Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Stasiop, to tylko żarcik wigilijny i nie ma co się denerwować. Dzisiaj powinniśmy przemawiać ludzkim głosem...

No i wlasnie tu wychodzi jak czasami stukanie na forum i wyrabianie sobie opinii o piszacych bywa mylne. Ja sie zupelnie nie denerwuje i tez zazartowalem w takim samym stylu jak Stary i mam pogodna osobowosc - wbrew pozorom ;)

Mysle ze posiadam do siebie dystans ale ten Twoj zart nie jest smieszny jest tylko plytki :) Co nie znaczy ze mam cos przeciwko aby ze mnie zartowac czy kpic, poporstu czesto Stary twoje zarty sa cienkie jak teflon w kondensatorach :D

Rowniez Wesolych Swiat ;)

Bardzo mi przykro................używam wyłącznie miedzianych

Gość jt211

(Konto usunięte)

Pogadajcie sobie o barwie, a ja idę odgarnąć śnieg, bo jeszcze MIkołaj gotów mnie ominąć:) , a ma cosik ciekawego przynieść( z audio) podobno:)))))))))))))))))))))))))))))

Piano podrzuć trochę tego sniegu bo gdyby nie brak jajek to raczej u mnie

na Wielkanoc wygląda.

Wesołych Swiąt wszystkim !!!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mówisz Momentum jest takie dobre.

Trochę inna szkoła grania niż poprzednie produkty Dana d'Agostino, np Krell Evolution. Takie bardziej subtelne, barwniejsze, z minimalnie mniejszym dociążeniem dołu jak w Evolution. Ale dalej tranzystor, czyli na średnicy mimo jej zróżnicowania nie ma co doszukiwać się lampowych smaczków. Całościowo przyzwoity poziom, podobnie jak z Evolution. Miałem to szczęście że słuchałem d'Agostino i Evo w tym samym systemie. Evo jest bardziej pancerne, d'Agostino zwiewniejsze, chyba trochę lepsze od Evo. Znajomy w Katowicach używa Momentum do napędzania Bowersów 802D i razem gra to całkiem przyzwoicie.

Panowie, pochrzaniło się na amen.24 grudnia - nie ma śniegu i jest 8 na plusie.

Słuchajcie to jest jakieś szaleństwo, właśnie wróciłem ze spaceru z psami i u nas w Bielsku jest 12,5 stopnia, a w południe było 14.

Wszystkiego najlepszego moich zacnym kolegom, szczęścia, udanych zakupów audio i ... dobrego słuchu:-)

Stefek.

Muszę koniecznie posłuchać Remyio sound bo otarłem się o różne opinie zabarwione uśmieszkiem na ustach i to nie tylko z powodu abstrakcyjnej ceny...

ale dzwięku przede wszystkim. Nie omieszkam dać znać i wyrazić swoją opinię.

Jurgen co to jest Remyio sound? Kojarzy mi się z lapońskim mydłem z tłuszczu renifera. Odsłuchy będą u Mikołaja?

Wyszedłeś z gawry i ozór Ci się plącze.

Sądzę, że Reimyo to przy Twoim nowym lapońskim szlagierze: kiszka z kaszanką zagryzana pasztetową. Szkoda czasu dla Twojego szlachetnego ucha.

Wszystkim podobnie zakręconym życzę wesołych trolly Christmas.

Nikt nikomu nie broni pić Whiskacza z Colą, ale z drugiej str, to przecież "podkolorowanie trunku"

Dla tego obojętnie czy Whiskacza czy denaturat zawsze należy przegryzać chlebusiem żeby oczyścić kubki smakowe.

Piszę od razu że to nie antyreklama, zastanawiałem się co mi na AS nie pasowało z mniejszymi TADami które bardzo chwaliłem, nie wiem czy to same głośniki czy pozostała część toru (pewnie kable he,he) ale irytowało mnie że na płycie którą lubię (nie jest używana przeze mnie do tzw.testów; Beeth Gibbons "Out of Season") muszę się skupiać na wokalu który oczywiście gdzieś tam był czytelny ale musiałem go wyłuskiwać z pozostałego materiału muzycznego. Mam duże wrażenie że jednak piosenkarka w ramach miksu jest jednak tak nagrana że śpiewa do słuchacza i na nim koncentruje się jej głos. Teraz pytanie to mój gust czy jednak fakt i tak powinno być tylko gdzie na TAD-ach czy na innych kolumnach? Sąsiad obok mnie bezkrytycznie twierdził że się czepiam bo to świetne kolumny; no dobrze ale sama świadomość mi Beeth nie ukierunkuje do mnie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

