Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Na audio show,słuchales systemu całego,przestan wreszcie bredzic,proponuje Ci zmienic forum

Nie oceniaj Kolego innych, przez pryzmat własnej potencjalności, bo życie tego nie lubi, sprowadzi Cię pewnego dnia do Twojego indywidualnego rzeczywistego poziomu, poziomy wrażliwości innych, pozostaw łaskawie tym innym, gdyż mogą je posiadać ulokowane w zakresach o jakich nie masz pojęcia że w ogóle istnieją.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie oceniaj Kolego innych, przez pryzmat własnej potencjalności, bo życie tego nie lubi, sprowadzi Cię pewnego dnia do Twojego indywidualnego rzeczywistego poziomu, poziomy wrażliwości innych, pozostaw łaskawie tym innym, gdyż mogą je posiadać ulokowane w zakresach o jakich nie masz pojęcia że w ogóle istnieją.

No właśnie ....po raz pierwszy masz rację ...

W sumie to przepraszam ..moja potecjalność jest znikoma ;)

Dowiedzialem sie z sasiedniego watku od Marsla, ze zanim napisze jak zbudowane jest urzadzenie powinienem go posluchac :D

GENIALNE :D :D :D

Juz teraz jestem pewien, watek o Lampizatorze to ukryty watek komercyjny, tam nie moze byc merytorycznej dyskusji tylko same uchy i achy nad Lampizatorem. Dostalem bana w tym watku poniewaz wyrazilem swoja OBIEKTYWNA opinie na temat tego urzadzenia.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dowiedzialem sie z sasiedniego watku od Marsla, ze zanim napisze jak zbudowane jest urzadzenie powinienem go posluchac :D

GENIALNE :D :D :D

Juz teraz jestem pewien, watek o Lampizatorze to ukryty watek komercyjny, tam nie moze byc merytorycznej dyskusji tylko same uchy i achy nad Lampizatorem. Dostalem bana w tym watku poniewaz wyrazilem swoja OBIEKTYWNA opinie na temat tego urzadzenia.

Czy prawdą jest , że Twój Dac kosztuje 180 000 zł?

Tak mi podpowiedzieli Twoi koledzy ...

jeżeli piszesz o brzmieniu to DOKŁADNIE TAK! , jeżeli o materiałówce napisz raz i skończ, wszyscy już wiedzą co myślisz, nie musisz się powtarzać - przedstaw swój lepszy produkt, będziesz wiarygodny.

Juz teraz jestem pewien, watek o Lampizatorze to ukryty watek komercyjny, tam nie moze byc merytorycznej dyskusji tylko same uchy i achy nad Lampizatorem.

Ty się znasz w realu z marslo? - dla mnie nie pojęte :-))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Uprzejmie prosze o powrot do tematu watku

Stasiu, ale wątek jest o najlepszych DAC więc Diogenes zapytał z grzeczności o cenę Twojego produktu, porównując go do najbardziej uznanych produktów typu Trinity. Co w tym jest nie na temat??

jeżeli piszesz o brzmieniu to DOKŁADNIE TAK!

Tylko ze jakos zgadzam sie z wiekszoscia i to nawet z wiekszoscia TĄ AKCEPTOWALNA w watku o Lampizatorze ze Lampi gra dobrze. czyli posiadam ta sama wiedze co inni. Gdzie wiec lezy problem? Problem tkwi w tym ze napisalem o tym urzadzeniu a wlasciwie o jego konstrukcji prawde, a ta jak wiadomo czesto nie jest akceptowalna.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Gdzie wiec lezy problem?

