Skocz do zawartości
IGNORED

Branża na Forum Audiostereo.

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Moderator to też branża. Tylko że by nie banował to będzie OK.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jeśli ktoś jest chętny, to zapraszam do moderacji. Podstawowym warunkiem, jest niekaralność forumowa.

Da się też u Ciebie zauważyć inne cechy,które sprawiły że jesteś tu szefem zielonych.

Gdybym je zaczął wymieniać i analizować to zaraz byś skorzystał z przycisku..........pt.banuj niepokornego.

Jeszcze raz najlepszego zyczę w nowym roku i znalezienie odpowiednich kandydatów na tą społeczną funkcję.

Jednocześnie zaznaczam abyś branżystów zaczął oznaczać na niebiesko-mogę Ci uprzejmie donieść którzy to są,

ponieważ w swoim poście w tym watku w nr 12 coś napisałeś o moim braku krystaliczności....też ich znasz.

I tu sie mylisz niestety,ponieważ jestem czysty jak łza,gdyby się coą zmieniło zostaniesz poinformowany osobiście.

Myślę,ze napisałem to bardzo jasno i zrozumiale,więc proszę nie przyczepiaj mi jakiejś kartki do pleców.

Bardzo dziekuję za uwagę i pozdrawiam serdecznie i najlepszego w nowym roku zyczę.

ps.

zerknij na moich znajomych-jest tam elberoth.........mnie Ty też chyba jeszcze znasz?

Jak nie wierzysz we wpływ kabli, to wyszukasz wszystkie tematy o nich. Dziwna przypadłość, ale pomału się do takiego folkloru przyzwyczajam

Folklor to raczej ci co "słuchają kabli". Ja np słucham muzyki.

Wracając do tematu, nauczyłem się odsiewać wpisy marketingowe od wartościowych.

Ja też i kompletnie nie przeszkadza mi działanie branżowców na forum. Nawet jak nie są oznaczeni. Wystarczy nauczyć się porównywać elementy toru audio w sposób techniczny i od razu "branża" przestaje przeszkadzać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A nie słuchając muzyki? ;)

Żeby coś porównać to trzeba np słuchać (można też mierzyć, ale to bardziej skomplikowane i nie dla wszystkich), tylko należy pamiętać o zasadach technicznych obowiązujących przy porównaniach żeby porównanie było wiarygodne. To naprawdę nic skomplikowanego. Każdy potrafi to robić. Dziwię się że tak wielu na tym forum się tego nie chce. Wolą uganiać się za audio "fatamorganą".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Użytkownicy+

Da się też u Ciebie zauważyć inne cechy,które sprawiły że jesteś tu szefem zielonych.

Gdybym je zaczął wymieniać i analizować to zaraz byś skorzystał z przycisku..........pt.banuj niepokornego.

Jeszcze raz najlepszego zyczę w nowym roku i znalezienie odpowiednich kandydatów na tą społeczną funkcję.

Jednocześnie zaznaczam abyś branżystów zaczął oznaczać na niebiesko-mogę Ci uprzejmie donieść którzy to są,

ponieważ w swoim poście w tym watku w nr 12 coś napisałeś o moim braku krystaliczności....też ich znasz.

I tu sie mylisz niestety,ponieważ jestem czysty jak łza,gdyby się coą zmieniło zostaniesz poinformowany osobiście.

Myślę,ze napisałem to bardzo jasno i zrozumiale,więc proszę nie przyczepiaj mi jakiejś kartki do pleców.

Bardzo dziekuję za uwagę i pozdrawiam serdecznie i najlepszego w nowym roku zyczę.

ps.

zerknij na moich znajomych-jest tam elberoth.........mnie Ty też chyba jeszcze znasz?

Nie ma kogoś takiego jak "szef zielonych". Nie mam pojęcia, czemu tak myślisz?

Odnośnie krystaliczności, to pozostawiam to Twojemu sumieniu.

Również pozdrawiam.

