Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę ,że pamięć masz wybiórczą albo po prostu najzwyczajniej "rżniesz głupa".

Nie chce mi się szukać po wątkach twoich popisów i delikatnie mówiąc mijania się z prawdą ale dla odświeżenia Twojej jakże kiepskiej pamięci jeden post może Tobie zacytuje poniżej:

Takich kwiatków było więcej np. na temat tego ,że Metronome Calypso wykonany jest częściowo z akrylu i to jest najgorszy szajs na naszej planecie.

A następnie w innym wątku napisałeś ,że nic lepszego niż akryl nie nadaje się na półki pod sprzęt ze względu na jego właściwości w tłumieniu drgań itp.

Ja do Ciebie nic nie mam ale ty masz wyraźnie jakiś problem ze sobą i jak dla mnie również z wiarygodnością Twoich wpisów.

A zważywszy na fakt ,że jesteś ściśle powiązany z branżą audio Twoje wywody i "recenzje" jak dla mnie nie są warte "funta kłaków".

Wpisujesz się dokładnie w folklor handlarzy sprzętem i ewidentnie uprawiasz na forum "reklamę sponsorowaną".

Wiesz jaka różnica jest między nami ?

Ja piszę dokładnie to co słyszę a Ty to , co inni usłyszeć powinni.

Wyczuwasz subtelną różnicę ?

Na koniec oczywiście mogę Ciebie przeprosić jeżeli nalegasz ale nie widzę powodu bo napisałem prawdę.

Również serdecznie pozdrawiam.

P.S.

I nie zapomnij poskarżyć się moderacji ,żeby mój post jak najszybciej zniknął ;)

GENIALNE +1000 plusów :)

Najlepszy fragment o akrylu vel bakielicie.

Takich kwiatków było więcej np. na temat tego ,że Metronome Calypso wykonany jest częściowo z akrylu i to jest najgorszy szajs na naszej planecie.

A następnie w innym wątku napisałeś ,że nic lepszego niż akryl nie nadaje się na półki pod sprzęt ze względu na jego właściwości w tłumieniu drgań itp.

Nie chce sie wtracac w ta owocna dyskusje, ale wydaje mi sie ze Elb jak kazdy myslacy czlowiek w swoim mniemaniu ewaluuje. Wczoraj akryl byl zly, co nie znaczy ze wraz z czasem i wraz z dostepem do nowej wiedzy nie zmieni swoich pogladow. Przeciez nikt nie jest nieomylny...a ze Elb ma ten tak mi sie wydaje problem ze nie lubi sie przyznawac do bledow to wychodza takie chece. Wydaje mi sie ze nie ma tego co mu wurzucac przeciez homo-sapiens to gatunek ktory uczy sie na bledach i to normalne jest. No ale powinien to wyjasnic, tak mi sie zdaje.

Pozdr.

Bardzo żałuję, że mój post na temat transportu Metronoma, którego zacytowana odpowiedź dotyczy, został przez moderację usunięty (zaznaczmy, że na prośbę dystrybutora Metronome, który uznał, że znajdują się w nim opinie krzywdzące dla brandu). Gdyby się zachował, zapewne pozwoliłby Tobie odświeżyć pamięć, i nie wypisywałbyś publicznie takich bzdur.

Otóż nigdy, nigdzie nie napisałem, że akryl jest zły. To co kwestionowałem, to niebotyczne ceny jakie winszuje sobie Metronom za swoje transporty typu Kalista, w których zamiast w bardziej wyrafinowanej elektroniki, cała kasa idzie w ... akryl właśnie. A w środku najzwyklejszy CD-Pro2, zasilany swoim seryjnym (kiepskim) zegarem, podłączony bezpośrednio do wyjścia, bez żadnych układów przetaktowujących itp. Jeżeli ktoś ma ochotę, to może sobie przejrzeć wyniki pomiarów transportów Metronoma w HiFi News, które są ... hm jak by to powiedzieć aby nikogo nie urazić ... pouczające. Impedancja wyjściowa typu 170 Ohm (zamiast wymaganych w standardzie 75 Ohm), jitter na poziomie 5 czy 10 tys (!) ps i tym podobne kwiatki.

