Skocz do zawartości
IGNORED

Proponowane zmiany w zasadach moderacji na forum Audio Stereo

barmanekm

Propozycje zmian w zasadach moderacji dyskusji na forum Audio Stereo.  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby nadrzędni moderatorzy Audio Stereo ingerowali w dykusję tylko wtedy gdy występuje naruszenie prawa lub zasad współżycia społecznego?

2. 2. Czy jesteś za tym aby to ZAŁOŻYCIELE tematów mieli nieograniczone prawo do ich moderacji i administracji?

3. 3. Czy jesteś za tym aby wszystkie działania moderatorów były jawne?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, dobra; jak tylu przyjmują to pewnie szukają kogoś jako kozła ofiarnego a prezes pewnie już na Bahamach.

Coś w tym jest bo telefonów od kilku dni nie odbierają, znaczy okręt tonie?

Coś w tym jest bo telefonów od kilku dni nie odbierają, znaczy okręt tonie?

I kurna tu śpi moderacja zamiast intensywnie pracować :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Obie strony powiadasz...........bardzo odważne i niezwykle ryzykowne stwierdzenie..........tak jak w monecie-w której jest orzeł i reszka.

...

Stary, Ciebie oczywiście to nie dotyczy. Ciebie więcej zdemoralizować się już nie da. :)

Widzę, że mamy małe podsumowanie tematu.

Chciałbym więc ogłosić, że ze względu na święta i okres noworoczny, decyzją moderatorów jest warunkowe odblokowanie zatwierdzania wpisów starego audiofila.

Życzę wszystkim wesołych świąt.

Nie będę sie silił na żadne gesty.......a to tylko z powodu prostego że znam sie z Paltonem,Cirem-myslę ,że podjeliście właściwą decyzję.-dzięki.

Natomiast ten zwrot- warunkowe odblokowanie w/g mnie to jest tak daliśmy Ci prezent na Święta i lizaka na Nowy Rok-jak nie bedziesz grzeczny to pójdziesz do kąta

poklęczysz sobie na grochu Ty wstretny bachorze...........Panie Robercie -proszę trzymać fason,proszę sie nie garbić))

To powinno sie stać dużo wcześniej-brak było jednak dobrej woli i zrozumienia......tak to widzę=proszę tego nie komentować.

Pomyslcie sobie tylko ilu ludziom pomogłem bezinteresownie na tym forum,nikogo nie oszukałem.......nie używalem wulgaryzmów-bo po co?

Audio traktuje jak prawdziwe hobby i podchodze do tego z dużą rezerwą i dystansem,niekiedy nie wytrzymuje jak ktoś pisze głupoty i zaczyna wtedy być wesoło))

Oprócz co piątkowych spotkań w Kaim,regularnie u mnie raz w miesiacu są spotkania-słuchamy,rozmawiamy,bawimy sie ,pijemy-ale o tym tu nic ma.....dlaczego?

Bo wiemy jaka bylaby reakcja-tyle sprzety różnej maści przerzucamy i po prostu nie chcemy robić za wzmacniaczy lub komuś szkodzić..

Dobra, dobra; jak tylu przyjmują to pewnie szukają kogoś jako kozła ofiarnego a prezes pewnie już na Bahamach.

Uważaj co piszesz................od Kozła czy Kozioła zamówiłem juz podstawki do gm-70 z Bahamów wyjdzie drogo))

Szczerze mówiąc, gdyby ktoś mi zajechał takim tekstem o odblokowaniu, kazałbym mu swoją dobroć wsadzić w...rzyć.

Tak jak napisałeś Stary Audiofilu, potraktowali Cię jak dzieciaka, w jednej ręce cukierek, w drugiej na wszelki wypadek rózga. Smutne to w sumie, ale z drugiej strony pewnie masz rację, nie warto tracić nerwów na niereformowalnych...