PS. Przekaż także moje pozdrowienia chłopakom z HiFi Clubu, panu Waldkowi, Wołodii z Phasta i tym, którzy mają u siebie pewne hi-endowe "kolumny na SS", zrobione charytatywnie przez pasjonata audio.

"Oznaczony" branżowiec to moim zdaniem bardzo uczciwe postawienie sprawy. Jednak jestem przekonany, ze na jednego oznaczonego przypada spokojnie ze trzech zakamuflowanych.

Inna sprawa to w jaki sposób to oznaczenie można zdobyć, poprosiłem kiedyś Macieja Kopera żeby sie oznaczył a on odpowiedział, ze nigdzie w opcjach nie znalazł takiej możliwości. Sprawdziłem i rzeczywiście nie było takiej opcji. Koper to akurat nic złego bo facet jawnie oznajmił kim jest i z czego żyje i nie namawia do swych usług udając niezależnego eksperta choć gdyby ktoś wyrywkowo poczytał wątki w których sie udziela to mógłby już takie wrażenie odnieść.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Branża ma w zakładce kluby wątek "AudioQuest club" założony przez Top HiFi Nowogrodzka 44 w Warszawie, 23.09.2013 15:38. Prowadzony wyjątkowo infantylnie. Wczoraj korzystając z przerwy w podróży udałem się do tego sklepu. Powinien być otwarty od godz. 10.00. Byłem tam dwukrotnie. O 10.00 i o 10.10. Zamknięte na głucho. Drzwi do piwnicy mieszącej sklep nie udało mi się wyłamać nawet barkiem. Na drzwiach tylko godziny otwarcia i brak info, dlaczego jeszcze jest zamknięte. Może była w środku jakaś panienka z pobliskiego "pigalaka" - bowiem przez telefon panowie ze sklepu zawsze są zadowoleni. Chciałem w tym sklepie zostawić co najmniej 1000 zł na kabelki. No cóż taki klient się nie liczy. Co dzień trafiają się płacący kilka razy więcej. Na miejscu właściciela sklepu rozważyłbym weryfikację personelu.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Branża ma w zakładce kluby wątek "AudioQuest club" założony przez Top HiFi Nowogrodzka 44 w Warszawie, 23.09.2013 15:38. Prowadzony wyjątkowo infantylnie. Wczoraj korzystając z przerwy w podróży udałem się do tego sklepu. Powinien być otwarty od godz. 10.00. Byłem tam dwukrotnie. O 10.00 i o 10.10. Zamknięte na głucho.......

Muszę przyznać, że wyjątkowo zręcznie przeskoczyłeś z wypowiedzi mającej związek z omawianym wątkiem, w tryb "ceneo" czy tam innej "oceniarki" sklepów. Ale fakt jest faktem, że tak się stało. Doświadczenie podpowiada mi, że na forach, dyskusje anty i pro sklepowe, zawsze kończą się żałośnie. Bo raz, to nie miejsce po temu, są do tego miejsca dedykowane, takie jak wspomniane ceneo czy skąpiec. One mają sztaby ludzi do weryfikacji prawdziwości i intencji piszących.

A na takim forum, nigdy nie wiadomo, kto i z jaką intencją pisze. Często jest tak, że tym sposobem walczą ze sobą konkurencyjne podmioty. Nie piszę oczywiście, że tak jest tym razem, bo nie jestem władny ani nie mam narzędzi żadnych, aby to oceniać. Ale właśnie dlatego, chciałem podkreślić, że takie teksty jak wyżej, w tym miejscu nie są dobrym pomysłem. Zawsze to będzie słowo przeciw słowu. A moderacja nie ma żadnych narzędzi aby móc ocenić kto ma rację i jakie są jego intencje.

