Skocz do zawartości
IGNORED

Branża na Forum Audiostereo.

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Całkiem sporo jest na naszym Forum użytkowników oznaczonych jako "Branża" czyli osiągających jakieś korzyści materialne związane ze swoją działalnością. Są wśród nich przedstawiciele dystrybutorów, sklepów, producentów oraz prasy.

Jak Koledzy oceniają ich udział w forum? Są pomocni, chętnie dzielą się swoją wiedzą, czy też nachalnie wciskają swój produkt gdzie popadnie?

Niektórzy użytkownicy oznaczeni na niebiesko otwarcie się nie zgadzają, że przypisano ich do Branży. Kto o tym decyduje i na jakiej podstawie?

Sam kiedyś nawoływałem aby takiego jednego "pomalować" ale moderator odpisał, że nie ma dowodów. Ale jak widzę się znalazły:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

https://www.audiostereo.pl/topic/108432-bran%C5%BCa-na-forum-audiostereo/

Jak Koledzy oceniają ich udział w forum? Są pomocni, chętnie dzielą się swoją wiedzą, czy też nachalnie wciskają swój produkt gdzie popadnie?

Sa bardzo pomocni jak mozna cos wcisnac. A jak temat dotyczny zazwyczaj rzeczy uzywanej to juz nie sa pomocni.

?👈

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie mam nic przeciwko branży jeżeli jest oznakowana i jawnie występuje w tym charakterze. Forum jest dla branży okazją do wyszukiwania klientów i nie ma w tym nic złego. Każdy z nas ma swój rozum i powinien go stosować.

Bez wątpienia są na Forum wilki w owczych skórach. Tych zazwyczaj można poznać po agresji i głębokim oburzeniu - nawet, kiedy opinie formułowane się ogólnie. Zapewne w myśl powiedzenia: uderz w stół, a nożyce się odezwą...

Na Forum jest kilka wątków założonych przez Branżę. Maja raczej małą wartość merytoryczną i trudno się z nich dowiedzieć cokolwiek interesującego albo uzyskać odpowiedź na konkretne pytanie (to ostatnie jest zresztą przywarą wielu wątków, nie tylko tych). Za niektóre z nich wziął się platon i zamyka. Słusznie po nie widać żadnego sensownego redagowania takim wątkiem przez założycieli.

Branża to nic złego , zaprasza na odsłuchy i nie wchodzi w pyskówki , a że proponuje to co ma na stanie i na tym na czym najwięcej zarobi to nic dziwnego . Każdy ma swój rozum . Nawet taka branża dobrze doradzi .

No nie każda, niektóra zanim się skomercjalizuje to już deklaruje, że polski audiofil to nie jej targiet:)

Tylko co ony robią w domenie .pl?

Tak branża dokazuje, jak nam moderacja paltronuje.

Warty Pac pałaca a pałac Paca.

a wy rozum macie w banku i jak w banku i przekazecie go wnukom.Moze troche sprobujecie GO wykorzysTAC.

POTRZEBUJECIE jakich... s producentow???czy moze zarzad potrzebuje reklamodawcow??

• Użytkownicy+

Branża-to piekne słowo jest,ale niektórzy powinni być oznaczeni po prostu-HANDLARZ.......na czarno jak owce.

Z ocenianiem innych byłbym ostrożny, tym bardziej jeśli samemu nie jest się krystalicznym.

Z ocenianiem innych byłbym ostrożny, tym bardziej jeśli samemu nie jest się krystalicznym.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU ŻYCZY TOBIE PASJONAT AUDIO.

ps.proszę mi nic nie zarzucać tylko pisać otwarcie niech ludziska sobie poczytają

JESZCZE RAZ POZDRAWIAM I KŁANIAM SIE NISKO.

Koniecznie trzeba jeszcze wprowadzić jedna kategorię - recenzent. Dzięki temu będzie wiadomo, które wpisy traktować z przymrużeniem oka. Niektórzy powinni być przyporządkowani do obu grup.

Branża powinna pisać swoje dyrdymały w wątkach jak najbardziej........sponsorowanych.Od tego takie som.Reklama swoich dystrybuowanych produktów,które to są coraz droższe a nie koniecznie lepsze od poprzedników,powinna się odbywać w takich(sponsorowanych)właśnie wątkach.Bez względu na posiadane ajkiu użytkowników tegoż foruma.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Branża powinna pisać swoje dyrdymały w wątkach jak najbardziej........sponsorowanych

Po co skoro dali im darmową furtkę w postaci zakładki NOWOŚCI?

Ta zakładka to jest dopiero fenomen, nowości w gablocie sklepowej :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Fenomen z brakiem zainteresowania wśród piszących .