raczej sie nie ucieszysz, 747 nie moze tego ujawnic, podpisal specjalna klauzule, czyli absurdow ciag dalszy, oczywiscie klauzula nie zabrania mu wklejac zdjec sprzetu, ktory rzekomo nabyl lub nabecie-trzeba czyms imponowac, absurdy do potegi ntej

ps mysle, ze moderacja powinna dyskretnie poprosic kolege o ujawnienie sprzetu

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Użytkownicy+

Pewnie jedziesz też na oparach :)

Żałuję, ale nie. Jestem w pracy...

747- jak umysł techniczny, powinieneś wiedzieć, że ciężka membrana, to zło. Taki glosnik nadaje się jedynie jako tako w srednicy, jak monitory BBC, dół pasma I miękka membrana , to same zniekształcenia.

Żałuję, ale nie. Jestem w pracy...

747- jak umysł techniczny, powinieneś wiedzieć, że ciężka membrana, to zło. Taki glosnik nadaje się jedynie jako tako w srednicy, jak monitory BBC, dół pasma I miękka membrana , to same zniekształcenia.

P.S.

Czy Kolega konstruował kiedyś głośniki, podłączał tą samą membranę do różnych cewek napędowych, i takie różne układy drgające, oparte o tą samą membranę i różne cewki umieszczał w różnych obwodach magnetycznych, zbudowanych wedle różnych pryncypiów, nastawionych na uzyskanie różnych efektów ?

P.S.II

Kolego Palton, w jaki cudowny sposób Kolega zestawił ciężką membranę z moim nickiem?

Widzę,że kolega rozbrykał się nam po wątkach i serwuje nam ortodoksyjne twierdzenia.

Jeżeli nie mam (nikt na forum nie ma) sprzętu tylko produkt rynkowy ( cokolwiek miało by to oznaczać ) to prosił bym o wyłuszczenie kolegi fachowym okiem z tego forumowego chłamu produktów rynkowych tego co nim nie jest - najlepiej na konkretnych przykładach.

Ucieszył bym się bardzo ( i inni pewnie nie mniej ) gdyby kolega opisał w detalach swój sprzęt bo zakładam ,że nie jest tworem rynkowej masówki tylko wykonanym na specjalne zamówienie.

pozdrawiam

Jestem powściągliwy i takim pozostanę.

Dziwie się odczuciom Kolegi, nie napisałem tutaj ani jednego słowa, które byłoby nowe w mojej retoryce, ocenach czy opiniach.

Pozdrowienia się przydadzą.

Dziękuję !

Również serdecznie pozdrawiam.

P.S.

Proszę o nic się nie martwić, każdy problem jest do rozwiązania, jeśli ktoś zgłosi do mnie problem, moja propozycja rozwiązania zostanie zaaplikowana i problem pozostanie dalej problemem, wtedy proszę mieć do mnie pretensje, w innym wypadku są one nieuzasadnione.

.

• Użytkownicy+

747-zasugerowałem się niechęcią do twrdych membran. Miękkie możei nie być ciężkie... wtedy pozostaje papier.

Nie robiłem głośników sam. Po co malbym to robic?

747-zasugerowałem się niechęcią do twrdych membran. Miękkie możei nie być ciężkie... wtedy pozostaje papier.

No to z którego miejsca Kolega takową moją niechęć wyprowadził?

Przecież polecałem w temacie polecania 5kpln głośnika, Koledze w Jego temacie głośniki japońskie oparte o twarde membrany, do tego bardzo lekkie.

Takie same jak ma Sly30, berylowe, nawinięte miedziowanym aluminium, z cewkami ferrytowymi w zwrotnicy, kondensatorami olejowymi.

Czy dopuściłbym żeby ktoś z mojego polecenia posiadał gorszy potencjał jakości niż dysponuje Kolega Sly30?

Głośniki samodzielnie wykonuje się w celu zbudowania jakości nie dostępnej innym, lub potrzebnej a nie dostępnej na rynku.

P.S.