Uważaj co piszesz................od Kozła czy Kozioła zamówiłem juz podstawki do gm-70 z Bahamów wyjdzie drogo))

Nie znam tematu ale spytam ceramiczne czy na teflonie? :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

grynio, nagminnie, to padają na tym forum pomówienia, przemycane są różne insynuacje, a wszystko, żeby taką manipulacją zdyskredytować przeciwnika. Jest to praktyka wstrętna, jednak przyznaje - bardzo skuteczna. Można w ten sposób naprawdę uprzykrzyć komuś życie. Zapewne te słowa ucieszą Cię bardzo - udało Ci się wraz z kolegami, wielokrotnie sprawić mi w ten sposób przykrość. Przyznaje, moja działalność na forum, mogła niektórym osobom uprzykrzyć życie. Samo w sobie, nigdy nie było to moim celem, często nie ma po prostu dobrego wyjścia, więc kierowałem się swoimi przekonaniami, które wielokrotnie wypowiadałem. Zapewne moje tłumaczenia na nic się zdadzą, większość i tak pozostanie przy swoim zdaniu. Można się ze mną zgadzać, lub nie. To jednak nie jest w tym wpisie istotne, istotne są metody, jakimi nigdy się nie posłużę.

Palton, nie od dziś wiadomo, że moderator musi mieć grubszą skórę od zwykłych użytkowników, żeby być w stanie ze stoickim spokojem nie reagować na zaczepki, insynuacje i całą resztę. Prowokacja od zawsze była najprostszą metodą walki z moderatorami, w celu wygenerowania przez nich zachowań, które później zostaną im wytknięte i przeciwko nim wykorzystane, w celu zdyskredytowania ich autorytetu.

Każdy moderator ma dwie opcje, albo ma tego świadomość, a ona pomaga mu właśnie nie reagować i nie przejmować się prowokacjami. Albo nie potrafi w sobie tego dystansu wytworzyć, bo zbyt lubi się angażować w mocno spolaryzowanych dyskusjach. Wtedy pozostaje mu drugie wyjście, wiadomo jakie..... Inaczej łatwego życia mieć nie będzie, wypali się i będzie sfrustrowany.

Jedno co mogę doradzić, z własnego doświadczenia, to przy każdej kolejnej prowokacji polecam spojrzeć na swojego nicka i ten zielony napis pod nim i będzie Ci lżej to znieść, bo poznasz główną i pierwotną przyczynę tych zachowań. A jeśli to jednak nie wystarczy, cóż.... pozostaje opcja nr 2, żeby przestać być obiektem prowokacji. I życie też stanie się lżejsze :)

Pozdrawiam i Życzę Spokojnych i Zdrowych Świąt.

A przepraszam, czy moderacja audiostereo ma Wigilię zakładową? Wpadłbym. Blisko mam.

Przy okazji porównalibyśmy opłatki...

Mój tworzy realistyczną bryłę w przestrzeni, ma świetny kontur, jest trochę odchudzony, za to ostrość rysunku zadziwia. Serio, nawet żona z kuchni to dostrzega. Wprawdzie mam go z drugiej ręki (od księdza), ale jest dobrze utrzymany i kosztował tylko "co łaska".

Są na tym forum osoby które bardzo szanuję: za staż, za wiedzę, za stosunek do ludzi i świata, za kulturę, za rozum, za poczucie humoru, za polszczyznę.

Ty się do nich nie zaliczasz.

No gdybym zasługiwał na Twój szacunek , to wybacz ale zapadł bym się pod ziemię.,

Jesteś na tym forum zaledwie 3 lata i już śmiesz pouczać dużo starszych użytkowników?

Spójrz na moją datę rejestracji.

Dodaj dwa do dwóch człowieku.

Żałosny jesteś , to że jesteś kilka lat więcej znaczy że smrodzisz już sporo lat na tym forum. Do czego uprawnia Cię data rejestracji? Zacznij używać argumentów które mają sens. Inni mogą to widzieć inaczej , data rejestracji oznacza że upośledzenie przez wieloletnie wylewanie żółci ma charakter nieodwracalny. Prawdopodobnie też długość przebywania i pieprzenia od rzeczy spowodowała że przestałeś mieć szacunek do kogokolwiek przez zasiedzenie jak mniemam. Naczytałem się ja i wielu innych że wszyscy którzy są przeciw tobie są w najlepszym przypadku polaczkami , w innym k**wą i złodziejem, Jesteś zwykłym niewychowanym bucem.

No i o kulturze to raczej powinieneś nic nie pisać. Ty i kultura wywołują odruch wymiotny.

A propos nadal twierdzę że nie jesteś tym kim podajesz się na forum.

Rozumiem że tylko cirowi wolno wygłaszać inwektywy w stosunku do osób o odmiennych przekonaniach politycznych? Cóż za demokracja.