Jeżeli ktoś chce sobie zobaczyć, jak wygląda prawdziwa, rzetelna inżynierska robota i jak można spożytkować pieniądze, wystarczy że sobie odnajdzie zdjęcia wnętrza najdroższego transportu Esoterica, dCS Vivaldi czy Levinsona 31.5. Te urządzenie były projektowane przez ludzi którzy wiedzą o co chodzi w technice cyfrowej, rzetelnie aż do bólu, nadmiarowo, i z wykorzystaniem najnowszych dostępnych technologii.

Kwestionowałem zatem nie stosowanie akrylu jako takiego, tylko stosowanie akrylu jako substytut lepszej technologii ! To, musisz przyznać, zasadnicza różnica.

Wracając natomiast do rzeczonego odsłuchu Metronoma. Odsłuch odbył się w systemie mojego znajomego, który znam jak przysłowiową 'własną kieszeń'. To jeden z lepszych, i bardziej transparentnych systemów w Polsce - ze sprzętem za przeszło milion zł i wybudowanym od zera, dedykowanym pokojem odsłuchowym z profesjonalną (pełną) adaptacją akustyczną.

Słuchaliśmy 2 przetworników - MSB Diamond i Metronoma C-8. Razem ok 4 godzin, więc na jedno urządzenie można powiedzieć że przypadło 2h właśnie. Urządzenia były włączone od 'zera', ale 4h grania muzyki to aż nadto, aby urządzenie się właściwie rozgrzało i pokazało jeżeli nie pełnię, to 99% swoich możliwości. Zarzut zatem 'słuchania nierozgrzanego przetwornika', jest więc delikatnie mówiąc - chybiony.

Podobnie zresztą, jak zarzut słuchania C-8 tylko na wyjściu lampowym (o tym że urządzenie ma przełącznik na solid state, istotnie nie wiedziałem). Zarzut jest jednak o tyle kuriozalny, że wszyscy właściciele C-8 których znam, na czele z dystrybutorem Metronome, solidarnie twierdza, że wyjście lampowe którego słuchaliśmy jest ... lepsze. Co zatem w naszych porównaniach miało zmienić skorzystanie z gorszego wyjścia solid state ???

O tym, że nasze wspólne konkluzje z tego odsłuchu były trafne, miałem okazję potwierdzić słuchając tego DACa jeszcze raz, we własnym systemie, kilka miesięcy później. To bardzo dobry DAC za te pieniądze (70kzł), o własnym, jasno zdefiniowanym charakterze, który jednak nie jest 'końcem świata'. Można jeszcze sporo lepiej, choć oczywiście - drożej. Dla przykładu taki Trinity DAC - którego mój znajomy po przesłuchani wszystkiego co jest dostępne na polskim rynku ostatecznie kupił - pod względem barwy, mikrodynamiki, artykulacji, czy wreszcie płynności i gładkości brzmienia - bije C-8 na przysłowiową głowę. Łaski oczywiście nie robi - kosztuje aż 160tys zł, a C-8 jedynie 70kzł.

Można kwestionować wyniki tego odsłuchu (choć, tak jak napisałem, potwierdziłem wszystko co słyszałem kilka miesięcy później w swoim systemie), ale pisanie że nie słuchałem Metronome C-8 jest po prostu kłamstwem.

Takim samym, jak pisanie, że 'konfabulowałem na temat słuchania', w momencie, gdy opisałem ze szczegółami gdzie, i w jakich warunkach, słuchałem C-8.

Proponuję ci zatem, abyś zamiast oznajmiać że 'nie chce ci się szukać po wątkach moich popisów' poświęcił jednak kilka chwil na sprawdzenie czy twoje teorie (w które, być może, nawet święcie wierzysz) mają jakiekolwiek pokrycie w faktach. W obecnej formie, są niczym innym jak insynuacjami.

Ja do Ciebie nic nie mam ale ty masz wyraźnie jakiś problem ze sobą i jak dla mnie również z wiarygodnością Twoich wpisów.

A zważywszy na fakt ,że jesteś ściśle powiązany z branżą audio Twoje wywody i "recenzje" jak dla mnie nie są warte "funta kłaków".

Wpisujesz się dokładnie w folklor handlarzy sprzętem i ewidentnie uprawiasz na forum "reklamę sponsorowaną".

Wiesz jaka różnica jest między nami ?

Ja piszę dokładnie to co słyszę a Ty to , co inni usłyszeć powinni.

Wyczuwasz subtelną różnicę ?