Jeśli masz jakieś uwagi co do obsługi konkretnego sklepu, to warto im to zasugnalizować na priva, jeśli jest tu jego przedstawiciel. Ewentualnie zamieścić je w serwisie do tego dedykowanym. A rozpoczynanie krucjaty tutaj, i tym sposobem, aby żale wylać, skończy się mocno przewidywalnie. Będzie eskalacja pyskówki, a wątek uda się do krainy wiecznych łowów.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie rozpoczynam żadnej krucjaty. Stwierdzam tylko dwa fakty. Wątek jest prowadzony dennie, zaś sklep albo powinien być otwarty od godz. 10.00 albo powinna być stosowna informacja na jego drzwiach. Jedno i drugie świadczy o podejściu do klienta. W tej chwili nie jestem już zainteresowany ani tamym wątkiem, ani tym sklepem.

W tym przypadku jako moderator przejawiasz nadgorliwość.

Zdaje się gdzieś na forum niedawno czytałem, że ten sklep jest w likwidacji i nawet na emaile nie odpowiadają.

Jednak to o inny salon TopHifi chodzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

....

W tym przypadku jako moderator przejawiasz nadgorliwość.

To nie jest nadgorliwość, tylko dalekowzroczność. Już zbyt dużo widziałem wątków podobnej natury na forach. I zawsze, wszystkie w 100%, kończyły identycznie. Identycznie żałośnie. Bo forum nie ma mechanizmów do panowania nad tego typu dyskusjami. Niezależnie czy są słuszne, czy nie. Zawsze zbiegną się ci, którzy chcą przy okazji ugrać swoje. I nie ma opcji żeby ich oddzielić od rzeczywiście poruszanej kwestii. Gdyby to była nadgorliwość, bo post by po prostu przepadł w czeluściach internetu, a nie o to mi wcale chodzi.

Proponuję więc, aby wątek kontynuować zgodnie z jego tematyką, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi i przemyślenia.

Moim zdaniem, co już wcześniej napisałem, dobrze jest tak jak jest. Ważne żeby branżowcy mieli jasno określony status. I żeby każdy wiedział z kim ma do czynienia. A resztę oceny wypowiedzi osoby tak oznaczonej, należy już pozostawić czytającym.

I żeby każdy wiedział z kim ma do czynienia.

Dzień dobry Panu MODERATOROWI..........witam bardzo gorąco,mimo stycznia 10 ad.2014.

Proszę swój system wkleić...wtedy będę wiedział z kim mam do czynienia......bo to jest forum audiostereo-prawda?

Tylko proszę się nie ociagać z tym wklejeniem,bo jestem ciekaw z audiofilem jakiego kalibru mam przyjemność.

pozdr.

Nie ma kogoś takiego jak "szef zielonych". Nie mam pojęcia, czemu tak myślisz?

Odnośnie krystaliczności, to pozostawiam to Twojemu sumieniu.

Również pozdrawiam.

PS. Przekaż także moje pozdrowienia chłopakom z HiFi Clubu, panu Waldkowi, Wołodii z Phasta i tym, którzy mają u siebie pewne hi-endowe "kolumny na SS", zrobione charytatywnie przez pasjonata audio.

Wiesz że sytuacja jest dość nieprzyjemna i kłopotliwa.........lecz tylko dla Ciebie.

Możesz być guru,ale nie dla mnie i niestety nie w audio......i nie w Warszawie-bo mnie tu znają.

Jeszcze Ci powiem,że mam wielu znajomych z branży.......a hifi club owszem znam ich,a dla Ciebie to nie są żadni

chłopaki...jak coś to Pan Darek i Pan Paweł z którymi także jestem na per Pan-tylko nie wiem o co Ci tak dokładnie

chodzi.....chyba próbujesz się zemścić za to,że mogę swobodnie pisać.Nudzi Ci się widocznie...chyba.

Myślisz,że Mcintosza i transparenty dostałem od nich w prezencie?.....jesteś zazdrosny o coś?

Branże to niestety sobie przypisać powinieneś sam-bo jesteś recenzentem-a to jest prasa-czyli branża.

Schowałeś się jak jakiś kopciuszek pod szyldem moderatora-jesteś na zielono,a powinieneś być na niebiesko.

Robert mam na czym słuchać i Tobie też życzę tego samego...tylko nie próbuj mnie za wszelką cenę ubranżowić-bo

to jest jakaś niedorzeczność.W temacie audio masz spore braki,a to,ze jesteś recenzentem do żadnych podejrzeń

Ciebie to nie upoważnia zwłaszcza szczególnie jeśli chodzi o mnie.