PS Włażenie bez wazeliny to jak widać Twoja mocna strona.

W całym tym akurat kontekście mam gdzieś moderację , przez całe krótkie 3 lata jak zauważył ktoś wyżej dostałem chyba 1 ban i zdaje się właśnie że od cira. Super podstawa do włażenia komuś w d...

A propos skąd skojarzenie , jakieś doświadczenia w tym zakresie?

Czytaj ze zrozumieniem , zareagowałem na beczenie użytkownika za działalność moderatora w której sam jest mistrzem.

Palton, nie od dziś wiadomo, że moderator musi mieć grubszą skórę od zwykłych użytkowników, żeby być w stanie ze stoickim spokojem nie reagować na zaczepki, insynuacje i całą resztę. Prowokacja od zawsze była najprostszą metodą walki z moderatorami, w celu wygenerowania przez nich zachowań, które później zostaną im wytknięte i przeciwko nim wykorzystane, w celu zdyskredytowania ich autorytetu.

Każdy moderator ma dwie opcje, albo ma tego świadomość, a ona pomaga mu właśnie nie reagować i nie przejmować się prowokacjami. Albo nie potrafi w sobie tego dystansu wytworzyć, bo zbyt lubi się angażować w mocno spolaryzowanych dyskusjach. Wtedy pozostaje mu drugie wyjście, wiadomo jakie..... Inaczej łatwego życia mieć nie będzie, wypali się i będzie sfrustrowany.

Jedno co mogę doradzić, z własnego doświadczenia, to przy każdej kolejnej prowokacji polecam spojrzeć na swojego nicka i ten zielony napis pod nim i będzie Ci lżej to znieść, bo poznasz główną i pierwotną przyczynę tych zachowań. A jeśli to jednak nie wystarczy, cóż.... pozostaje opcja nr 2, żeby przestać być obiektem prowokacji. I życie też stanie się lżejsze :)

Pozdrawiam i Życzę Spokojnych i Zdrowych Świąt.

Ależ Ty jesteś nudny. Nie brakuje Ci kobity?

• Moderatorzy

A teraz dwa kwiatki z innej beczki podnoszone przez kilku

userów bez echa :>)

1. Wypowiedz Moderatora Cira " oczywiście a ty dalej sobie pisz jak każdy bajkoPISarz "

2. Wypowiedz jednego z userów " Make peace, not PIS, please! "

Drodzy POniekąd Swiatli Moderatorzy a co jeżeli poczułbym się tym dotknięty ???

To było nie bylo tematyczne forum audio.

Kurcze, gdzie tu logika? Najpierw piętnujesz podkreślanie, czy przedrzeźnianie upodobań politycznych, we wpisach, podajesz dwa przykłady, a następnie sam robisz to samo: "POniekąd"

-----------------

Mnie w ogóle fascynuje podział pis po, kilkukrotnie zabierając głos zostałem przyporządkowany, z urzędu, przez nadwornych opętanych swoim umysłem. To świadczy że z szarych komórek zrobiła się papka , co też posty jasno potwierdzają i nie potrafią sobie wyobrazić że ktoś może być kompletnie obojętny zarówno do pis jak i po lub w ogóle polityki.

Ale rozumiem że istnieje zespół stresu pourazowego. Pewnie w następstwie spadających samolotów.

Tacy ludzie postulują o zwiększenie uprawnień w moderacji własnych wątków ? Ale byłby rozpier.... nik . Zwiększyć niektórym uprawnienia to tak jakby pedofila osadzić na dożywocie w przedszkolu.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

No to mamy kolejne nieporozumienie. Kolega mówi o łączeniu bądź nie, tych dwóch funkcji. We wpisie do którego się odniosłem, jest dyskredytacja na funkcji moderatora, ze względu na jakość recenzowania. Czyli dobry recenzent, "miałby papiery" na moderatora, a kiepski przeciwnie.

Nie. Absolutnie nie powinno się wiązać funkcji społecznej Moderatora z funkcją biznesową.

Zacząć trzeba byłoby od podania się do dymisji moderatorów, stronniczych, kierujących się własnymi uprzedzeniami i oceniających wszystkich według siebie. Do tego demonstrujących własne poglądy polityczne lub silących się na polityczną poprawność. To forum ma w głębokim poważaniu wszelkie zasady demokracji. Są lepsi i gorsi. Jak dołożyć do tego branżę nachalnie wciskającą innym ciemnotę do głowy i realizującą własne interesy finansowe jawi nam się bagno. Tak obecnie wygląda audiostereo.pl

Sama prawda! Może w końcu właściciele tego forum przeczytają ten wpis i zauważą, co zrobili niektórzy (nie wszyscy) moderatorzy z tego forum!

