Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Rosja jest postrzegana na świecie poprzez pryzmat "kolorowego miejsca" jaki zajmuje na mapie świata a także "atomu" będacego w jej posiadaniu. A jak na razie, to jest takim samym karzełkiem jak Polska, z nieco może tylko większym bąblem na czapeczce.

No raczej niezupełnie,np wczoraj podano,ze Rosjanie kupili jakieś 13 procent Pirelli,a my w Polsce możemy tylko opony produkować,fabryki ma kto inny.

Wyobrażasz sobie żeby taka np Merkel na emeryturze została pracownikiem PGNIG ? - a Gazprom" kupił "Schroedera!.

Inny przykład z wczoraj -Liga Mistrzów gra jeden klub posiadany przez Rosjanina - Chelsea a inny -Schalke ma głównego sponsora Gazprom ,i wcale nie jestem fanem Rosji ,ale takie są fakty,Rosja to poważny i samodzielny gracz przynajmniej w sprawach surowcowo-energetycznych ,a o Polsce szkoda gadać .

Rosja to poważny i samodzielny gracz przynajmniej w sprawach surowcowo-energetycznych ,a o Polsce szkoda gadać .

Nikt nie przeczy, że z Rosją trzeba się liczyć. Nie dość, że kraj duży, to jeszcze bogaty w surowce, ma dużą armię i nowoczesną broń, w tym atomową i środki do jej przenoszenia.

I Polska nie ma co się z Rosją równać.

Ale...

Niezależnie od ekonomicznych i wojskowych zasobów Rosji należy natychmiast i z całą bezwzględnością przeciwstawić się jej obecnym zaborczym zapędom, pamiętając o Hitlerze i o Traktacie Monachijskim.

Nawet kosztem pewnych wyrzeczeń, Putin MUSI być powstrzymany.

Za wszelką cenę.

Bo zezwolenie Rosji na kolejne aneksje to krok do kolejnego rozbioru Polski.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No raczej niezupełnie,np wczoraj podano,ze Rosjanie kupili jakieś 13 procent Pirelli,a my w Polsce możemy tylko opony produkować,fabryki ma kto inny.

kraje autorytarne mają to do siebie ,że dobra są dystrybuowane do wąskiej grupy a więc grupa ta może kumulować kapitał kosztem społeczeństwa.

w krajach demokratycznych ta dystrybucja dóbr jest bardziej szeroka przez co nie tworza się tak łątwo wielkie kapitały.

gdyby struktura społeczna USA była na wzór rosyjski to wówczas miliarderzy z rosji to byłaby biedota przy amerykańskich.

Tak Tak Pyszczenie nic a nic nie daje poza samymi problemami.

Myślicie że Putin zapomni o tym co zrobiła i robi Polska w sprawie Ukrainy?

Powtórzę jeszcze raz Polska leży w takiej części Europy że nawet z samego położenia moglibyśmy leżeć na szmalcu i nie martwić się o przyszłość kolejnych pokoleń.

A tak mamy pyszczenie i kolejne transfery produktów ,usług i innych interesów przechodzą nam koło nosa.

A co nam zostanie za kilka lat.???

Zadłużony po uszy kraj ze starzejącym się społeczeństwem, na które nikt nie będzie pracował bo wszyscy powyjeżdżają na zachód , nożyce demograficzne , nikt w tym kraju nie będzie mógł w stanie założyć rodziny i tysiące emigrantów do wykarmienia.

Wynarodowienie na własne życzenie!!!!

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Powtórzę jeszcze raz Polska leży w takiej części Europy że nawet z samego położenia moglibyśmy leżeć na szmalcu i nie martwić się o przyszłość kolejnych pokoleń.

Historia pokazuje, że dogłębnie się mylisz. To położenie jest źródłem wyłącznie kłopotów.

A była w historii szansa zrobienia porządku i z Rosją i z NIemcami. Zaprzepaszczona szansa, jak wszystkie inne w naszej historii.

A co nam zostanie za kilka lat.???

Zadłużony po uszy kraj ze starzejącym się społeczeństwem, na które nikt nie będzie pracował bo wszyscy powyjeżdżają na zachód , nożyce demograficzne , nikt w tym kraju nie będzie mógł w stanie założyć rodziny i tysiące emigrantów do wykarmienia.