Można dla przykładu wykonać głośnik z skomplikowaną cewką nie posiadającą indukcyjności, oraz membraną nie posiadającą stałego wymiaru fizycznego, zmieniającą ten wymiar w takt drgań, co powoduje rozmycie wszelkich rezonansów wymiarowych.

Takiego głośnika nikt nie produkuje, zwłaszcza w połączeniu z napędem za pomocą elektromagnesu, oraz z użyciem permenduru w obwodzie magnetycznym całkowicie symetrycznym, o wieloelementowej rozbudowanej, skomplikowanej budowie.

Taki głośnik w wersji szerokopasmowej zamontowany do obudowy w kształcie kuli, byłby idealnym urządzeniem referencyjnym służącym do oceny innych.

Będę niezmiernie zobowiązany.

Bardzo proszę.

Może poprzez kaliber myślo-kształtów jakie kolega tworzy?... :-)

W temacie hi endowych nowości Kolegi i innych Kolegów dywagacje dotyczące nowych kabli Siltecha i nowych układów scalonych są niezmiernie interesujące.

Temat hi endowe nowości uznaję za przeczytany.

Pozdrawiam konstruktorów nowoczesnych obrabiarek do metalu oraz artystów z dziedziny wzornictwa przemysłowego.

Kolega wspomni moje słowa - wystarczy?

To nie jest tak, że jestem nastawiony negatywnie, wprost przeciwnie, życzę producentowi, aby tak wykonał swoje urządzenie aby pozamiatało wszystko inne, ja na Jego miejscu gdybym nie miał takiej pewności, nie śmiałbym zawracać głowy ludziom, a co dopiero proponować im coś za pieniądze.

Kolega już słuchał tego urządzenia czy wnioski płyną może wyłącznie ze zdjęć?

Przeczytałem o firmie wszystko co się dało, sprawdziłem w Tarocie i odpowiedź przedstawiłem.

Czytam między wierszami, tzn czytam i słucham intuicji co mi podpowiada, odbieram energię Twórcy, która krąży sobie w Kosmosie.

Spędziłem szmat czasu na rozgryzaniu mentalności i metodologii japońskich inżynierów, to wystarczy mi na resztę życia.

Czy mam opisać swoje doświadczenia z krajowymi?

Nie zrobię tego.

Gdzie Rzym a gdzie Krym.

Wie Kolega jak fatalnie może grać srebro?

Srebro aby grało musi pochodzić od odpowiedniego producenta, kiedy pisze się o transformatorze nawiniętym srebrnym drutem warto pochwalić się jego pochodzeniem, w przeciwnym wypadku mamy do czynienia z pułapką.

Różne żelaza i stale są najgorszym materiałem jaki można dopuścić do bliskości z elementami toru audio, jeśli ktoś buduje z tego listwę, życzę samych miłych wrażeń z powodu redukcji zakłóceń......wraz z dźwiękiem.

Powodzenia !

No to juź wszystko jasne.....ta tajemna kosmiczna wiedza o audio to intuicja....karty tarota oraz łączenie się myślami z potencjałem twórcy danego sprzętu. Teraz nie ma juź wątpliwości. Stasiu....dobrze przemysl temat. Nie jestem pewien czy aż tak bardzo lubisz....kisiel.

Już zostawiam Kolegów w zakładce hi end, za kilka miesięcy napiszę coś, jeśli odnajdę jakąś interesującą treść do polemiki.

Serdecznie Pozdrawiam Czytelników.

No to juź wszystko jasne.....ta tajemna kosmiczna wiedza o audio to intuicja....karty tarota oraz łączenie się myślami z potencjałem twórcy danego sprzętu. Teraz nie ma juź wątpliwości. Stasiu....dobrze przemysl temat. Nie jestem pewien czy aż tak bardzo lubisz....kisiel.

P.S.

Tego typu wypowiedzi, to są proste pułapki zostawione dla kogoś takiego jak Kolega.

Wnikliwy czytelnik pełen wiedzy, odcedzi żarty od poważnego przekazu bez trudu.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Widzę, że temat dość daleko odbiegł od macierzystego.

Na audio-markt.de są do wzięcia 17-letnie MBL Radialstrahler 101 C, cena 5.900 Euro. Co na ten temat sądzicie i ile one mogą być realnie warte?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.