Do czego uprawnia Cię data rejestracji?

Otóż uprawnia mnie do patrzenia z góry na takich jak ty. Proste! :)

Możesz sobie pisać co chcesz, mnie to zwisa i powiewa.

Z zaledwie trzyletnim stażem tutaj możesz mi co najwyżej buty czyścić.

Dotarło?

Swoje kompleksy możesz sobie wyładowywać na swojej babci a nie na starszych użytkownikach tego forum, bo na to po prostu jesteś za cienki Bolek.

O! Bolek to bardzo dobre porównanie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

owszem dostepna w zakresie ogólnie przyjetych reguł

byl tu jeden user który pisał ze forum jest jak pub do ktorego można wejśc i sobie porozrabiać aby sie zabawić , owszem tez tak uważam ale jak dobrze wiemy reguly gry sa tam i tu

user ów pochodził z miasta Sieradza jak pisał, nie znasz go możę bo tez czesto porównywał forum do lokalu tak jak Ty :)

A to jest bardzo dobre porównanie.

Ja właśnie wróciłem z tzw. pubu/kawiarni/imprezy i nawet tam tzw. bramkarza nie było.

A tutaj są. I pół biedy jeśli się nie narzucają ze swoimi poglądami np.politycznymi.... jjak pewien znany mi BEZSTRONNY MODERATOR...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Przepraszam, że ponownie odniosę się do tego wpisu, ale uważam to za zdecydowanie istotne.

forum jest jak pub do ktorego można wejśc i sobie porozrabiać aby sie zabawić ,

PUB jest miejscem gdzie można się zabawić i nie tylko - ale rozrabiać się nie da (proszę kiedyś sprawdzić).

Tak. Rozumiem, że Kolega próbuje mnie wyciągnąć w tzw. maliny ;-), ale odpowiem krótko: bramkarza nie interesuje o czym my tam w środku rozmawiamy - to nie ten poziom, ok?

Nas, z kolei, nie interesuje kto jest bramkarzem, ponieważ generalnie rzecz biorąc są to bardzo fajni młodzi ludzie, ale że nie na naszym poziomie, to jakoś dajemy sobie z tym radę ;-)

Powiem tak, przychodzi do mnie ktoś z ochrony i przedstawia problem - a ja schodzę na dół i problem przestaje być problemem, a staje się nic nie znaczącym drobnym incydentem.

Panowie; Moderacja to jest służba - zaszczyt - a nie, za przeproszeniem praktyki dresiarskie.

PS. A chciałem tylko sprawdzić czy wiadomość doszła ;-/

Otóż to. Pytanie tylko, jak dużą swobodę w niej mamy stosować. Czy "plucie pod stół", "puszczenie pawia", lub małą bijatykę z udziałem krzeseł mamy puszczać płazem, czy nie. Do tej pory staraliśmy się wybrać złoty środek, a więc pewien poziom kultury jest wymagany. Niestety, nie zawsze możemy go wyegzekwować, bo czasami nie zauważymy jakiegoś wybryku (moderujemy w wolnych chwilach). Dlatego też, prosimy o zgłaszanie nagannych zachowań do moderacji. Taka postawa w większości świata jest normą. Niestety, u nas skutkuje wciąż patologia donosicielstwa z czasów komuny. W błędnym rozumieniu, takie zachowanie zostaje więc ocenione pejoratywnie. Wielokrotnie moderacja została porównana do ormo itp. a osoby chcące pomóc zostały nazwane donosicielami, kapusiami itd... Oczywiście osoby które mają taki światopogląd, same mają kłopoty z kulturą wypowiedzi.

Ponownie powiem, funkcja Moderatora to jest nie tylko zaszczyt ale i służba - nie wszyscy, mimo najlepszych chęci, są w stanie sprostać temu.

I proszę tego nie odbierać osobiście - absolutnie.

Czyli, jak to kilka osób zauważyło, może warto pokusić się o eksperyment i znieść moderację.

BTW, czy chciałbyś aby Branża posiadała prawo do moderacji Twoich wpisów...?