Co masz mi do zarzucenia?........że pisze prawdę i że lubię obśmiewać durnowate wpisy!!

Mam za dużo lat,abym akceptował takie zachowanie z Twojej strony-więc taka prośba przestań mnie prześladować.

Skończmy ten temat-zapraszam Cie do Kaimu na odsłuchy w tym miesiącu......zapewniamy referencję))

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Dzień dobry Panu MODERATOROWI..........witam bardzo gorąco,mimo stycznia 10 ad.2014.

Proszę swój system wkleić...wtedy będę wiedział z kim mam do czynienia......bo to jest forum audiostereo-prawda?

Tylko proszę się nie ociagać z tym wklejeniem,bo jestem ciekaw z audiofilem jakiego kalibru mam przyjemność.

pozdr.

Witam Kolegę również. I od razu jedna uwaga. Nie oceniaj człowieka po jego systemie, poglądach i to kim jest, albo za kogo by chciał uchodzić.

To jest właśnie podstawowy błąd tego forum, który później rodzi patologie. Próba oceniania kogoś przez różne pryzmaty.

Należy oceniać to jak się ktoś zachowuje na forum. Albo zachowuje się poprawnie, zgodnie z ogólnie przyjętymi normami społecznymi, albo zachowuje się jak pod budką z piwem. A to jaki ma sprzęt i jakiego kalibru jest audiofilem, ile ma koncie, jest akurat kwestią wtórną i bez znaczenia.

Z moderatorem jest identycznie, oceniaj go po jego działaniach, a nie po sprzęcie. Bo wcale audiofil wysokiego kalibru, nie musi być dobrym moderatorem, ani dobry moderator nie musi być automatycznie audiofilem wysokiego kalibru. Jedno oczywiście nie wyklucza drugiego, ale i nie determinuje.

Moderatorem nie zostaje się za "audiofilizm", a dlatego że ma się do tego predyspozycje i doświadczenie. A wręcz skrajny audiofilizm, że tak to ujmę, może stanowić przeszkodę, bo moderator wtedy będzie za bardzo patrzeć na świat przez pryzmat jednej strony i mocno spolaryzowanych poglądów. A to nie sprzyja pełnieniu prawidłowo tej funkcji.

Wybacz więc, że nie spełnię Twojej prośby. Bo to jest bez związku z pełnioną funkcją. A ci co mnie znają i dyskutowali ze mną w wątkach merytorycznych wiedzą jakie są moje pasje i zainteresowania. Ale jeszcze raz powtarzam, ma się to nijak do funkcji moderatorskiej. Wiem, że jestem Ci solą w oku póki co bo nie godzę się na personalne bluzgi. Ale taka właśnie jest rola moderatora. I zapewniam, że nie uwziąłem się na Ciebie. Dotyczy to wszystkim w jednakowym stopniu. I nie mam ambicji być dla Ciebie guru w audio, bo nie od tego zależy autorytet pełnionej funkcji.

Jedno co napiszę, a co jest bezpośrednio związane z bieżącym wątkiem i czego możesz ode mnie oczekiwać. NIE JESTEM z branży, nie pracuję w branży audio. Zamiłowania i wykształcenie owszem. Ale pracuję w innej branży, elektronicznej, ale nie związanej z audio. I nie zamierzam tego stanu zmieniać póki co.

• Użytkownicy+

pozdr.

O tym jakim się jest audiofilem, ale przede wszystkim człowiekiem, mówią napisane posty. Brniesz w błędną tezę zawartą we wiadomym artykule, mówiącą o tym, że o człowieku świadczy jego sprzęt. To, czy ktoś jest trollem czy nie, jest od tego całkowicie niezależne. Mogę sobie o tym pisać, a Ty i tak wyciągniesz druta Transparenta i pokażesz, że masz większego.