Tak, wyczuwam pomiędzy nami subtelną różnicę. Pierwszą i podstawową jest fakt, że oczerniam innych forumowiczów, nie rozpowszechniam insynuacji.

Drugą jest to, że nie oskarżam nikogo o kryptoreklamę, jeżeli nie mam na to dowodów. Takim dowodem było by na przykład posłuchanie jakiegoś urządzenia, wychwalanego pod niebiosa przez jakiegoś usera, które okazało się być 'do luftu'. Jakimś dziwnym trafem jednak, nikt z osób piszących te oskarżenia, nie zadał sobie trudu posłuchania opisywanych urządzeń i wyrobienia sobie własnego zdania. Takie proste zestawienia - jest z branży, więc na pewno kłamie - są dla mnie funta kłaków warte.

A już najbardziej śmieszą mnie osoby, które w jednym wątku kwestionują moje opinie na temat jakiegoś sprzętu, aby w innym, samemu wychwalać pod niebiosa któreś z opisywanych przez moją skromną osobą urządzeń. Różnica jest oczywiście taka, że pierwszego urządzenia nie słuchały, a drugiego i owszem ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo żałuję, że mój post na temat transportu Metronoma, którego zacytowana odpowiedź dotyczy, został przez moderację usunięty (zaznaczmy, że na prośbę dystrybutora Metronome, który uznał, że znajdują się w nim opinie krzywdzące dla brandu)

Szkoda że wszyscy dystrybutorzy tu nie interweniują mogli byśmy sobie wtedy oglądać czysty gładki ekran i byśmy sobie nie musieli zawracać gitary za długim kartkowaniem stron.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Elb sluchales w koncu tego DSD DAC-a Lampizatora?

Tak jak napisałem wcześniej - ciągle czekam. Łukasz obiecał mi go już ponad miesiąc temu i ... cisza w temacie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Swoją drogą dziwna to praktyka, że dystrybutor blokuje poprzez moderację niewygodne dla niego wpisy. Należałoby chyba podjąć merytoryczną dyskusję a nie usuwać posty. To taka uwaga nie związana stricte z przedmiotem sporu.

To bardzo dobry DAC za te pieniądze (70kzł), o własnym, jasno zdefiniowanym charakterze, który jednak nie jest 'końcem świata'. Można jeszcze sporo lepiej, choć oczywiście - drożej. Dla przykładu taki Trinity DAC

Ze tak poklepie po pleckach :) Ale dokladnie tak samo to slyszalem.

Pierwszą i podstawową jest fakt, że oczerniam innych forumowiczów

Raz napisałeś odrobinę prawdy.

A już najbardziej śmieszą mnie osoby, które w jednym wątku kwestionują moje opinie na temat jakiegoś sprzętu.

Wybacz, ale to co piszesz to z reguły nie opinie, a hymny pochwalne.

I co, mam pokazać że w Trinity siedzą zegary po $4000 sztuka, a w dCSie po $20 ?

To dwa zupełnie inne urządzenia, zbudowane wg. zupełnie innej technologii. Porównywanie ich bez podstawowej znajomości konstrukcji, na podstawie samych zdjęć, nie ma najmniejszego sensu. To taki masturbator dla mas.

Widzę, że ochrona działa i wpisy znikają. Ale to nic i tak wszyscy wiedzą z kim mają do czynienia.

Porównywanie ich bez podstawowej znajomości konstrukcji,

Rzeczywiście, podobnie jak porównywanie czegoś bez znajomości zasad konstruowania i chociaż niewielkich podstaw elektroniki.

MBA z podrzędnego uniwersyteciku niestety takiej wiedzy nie daje.

I co, mam pokazać że w Trinity siedzą zegary po $4000 sztuka, a w dCSie po $20 ?

To dwa zupełnie inne urządzenia, zbudowane wg. zupełnie innej technologii. Porównywanie ich bez podstawowej znajomości konstrukcji, na podstawie samych zdjęć, nie ma najmniejszego sensu. To taki masturbator dla mas.

Chyba sie Panu zera poprzestawialy. Prosze o link do producenta tych zegarkow. Czy jest Pan w stanie uslyszec roznice miedzy doskonalym zegarem Crysteka za 20$ a wspomnianym za niby 4k$, szczerze watpie. Co z daczkami lampowymi np. AA, ktore maja wielokrotnie gorsze zegary od Crysteka za 20$ a graja wybitnie. Cos sie ta teoria kupy nie trzyma. Wewnatrz Trinity nie ma nic wartosciowego to poszla sciema z zegarami. Mialy byc drogie przetworniki a takie same kostki 8szt siedza w daczku za 7,5kzl i nadal sie oplaca.

