Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ty Tommishi czytasz coś innego, niż tą padlinę?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Dyrektor Centrum francuskiego Politycznych i Stosunków Międzynarodowych (CFPA) Fabien BOSSAR powiedział, że oficjalnie przedstawił kandydaturę prezydenta Rosji Władimira Putina do Pokojowej Nagrody Nobla.

Super wiadomość. Otwieram dobre piwo na tę kokoliczność i wypijam je.

Parker's Mood

Po wrzuceniu w google "cfpa fabien bossar" wyskakują głównie strony rosyjskie i czeskie.

Zapewne to jakaś niszowa organizacja finansowana przez Kreml i używana od czasu do czasu w celach propagandowych. Trzeba być albo pożytecznym idiotą, albo kompletnym jelonkiem Bambi, żeby się na to złapać.

Za chwilę mafia zgłosi do Pokojowej Nagrody Nobla swojego szefa, ale to nie powód, żeby traktować to poważnie. Ośmieszasz się Tommiashi.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Za chwilę mafia zgłosi do Pokojowej Nagrody Nobla swojego szefa,

Cześć spóźniłeś się z newsem już go zgłosili ......co więcej "Dostał Go"

Obama-Syria-Iraq-Peace-Prize.png

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jaro wyluzuj weź zimny prysznic i nie spinaj się bo ci żyłka pęknie...

Przed wzięciem prysznica wypuść karpia....

0002OM9DGXE4GV52-C317-F3.jpg

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Powaga problemu propagandy z Rosji jest coraz większa. Gen propagandy jest coraz więcej w sieci nawet politycy zaczęli się niepokoić.

"Kanclerz Niemiec Angela Merkel ogłosiła niedawno, że zamierza ponownie startować w wyborach. W swoim przemówieniu Merkel odniosła się do tematu „rosyjskiej propagandy”, rozsiewanej w Internecie przez tzw. media alternatywne.

Merkel ostrzegła, że społeczeństwa stają się ofiarą manipulatorów, a opinie nie powstają już w ten sam sposób, co 25 lat temu. Kanclerz Niemiec dodała również, że jeśli wystąpi taka konieczność, w grę wchodzi cenzurowanie Internetu.

„Jeśli będzie to konieczne, stworzymy odpowiednie regulacje” – powiedziała Merkel.

Kanclerz Niemiec podtrzymała swoje stanowisko podczas niedawnego spotkania z Barackiem Obamą." it

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Gość

(Konto usunięte)

Rzeczywistość zmienia się w sposób ciągły a te geniuszy dopiero teraz to zauważyli? Jakoś przez lata nic nie było słychać o zakazie i blokowaniu stron internetowych z propagandowymi treściami islamistycznymi lub cenzurze antychrześcijańskich i antyzachodnich treści kazań w meczetach europejskich. Terroryzm islamistyczny (w powstaniu którego Zachód ma duży udział) jest obecnie głównym, realnym i niestety skutecznym wrogiem a nie mityczna propaganda rosyjska.

Propaganda rosyjska jest wbrem pozorom bardzo szkodliwa dla społeczeństw bo może manipulować ludność tych społeczeństw szczególnie tzw Analfabetów społecznych a takich jest najwięcej a w wyborach liczy się większość głosów.

chwilowy brak działalności w audio.

Masz Jurij jakiegoś fijoła z tym wciskaniem wszystkim antyrosyjskości.

Wciskaniem, bo to, że ktoś widzi wroga w Putinie nie znaczy, że jest antyrosyjski.

Ale faktem jest, że przetoczyła się ostatnio przez media dyskusja na temat wojny propagandowej prowadzonej przez Kreml, co go niewatpliwie wkurzyło. Tyle lat udawało działać sie po cichu, tu teraz taki klops.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Masz Jurij jakiegoś fijoła z tym wciskaniem wszystkim antyrosyjskości.

Gdzie w moim prostym pytaniu do szanownego Kolegi antymalkontenta (albo w wpisach powyżej) znalazłeś owo wciskanie?

Faktem jest, że nie da się wskazać jakiegokolwiek wpływu na politykę w Polsce tej niby potężnej propagandy rosyjskie. Był taki jeden propagandysta partyjny i tego wsadzili bo ponoć jest szpiegiem.

PS. Mam w pracy kolegę, z który bardzo trudno się dyskutuje bo on nie dyskutuje ze mną, nie z tym co mówię a z moim modelem w swojej głowie, który tworzy przypisując mi coś z wyczytanego/zasłyszanego gdzieś i jego zdaniem do mnie pasującego. Czasami mi go przypominasz.

Edytowane przez JuG

Propaganda rosyjska jest wbrem pozorom bardzo szkodliwa dla społeczeństw bo może manipulować ludność tych społeczeństw szczególnie tzw Analfabetów społecznych a takich jest najwięcej a w wyborach liczy się większość głosów.

Jakiś przykład manipulowania przez propagandę rosyjską większością wyborczą aktualnie rządzącej w Polsce partii?

Przykład. Antymalkontent pisze bardzo ogólnie. Ty każesz mu podawać przykład na coś, o czym w ogóle nie pisał. Powiem więcej - nawet nie sugerował, że coś takiego w ogóle istnieje.