Może i tam ktoś coś kiedyś napisał tyle, że moderacja musiała wyciąć bo słowa powszechnie uważane za obraźliwe padały :)

No, przynajmniej mi się takie cisną na klawiaturę...

Tylko, że branża sklepowa to najmniejszy problem tego forum.

Jednotygodniowi nirvanowcy jednak więcej mają za uszami :)

bum1234 zawsze wie kiedy pojawia sie ciekawy temat :)

zakladka nowosci jest przez branże oczywiście wykorzystywana do umieszczania oferty handlowej , obecnie mamy jakis kompromis czyli nie wrzucaja cen, linków sklepowych itp ale to jak przeganianie m....y w pszenicy / nie maszy /

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Użytkownicy o statusie branża jak najbardziej mogą i powinni być na forum. Bo byłoby to co najmniej dziwne, gdyby branżowcy audio nie byli obecni na forum audio. Więc tak jak jest, jest ok. Ważne są wszakże dwie rzeczy.

Pierwsza, żeby branżowcy konsekwentnie byli oznaczani odpowiednim znaczkiem i żeby moderacja tego pilnowała. Bo jaja to się zaczynają jak nagle "użytkownik" zakłada klub i sadzi dudy smalone, jaki to zainteresowany jest sprzętem firmy X. A dopiero poniewczasie się okazuje że "nagle" stał się dystrybutorem danego sprzętu, to ci niespodzianka. Nie chcę wskazywać palcem, ale tak było nie raz i nie dwa.

Jak ktoś jest z branży, to niech się tego nie wstydzi od samego początku i na dzień dobry i wszystko będzie ok. A ludzie już swój rozum mają i jak czytają post kogoś z branży, to już ich w tym głowa, żeby mieć odpowiedni dystans do takiej wypowiedzi. Ale do tego muszą wiedzieć że ktoś jest z branży właśnie. I to naprawdę wystarczy.

Druga sprawa, to wspomniany już dział nowości. To co się tam powszechnie wyczynia, to faktycznie woła o pomstę do nieba. Moderacja powinna, bez wezwania, czyli niejako z urzędu, pilnować żeby nie było tam takich jaj reklamowych. Bo to demoralizuje i godzi w powagę regulaminu forum. Krótko mówiąc, wszyscy zaczynają mieć go głęboko w tylnej części ciała. Albo jest regulamin i się go przestrzega, albo jest cyrk na kółkach, a nie porządne forum.

Te dwie rzeczy, czyli konsekwentne pilnowanie oznaczania branżowców i równie konsekwentne pilnowanie żeby reklama w jawny sposób i "na chama" nie pchała się wszędzie, w żywe oczy kpiąc z regulaminu. To naprawdę wystarczy. Resztę zostawmy zdrowemu rozsądkowi użytkowników forum.

Niektóre wpisy "branżystów" są przezabawne, np. takie o wpływie systemu operacyjnego na brzmienie, albo wynurzenia na temat transmisji USB czy tez knmstrukcji układów zegarowych.

Branża kwalifikuje się w większości wypadków do użycia przycisku "ignoruj", chyba, ze ktoś lubi sie pośmiać, choc z czasem te "dowcipy" staja siędosyć monotonne.

• Użytkownicy+

A kto tam zagląda?

Wszyscy, których to nie interesuje :))) Taki urok naszego forum- jak nie lubisz branży, to włazisz w te watki/zakładki, gdzie jest jej pełno. Jak nie wierzysz we wpływ kabli, to wyszukasz wszystkie tematy o nich. Dziwna przypadłość, ale pomału się do takiego folkloru przyzwyczajam. Pytanie, czy powinienem?

Poczekamy na platona bo cir coś cienko przędzie(mota),Nic nie wytłumaczył a raczej....zagmatwał.

Szczerze mówiąc, zakładka o nowościach mnie nie interesuje. Zaglądam tam z obowiązku, nie wiem po co robią to doświadczeni forumowicze.

Wracając do tematu, nauczyłem się odsiewać wpisy marketingowe od wartościowych. W wypadku branży, współczynnik jest podobny a nawet wyższy, niż w przypadku innych userów.

Romek oczywiście jak zwykle ma rację, poza jednym- żeby wymagać, musi być ktoś, kto to wyegzekwuje. Otwarcie mówię nie po raz pierwszy, zbyt często na forum nie ma żadnego moderatora, a jeśli jest to ogarnia sprawy z grubsza. Na więcej zwyczajnie nie ma czasu. Jeśli ktoś jest chętny, to zapraszam do moderacji. Podstawowym warunkiem, jest niekaralność forumowa.