Zupełnie jak w kotka i myszkę ;-))

Wierni ochroniarze pilnują, by ani ździebełko prawdy na temat ich podopiecznego się nie wydostało.

Nożyczki i ciach!

Jeden telefonik i po sprawie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Otóż nigdy, nigdzie nie napisałem, że akryl jest zły. To co kwestionowałem, to niebotyczne ceny jakie winszuje sobie Metronom za swoje transporty typu Kalista, w których zamiast w bardziej wyrafinowanej elektroniki, cała kasa idzie w ... akryl właśnie. A w środku najzwyklejszy CD-Pro2, zasilany swoim seryjnym (kiepskim) zegarem, podłączony bezpośrednio do wyjścia, bez żadnych układów przetaktowujących itp. Jeżeli ktoś ma ochotę, to może sobie przejrzeć wyniki pomiarów transportów Metronoma w HiFi News, które są ... hm jak by to powiedzieć aby nikogo nie urazić ... pouczające. Impedancja wyjściowa typu 170 Ohm (zamiast wymaganych w standardzie 75 Ohm), jitter na poziomie 5 czy 10 tys (!) ps i tym podobne kwiatki.

Człowieku o czym Ty do mnie teraz piszesz?

Potrafisz choć raz przyznać się do swoich błędów?

Masz choć za grosz cywilnej odwagi na to?

Już na prawdę nie chce mi się z Tobą gadać bo zaprzeczasz oczywistym faktom w postaci Twoich wcześniejszych wpisów , które wszyscy pamiętają.

Powołujesz się ponownie na pomiary , które już raz wklejałeś w moim wątku , a które okazały się pomiarami innego urządzenia niż te , o którym była dyskusja.

Staszek zwrócił Tobie uwagę na ten temat a Ty nawet nikogo nie przeprosiłeś , że pitolisz bzdury i nie rozróżniasz urządzeń bo skoro jesteś taki prawdomówny nie zakładam ,że zrobiłeś to umyślnie aby ludzi wprowadzić w błąd.

To samo tyczyło się jakichś przetworników , które Ty podobno widziałeś w C8 , a które okazały się zupełnie inne itd.itp.

Ja mam serdecznie w dupie co ty sądzisz na temat jakiegokolwiek sprzętu i olewam to ciepłym moczem w kolorze tęczy.

Sprzęt kupuję tylko po jego uprzednim przesłuchaniu i nie sugeruję się żadnymi"recenzjami".

Ale pisząc takie bzdury na forum gdzie kilku naiwnych ludzi wierzy w Twoje "bezstronne" opinie wprowadzasz ludzi w błąd.

I z tym się zgodzić nie mam zamiaru.

Również powoływanie się na jakieś opinie jakichś Twoich znajomych jakoby coś walcowało, miażdżyło czy było z innej ligi nie robią na mnie absolutnie żadnego wrażenia.

"Trinity is the best and forever".

Przyjmij do wiadomości ,że kupiłem taki sprzęt jaki mi osobiście najbardziej się podoba a mogłem kupić sobie każdy sprzęt jaki bym chciał ponieważ jego cena nie ma dla mnie większego znaczenia.

Nie chciałem tego powyższego zdania pisać żeby nie wypaść na zadufanego nowobogackiego ale chyba żadne inne argumenty do Ciebie nie docierają.

Dlatego wytłumaczyłem Tobie jak menelowi pod budką z piwem.

I proszę Ciebie na przyszłość o konstruktywną wymianę zdań bez bufonady i ściemniania.

Pierwszą i podstawową jest fakt, że oczerniam innych forumowiczów,

No właśnie.

Nic dodać , nic ująć.

Zdrowia życzę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jedyne na czym mi zależy, to abyś nie wkładał w moje usta słów, których nigdy nie wypowiedziałem, z postów które 'pamiętasz', ale dziwnym trafem - nigdy nie jesteś w stanie przywołać.