Sądzę, że problem tkwi w kilku rzeczach:

1. Twoje nieustające dywagacje, w których dużo jest okrągłej retoryki a mało konkretnych wniosków utrudniają wyciągnięcie wniosku co piszący ma na myśli i o co w ogóle mu chodzi; mówiąc inaczej; sens wypowiedzi ginie w nadmiarze zbędnej otoczki pozatreściowej;

2. Maniera wypowiadania się z pozycji eksperta w pewnym momencie (czyli po kilku latach pisania) przestała być już zabawna a stała ogólnie męcząca;

3. Zarzucasz Marslo że Cię zbanował, korzystając z prawa gospodarza wątku, podczas gdy to samo uczyniłeś w stosunku do Sly30 w swoim. Czyli obiektywizm ocen jakby szwankuje;

4. Zarzucanie Marslo wspierania marki Lampizatora i zakładania wątku reklamowego jest po prostu śmieszne.

• 2 tygodnie później...

No to przetestowałem DAC Mytek Manhattan.

Znakomity DAC !!!

Jak ktoś chce poczytać moje wypociny to zapraszam. Manhattan opisany razem z Quloosem, a bratobójczy test na końcu.

A na koniec dzisiaj porównałem do Mytek Stereo 192 DSD. Baaaardzo pouczające doświadczenie ;).

lL8Mqc.jpg

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

A na koniec dzisiaj porównałem do Mytek Stereo 192 DSD. Baaaardzo pouczające doświadczenie ;).

Ty sie nie uśmichej :) ino powiec co i jak -

rzadko kto ma sposobność mieć oba na jednym podwórku...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ty sie nie uśmichej :) ino powiec co i jak -

rzadko kto ma sposobność mieć oba na jednym podwórku...

Przecież wszystko jest opisane na blogu. Wystarczy przeczytać ;).

Miłej lektury.

Nadmienię, że podłaczenie do DACa zewnętrznego zegara winduje granie na kolejny poziom.

Na bazie tych doświadczeń, jesli ktoś chce mieć hiendowy DAC to z taką opcją to jest mus. Do tego źródło, który takie dane zegara wypluje.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nadmienię, że podłaczenie do DACa zewnętrznego zegara winduje granie na kolejny poziom.

Pozdro

Poważnie? Z zewnętrznym zegarem słucham DCSa od Elgara Plus czyli z dekadę wstecz. Dobrze, że w 2015 do tego doszedłeś.

Kto wie co się dzieje ze Stasiem?

Miłej lektury.

Dzięki za opis na balogu =

choć do bloga trza się namęczyć trafić :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Miłej lektury.

Proszę pamiętać, że nie wszyscy są tak błyskotliwi, że zorientują się o jaki rzeczony blog chodzi, link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę jeszcze zdradzić jaki zegar zewnętrzny (marka, model) wykorzystał Pan w testach porównawczych,

jest ich trochę na rynku, nie wpominając o drogich atomówkach

Oferta M2Tech EVO Clock

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę jeszcze zdradzić jaki zegar zewnętrzny (marka, model) wykorzystał Pan w testach porównawczych,

Nie było pytania, zegarem zewnętrznym był odtwarzacz strumieniowy Quloos

Suchotnik Trinity znowu się nie spodobał. Testujący z nerwów, że to taka kiszka próbował się go pozbyć lub zepsuć za wszelką cenę :) Niestety nikt kupić nie chciał to próbował wyrzucić ale zapomniał że Trinity jak bumerang wraca do właściciela. Takie czarne piętno.

Producent płacze, że stracił 100keuro a ten gruz jest wart w produkcji 2keuro więc jakoś przeżyje. Amerykanie nie poznali się na jakości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Suchotnik Trinity znowu się nie spodobał. Testujący z nerwów, że to taka kiszka próbował się go pozbyć lub zepsuć za wszelką cenę :) Niestety nikt kupić nie chciał to próbował wyrzucić ale zapomniał że Trinity jak bumerang wraca do właściciela. Takie czarne piętno.

Producent płacze, że stracił 100keuro a ten gruz jest wart w produkcji 2keuro więc jakoś przeżyje. Amerykanie nie poznali się na jakości.