DiY-jowcy i wielu innych kolegów, mają większą wiedzę o audio, niż my oboje. Ich sprzęt może mieć łącznie wartości jednego Twojego kabla, to nic nie zmienia. Sułtan Brunei ma setki luksusowych samochodów, to ma oznaczać, ze zna się on na motoryzacji? Przeciętny mechanik z PZM-otu wie więcej. Nie znasz podstawowych zagadnień elektronicznych i akustycznych, przez co padają lapsusy jak np. o "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ".

Na koniec jeszcze jedno, to Ty się kreujesz na "guru". Poczytaj sobie swoje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , gdyby wszyscy tak pisali, mnie by tu nie było.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Kolegę również. I od razu jedna uwaga. Nie oceniaj człowieka po jego systemie, poglądach i to kim jest, albo za kogo by chciał uchodzić.

To jest właśnie podstawowy błąd tego forum, który później rodzi patologie. Próba oceniania kogoś przez różne pryzmaty.

Należy oceniać to jak się ktoś zachowuje na forum. Albo zachowuje się poprawnie, zgodnie z ogólnie przyjętymi normami społecznymi, albo zachowuje się jak pod budką z piwem. A to jaki ma sprzęt i jakiego kalibru jest audiofilem, ile ma koncie, jest akurat kwestią wtórną i bez znaczenia.

Z moderatorem jest identycznie, oceniaj go po jego działaniach, a nie po sprzęcie. Bo wcale audiofil wysokiego kalibru, nie musi być dobrym moderatorem, ani dobry moderator nie musi być automatycznie audiofilem wysokiego kalibru. Jedno oczywiście nie wyklucza drugiego, ale i nie determinuje.

Moderatorem nie zostaje się za "audiofilizm", a dlatego że ma się do tego predyspozycje i doświadczenie. A wręcz skrajny audiofilizm, że tak to ujmę, może stanowić przeszkodę, bo moderator wtedy będzie za bardzo patrzeć na świat przez pryzmat jednej strony i mocno spolaryzowanych poglądów. A to nie sprzyja pełnieniu prawidłowo tej funkcji.

Wybacz więc, że nie spełnię Twojej prośby. Bo to jest bez związku z pełnioną funkcją. A ci co mnie znają i dyskutowali ze mną w wątkach merytorycznych wiedzą jakie są moje pasje i zainteresowania. Ale jeszcze raz powtarzam, ma się to nijak do funkcji moderatorskiej. Wiem, że jestem Ci solą w oku póki co bo nie godzę się na personalne bluzgi. Ale taka właśnie jest rola moderatora. I zapewniam, że nie uwziąłem się na Ciebie. Dotyczy to wszystkim w jednakowym stopniu. I nie mam ambicji być dla Ciebie guru w audio, bo nie od tego zależy autorytet pełnionej funkcji.

Jedno co napiszę, a co jest bezpośrednio związane z bieżącym wątkiem i czego możesz ode mnie oczekiwać. NIE JESTEM z branży, nie pracuję w branży audio. Zamiłowania i wykształcenie owszem. Ale pracuję w innej branży, elektronicznej, ale nie związanej z audio. I nie zamierzam tego stanu zmieniać póki co.

Może tak łaskawie-byś się odniósł do sugestii Paltona-bo zarzuca mi to że powinienem być branżą.???????????

Poza tym w tych swoich dywagacjach przedstawiasz li tylko swój punkt widzenia-nie wiem tylko czy ta funkcja

nie przysłoni Tobie innych wartości bardzo waznych,a mianowicie ludzie mimo wszystko się znaja i spotykają-bo

m.in. służy temu forum-to forum które jest portalem audiofilskim,więc może chcesz podyskutować o audio?......

Moderator powinien mimo wszystko być obcykany w temacie audio a potem dopiero zgłaszać swój akces do moderowanie.

Przecież tu priorytetem mój drogi powinno,a nawet musi być audio-na bzdurne i bezmyślne teksty należy reagować.

Widze,ze starasz sie być dość przebojowy i nawet błyskotliwy....mamy do czynienia z kolejnym WEJŚCIEM SMOKA))

zyczę powodzenia w pełnieniu funkcji i bycie obiektywnym.

