króli..."

kp1_oC_medium.jpg

.. a jakby któraś owieczka nie miała sianka przy sobie to przelewik poprosimy ;-)))

10425423_786525658086497_1710553082175897711_n.jpg?oh=1e778eb2cf5a9283bdec74fd1776d88f&oe=5539C4DB

jak trzeźwieje

Kropka nad i?

Ani typa nie znam, ni mój brat, ni swat.

Jego komentarze - krótkie, treściwe - są ha!

- bystre.

To lubię.

Żegnam się upiornie :)

- Jacek.

Ojciec inkasent pewnie zagryza pazury, bo jakby przejął ten interes to miałby tyle sosu więcej na swój kompleks modlitewno-rekreacyjny :-) a tak pozostaje wydzieranie przez radyjo ;-)

1622219_436250136527263_206616567541080302_n.jpg?oh=ea3a3cceed75141471f6251c533d321b&oe=55387E47

Może by ich ekskomunikował i pokrył koszty?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.