Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie, może głupie pytanie, ale jak zdjąć obudowę Fujitsu Futro s550-2? Chcę zainstalować kartę CF. Nie wiem czy coś źle robię - okręcam śrubki i ani drgnie, a nie chciałbym czegoś urwać...

Odkręcasz trzy śrubki z tyłu obudowy i musisz rozsunąć obudowę (gorę od dołu), pchając górną stronę w tył terminala.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Witam - czy jest tu może jakiś użytkownik systemu daphile z Lublina? Gdzie można by zobaczyć to i usłyszeć, oraz poprosić o pomoc w uruchomieniu?

krzysiowi122 jestem z lublina i użytkuję DAPHILE. W czy Ci pomóc ?

Wchodząc dzisiaj z Daphile do Deezera widzę tylko stacje radiowe. Nie mogę dostać się do mojej muzyki na Deezerze. Zaobserwowaliście u siebie coś podobnego ? Wczira jeszcze wszystko było ok.

patrzyliście na strone soundchecka, ktory pomalu zdradza skłizboksa na platforme kjubcośtam? ma ktoś juz to kjubcośtam? warto to wypróbować [90euros]? przeskoczył ktoś ze skłiza na taki terminal i konwerter i było lepiej od skłiza, nie INACZEJ, tylko Lepiej? rzeczywiscie to jest poważniejsze granie jak pisze soundchek?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Bez sensu. Zabawka armowa, która nie ma wsparcia przez główną linię jądra.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

A ja mam pytanie z innej beczki.

Chce sluchac spodfity lub wimpy na daphile. Czy trzeba miec wykupione konto premium aby takie cos robic zdalnie z tableta lub telefonu???

A drugie to skad dorwac piki w tak wysokiej rozdzielczosci 24bit 384khz??? Wszystkie ktore mam to standardowe 16bit 44.1khz??

Chce sluchac spodfity lub wimpy na daphile. Czy trzeba miec wykupione konto premium aby takie cos robic zdalnie z tableta lub telefonu???

A drugie to skad dorwac piki w tak wysokiej rozdzielczosci 24bit 384khz??? Wszystkie ktore mam to standardowe 16bit 44.1khz??

Kupić sobie pliki dsd i łatwo z tego zrobić 352.8/24.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Niestety, konto premium jest konieczne

O masz tu trochę w Hi-Res

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Podpowiesz w jaki sposob tego dokonac??

1. Kupujesz płytę w plikach dsd.

2. Robisz z tego flac 352.8/24 przy pomocy foobara lub sacd_extract.

A jak wyglada sprawa z spotfitami??

Chodzi o dsd w spotify? Oni tam używają raczej coś jakby ogg 320kbit.

Do ilu zjechaliście z zegarem procesora najniżej nie tracąc płynności odtwarzania?

Podoba mi się że aplikacja ds audio od synology działa w trybie remote z daphile.

Do 533MHz na starym Celeronie. Choć to zależy od technologii samego procesora

Osobiście polecam większe prędkości nad użyciem większego RAMu, i oczywiście technologie mobilne.

Do 533MHz na starym Celeronie. Choć to zależy od technologii samego procesora

Osobiście polecam większe prędkości nad użyciem większego RAMu, i oczywiście technologie mobilne.

Ja zjechałem do 800Mhz na atomie dual Core z 1600. Cholernik nadal się mocno grzeje.

Odkręcasz trzy śrubki z tyłu obudowy i musisz rozsunąć obudowę (gorę od dołu), pchając górną stronę w tył terminala.

Bardzo dziękuję! Zadziałało, bez problemu dostałem się do środka:)

Na mojej stronie zamieściłem poradnik dotyczący instalacji i konfiguracji Daphile.

Ukryta Zawartość

Proszę o konstruktywne uwagi i komentarze.

Zapraszam !

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

czy taki komputerek bedzie ok?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę o konstruktywne uwagi i komentarze.

Dobrze by było rozwinąć sekcję dotyczącą instalacji na USB oraz bootowania komputera z nowego dysku, bo duża część osób nieobeznanych bliżej z komputerami się o to rozbije już na starcie.

Przy tworzeniu dysku USB w Unetbootin bardzo ważne jest ustawienie odpowiednio dużej wartości "Przestrzeń użytkowa do zachowania plików w tracie restartu", bo Daphile szybko kończy się miejsce na bazę utworów i zaczyna głupieć.

Przydałby się też większy opis sekcji "Audio Devices", bo liczenie na to że się samo skonfiguruje jest naiwne. Często trzeba tam dać odpowiedniego "ptaszka" przy pinach urządzeń, by zaczęło w ogóle grać. Także wybór między silnikiem Lite i pełnym ma znaczenie, przykładowo Xonar na Lite u mnie nie gra.

Dzięki za uwagi !

Bazowałem na własnym doświadczeniu ;-) U mnie nigdy nie było problemów a Audio Devices więc tą część ominąłem zakładając, że u wszystkich jest podobnie ;-)

Ale faktycznie wkleję screeny żeby było wiadomo co i jak.

Nie bootowałem Daphile z USB i nie mam doświadczenia. Jeśli ktoś coś o tym napisze chętnie wkleję do poradnika i dodam do autorów ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dobra robota Piopio!

janicniewiem, możesz napisać w jaki sposób zwiększyć przestrzeń dyskową partycji Daphile, żeby był zapas na indeksowanie większej płytoteki?

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dzięki BeatX !

Skorzystałem trochę z Twojego poradnika instalacji. Parę zdań na temat instalacji na dysku. Zaraz Cię wciągnę na listę "wypłat" ;-)

Może coś dopiszesz na temat instalacji na USB ?

janicniewiem, możesz napisać w jaki sposób zwiększyć przestrzeń dyskową partycji Daphile, żeby był zapas na indeksowanie większej płytoteki?

XKkaXi2.png

To dotyczy startu Daphile z pendrive'a bez instalacji na dysku. Oczywiście wartość musi być taka by się zmieściło na pendrivie obok samego Daphile, czyli rozmiar pendriva - ~250 MB to max i być zgodna z możliwościami systemu plików. Stworzenie tego pliku dość długo trwa na wolnym pendrivie i trzeba cierpliwie czekać, można podglądać w explorerze jak rośnie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.