O tym jakim się jest audiofilem, ale przede wszystkim człowiekiem, mówią napisane posty. Brniesz w błędną tezę zawartą we wiadomym artykule, mówiącą o tym, że o człowieku świadczy jego sprzęt. To, czy ktoś jest trollem czy nie, jest od tego całkowicie niezależne. Mogę sobie o tym pisać, a Ty i tak wyciągniesz druta Transparenta i pokażesz, że masz większego.

DiY-jowcy i wielu innych kolegów, mają większą wiedzę o audio, niż my oboje. Ich sprzęt może mieć łącznie wartości jednego Twojego kabla, to nic nie zmienia. Sułtan Brunei ma setki luksusowych samochodów, to ma oznaczać, ze zna się on na motoryzacji? Przeciętny mechanik z PZM-otu wie więcej. Nie znasz podstawowych zagadnień elektronicznych i akustycznych, przez co padają lapsusy jak np. o "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ".

Na koniec jeszcze jedno, to Ty się kreujesz na "guru". Poczytaj sobie swoje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , gdyby wszyscy tak pisali, mnie by tu nie było.

Po prostu branża z przyciskiem moderatora............nic dodać ani ująć

Dobranoc Panom

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Może tak łaskawie-byś się odniósł do sugestii Paltona-bo zarzuca mi to że powinienem być branżą.???????????

Wybacz, ale tak jak wspomniałem, staram się nie oceniać ludzi przez pryzmat tego kim są. Sytuacja i okoliczności nie są mi znane, więc i nie mnie to oceniać. Ja tylko staram się doprowadzić do tego, aby na forum była sprzyjająca atmosfera dla dyskusji pomiędzy ludźmi dzielącymi te same pasje audio. Taka jest właśnie rola moderatora i tylko taka być powinna. A nie szufladkowanie i ocenianie ludzi.

Poza tym w tych swoich dywagacjach przedstawiasz li tylko swój punkt widzenia-nie wiem tylko czy ta funkcja

nie przysłoni Tobie innych wartości bardzo waznych,a mianowicie ludzie mimo wszystko się znaja i spotykają-bo

m.in. służy temu forum-to forum które jest portalem audiofilskim,więc może chcesz podyskutować o audio?......

Masz 100% racji, o tym też zresztą napisałem w poprzednim akapicie. Moją rolą nadrzędna na forum, jest przywrócenie tych wartości. Aby ludzie dzielący wspólne pasje mogli w spokoju dyskutować na swoim własnym forum, do tego przeznaczonym i po to pierwotnie stworzonym.

Obecnie jest jak jest, sam to widzisz przecież. Zlatują się trolle z najdalszych zakamarków internetu, którzy nie dzielą tej pasji, a ich nadrzędnym celem bytu internetowego jest uprzykrzanie życia innym.

Jestem w stanie zrozumieć irytację na taki stan rzeczy, ba podzielam tę irytację. Ale metoda na zakrzyczenie czy też zabluzganie trolli, to jest zła metoda. Bo niesie skutek odwrotny. Oni właśnie na to liczą. A z kolei jeśli moderacja ma coś zmienić, to musi postępować w sposób przejrzysty i konsekwentny. Tylko wtedy będzie mieć legitymację do swoich działań. W związku z tym jesteśmy zmuszeni reagować, jeśli słowa oburzenia są wyrażane w sposób przekraczający granice, nawet jeśli idą za tymi słowami dobre intencje i jeśli zostały te słowa sprowokowane.

Jeśli nie będziemy konsekwentnie reagować to zaraz trolle przeciwko nam to wykorzystają. I kółko się zamknie. Co zresztą niestety widać po dyskusjach na bocznicy. Dlatego prosimy "starych wyjadaczy", a także wszystkich którym leży na sercu tematyka forum, pozwólcie nam działać. Moderatorzy nie są przeciwko Wam. Nie wiążcie nam rąk poprzez niemożność konsekwentnej reakcji, w zależności od tego kto wypowiada dane słowa.