Wynarodowienie na własne życzenie!!!!

A tu akurat Twoja prognoza jest boleśnie trafna.

Z tym, że za kilka lat Polska niekoniecznie będzie istnieć jako samodzielny twór państwowy.

Wówczas i tak to już nie nasza sprawa - niech się inni martwią! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Człowieku - brzmisz, jakbyś nadawał z ruskiej ambasady.

Naprawdę wolisz zamordystyczne reżimy, które nie wahają się masowo mordować i więzić nawet własnych obywateli za wyrażanie poglądów innych niż ma władza, od państw (było, nie było) demokratycznych???

Jeśli Chińczycy nie wahają się wpakować kuli w łeb demonstrującemu studentowi, swojemu studentowi, to mam pytanie: co w takim razie zrobią z obcymi???

A Putin przecież nie lepszy: straszliwa śmierć Politkowskiej, jeszcze straszniejsza Litwinienki, wysadzone bloki mieszkalne z własnymi obywatelami(!!!) żeby sprowokować kolejną wojnę w Czeczenii... wymieniać dalej?

Wiesz co? Ja sr*m na taką "wolność" jaką proponuje Rosja czy Chiny.

Ogarnij się.

Ja sugeruję tylko że Rosja i Chiny to jedyna przeciwwaga dla Krwiożerczego Kapitalizmu.

I wydaje mi się że dzięki temu że te kraje jeszcze istnieją w takiej formule jak obecnie to nie masz jeszcze "wszczepionego chipa" z zaprogramowaną kontrolą użytkownika.

Moje myślenie nie jest krótkowzroczne --- wybiega ono o wiele lat do przodu.

I szczerze dziękuję Bogu że nie będę musiał oglądać świata za 60 lat.

Jacy są Rosjanie ? Wystarczy poczytać wpisy Tommiashi , przecież to ewidentny Ruski szpion :-) Dziwne ,że administracja dopuszcza do takiej indoktrynacji . Ciekawe to forum ... bardzo podatne na kreowanie opinii publicznej przez obce agentury . Czy to nie jest karalne ? Nawet na onecie i wirtualnej Polsce juz z tym zrobili porządek . A tu jak na Kremlu :-D

Tommiashi - naprawdę brzmisz jak człowiek z internetowych brygad SWR ... Wierzysz w to co wypisujesz ? Bo jeśli robisz to za kasę - to trudno ... Ale jeśli naprawdę wierzysz w ten stek głupot - to żal ...

Co do potęgi rosji - to kraj z gospodarką porównywalną z Holandią ....

Jak ruskich nauczyć rozumu i wysadzić mega mordercę putaina z siodła ? Wprowadzić embargo na żywność ...

Za 3 miechy wpieprzają gaz i popijają kradzioną ropą ... Ta potęga nie potrafi wyprodukowąć żywności dla swoich obywateli - tylko ponad połowę potrzebnej - IMPORTUJE ....

Mało kto zdaje sobie sprawę że caly praktycznie gaz i duża część ropy którą handlują rosjanie - NIE jest z rosji , tylko z Tadżykistanu , Kazachstanu i z tamtego regionu ...

Za 3 miechy wpieprzają gaz i popijają kradzioną ropą ... Ta potęga nie potrafi wyprodukowąć żywności dla swoich obywateli - tylko ponad połowę potrzebnej - IMPORTUJE ....

Mało kto zdaje sobie sprawę że caly praktycznie gaz i duża część ropy którą handlują rosjanie - NIE jest z rosji , tylko z Tadżykistanu , Kazachstanu i z tamtego regionu ...

dodatkowo niemal wszystki gaz eksportuje. Okazało się że Kaliningrad ma zapasów gazu na tydzień. Zbiorniki puste.

Obecnie rolnictwo na Krymie to Tatarzy i Ukraińcy. Ruscy siedza po miastach.

Oczywiście. To, że Putin zrobił z importu żywności kolejny rodzaj broni - od tych kupi, od tamtych nie kupi - wynika tylko i wyłącznie z gównianej solidarności w ramach UE.