Ukryta Zawartość

Ja tam se myślę,że ci od tego Trinity się przeliczyli,bo nie sądze,aby liczyli na jakieś tam drapane.

Zreszta Szymon co Ty mozesz wiedzieć o graniu z dackiem Trinity,bo Elb wszystko wie i zarzuca Ci tzn. nam,że go nie słuchaliśmy-on wie lepiej.

Natomiast w jego systemie z podobno przez niego osobiście złozonym komputerze gra to wręcz ...........zjawiskowo!!!!!

Po prostu w takie rewelacje to nie jestem w stanie za żadne skarby swiata uwierzyć.

Także tendencyjność wpisów Elberotha jest ogólnie znana i stara sie brylować we watkach w których nie ma Ciebie i Mnie oraz kilku innych

słyszących i trzeżwo myslących,bo zasada drenażu kieszeni za polecane przez nirvanowca wątpliwe jakościowo elementy toru jest co najmniej

nie na miejscu,bo u Elba to kiedyś musiało grać naprawdę dobrze.................bo był prawdziwym pasjonatem jak my dotąd jesteśmy.

A TERAZ MISIU CO SIE TYLKO LICZY?......................i tu nie ma skrupułów .

Dobrze ,ze istnieje jakaś tam przeciwwaga w opiniach,bo w przeciwnym razie byłby.............koniec świata audio i głuchole byliby górą.

Ukryta Zawartość

Cos jednak jest w tym Trinity DAC-u wybitnego, fortepian z plyty testowej nr 2 Stereophila to wybitnie trudno nagrany fortepian. Fortepian ustawiony zostal w srodku kosciola i jest nagrany z bardzo duzymi wielokrotnymi odbiciami to powoduje ze bardzo trudno ciezko to odtworzyc z cyfry. Sluchalem tego utworu na wielu roznych DAC-ach i zrodlach i 99% sprzetow sie na tym wysypuje, a Trinity NIE.

Ale zgodze sie ze to jest suchy DAC i generalnie sie tego dosc ciezko slucha.

Nie sadze tez aby to byl lepszy dzwiek od stacka Vivaldiego dcs-a. Dodatkowo jak juz pisalem stosowanie tanich dwoch zasilaczykow impulsowych w cenie 30$ sztuka to 'lekkie' nieporozumienie w tej kwocie.

Ja jednak doceniam pewnie rozwiazania w tym DAC-u bo uwazam je za przelomowe, konstrukcja jest bardzo ciekawa i pionierska w audio, ale cena 40k euro jest moim zdaniem przesadzona, to jest granie za 10-20k euro jak na moje ucho i biorac tez roznice w graniu z roznych napedow z jakich to slyszalem.

Ja tam se myślę,że ci od tego Trinity się przeliczyli,bo nie sądze,aby liczyli na jakieś tam drapane.

Zreszta Szymon co Ty mozesz wiedzieć o graniu z dackiem Trinity,bo Elb wszystko wie i zarzuca Ci tzn. nam,że go nie słuchaliśmy-on wie lepiej.

Natomiast w jego systemie z podobno przez niego osobiście złozonym komputerze gra to wręcz ...........zjawiskowo!!!!!

Po prostu w takie rewelacje to nie jestem w stanie za żadne skarby swiata uwierzyć.

Także tendencyjność wpisów Elberotha jest ogólnie znana i stara sie brylować we watkach w których nie ma Ciebie i Mnie oraz kilku innych

słyszących i trzeżwo myslących,bo zasada drenażu kieszeni za polecane przez nirvanowca wątpliwe jakościowo elementy toru jest co najmniej

nie na miejscu,bo u Elba to kiedyś musiało grać naprawdę dobrze.................bo był prawdziwym pasjonatem jak my dotąd jesteśmy.

A TERAZ MISIU CO SIE TYLKO LICZY?......................i tu nie ma skrupułów .