Jeśli uda się nam w konsekwencji wytrwać, zmieni się ogólna atmosfera na stałe, bo trolle zobaczą, że nie mają tu czego szukać.

Moderator powinien mimo wszystko być obcykany w temacie audio a potem dopiero zgłaszać swój akces do moderowanie.

Przecież tu priorytetem mój drogi powinno,a nawet musi być audio-na bzdurne i bezmyślne teksty należy reagować.

Widze,ze starasz sie być dość przebojowy i nawet błyskotliwy....mamy do czynienia z kolejnym WEJŚCIEM SMOKA))

zyczę powodzenia w pełnieniu funkcji i bycie obiektywnym.

Nie twierdzę, że moderator mam być zielony z danej dziedziny, bo to byłby absurd. Nie mógłby w ogóle oceniać czy tematyka mieści się omawianych granicach. Wiem, że był już taki eksperyment tutaj i się nie powiódł. Ale też nie powinien to być jedyny parametr, który go predystynuje do tej funkcji, porządkowej bądź co bądź. Na szczęście raczej taki całkiem zielony nie jestem. Aczkolwiek nie ma powodu aby tym kogoś próbować epatować, jaki sprzęt mam i jakie poglądy na świat. Mam nadzieję, że jako moderator, będę oceniany po działaniach i ich efektach. Sprzęt co najwyżej i moje poglądy, będą oceniane w wątkach merytorycznych, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Dziękuję za życzenia, jeśli są szczere. Postaram się nie zawieźć oczekiwań. Tylko pozwólcie nam działać i nie wiążcie rąk :)

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No proszę. Wątek o branży na Forum zmienił się w wątek o moderatorach na Forum.

Skoro tak, pozwolę sobie na osobistą dygresję - w wątku "Propozycje i uwagi dotyczące Forum" dostałem ban od moderatora wybitnego cir-a, za wpis zaczynający się od słów "pycha moderatora", w którym nie było ani jednego nieprzyzwoitego słowa i który był on ewidentnie na temat - dodatkowo został skasowany, aby nie było dowodu jego szachrajstwa. A szkoda bo był to dowód na naruszenie przez niego Regulaminu i Netykiety. Wcześniej odważyłem się wyrazić odmienny od jego opinii pogląd w innym wątku o branży "Klub TAGA Harmony". Moim zdanie jest to wyjątkowo stronniczy i zapatrzony w siebie, a nie w Regulamin i Netykietę moderator - do tego posługujący się półprawdami. Napisałbym, ze moją opinię o nim podziela paru innych użytkowników. Nie zrobię jednak tego, gdyż zawsze wyrażam własne opinie.

Panowie Moderatorzy moze tak trochę więcej samokrytyki. I samokontroli też.

No proszę. Wątek o branży na Forum zmienił się w wątek o moderatorach na Forum.

Skoro tak, pozwolę sobie na osobistą dygresję - w wątku "Propozycje i uwagi dotyczące Forum" dostałem ban od moderatora wybitnego cir-a, za wpis zaczynający się od słów "pycha moderatora", w którym nie było ani jednego nieprzyzwoitego słowa i który był on ewidentnie na temat - dodatkowo został skasowany, aby nie było dowodu jego szachrajstwa. A szkoda bo był to dowód na naruszenie przez niego Regulaminu i Netykiety. Wcześniej odważyłem się wyrazić odmienny od jego opinii pogląd w innym wątku o branży "Klub TAGA Harmony". Moim zdanie jest to wyjątkowo stronniczy i zapatrzony w siebie, a nie w Regulamin i Netykietę moderator - do tego posługujący się półprawdami. Napisałbym, ze moją opinię o nim podziela paru innych użytkowników. Nie zrobię jednak tego, gdyż zawsze wyrażam własne opinie.

Panowie Moderatorzy moze tak trochę więcej samokrytyki. I samokontroli też.