Tylko żaden debil w Brukseli nie pomyśli, że to nie jest tak, iż Rosjanie zakochali się w smaku sztucznie pędzonych holenderskich warzyw.

Nie. Przecież nikt normalny tego dobrowolnie nie zje.

Oni to importują - BO MUSZĄ!

Starczy, że przez 2 lata USA i Kanada nie sprzedadzą im zboża i kukurydzy - Rosji nie ma!

Kto im sprzeda żarcie? Chiny same importują...

Rozczaruję Cię nie jestem rezydentem Rosyjskich służb w Polsce.

Może przeczytałem o "kilka książek za dużo" może zbyt wiele podróżowałem- i stąd te moje pytania . :)

Ale po co pytać ? Prawda ? Łatwiej jest przyjąć wszystko tak jak podane jest w FAKTACH i POTWIERDZONE w FAKTACH PO FAKTACH.

Rozczaruję Cię nie jestem rezydentem Rosyjskich służb w Polsce.

Tylko pożytecznym idiotą?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Może przeczytałem o "kilka książek za dużo" może zbyt wiele podróżowałem- i stąd te moje pytania . :)

ty pytasz?

ty stwierdzasz jedynie ,że rosja i chiny nadzieją świata .

i cokolwike ktoś napisze to zawsze to potwierdza twoją wersję

takie radio erewań

Ciekawe skąd u kolegów taki optymizm w postrzeganiu rzeczywistości?

Czy oby na pewno jeśli świat zostanie już jednobiegunowy - będzie bezpieczniej? , dostatniej ?, spokojniej?

ty pytasz?

ty stwierdzasz jedynie ,że rosja i chiny nadzieją świata .

i cokolwike ktoś napisze to zawsze to potwierdza twoją wersję

takie radio erewań

Dla świata taki jak znasz na 100%.

I wcale nie mówię że to co się dzieje w Chinach i Rosji jest super.

Ogarnijcie to wreszcie !! Przecież największe zagrożenie dla "prawdziwej demokracji" jest MONOPOL!!!

Chyba się wszyscy ze mną zgodzą że jeśli monopol na Ropę , Gaz , Łupki ,będą miały tylko Korporacje wywodzące się z jednego skrzydła to nie jest to zdrowe ani dla gospodarki ani dla konsumenta.

A swiat właśnie zmierza w takim kierunku.

Czy tak trudno sobie wyobrazić jak będzie wyglądać świat za 20 lat ?

70696977421358304968.jpg

Panowie,a może tak bardziej w temacie? Wyzywanie autora wątku od ruskich szpionów do niczego nie prowadzi, a że Rosją rządzi KGB i robi to swoimi metodami to chyba nikt nie wątpi.

Panowie,a może tak bardziej w temacie? Wyzywanie autora wątku od ruskich szpionów do niczego nie prowadzi, a że Rosją rządzi KGB i robi to swoimi metodami to chyba nikt nie wątpi.

To są Takie Euro-Atlantyckie wartości że jeśli ktoś się zastanawia czy oby na pewno wprowadzanie "Demokracji w takiej Formie jak szykują ją na Ukrainę " ma sens to wyzywają cię od ruskich szpionów, pożytecznych idiotów i zastanawiają się czy to nawet jest "legalne" mieć inne zdanie.

To są Takie Euro-Atlantyckie wartości że jeśli ktoś się zastanawia czy oby na pewno wprowadzanie "Demokracji w takiej Formie jak szykują ją na Ukrainę " ma sens to wyzywają cię od ruskich szpionów, pożytecznych idiotów i zastanawiają się czy to nawet jest "legalne" mieć inne zdanie.

chodzi o to żeby za 10 lat ktoś na zachodzie nie wpadł na pomysł ,że Polska to rosyjska strefa wpływów i niech ruscy robia co chcą.

w tych kategoriach osoba ,która dyskutuje teraz o tym ,że dla Ukrainy jest lepiej z moskwą jest pozytecznym idiotą.

Bo Odry rosyjski zołniez zapewne nieprzekroczy ale z Bugiem może byc różnie.