W takim razie proszę bardzo:

Przypomnij mi jeszcze o którym napędzie Metromome piszesz. Może o tym topowym, który w pomiarach HiFi News miał w co drugiej rubryczce 'FAIL', jitter na poziomie kilku tysięcy ps i impedancję wyjściową 170 Ohm (zamiast 75) ?

Od razu widać że mają prawdziwych 'fachowców' w firmie od cyfrowego audio :)

Nie wiem czy Ci sie wkradl przypadkowo ten blad czy tez celowo, te pomiary dotycza nie Transportu Kalista ale Cd playera Kalisata a to zmienia jednak postac rzeczy ;)

Czy gra Pan dalej?

Mogę również znaleźć Twoje wywody o przetwornikach i potem odszczekiwanie tego co konfabulowałeś oraz pitolenie o acrylu.

Ale jak wiadomo nie kopie się leżącego.

Dlatego spokojnych snów życzę ;)

Czy tylko na tyle cię stać ? Knajacki język rodem spod budki z piwem i zdania wyrwane z kontekstu ? Do tego przeczytane bez zrozumienia ?

Stasiop nie miał w tamtym przypadku racji. Przykład tego odtwarzacza Metronoma, który dodajmy - od transportu różnił się tylko dodaniem płytki przetwornika, doskonale obrazował szkolne błędy popełnione przez designerów Metronome podczas projektowania. Odtwarzacz o tak kuriozalnie wysokim poziomie jittera, nie miał prawa opuścić bram żadnej szanującej się fabryki.

Można by pomyśleć - wypadek przy pracy, każdemu może się zdarzyć. OK. Ale oto mamy test kolejnego transportu CD, tym razem modelu T3Signature (02/2013) i co widzimy w pomiarach ? A no m.in. wspomnianą już impedancję wyjściową na poziomie 170Ohm (zamiast wymaganych 75 Ohm).

Dwa różne modele to już nie może być przypadek - to po prostu brak podstawowych kompetencji.

Czy gra Pan dalej?

Mogę również znaleźć Twoje wywody o przetwornikach i potem odszczekiwanie tego co konfabulowałeś oraz pitolenie o acrylu.

Gram. Szukaj. Noc jest długa.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czy tylko na tyle cię stać ? Knajacki język rodem spod budki z piwem i zdania wyrwane z kontekstu ? Do tego przeczytane bez zrozumienia ?

Stasiop nie miał w tamtym przypadku racji. Przykład tego odtwarzacza Metronoma, który dodajmy - od transportu różnił się tylko dodaniem płytki przetwornika, doskonale obrazował szkolne błędy popełnione przez designerów Metronome podczas projektowania. Odtwarzacz o tak kuriozalnie wysokim poziomie jittera, nie miał prawa opuścić bram żadnej szanującej się fabryki.

Można by pomyśleć - wypadek przy pracy, każdemu może się zdarzyć. OK. Ale oto mamy test kolejnego transportu CD, tym razem modelu T3Signature (02/2013) i co widzimy w pomiarach ? A no m.in. wspomnianą już impedancję wyjściową na poziomie 170Ohm (zamiast wymaganych 75 Ohm).

Dwa różne modele to już nie może być przypadek - to po prostu brak podstawowych kompetencji.

Gram. Szukaj. Noc jest długa.

Tak dwa różne modele ale ja mam ten trzeci.

Rozróżniasz Kalistę od Calypso?

W wątku dyskusja była o Calypso a Ty wyskakujesz ni z gruchy ni z pietruchy z pomiarami Kalisty.

Co jeszcze mam Tobie wyjaśniać?

To samo dotyczyło przetworników gdzie pisałeś o konkretnych typach a okazało się ,że w środku są inne.

Każdy kto jest zainteresowany może poczytać sobie w moim wątku jak było.

Szkoda tylko ,że część wpisów znikła gdzie były Twoje perełki.

Szkoda mi już czasu na przepychanki z Tobą.

Nic to i tak nie zmieni.

Nie ma jak błyskotliwa uwaga jako wstęp

No tak. Widocznie ktoś przemycił do mojego pokoju zestaw Metronoma jak mnie w domu nie było w domu ...

dhu1.jpg

Nie ma jak w/g mnie błyskotliwa odpowiedż na koniec.

