Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma, sprawdzałem - testowałem i dupa (opis kilka postów wstecz)

napisałeś że tp link na usb działa, więc nie rozumiem problem..... czy może ja coś pokręciłem ?

napisałeś że tp link na usb działa, więc nie rozumiem problem..... czy może ja coś pokręciłem ?

tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i dwa posty niżej :)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

co do potrzeb daphile na przestrzeń życiową...

Pisałem, że mam 1.5Tb muzy. Daphile zainstalowałem na 8gb penie i po instalacji w zakładce info na początku pokazywało 6,1gb wolnego. bodajże wczoraj, jak patrzyłem to już "tylko" 6,0gb wolnego a nic nowego nie wgrałem. Znaczy, że Daphile żyje i się powiększa :-)

mam problem daphile wykryło bez problemu nostromo 5 ale nie ma głosu może znacie powód ?

mam problem daphile wykryło bez problemu nostromo 5 ale nie ma głosu może znacie powód ?

dobra już gra Settings->Mixer Controls: Speaker,0 zaznaczyłem tą opcje

Rozebrałem dzisiaj mój konwerter USB-SPDIF "Nostromo" z separacją galwaniczną USB, jakby kogoś interesowało ;)

Ukryta Zawartość

Jeżeli o mnie chodzi, to jak na rodzimą manufakturę to nie ma tragedii w kwestii wykonania.

Ukryta Zawartość

Jeżeli o mnie chodzi, to jak na rodzimą manufakturę to nie ma tragedii w kwestii wykonania.

Ale czy powinien kosztować 550 zł ?

Pozdro.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Ale czy powinien kosztować 550 zł ?

Pozdro.

Ja nie widziałem żeby na allegro, ktoś prowadził działalność charytatywną.

Odlicz sobie od tego vat i wszelakie koszty tj. serwis itd.

Ukryta Zawartość

tu nieco w innej formie, sam się zastanawiam czy go nie zamówić

Ukryta Zawartość

To jest właśnie konwerter jarkaC. JarekC to pracownik firmy televox.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

JarekC zrobił tyle dobrego dla forumowiczów, że jak potrzebujecie takiego pudełka to kupujcie nie patrząc na stówę drożej niż u Chińczyka.

Jeżeli masz na myśli to:

Ukryta Zawartość

To dla mnie odpada, za aktywne chłodzenie :)

No i na cholerę taka wydajność do PC Audio?

Jako serwer HTPC to nawet nawet, ale i tak ten wentylator mnie zniechęca ;)

Wentylator w BIOS skręcasz na 20% i komputer jest niesłyszalny. Na NUC będę miał drugi system i przy okazji obejrzę sobie film raz na jakiś czas - po to ta wydajność.

Przy tym NUC jest po prostu ładny i może stać obok moich zabawek audio;)

Ukryta Zawartość

Ale jaja. Czyli Nostromo aplikuje bezpośrednio płytki od znanego konstruktora DIY :) Ciekawe.

Edit:

Mógłbyś pokazać jeszcze tą płytkę od drugiej strony - tą od Nostromo już ? Thx.

może ktoś ogarnie co mogło się stać,miałem uruchomiony daphile nagle przez nieuwagę odłączyłem kartę USB WI-FI pojawił się komunikat że niema internetu po podłączenia karty wifi też się wyświetlał zrobiłem reset daphile system nie startuję tylko piszę cały czas że niema połączenia,na innym komputerze ten sam komunikat,wgrałem na nowo daphile na pendrive to samo się dzieje ale po podłączeniu pod laptopa z wbudowaną kartą wi-fi system udało mi się uruchomić ale próba wyłączenia sieci daphile hot-spot i włączenie wi-fi i restart daphile powodują informacje o braku połączenia

BeatX

Możesz wrzucić fotkę drugiej strony płytki Nostromo ?

Nie bardzo, bo płytki są dwie i zamocowane za pomocą lutów w kilku miejscach, więc nie chciałbym stracić gwarancji na urządzenie przez taką inwazję.

Pod spodem zresztą nic ciekawego nie widać, bo dolna płytka (ta większa), pełni funkcję w zasadzie połączeń między gniazdami USB i zasilania do płytki właściwej, na której osadzony jest separator, odbiornik USB, konwerter D/A itp

Płytka jest zaprojektowana obustronnie i cala cześć odpowiedzialna za konwersję USB na SPDIF znajduje się na spodzie, przykryta większą płytka z laminatem pełniącym rolę kabla sygnałowego od gniazd z obudowy, do płytki z elektroniką :)

Mnie np. właśnie o tą drugą (większą) chodziło, mimo że jak to nazwałeś tylko zamiennik kabli :) Chciałbym porównać jakość wykonania, laminat itd. samego Nostromo, bo wiadomo już, że sercem konwertera okazuje się układ JarkaC, a nie autorska konstrukcja. Byłaby kompletna dokumentacja fotograficzna :)

Zgodnie z prośbą, zamieszczam zdjęcie drugiej strony konwertera USB-SPDIF "Nostromo" z separacją galwaniczną :)

Ukryta Zawartość

Odlutowywać nic nie będę, żeby strzelić fotkę spodniej strony właściwej płytki z elektroniką konwertera ;)

Ukryta Zawartość

Czy może ktoś mnie oświecić. Co daje zaznaczenie w ustawieniach Daphile w zakładce Audio Mixer controls: USB device,0

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Hmm gra i to całkiem nieźle :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Panowie pomóżcie.

Komputer HTPC, chłodzenie pasywne, płyta główna ASUS Z97 Plus. Jak to zrobić? Gdy nie wentylatora płyta nie staruje, a jak jest to bios całkiem nie wyłączy, tylko kręci na 1000 obrotów.

Jak zmusić obudowę żeby zrozumiała chłodzenie pasywne, jakoś oszukać?

Panowie pomóżcie.

Komputer HTPC, chłodzenie pasywne, płyta główna ASUS Z97 Plus. Jak to zrobić? Gdy nie wentylatora płyta nie staruje, a jak jest to bios całkiem nie wyłączy, tylko kręci na 1000 obrotów.

Jak zmusić obudowę żeby zrozumiała chłodzenie pasywne, jakoś oszukać?

Chłodzenie pasywne jest stosunkowo proste do wdrożenia, niestety opłacalność i efektywność jest słaba.

Jeżeli nie kręcisz swojego procka, to ten radiator załatwia temat całkowicie:

Ukryta Zawartość

(sprawdzone u kolegi na kompie)

W PC jak w audio - jak chcesz dobrze to trzeba zapłacić :)

Ukryta Zawartość

O podobny mam w stacjonarnym komputerku tj. Scythe, ale tam płyta nie stękała na brak wentylatora.

Teraz stawiam drugi komp. na Ubuntu Studio, stąd znalazłem się tym temacie, chociaż tutaj się tylko słucha. Robię HTCP, ale z wysokimi wymaganiami do audio. Jedyne filmy jakie oglądam to koncerty, ale za to dużo. Dlatego cienki komputerek do czystego to za mało, potrzebuję mocny.

Znacie Ubuntu Studio, bardzo mało się o nim pisze, podobno zrobiono w nim modyfikacje celem niezniekształconego podawania audio. Na drugim komputerku porównałem Ubuntu Studio z jakimś jego odtwarzaczem audio do Windy 8 z Fidelizerem 6,1 i Jriver. Zgadniecie co lepiej wypadło?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.