A tak, na innym forum, potraktowano Branżę.

W tej zakładce jest miejsce na promowanie swoich produktów i usług.

Użytkownicy i firmy (które powinny się zarejestrować pod własną nazwą) mogą zakładać tutaj tematy, po kontakcie z administracją.

W celu założenia wątku należy wysłac pw, albo maila.

Zwracamy uwagę, aby w dyskusjach trzymać się tematu. Offtopy będą stąd usuwane.

Ze względu na komercyjny charakter zakładki i wynikającą z tego odpowiedzialność prosimy o jedno. Aby użytkownicy, którzy zamierzają go eksploatować dla własnej korzyści (założyciele wątków) rejestrowali się imieniem i nazwiskiem. W tym wypadku dozwolone jest posiadanie dwóch nicków. Ale jawnie. Dlatego osoby, które są z nami od dawna mogą poprosić administrację o zmianę nicka, albo założyć nowy, inforumując o brzmieniu starego, dokonując stosownych zmian w profilach. Służymy pomocą.

http://www.hi-fi.com.pl/forum/24-w%C4%85tki-komercyjne/16750-informacje.html

Wątek założyłem z powodu wycinania wpisów "Nie na temat". Do czego powinien mieć prawo tylko założyciel danego tematu. W ogóle jestem za całkowitą wolnością. Klony to dla mnie głupota. Nawet zakładanie takiego konta do obrony po zbanowaniu. Jeżeli ktoś mnie zbanuje w swoim wątku to jego sprawa, nie będę się wpychał nieproszony. Tak jak z chodzeniem do kogoś w odwiedziny. Nie chcą mnie, to tam nie idę.

To jest właśnie problem nieistniejący raczej na listach dyskusyjnych - czy to przez brak moderowania...?

Fora są niestety miejscem, jak IRC, daj OPA, daj OPA... no i mamy opów - pożal się boże niestety, ale mamy dzieci opów/moderatorów - i proszę nie brać tego personalnie - ponieważ to sytuacja skłania do pewnych (niekoniecznie zgodnych nawet z własnym charakterem) zachowań.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment - ja, niezmiennie, jestem pod wrażeniem tego eksperymentu - i powiem jedno, Panowie, żadna z korporacji z którymi współpracuję nie radzi sobie z tym problemem. Dokładnie żadna.

Nie jestem też za strajkiem, chociaż pewnie odniósłby skutek, ale forum jest fajne i dużo osób je lubi. Dlaczego więc mu szkodzić. Liczę, że moderacja odpuści, zlikwiduje kolejki moderacyjne dla WSZYSTKICH, przestanie się wcinać w cudze rozmowy i pokaże, że szanuje użytkowników. Gwarantuję, że wtedy skończą się ataki na moderatorów. Od użytkowników oczekiwałbym pousuwania klonów bo to jest nieco śmieszne i dziecinne.

Cóż, nieraz wystarczy nie generować patologii poprzez zabranianie i karanie - ale nie każdy, niestety, ma tę wiedzę.

Piotrek Ty też idziesz do moderacji bo ja już się zgłosiłem, ponoć jeszcze ma dołączyć Elb, Jurgen oraz BUM.

A to gdzieś jest taka możliwość?

Przyznam szczerze, iż byłbym tym zainteresowany ze względów stricte zawodowych.

Jak mnie to nie zabije, to mnie wzmocni.

decyzją moderatorów jest warunkowe odblokowanie zatwierdzania wpisów

Nie tak, Panowie, zupełnie nie tak.

A jak, to już proszę pytać na PW - ponieważ, przepraszam, ale ja z tego żyję :)

Z zaledwie trzyletnim stażem tutaj możesz mi co najwyżej buty czyścić.

Dotarło?

To Kolega z 2005 roku ma osiem lat... no cóż, to nawet ja starszy jestem.

To Kolega z 2005 roku ma osiem lat... no cóż, to nawet ja starszy jestem.

Idzie mi o to, że to forum nie szanuje wiedzy i doświadczenia.

Na innych znanych mi forach, gość z zaledwie trzyletnim stażem, bałby się w ogóle zabrać głos w dyskusji ze starszymi, bo by go śmiechem zabili.

Bo co on zrobił?

Jak się przysłużył temu forum? Komu pomógł?

A ja?