<<bocznicowy debli otumaniony mieszanka ziela i alkoholu >> za to dostałeś ostrzeżenie bo był to kolejny wulgarny atak personalny w twoim wykonaniu i od tej pory piszesz gdzie sie da jaki jestes pokrzywdzony w kazdym sposobnym wątku i to jest zwykly trolling

jednoczesnie sam kiedy zostałes nazwany czerwoną kur..ą zgłaszałeś to za kazdym razem do moderacji -do natychmiastowego usunięcia i ukarania konkretnego forumowicza

czlowieku bądz konsekwetny przynajmniej w jednym i przyznaj sie za co masz ten wielki żal - za to że mod smiał dać tobie 2 pkt i ostrzeżenie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

<<bocznicowy debli otumaniony mieszanka ziela i alkoholu >> za to dostałeś ostrzeżenie bo był to kolejny wulgarny atak personalny w twoim wykonaniu i od tej pory piszesz gdzie sie da jaki jestes pokrzywdzony w kazdym sposobnym wątku i to jest zwykly trolling

jednoczesnie sam kiedy zostałes nazwany czerwoną kur..ą zgłaszałeś to za kazdym razem do moderacji -do natychmiastowego usunięcia i ukarania konkretnego forumowicza

czlowieku bądz konsekwetny przynajmniej w jednym i przyznaj sie za co masz ten wielki żal - za to że mod smiał dać tobie 2 pkt i ostrzeżenie

I to nie są półprawdy, którymi się na okrągło posługujesz, ale wręcz ordynarne kłamstwo. Zawsze reaguję takim odwetem, kiedy moderator taki jak ty nie widzi ataku personalnego. W tym akurat przypadku mi to wisi i powiewa, bo nie o ostrzeżenie mi chodzi, co insynuujesz. I raptem trzy czy cztery razy napisałem o zbanowaniu mnie w wątku "Propozycje i uwagi dotyczące Forum" bo nie wiem, w jaki sposób naruszyłem Regulamin i Netykietę. Bo nawet urażona duma moderatora nie może być tego przyczyną. Poza tym zawsze jest to wplecione w nurt dyskusji. I tym masz czelność nazywać trollowaniem?

Nie widzisz prawdziwego trollingu na Bocznicy? No znaczy, że nie masz pojęcia jak wyglądać powinna rzetelna moderacja. Do tego po twoim wpisie widać, że jesteś mściwy, małostkowy i zwyczajnie głupi.

Poza tym jak można porównywać ostry zwrot retoryczny w dyskusji do zwyczajnego pijackiego bluzgu bez powodu. I gdzie podziały się twoje oskarżenia pod moim adresem, że obrażam wszystkich w połowie wątków?

Podstawowym warunkiem, jest niekaralność forumowa.

Ło matko,to ja jus nie dam rady być modem za dużo odsiedziałem w aresztach..........łazienkowych.Czyl mocno karany ale w zasadzie,kara odbyta i zatarta to kto wie?Trzeb by konstytucyje poczytać.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

cir masz pysychanalityka?

/Otrzymałeś ostrzeżenie od moderatora. Zanim będziesz mógł pisać, musisz się z nim zapoznać.

jesteś mściwy, małostkowy i zwyczajnie głupi - komentowanie pracy moderacji

Ostrzeżenie dodane przez cir za Obraźliwe zachowanie w Branża na Forum Audiostereo..

Dano 2 punktów - wygasają 10.02.2014 22:04./

jak tu jest branża? Ci tu na niebiesko to jacyś druciarze i sklejacze kitu albo specjaliści reklamowi.

A bedzie DAK za 120 kola baksów? Jak nie, to co to za referencja, pfff, ble.

No niestety te wytwórce hi-endowe to z nas wszystkich dziadów zrobom za chwilem.

slawek r

skracaj swoje wywody do minimum bo czytac tych wypocin sie nie chce,to nie szkola podstawowa zeby wypracowania pisac,zebys jeszcze cos sensownego pisal,

jak chcesz umoralniac forumowiczow to idz moderuj na forum mohery pl,

jestem za natychmiastowym zabraniem ci guzika boś niedorus do funkcji jusz wole paltona

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.