Co chcecie od branży?

;=)

Mój brat Bum napisał, że bredzą.

A to tylko branża bredzi?!

Sądzę, ze każdy ma swój rozum.

Jak ktoś wierzy w kable USB i zegary zewnętrzne to nie ma siły aby się nawrócił.

Jak do tego to słyszy i ma pieniądze..

To kwestie indywidualne. Nie zaś sprawa dyskusji na Forum.

Mojemu sąsiadowi pomogła Branża.

Zakupił od jednej z nich jakieś klocki. Wcześniej jakieś odsłuchy i badania organoleptyczne w których brałem skromny udział.

Przy poprzednich zakupach poszedł za głosem forumowiczów i była katastrofa. Pisałem o tym kiedyś na Forum.

Jeśli ktoś jest chętny, to zapraszam do moderacji. Podstawowym warunkiem, jest niekaralność forumowa.

ŁŁOOOOO kurna :) to ja już nie mogę zostać nie mówiąc o SA i bumie1234 a jaki staż, wiedza no i ucho.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Szczerze mówiąc, zakładka o nowościach mnie nie interesuje. Zaglądam tam z obowiązku, nie wiem po co robią to doświadczeni forumowicze.

Wracając do tematu, nauczyłem się odsiewać wpisy marketingowe od wartościowych. W wypadku branży, współczynnik jest podobny a nawet wyższy, niż w przypadku innych userów.

Romek oczywiście jak zwykle ma rację, poza jednym- żeby wymagać, musi być ktoś, kto to wyegzekwuje. Otwarcie mówię nie po raz pierwszy, zbyt często na forum nie ma żadnego moderatora, a jeśli jest to ogarnia sprawy z grubsza. Na więcej zwyczajnie nie ma czasu. Jeśli ktoś jest chętny, to zapraszam do moderacji. Podstawowym warunkiem, jest niekaralność forumowa.

A ja równie szczerz przyznam, że dziwi mnie Twoja wypowiedź. To znaczy że co, doświadczeni forumowicze nie powinni zaglądać do działu nowości?

A może ci doświadczeni forumowicze zaglądają tam z nadzieją poczytania o ciekawych nowościach. A gdzie mają to robić jak nie na swoim ulubionym forum tematycznym?

Twoja wypowiedź sugeruje, jakobyś z góry zakładał, że dział nowości to jeden wielki handlowo-reklamowy śmietnik, już z samej swojej funkcji i założenia. I dlatego nie warto tam zaglądać, bo jest na straconej pozycji dla forum. No chyba że opacznie zrozumiałem Twój wpis. Ale jeśli prawidłowo go zrozumiałem, to przyznam ze smutkiem, że nie takiej postawy bym oczekiwał ze strony moderacji.

A jeśli już załamujemy ręce, że tego śmiecia reklamowego nie da się wyplenić, bo pokusa jest zbyt duża. To chociaż zmieńcie regulamin działu, który tak dumnie tam tkwi na samej górze, bo to kłuje w oczy i budzi niesmak. Nawet jeśli ktoś tam przypadkowo trafia, albo jeszcze gorzej, jeśli trafia tam nie przypadkowo i z nadzieją, że poczyta tam o nowościach, a nie o ofercie handlowej sklepów.

Zmieńcie regulamin działu, albo pilnujcie żeby był przestrzegany ten co tam jest. Opcja, cytuję: "zakładka o nowościach mnie nie interesuje. Zaglądam tam z obowiązku, nie wiem po co robią to doświadczeni forumowicze." jest chyba najgorsza z możliwych, to też tak równie szczerze mówiąc :).

Niektóre wpisy "branżystów" są przezabawne, np. takie o wpływie systemu operacyjnego na brzmienie, albo wynurzenia na temat transmisji USB czy tez knmstrukcji układów zegarowych.

Branża kwalifikuje się w większości wypadków do użycia przycisku "ignoruj", chyba, ze ktoś lubi sie pośmiać, choc z czasem te "dowcipy" staja siędosyć monotonne.

Bum, ale "przezabawność" wpisów to nie tylko domena branżystów. Wolny kraj mamy, wolne forum, więc każdy może na nim pisać. Istotnym wszakże jest, aby było dla czytających jasne, przez jaki pryzmat ktoś pisze (na przykład handlowy) i czym się kieruje. Dlatego tak ważne jest, żeby było wiadomo, że ktoś pisze z pozycji własnego biznesu. I żeby tego pilnować.

A już interpretację tych wypowiedzi, pozostawmy rozsądkowi i inteligencji, czytających.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.