OK, co ja zrobiłem? Co jest mojego na tym forum?

Ano- jestem autorem pierwszej i JEDYNEJ w języku polskim recenzji Apogee MIni-DAC zamieszczonej na tym forum.

Oprócz mojej recenzji przetwornika MHDT Havana, nie znajdziecie żadnej innej w języku polskim.

Jestem autorem PIERWSZEJ w języku polskim, w chwili publikacji jednej z 2-3 na świecie recenzji kabli Nordost Silver Ligtning.

Jestem autorem jedynych w języku polskim NIEZALEŻNYCH konsumenckich testów wzmacniacza Sugden A21 i kolumn PMC DB1. Oraz przetwornika DAC firmy iFi.

To ja napisałem poradnik "Pierwsze kroki w PC-Audio" dostępny na tym forum i to ja walczę niestrudzenie o popularyzację PC-Audio wśród polskich fanów sprzętu audio.

Jestem jedną z osób, która wyznacza trendy w audio na nowy wiek. Oczywiście jest wielki opór, mający głównie podłoże komercyjne.Ale nie przejmuję się tym i robię swoje.

Mnóstwo ludzi pisze do mnie na priv o poradę w związku z tym czy tamtym. Jesli nie wiem, to piszę że nie wiem, jeśli wiem, to pomagam.

I ludzie, którzy skorzystali z moich porad piszę mi, że są nie tylko zadowoleni ale wręcz szczęśliwi z jakości i charakteru dźwięku, jaki mają teraz w domu.

Dla wielu osób jestem jak wrzód na 4 literach, bo propaguję zakup second handów,które dźwiękowo niszczą kilka razy droższe nowe konstrukcje, bo zalecam zdrowy rozsądek w wydawaniu swoich ciężko zarobionych pieniędzy i pokazuję, że aby mieć świetny dźwięk w domu, nie trzeba wcale wydawać kroci.

To jest moja praca na tym forum. Wykonana całkowicie za darmo, bez żadnych komercyjnych podtekstów, wyłącznie z zamiłowania do muzyki i inżynierskiej sztuki wiernej reprodukcji dźwięku. Nigdy na tym forum niczego nie sprzedałem, ani nie kupiłem, za wyjątkiem srebrnego kabla IC od Henryka Kwinto.

Nie jestem tutaj, żeby zarabiać pieniądze, zarabiam je w zupełnie innej branży, ani nie jestem tutaj,by robić komukolwiek wodę z mózgu. Nazywam rzeczy po imieniu - i tyle.

I jeśli ktoś chce skorzystać z mojego ponad dwudziestoletniego doświadczenia w przerzucaniu klocków audio, to zawsze chętnie pomogę.

Tyle o mnie.

A co dla forum i dla polskiej oraz polonijnej społeczności audio zrobił kolega z trzyletnim stażem, który tak chętnie i krytycznie zabiera głos?

Słucham!

Proszę bardzo, pochwal się nam!

Idzie mi o to, że to forum nie szanuje wiedzy i doświadczenia.

Na innych znanych mi forach, gość z zaledwie trzyletnim stażem, bałby się w ogóle zabrać głos w dyskusji ze starszymi, bo by go śmiechem zabili.

Bo co on zrobił?

Jak się przysłużył temu forum? Komu pomógł?

A ja?

OK, co ja zrobiłem? Co jest mojego na tym forum?

Ano- jestem autorem pierwszej i JEDYNEJ w języku polskim recenzji Apogee MIni-DAC zamieszczonej na tym forum.

Oprócz mojej recenzji przetwornika MHDT Havana, nie znajdziecie żadnej innej w języku polskim.

Jestem autorem PIERWSZEJ w języku polskim, w chwili publikacji jednej z 2-3 na świecie recenzji kabli Nordost Silver Ligtning.

Jestem autorem jedynych w języku polskim NIEZALEŻNYCH konsumenckich testów wzmacniacza Sugden A21 i kolumn PMC DB1. Oraz przetwornika DAC firmy iFi.

To ja napisałem poradnik "Pierwsze kroki w PC-Audio" dostępny na tym forum i to ja walczę niestrudzenie o popularyzację PC-Audio wśród polskich fanów sprzętu audio.

Jestem jedną z osób, która wyznacza trendy w audio na nowy wiek. Oczywiście jest wielki opór, mający głównie podłoże komercyjne.Ale nie przejmuję się tym i robię swoje.