Dobrze ,ze istnieje jakaś tam przeciwwaga w opiniach,bo w przeciwnym razie byłby.............koniec świata audio i głuchole byliby górą.

bede stawial u siebie na gramoon i czarna plyte, tu nie ma czary-mary u Ciebie bardzo mi odpowiadal dzwiek z twojego gramofonu,chociaz z innych

twoich nosnikow bylo rowniez wybitnie,nie moge zapomniec odsluchu w twoim domu, pozdrawiam serdecznie z Londynu

bede stawial u siebie na gramoon i czarna plyte, tu nie ma czary-mary

Podejdzie twój ukochany maluszek, pstryk pomacha igiełką i będziesz hapy.

Mirek priorytety we właściwym czasie ;) Sam na własne życzenie pozmieniałeś kolejność :)

Teraz musisz z gramofonem parę lat poczekać aż dzieciak podrośnie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Podejdzie twój ukochany maluszek, pstryk pomacha igiełką i będziesz hapy.

Mirek priorytety we właściwym czasie ;) Sam na własne życzenie pozmieniałeś kolejność :)

Teraz musisz z gramofonem parę lat poczekać aż dzieciak podrośnie.

moj maly ma juz 5lat i kto wchodzi do pokoju najpierw mowi ze taty sprzetu nie wolno dotykac,tak ze z dziecmi nie ma problemu,co do kupna

gramofonu to tez troche czasu uplynie, jak wiesz to wszystko u mnie musi dojrzec, czyli co kupic i za ile?

Piotrze dla czego się czepiasz przecież to subiektywna opinia :)

Tyle lat składając różne sprzęty można w końcu zrobić ten zestaw dla siebie przy takiej ilości poprzerzucanych klocków?

Możemy się tylko zastanawiać czy to nie natręctwo i czy już ten referencyjny zestaw już wcześniej u Elberotha był a on w pogoni za nowinkami nie rozmienił się po prostu na drobne.

Jak bym miał takie zacięcie i budżet miał bym już w pokoju dwa lub trzy ulubione STAŁE zestawy no ale każdy ma swoją drogę na dobry dżwiek.

jak wiesz to wszystko u mnie musi dojrzec, czyli co kupic i za ile?

Jak znamy u Ciepie shopping trwaczasowo x20 kalkulacja cen x30 i pytania na forum podobnie; tak ze Mirku stanie na moim, mały będzie już pełnoletni i wtedy będzie OK ;)

Ja już przyzwoitego drapaka i zapas igieł mam, jeszcze kurde to porządne pre :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

bede stawial u siebie na gramoon i czarna plyte, tu nie ma czary-mary u Ciebie bardzo mi odpowiadal dzwiek z twojego gramofonu,chociaz z innych

twoich nosnikow bylo rowniez wybitnie,nie moge zapomniec odsluchu w twoim domu, pozdrawiam serdecznie z Londynu

Mirek

Dziękuję

Może Harpii byś posłuchał-mam je na testy model Louis

Jedna kolumna to Louis ARMSTRONG,druga Louis de FUNES.

CHCIAŁEM DODAĆ TAK OD SIEBIE OD SERCA,ŻE NAJLEPSZE DACKI ROBI FIKUS I TAKIE FIKUŚNE MA WYKONANIE

Stasiop dobrze ,że wróciłeś.

Możliwe że pisze nadal pod innym nickiem.

Kolego

Stasiopa nie da się sklonować!!

Piotrze dla czego się czepiasz przecież to subiektywna opinia :)

Tyle lat składając różne sprzęty można w końcu zrobić ten zestaw dla siebie przy takiej ilości poprzerzucanych klocków?

To jest jego opinia,a niech zaprosi ludzi osłuchanych i nie bojacych sie pisać prawdy wtedy może być klops)

Natomiast jeżeli chodzi o ilość przerzucanych klocków i zagłębiając się w szczegóły-to nie w tym jest ten przysłowiowy sęk.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.