Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Kolega właśnie obniżył lot swoją maszyną i jest bliski roztrzaskania się pewnego dnia o przeszkodę..

Jak mówiła matka pewnego predwojennego pilota myśliwca - "synku lataj nisko i powoli".

<br />Potrzebni są w miejsce istniejącego zastałego, zasiedziałego mainestreamu, nowi ludzie<br />

Komu są potrzebni?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Komu są potrzebni

Już tak krótka dyskusja dokumentuje opłakany stan substancji intelektualnej zagospodarowanej przez szeroko rozumiany hi end.

Jej jakość zmaterializowania każdy może dostrzec na półkach w salonach sprzedaży.

Później na forum takim czy innym, ktoś prezentuje zdziwienie takim bądź innym powodem.

Ten powód do zdziwienia, do oczarowania czy częściej do rozczarowania jest w ludziach, znajduje się w wnętrzu twórców i odbiorców urządzeń i systemów.

To oczywiste i proste bezpośrednie przełożenie.

Jacy odbiorcy, tacy twórcy, jacy ludzie, taki hi end..

Nic za nic.

synku lataj nisko i powoli

Proszę się nie asekurować, hi end z Kolegi pożytku mieć nie będzie.

Komu są potrzebni

Znam osobiście osoby, które chętnie posłuchałyby muzyki u siebie w domu.

Na dzień dzisiejszy zmuszone są słuchać czegoś, co treści muzyczne, idące za nimi emocjonalne aspekty, tylko raczy przypominać..

P.S.

Generalnie Panowie LEŻYCIE, w hi end, cała ta pisanina na forum się do tego sprowadza, wystarczy uważnie czytać.

<br />Znam osobiście osoby, które chętnie posłuchałyby muzyki u siebie w domu.<br /><br />Na dzień dzisiejszy zmuszone są słuchać czegoś, co treści muzyczne, idące za nimi emocjonalne aspekty, tylko raczy przypominać..<br />

Niech zamówią muzyków, wynajmą salę cenowo wyjdzie podobnie jak w topowym High Endzie a może nawet taniej?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Branża

Zawsze twierdziłem że "branża" to środowisko najbardziej uwsteczniające w hi end, skompromitowane niczym osoba, która raz pisze tu, a raz do firmy czy w tym roku "wystawi się"..

Współczuję nowofalowym twórcom, typu Stasiop, czyniącym wysiłki, aby współuczestniczyć w tak aspektowanych sytuacjach.

Branża hi end de fakto nie istnieje, istnieją kulawe niedobitki, zagubione odpryski, niesione iluzjami zbudowanymi na gruncie tęsknoty do okresu świetności, która przeminęła i NIGDY NIE WRÓCI.

Żal mi ludzi działających w hi end, wyglądają na bezsilnych, żeby nie powiedzieć upośledzonych, a na pewną są upośledzeni w stosunku do prężnie działającego BIZNESU.

Żal mi ludzi działających w hi end, wyglądają na bezsilnych, żeby nie powiedzieć upośledzonych

oj wygladaja, szczegolnie jeden z nich:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

kolego 747, czy Ty nie jestes aby za wielki umysl na pisanie na tym forum?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

po co komu ten hi-end?

To jest pytanie postawione w sposób zdrowy i logiczny.

Rzeczywiście nie jest ta wartość taką, bez której nie można żyć.

Również wartości strice emocjonalne, muzyczne są w mniejszości na skali powodów, dla jakich użytkownicy wydają znaczne środki.

Jednak w każdym gospodarstwie domowym istnieją urządzenia zdolne dostarczyć treść w formie muzycznej, jest więc coś na rzeczy.

Życie bez hi end jest po prostu nudne, gdyż jest puste, jako takie potrzebuje więc innej substancji wypełniającej, często dość silnie powiązanej z agresją, często pośrednio, bądź w sposób zakamuflowany.

Człowiek nie może żyć bez muzyki, to oczywiste, więc wysoka jakość odtwarzania jest odnośnikiem kultury szeroko rozumianej.

Prymitywne formy istnienia człowieka, już bogato obfitowały w wydarzenia muzyczne i przedstawienia teatralne z udziałem podkładu muzycznego, od zarania dziejów.

kolego 747

Tak, jestem kolegą i przyjacielem, wszystkich tych, którym leży na sercu dobro innych, posiadanie do własnej dyspozycji urządzeń hi end, słuchanie ich pracy, jest jedną z czynności dających satysfakcję i formę spełnienia, wspieram to na forum, tłumacze zjawiska i ostrzegam przed pułapkami..

Z powyzszego wynika, ze zycie bez hiendu jest nudne, puste i pelne agresji:)

trza szybko kupic cos z gornej polki, albo nie, zatrudnie 747

tylko czy mnie stac:)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Masz gdzieś HE a skąd masz w takim razie materiał źródłowy na kasetach? Kopie z vinyli lub CD czy słabo nagrane oryginały?

Mam sześć tysięcy winyli i jakieś dwa i pół tysiąca CD.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pamiętam, że w czasach, w których byłem szczęśliwym posiadaczem odtwarzacza CD Pioneer PD 9700 kopie płyt robione na Akai GX 75 brzmiały bardziej przyjemnie niż dźwięk oryginału. Nic wtedy z tego nie rozumiałem;-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu a może na CD masz suity orkiestrowe Bach pod Pinnockiem. Chodzi mi o drugie nagranie z lat 90, DG nagrywał techniką 4D?

Niestety, nie mam tej płyty.

No przecież na zdjęciu pokazałeś kaseciaki. To co na nich grasz? Rozumiem kopie z vinyli i CD? Ale to nadal kopie.

Kopie. I co z tego?

BTW, może ogarnij sie i mów do nas prostym tekstem.

Bowiem twoje memuary w tej zakładce niczym nie ustepują poziomem twojemu wątkowi o pewnej putanie z Korei.

Czy leci z nami pilot ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.