Mnóstwo ludzi pisze do mnie na priv o poradę w związku z tym czy tamtym. Jesli nie wiem, to piszę że nie wiem, jeśli wiem, to pomagam.

I ludzie, którzy skorzystali z moich porad piszę mi, że są nie tylko zadowoleni ale wręcz szczęśliwi z jakości i charakteru dźwięku, jaki mają teraz w domu.

Dla wielu osób jestem jak wrzód na 4 literach, bo propaguję zakup second handów,które dźwiękowo niszczą kilka razy droższe nowe konstrukcje, bo zalecam zdrowy rozsądek w wydawaniu swoich ciężko zarobionych pieniędzy i pokazuję, że aby mieć świetny dźwięk w domu, nie trzeba wcale wydawać kroci.

To jest moja praca na tym forum. Wykonana całkowicie za darmo, bez żadnych komercyjnych podtekstów, wyłącznie z zamiłowania do muzyki i inżynierskiej sztuki wiernej reprodukcji dźwięku. Nigdy na tym forum niczego nie sprzedałem, ani nie kupiłem, za wyjątkiem srebrnego kabla IC od Henryka Kwinto.

Nie jestem tutaj, żeby zarabiać pieniądze, zarabiam je w zupełnie innej branży, ani nie jestem tutaj,by robić komukolwiek wodę z mózgu. Nazywam rzeczy po imieniu - i tyle.

I jeśli ktoś chce skorzystać z mojego ponad dwudziestoletniego doświadczenia w przerzucaniu klocków audio, to zawsze chętnie pomogę.

Tyle o mnie.

A co dla forum i dla polskiej oraz polonijnej społeczności audio zrobił kolega z trzyletnim stażem, który tak chętnie i krytycznie zabiera głos?

Słucham!

Proszę bardzo, pochwal się nam!

To się fachowo nazywa megalomania.

To się fachowo nazywa megalomania.

Nie. To są fakty.

I chciałbym, żeby pouczali mnie ludzie, którzy dla społeczności audio wykonali choć zbliżoną pracę.

Bo z gościem, który jest tu 3 lata i NIC nie zrobił dla innych po prostu nie chce mi się gadać.

Taki SławekR przekazał bezinteresownie na tym forum wiedzę bezcenną, wręcz trudną do oszacowania, do tego odnoszącą się do najnowszych technologii.

Szacunek!

I jeśli SławekR mnie poucza to jedyne co mogę zrobić to potulnie przyjąć pouczenie do wiadomości.

To jest AUTORYTET. Prawdziwy, nie wydumany, nie wykreowany.

A SławekR jest zarejestrowany na tym forum też od 3 lat i przez te 3 lata przekazał nam więcej wiedzy niż ktokolwiek inny.

Także oczywiście nie tylko staż na forum się liczy ale przede wszystkim merytoryczna aktywność.

No ale ponawiam pytanie do człowieka z trzyletnim stażem, który jest taki dobry w pouczaniu: skoro wymagasz od forum by było takie czy owakie, powiedz co TY zrobiłeś dla forum?

Ja się wyspowiadałem, więcej grzechów nie pamiętam - twoja kolej.

Widzę, że mamy małe podsumowanie tematu.

Chciałbym więc ogłosić, że ze względu na święta i okres noworoczny, decyzją moderatorów jest warunkowe odblokowanie zatwierdzania wpisów starego audiofila.

Życzę wszystkim wesołych świąt.

I bardzo dobrze, natomiast jako że natura nie znosi próżni, to ja mam jak najbardziej konstruktywną i rzeczową propozycję: żeby objąć zatwierdzaniem wpisy Q21, który spamuje praktycznie każdy nowy wątek przedstawiając oferty handlowe swojego sklepu. Tym samym łamiąc regulamin forum, który to regulamin powinien być dla każdego moderatora święty.

No chyba że z racji tego, że wykupuje na forum banery, to sobie może wstawiać ogłoszenia gdzie chce?

Palton i inni, nie przeszkadza Wam uporczywe łamanie regulaminu przez Q21?

A SławekR jest zarejestrowany na tym forum też od 3 lat i przez te 3 lata przekazał nam więcej wiedzy niż ktokolwiek inny.

Także oczywiście nie tylko staż na forum się liczy ale przede wszystkim merytoryczna aktywność.