Tak to niestety wygląda,inny przykład to Orban na Węgrzech,opluty przez media i tzw ekspertów,miał być głód i dyktatura a facet powoli wyprowadza kraj na prostą bez MFW i banków,jednak można.

Przy odpowiednio prowadzonej polityce gospodarczej Zachodu ta mocarstwowa (niby) Rosja upadłaby najpóźniej za 25 lat. Ale nie upadnie i za 125. Szkoda gadać.

Tak to niestety wygląda,inny przykład to Orban na Węgrzech,opluty przez media i tzw ekspertów,miał być głód i dyktatura a facet powoli wyprowadza kraj na prostą bez MFW i banków,jednak można.

Aż dziw że jeszcze "żyje". :)

w temacie cech narodowych rosjan

admirał negocjował poddanie i wynegocjował, bezpieczne wyjscie

Kontradmirałem zajmą się teraz służby specjalne - słowa przedstawiciela krymskiej samoobrony przytacza ukraińska telewizja TSN.

tak wygląda tzw. słowo rosyjskiego oficera . :) znane nam od setek lat

Rosjanie to głupi naród - mordują swoich sasiadów zamiast z nimi handlować , niewiele potrafią wymyśleć więc pomysły kradną lub kupuja i pokazują jako swoje , niewiele produkują tylko sprzedają surowce mineralne jak Murzyni , w kulturze/sztuce ostatnich lat nic nie pokazali .

Jak widzę swołocz ruską pijana i rozwrzeszczaną robiąca wioskę na Cyprze , w Egipcie i innych tanich krajach tyrystycznych gdzie często sam jeżdze to mi wstyd za białych . Takich buraków ze świecą szukać . Moim skromnym zdaniem - tępić jak robactwo :-)

Rosjanie to głupi naród - mordują swoich sasiadów zamiast z nimi handlować , niewiele potrafią wymyśleć więc pomysły kradną lub kupuja i pokazują jako swoje , niewiele produkują tylko sprzedają surowce mineralne jak Murzyni , w kulturze/sztuce ostatnich lat nic nie pokazali .

Jak widzę swołocz ruską pijana i rozwrzeszczaną robiąca wioskę na Cyprze , w Egipcie i innych tanich krajach tyrystycznych gdzie często sam jeżdze to mi wstyd za białych . Takich buraków ze świecą szukać . Moim skromnym zdaniem - tępić jak robactwo :-)

no tak wszystko prawda ale:

1. maja duże terytorium z duza iloscia ludzi

2. maja surowce

3. maja uzbrojenie

4. nie chcą otworzyć na demokracje kraju (zlikwidować zagrozenie rosji dla swiata bez wojny)

i te wszystkie punkty powodują ze licza się w swiecie mimo ze sa jacy sa i jest jak jest (gorsi od nas i gorzej dla przeciętnego obywatela jak u nas)

chwilowy brak działalności w audio.

Rosjanie to głupi naród

Chyba już wiem czyim jesteś klonem :)

Za inwektywy uproszczenia generalizowanie masz bana.

Nie bez kozery rozpocząłem ten temat.

Absurdalnie wysoki poziom rusofobii w PL sięga zenitu.

4. nie chcą otworzyć na demokracje kraju (zlikwidować zagrozenie rosji dla swiata bez wojny)

i te wszystkie punkty powodują ze licza się w swiecie mimo ze sa jacy sa i jest jak jest (gorsi od nas i gorzej dla przeciętnego obywatela jak u nas)

Rozwiń wątek bo Ciekawy :)

po badaniach gallupa wychodzi ze srednia inteligencja rosjanina to tak miedzy weterynarzem z iralndyji a skynkiem.

Rosjanie to głupi naród - mordują swoich sasiadów zamiast z nimi handlować , n

wiekszej bzdury nie wymysli nawet rosjanin . Edytowane przez muls

>Tommiashi

Pogadamy - rusofilu - za parę lat, jak Rosja zajmie już Naddniestrze, Łotwę i Estonię. Oczywiście za każdym razem przy wielkim oburzeniu zachodu. ;-) Jak widać historia nikogo niczego nie nauczyła.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.