Jak mnie nie było w moim domu to tak serdecznie bym chciał,aby Elberoth mi te swoje platformy sprezentował i zostawił je w moim domu)

Czy wiesz, co oznacza słowo manipulacja ? Podejrzewam że nie, więc ci przytoczę:

Manipulacja (łac. manipulatio – manewr, fortel, podstęp) – w psychologii oraz socjologii forma wywierania wpływu na osobę lub grupę w taki sposób, by nieświadomie i z własnej woli realizowała cele manipulatora.

Manipulować można treścią i sposobem przekazywania informacji. Manipulację językową często stosuje się w propagandzie i podczas tzw. prania mózgu.

Twoje oskarżenia są właśnie czystej wody manipulacją, bowiem przedstawiasz moje wypowiedzi wyrwane z kontekstu. Kontekstu, który zasadniczo zmienia ich znaczenie.

Przypomnę, że zostałem publicznie oskarżony o 'kłamstwo', po tym jak napisałem, 'o ile mi wiadomo, Metronome C-8 zbudowany jest w oparciu o przetworniki 1792' (ostatecznie okazało się, że są to jakieś inne chipy).

Pomijam już fakt, że dla prowadzonej dyskusji, nie miało najmniejszego znaczenia czy były to w istocie przetworniki BB1792 czy jakiś topowy AKM - chodziło w niej o to, że nie były to własne rozwiązania dyskretne, takie jak stosują firmy MSB czy dCS i do których Metronom w tej dyskusji był porównywany. Brak było zatem najważniejszego - jakiegokolwiek motywu dla napisania nieprawdy.

Najważniejsze jest, że samo określenie 'o ile mi wiadomo' dopuszcza możliwość, że piszący te słowa się myli. Będąc twoim sąsiadem, mogę powiedzieć 'o ile mi wiadomo, Jarek ma 2 samochody', bo tyle widziałem. Równie dobrze może się jednak okazać, że masz i 3, którego nigdy pod domem nie parkowałeś tylko jeździ nim twój np. brat. W żadnym przypadku nie można wtedy powiedzieć, że mówiąc o 2 samochodach - kłamałem. Kłamałbym tylko wtedy, gdybym tę informację zataił. Mam nadzieję, że jest to proste, jasne i zrozumiałe.

Tak więc na przyszłość, jeżeli mogę cię o coś prosić to:

1. Czytaj ze zrozumieniem,

2. Nie manipuluj moimi wypowiedziami i nie wkładaj w moje usta rzeczy, których nigdy nie napisałem (nagminne).

Tak jak napisałem wcześniej - ciągle czekam. Łukasz obiecał mi go już ponad miesiąc temu i ... cisza w temacie.

A ja sie pochwalę testowałem w ostatnim miesiącu trzy lampizatory w tym ten z DSD,bo biorę konsekwentnie korepetycje u Szymona z grania z plików.

Dlatego miałem trzy lampizatory-bo Pan Fikus obdarowywuje swoim sprzetem wedle uważania-tzn. mam sporawe u niego chody.

Usłyszalem od Pana Fikusa ,że Ci co użytkują Trinity na stałe.........dali sie zrobić w bambuko.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Najważniejsze jest, że samo określenie 'o ile mi wiadomo' dopuszcza możliwość, że piszący te słowa się myli. Będąc twoim sąsiadem, mogę powiedzieć 'o ile mi wiadomo, Jarek ma 2 samochody', bo tyle widziałem. Równie dobrze może się jednak okazać, że masz i 3, którego nigdy pod domem nie parkowałeś tylko jeździ nim twój np. brat. W żadnym przypadku nie można wtedy powiedzieć, że mówiąc o 2 samochodach - kłamałem. Kłamałbym tylko wtedy, gdybym tę informację zataił. Mam nadzieję, że jest to proste, jasne i zrozumiałe.

Widzisz , piszesz o czytaniu ze zrozumieniem i jakichś manipulacjach a sam chyba nie do końca czytasz to co wcześniej napisałeś.

Manipulację , którą mi zarzucasz sam uprawiasz na forum.

Ja rozróżniam intencje zawarte w Twoich wypowiedziach pisanych w trybie przypuszczającym , Ty zapewne również bo nie posądzam Ciebie o elementarne braki w wykształceniu.

