Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Ale już mam mieszkanie.... :-) MPW?....Mieszkanie Pana W....? A myślałem, że to monobloki, a nie kwadrat?

Jarek, mam tylko monosy i gram z pre Burmestera ale dystrybutor ma pre i udostępni. Poza tym Kondo w styczniu pokaże najnowsze pre dedykowane pod te monobloki.

Gość cybant

(Konto usunięte)

O.K. inaczej mówiąc "serdecznie podziękował bym mu za owocną współpracę" ;)

Ojojoj...

HR- owcy mówią tak;

" Życzymy Panu sukcesów rozwoju w innej strukturze organizacyjnej"

To jest hard core....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, mam tylko monosy i gram z pre Burmestera ale dystrybutor ma pre i udostępni. Poza tym Kondo w styczniu pokaże najnowsze pre dedykowane pod te monobloki.

O.K. no to czekam do przyszłego tygodnia.

Zobaczymy jak to zagra bo patrząc na cenę powinno wyrwać mnie z kapci ;)

Mirek rzuć okiem na wnętrze mojego Abraxasa 300b przed modyfikacjami kilku elementów. Porównaj z Cary... Abraxas przy rozkręceniu potencjometra głośności do końca nie szumi nie brumi na kolumnach 100db.

Ale części zdecydowanie mniej wypasione niż w Cary.To jest montaż punkt-punkt, nie musi ładnie wyglądać żeby dobrze grać i być bezpiecznym. Cary to firma istniejąca od wielu lat i zdaje się nie jest bardziej znana z porażeń prądem niż ze swojego dźwięku.

Kup SE MPW, zostanie Ci na porządne mieszkanie.

Moje już nie aktualne.................Elberoth wyłożył dziś za nie 160000.........nie ma go na forum -bo ciągle słucha.

no fakt. tak to jest jak ktos wraca z knajpy i posty pisze....

a tak na marginesie jak chcesz sly posluchac czegos co zagra lepiej niz MPW to nie jest tajemnica ze abraxas popelnil koncowki na 2A3 ktore graja nie gorzej od geemek bo o amplifonie przed grzecznosc nie wspomne...

Moje już nie aktualne.................Elberoth wyłożył dziś za nie 160000.........nie ma go na forum -bo ciągle słucha.

Rozumiem, że podałeś kwotę w euro lub funtach? Jak steruje głośnością i czy nie pomyli się przy podłączeniu kabli do wzmacniacza. Ponoć są tacy, którzy mylą wejście z wyjściem lub mają kłopoty z prawidłowym podłączeniem kabli głośnikowych. Słyszałeś o tym?

no fakt. tak to jest jak ktos wraca z knajpy i posty pisze....

a tak na marginesie jak chcesz sly posluchac czegos co zagra lepiej niz MPW to nie jest tajemnica ze abraxas popelnil koncowki na 2A3 ktore graja nie gorzej od geemek bo o amplifonie przed grzecznosc nie wspomne...

Muzyka z 2A3 płynie bardzo śliczna,a na mnie już się zasadza straż graniczna)

Gość baca5

(Konto usunięte)

Cena: $3395 w 1995, $3995 w 2000, $5500 w 2009.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena miala byc dzisiaj z przed 20lat?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cena miala byc dzisiaj z przed 20lat?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mirek, Curry[300] to nic szczególnego.Hindusi w twojej okolicy mówią na to - junk staff.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mirek, Curry[300] to nic szczególnego.Hindusi w twojej okolicy mówią na to - junk staff.

Oj , ostre Curry jest zajebiste szczególnie z plackami pita....i do tego Lassi , rewelacja polecam)))

Oj , ostre Curry jest zajebiste szczególnie z plackami pita....i do tego Lassi , rewelacja polecam)))

Masy juz nie robie w tym wieku !liczy sie tylko jakosc miesni i wyglad sylwetki!

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Jeśli kolejne spotkanie będzie w KRK, to chętnie porównam mojego CAYINA 9085d z MPW i APLIFON. Konstrukcyjnie bliżej im do MPW bo 300b również użyte jest jako lampa sterująca do lampy mocy 805. Moc identyczna jak Amplifon czyli 40 Watt. W sumie, to jeden mój chiński monoblok wizualnie i wagowo odpowiada opiewanemu Ampifonowi :)

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Jako lampa mocy jest jedna 805, sterująca 300B i 6N9P, czyli bardziej rozbudowany układ niż w MPW. To jest raczej odpowiednik GM70. Miałem 211 i pięknie grały średnicą ale jednak brakowało im mocy. 805 taki "złoty środek" dla SE. Czyli zrównoważone pasmo w całym zakresie z zachowaniem najlepszych cech 300B i 211. W jednym monobloku są cztery oddzielne trafa. Całość jest wykonana z najwyższą starannością. Gra jak lampowy tranzystor:)

Gość Roxi

(Konto usunięte)

805 ma 40 watt i to słychać w kontroli z zachowaniem najlepszych cech dla lamp niskiej mocy. Z jednej strony ta lampa zachowuje kontrolę na basie, ale gra jak 300B. Nie miałem u siebie GM70 ale domyślam się, że na tym polega zachwyt na ta lampą.

Jeszcze wyjdzie w porownaniach ze jest wiecej dobrych wzm lampowych nie ustepujacych jakoscia tym o ktorych toczy sie w tym watku zazarta dyskusja,moze i znajda sie tansze i jeszcze lepiej grajace?a dlaczego nie zrobic w calej Polsce takich spotkan odsluchowych i porownac wzm lampowe i zobaczyc czy taki Amplifon i SE MPW obronia sie ???

I jakie to te tańsze super wzmacniacze? Które to są?

czytaj uwaznie!moze??? byl Amplifon a tu naraz pojawil sie SE MPW,moze zaraz pojawi sie nastepny co zaskoczy wszystkich!kto wie?

Kilka osób z forum używa MPW od wielu lat, więc nic tu się "naraz nie pojawiło". ;-) Po prostu nie wszyscy mają przymus chwalenia się swoim sprzętem. ;-) Ale są stare wątki poświęcone temu wzmacniaczowi - wtedy znanemu jeszcze jako MPM.

Malo tego, niektorzy graja na nich 12lat i nie szukaja niczego innego:)

Pozdrawiam!

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.