Taka ciekawostka będąca przykładem tego, że wszystko kojarzy ci się z jednym. Najśmieszniejsze jest to, że ciągle przypisujesz innym problemy, które jak widać najbardziej dotykają ciebie samego.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Antymalkontent pisze bardzo ogólnie.

antymalkontet ogólnie napisał o rzekomym wpływie propagandy rosyjskiej na Analfabetów społecznych. Czy takowych w Polsce nie ma czy jednak są? Czy propagandy rosyjskiej w Polsce nie ma? Jeżeli jej nie ma to o czym Ty pisałeś w innym wątku? Jeżeli jest to czy ona wpływa czy nie? Jeżeli wpływa to poproszę o przykład. Jeżeli nie wpływa to po co się ją przyjmować? Już się pogubiłem w waszych wywodach. )))

Człowiek może wyjść ze Związku Sowieckiego, ale Związek Sowiecki z człowieka nie wyjdzie :)

Edytowane przez patrick

Człowiek może wyjść ze Związku Sowieckiego, ale Związek Sowiecki z człowieka nie wyjdzie :)

Oj tak!

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Najgłębiej siedzi w człowiekach, którzy nigdy nie byli w Związki Sowieckim.

Popatrz jak po ćwierć wieku wygląda Polska, a jak wygląda Rosja.

Wy potraficie tylko okupować i rabować kraje ościenne.

Gość

(Konto usunięte)

Popatrz jak po ćwierć wieku wygląda Polska, a jak wygląda Rosja.

Patrze i widzę - Rosja potrafi siebie obronić własną bronią (ma przemysł wojskowy), Polska - nie (prawie brak przemysłu).

Wy potraficie tylko okupować i rabować kraje ościenne.

Rabowanie to było baaaardzo dziwne - Rosjanie (RSFRR) mieli w ZSRR (i Układzie Warszawskim też) ekonomicznie najgorzej. Np. niemrożone mięso pierwszy raz zobaczyłem na Ukrainie, a banany na Litwie.

A np. z tego rabunku w takim Afganistanie zostały wybudowane przez Rosjan i na koszt Rosjan (ZSRR) drogi, zakłady, szkoły i elektrownie - które mają do teraz. Czy np. Amerykanie tam coś zbudowali oprócz własnych baz wojskowych?

O widzisz, łapiesz powoli ;)

Tak właśnie Reagan wykończył was ekonomicznie gwiezdnymi wojnami.

USA się dzięki temu rozwijały, a Sowieci porządnego jedzenia nie mieli, bo potęga militarna najważniejsza - i tak wam do dziś zostało.

Gość

(Konto usunięte)

potęga militarna

Jeżeli nie możesz obronić własnego kraju to po co go rozwijać mając wrogów w pobliżu?

Tak właśnie Reagan wykończył was ekonomicznie gwiezdnymi wojnami.

To są legendy propagandowe. ZSRR wykończył marazm władzy partyjnej - jaskrawym przedstawicielem której był miernota Breżniew.

Jeżeli nie możesz obronić własnego kraju to po co go rozwijać mając wrogów w pobliżu?

To są legendy propagandowe. ZSRR wykończył marazm władzy partyjnej - jaskrawym przedstawicielem której był miernota Breżniew.

Widzisz Jurij, nawet masz przebłyski zdrowego rozsądku, ale zaraz odzywają się w tobie sowieckie wzorce.

Za Układu Warszawskiego też nie mogliśmy samodzielnie obronić własnego kraju. Od tego są sojusze, bo żaden średni, czy mały kraj nie obroni się przed ewentalnym atakiem mocarstwa, czy kraju wielokrotnie silniejszego.

Co do partyjnych elit i marazmu - taki był system Jurij, to nie był ani przypadek, ani knowania imperialistów.

Reagan postawił go pod ścianą. Najśmieszniejsze jest to, że jego prosty pomysł wytłumaczył mi (i innym studentom) wykładowca ekonomii politycznej, członek partii, jeszcze w czasach tzw. komuny.

Jestem Europejczykiem.

1998 mam ci też przypomnieć?

Bez eksportu ropy i gazu Rosja jest niczym. Palcem do dupy nie potraficie trafić.

1998 mam ci też przypomnieć?

Bez eksportu ropy i gazu Rosja jest niczym. Palcem do dupy nie potraficie trafić.

Do swojej nie. Do cudzej jak najbardziej.

Jestem Europejczykiem.

W zupełności wystarczy, że Związek Radziecki przez kilkadziesiąt lat "gościł" u nas.

Zresztą - byłem i widziałem ten dobrobyt.

- Towarzyszu pirszy sekretorzu, co robić, bo nam kukurydza śmigła, jak słupy telegraficzne?

- Aż taka wielka?

- Nie. Tak rzadko rośnie...

JuG chyba niechcący wyjawił opinię charakterystyczną dla wielu Rosjan.Otóż utożsamił on gospodarkę a właściwie przemysł z przemysłem obronnym.czyli ze zbrojeniami.To odwieczna fobia Rosjan,niezależna os systemu politycznego.Poczucie wiecznego zagrożenia.Największy kraj świata,z największymi zasobami surowcowymi,z jedną z największych armii świata czuje się zagrożony.Żeby to była tylko kremlowska propaganda ale większość Rosjan w to wierzy.Dlatego potrzebne są zbrojenia.Mentalność rosyjska zakłada,że w Rosji może być biednie i licho ale muszą mieć wielką armię,której wszystkie narody mają się bać.Nie rozumieją,że gdyby nie te zbrojenia i gdyby kraj był dobrze zarządzany to żyli by dużo lepiej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.