"Przypuszczam ,że Elberoth może być złym człowiekiem ale mogę się mylić i jest dobrym człowiekiem"

"Przypuszczam ,że Elberoth może być dobrym człowiekiem i mam nadzieję ,że się nie mylę i nie jest złym człowiekiem"

Przeczytaj powyższe dwa zwroty i zwróć uwagę ,że napisane są w gruncie rzeczy o tej samej sprawie ale mają zgoła inny wydźwięk dla czytającego.

Oba zdania sugerują zupełnie co innego.

Potrafisz rozróżnić?

Teraz rozumiesz co to jest manipulacja i kto ją na forum uprawia?

P.S.

Pomijając już naszą dyskusję na temat kto , kim i dlaczego manipuluje jestem na prawdę zaskoczony, że Ty nie widzisz jak szkodliwe (również dla Ciebie samego) są Twoje niektóre wpisy na publicznym / branżowym forum , branży z której żyjesz.

Jako organizator AS powinieneś być osobą poza wszelkimi podejrzeniami o stronniczość czy jakieś niejasne interesy.

Moim zdaniem jako osoba "publiczna" w ogóle nie powinieneś sugerować czegokolwiek a przejawem kompletnego braku instynktu samozachowawczego z Twojej strony jest pisanie krytycznych uwag pod adresem jakiegokolwiek producenta sprzętu audio , z którym chcesz robić interesy.

Jestem ciekawy co by powiedzieli właściciele tych firm , o których tutaj tak krytycznie piszesz ( i nie tylko tych firm) gdyby przeczytali Twoje posty na tym forum.

Czy mieliby jeszcze ochotę na współpracę?

Myślałeś kiedyś o tym ?

Każdy prowadzi swój biznes najlepiej jak tylko potrafi ale nawet w branży audio obowiązują jakieś zasady , których moim zdaniem Ty nie dostrzegasz.

Trochę mnie to dziwi .

jarek&ania - musisz się na coś zdecydować. Napiszę dobrze - to wiadomo, reklama, układy i sugerowanie ludziom co mają usłyszeć. Napiszę źle - to jeszcze gorzej.

Ludziom jednak nie dogodzisz ...

Nie chodzi o autorytety podaj linka do tego zasilacza porownamy cyferki nie trzeba bedzie autorytetow ;)))))

Zreszta tu nie trzeba autorytetow zapytaj kazdego inzyniera o poziomy zaklocen i szumow zasilaczy SMPS i liniowych KAZDY Ci powie to samo, zapytaj zreszta i sie przekonaj ;)

Stasiop - może zamiast robienia prób reverse engineering Trinity i Vivaldiego (o którego zdjęcia ze zbliżeniami poszczególnych sekcji i elementów także prosiłeś), może byś doszedł do czegoś sam ? Skoro i tak wszystko wiesz ...

To zawsze większa satysfakcja :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek&ania - musisz się na coś zdecydować. Napiszę dobrze - to wiadomo, reklama, układy i sugerowanie ludziom co mają usłyszeć. Napiszę źle - to jeszcze gorzej.

Ludziom jednak nie dogodzisz ...

Politykę prowadzenia własnej firmy pozostawiam Twojej ocenie.

Ja chętnie służę pomocą jeżeli trzeba "doszlifować" public relations ;)

Ciekawe że nikt nie zauważa merytorycznej ściemy i błędów ortograficznych na stronie producenta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Music in its virgin glory" (nie it's tylko its) oznaczałoby jednak przebieg analogowy. DSD ze swojej definicji zawiera w sobie kształtowanie szumów, dokonywane właśnie przez przetwornik delta sigma.

Nawet umieścili ten fragment w części strony nie dającej się zaznaczyć i skopiować do schowka.

its vs it's-czepiasz sie,nie widziales nigdzie indziej?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja sie pochwalę testowałem w ostatnim miesiącu trzy lampizatory w tym ten z DSD,bo biorę konsekwentnie korepetycje u Szymona z grania z plików.

Dlatego miałem trzy lampizatory-bo Pan Fikus obdarowywuje swoim sprzetem wedle uważania-tzn. mam sporawe u niego chody.

Usłyszalem od Pana Fikusa ,że Ci co użytkują Trinity na stałe.........dali sie zrobić w bambuko.

Widze ze wreszcie na p(l)iczki poszedles, w dodatku z Szymonem, no no no...Stary , ale jary:)

Sluchales lampiego , pisz jakie wrazenia pls. To bedzie przynajmniej na temat:), w odroznieniu od pozostalych postow tu zamieszczonych.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.