No ale ponawiam pytanie do człowieka z trzyletnim stażem, który jest taki dobry w pouczaniu: skoro wymagasz od forum by było takie czy owakie, powiedz co TY zrobiłeś dla forum?

Ja się wyspowiadałem, więcej grzechów nie pamiętam - twoja kolej.

Weź sobie jakąś tabletkę, po co się niepotrzebnie męczyć :)

Weź sobie jakąś tabletkę, po co się niepotrzebnie męczyć :)

Weź mnie wiesz co wiesz gdzie. :)

...

Palton i inni, nie przeszkadza Wam uporczywe łamanie regulaminu przez Q21?

A dlaczego miałoby przeszkadzać? Przeszkadzają jedynie użytkownicy, po których to nawet "giftów" nie ma się co spodziewać, tylko stale pretensje i utyskiwania:)

Jar1, biorąc pod uwagę prawość i poczucie misji niektórych moderatorów po prostu nie chce mi się wierzyć, że przymykają oko na spam handlowy sklepu q21. No mieści Ci się to w głowie?

"Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane. Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego."

Nie widziałem nigdzie zastrzeżenia, że powyższe nie dotyczy sklepu Q21.

Chyba że moderacja uważa, że wpisy takie jak te poniżej to nie jest "przedstawianie swojej oferty komercyjnej". To jest tylko próbka, pewnie mniej niż połowa zwyczajowego dziennego "utrzepu" sklepu Q21:

Ewentualnie zaproponowałbym Ci w cenie trochę przekraczającej 3000 zł. wyprzedażowy, ale bardzo mocny i naprawdę dobry brzmieniowo Onkyo TX-NR818.

DCD-2020AE powinien sprawdzić się idealnie w Twojej konfiguracji, chociaż zapraszam także do zapoznania się z aktualną specjalną ofertą na wersję jubileuszową DCD-A100 w cenie 6999 zł. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

jeśli zdecydowałbyś się na fabrycznie nowy zestaw, w podanej cenie mogę Ci zaproponować konfigurację opartą na wzmacniaczu Pioneer A-20 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

W cenie PD-50 mogę Ci zaproponować np. Asus Essence Xonar One Plus Edition (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), Rega DAC (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) czy najnowszy Audiolab Q-DAC (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania do naszego salonu, wszystkie urządzenia są dostępne od ręki w naszym salonie, Jeśli jest problem z dojazdem ze względu na odległość, są także możliwości zorganizowania odsłuchu w Twoim domu lub wypożyczenia sprzętu za kaucją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Z powodów oczywistych, porównania i przykłady, niemal nigdy nie oddają rzeczywistej sytuacji.

Temat wątku określa nam ramy, w jakich mamy się poruszać. Pisząc nie na ten temat, łamiemy te ustalone ramy. Forum to nie pw, założony temat ma służyć wszystkim. Wielokrotnie ozywały się głosy, mówiące o zniechęceniu przedzierania się przez wszystkie offtopy. Nikt z szanownych kolegów zabierających tutaj głos, nie ma ochoty odnieść się do tego problemu. Moderator, musi jednak uwzględnić wszystko, a zważywszy na łamanie ustalonych w temacie ram, decyzja jest oczywista. Nie mówię tu o pojedynczych odrębnych zdaniach, tylko o całych stronach offtopów. Przecież nie tylko bierzemy udział w dyskusji w czasie teraźniejszym. Często szukamy różnych informacji, np. "przepis na grochówkę". Wchodzimy w odpowiedni jakby się wydawało temat, a tam dyskusja o wyższości jednych świąt nad drugimi. Czy kultura wypowiedzi i zwykła pragmatyka, nie powinna podpowiedzieć takiej osobie, że może warto założyć odrębny temat, lub przenieść się z dyskusją na bocznicę (po to został stworzony temat "Rozmowy na luzie, jeśli poruszane sprawy nie są związane z audio)?

W krótkofalarstwie, przechodzi się w takiej sytuacji na inny kanał, bowiem tego wymagają elementarne zasady kultury.

Jar1, biorąc pod uwagę prawość i poczucie misji niektórych moderatorów po prostu nie chce mi się wierzyć, że przymykają oko na spam handlowy sklepu q21. No mieści Ci się to w głowie?

...

Szczerze powiem, że mnie to sie już nic w głowie nie mieści :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.