Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

A co , czytac sie nie chce ?:)

post 1665

"Ja mam dodatkowo zamontowany wylacznik - hebelek i jak nie korzystam z lampiego wylaczam zasilanie tak na wszelki wypadek...".

Konto w trakcie usuwania

Jestem dużym fanem brzmienia Lampiego ale jeżeli mamy trzymać się znanych mi faktów to przynajmniej Big 7, lvl 4.5 i 3 (które tutaj mamy) wszystkie mają część (lub większość) z zarzucanych im tu przypadłości poza zawieszaniem się.

Big 7 pierdzi przy regulacji głośności, nie ważne pilotem czy gałką. Level 3 i 4.5 przy zmianie próbkowania granych plików (lvl 4.5 baaardzo cicho, lvl 3 który jest konstrukcją z prze 2-3 lat trochę głośniej ;) ).

Big 7, który jest najmłodszy z nich (6 miesięcy pewno) gdyby nie moduł regulacji głośności nie miał by żadnej z wymienionych bolączek... ale akurat on ma regulacje głośności (pozostałe nie mają) :) więc można mówić o progresie bo wraz z rozwojem konstrukcji w czasie problem pierdzenia przy zmianie próbkowania został wyeliminowany .

Nie mniej jednak moim zdaniem nie powinno to nikogo odstraszać od spróbowania i przekonania się na własną rękę co dostaje się w zamian.

Pozdrawiam,

seb

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

To zależy czy DACa kupujesz dla jego brzmienia czy dla opcjonalnego modułu regulacji głośności... ;)

A tak bardziej na poważnie, kolega który jest właścicielem big 7 jest w nim zakochany a z niejednego pieca jadł chleb.

Ostatecznie to się sprowadza do indywidualnego samopoczucia z zakupem. Albo jesteś zadowolony albo nie.

Wydaje się, że wielu, którzy spróbowali wpada w kategorie zadowolonych z zakupu :)

Oczywiście nie są to DACi idealne. Nie są nawet blisko tego. Ale to dokładnie tak jak wszystkie inne przetworniki, które miałem okazje posłuchać.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

To zależy czy DACa kupujesz dla jego brzmienia czy dla opcjonalnego modułu regulacji głośności... ;)

Dobrze, że na końcu dałeś uśmieszek :)

Ja rozumiem, że to brzmienie może się podobać i jeżeli ktoś jest bardzo zadowolony to tylko się cieszyć.

Bardziej zastanawia mnie fakt, jak można wysłać do klienta produkt, który "pierdzi" ;)

----------------------------------------------------

A co , czytac sie nie chce ?:)

post 1665

"Ja mam dodatkowo zamontowany wylacznik - hebelek i jak nie korzystam z lampiego wylaczam zasilanie tak na wszelki wypadek...".

Czyli wylacznik na froncie pod litera O i tak trzyma urzadzenie pod pradem?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Prawde powiedziawszy ten pod "o"to nie wiem do czego sluzy.

Czyli nie byłeś w pełni świadom co kupujesz-tak wydedukowałem-nie może być inaczej.

Marslo

Kończę z pisaniem na forum..........może się znajdzie jakiś inny umilacz i komentator-recenzent) Twoich postów.

Przepraszam Cię za to,że po moich wpisach poczułeś się urazony-tylko nie dawaj się dalej doić dystrybutorom.........moja szczera rada.

Nie kupuj więcej niczego dopóty,dopóki nie posłuchasz tego u siebie w domu.Jeszcze raz sorry.

Zrobisz jak uwazasz, nigdy nie zamawialem recenzji moich postow, kimze ja jestem ,zeby byc recenzowny?:)

Zawsze najpierw slucham zanim kupie, ale Tobie latwo przychodzi ferowanie wyrokow i ocen bez sluchania.

A szkoda, jakbys wiecej sluchal sprzetow, ktore krytykujesz a mniej pisal, byloby z pozytkiem dla wszystkich , oczywiscie moim zdaniem.

A w sprawie podswietlanego logo - nie interesuje mnie bo sprzet pieknie gra i nie ma z nim zadnych problemow , to po co mi ta wiedza. Jakby sie cos dzialo, zadzwonie do Lukasza i sie dowiem, a jakby wymagalo naprawy , mam blisko.

No i Lampi jest polski , znany w swiecie i kosztuje drobne jak na hiend- mam mysli cene dsd dac z rabatem dla forumowiczow.

Widze , ze wielu osobom - w tym Tobie - to nie pasuje.

Lepiej, jak jest zagraniczny , drogi i ma szpanerska marke.

Konto w trakcie usuwania

Czy ktoś robił bezpośrednie porównanie Lampizatora do Audio Note?

Pozdro

Nie kupuj więcej niczego dopóty,dopóki nie posłuchasz tego u siebie w domu.Jeszcze raz sorry.

Przygadał kocioł garnkowi? :)

;)

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Koledzy pisali wyzej o takich porownaniach na angielskich forach, nie pamietam , czy podali linki.

Zdaje sie, ze generalnie wygrywal lampi.

Ze niby ja garnkiem jestem?:)

Nie wiem skad SA wzial ten pomysl ,ze kupuje bez sluchania. Taka jego strategia- obrzucic blotem , a nuz sie cos przylepi i potem mamy takie kwiatki jak ten Twoj.

Konto w trakcie usuwania

Koledzy pisali wyzej o takich porownaniach na angielskich forach, nie pamietam , czy podali linki.

Zdaje sie, ze generalnie wygrywal lampi.

Można poprosić link?

Czekam na wrażenia Jarka z odsłuchów. Chyba też skontaktuję się z Fikusem w celu odsłuchowym. Może jednak czas na DACa z wyjściem lampowym?

Mialem poerwsza wersje Lampiego i ta lampa na wyjsciu brzmiala bardzo przyjemnie. Tylko rozdzielczosc i szczegolowosc byla slaba w srosunku do mojego Weissa.

Ciekawe czy Weissa daloby radę zlampizować? Miejsca tam u mnie jest od cholery.

Pozdro

<br />Ciekawe czy Weissa daloby radę zlampizować? Miejsca tam u mnie jest od cholery.<br />

Nie chce Ciebie wprowadzać w błąd ,ale mignęły mi kiedyś zdjęcia prototypu,albo wczesnej wersji WLM Gamma dlaczego w wersji produkcyjnej zrezygnowano z lampy nie wiem.Pisałeś kiedyś ,że ten WLM to w rzeczywistości Weiss Minerva.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy ktoś robił bezpośrednie porównanie Lampizatora do Audio Note?

Pozdro

Przygadał kocioł garnkowi? :)

;)

Pozdro

Tak, Big7 z DSD kontra AN5 Signature. Werdykt na korzysc Lampiego zwlaszcza z uwagi na stosunek jakosci do ceny, najbardziej wyposazona wersja Big7 w trybie zbalansowanym na trafach Lundahla i z preampem to ulamek ceny nowego AN5.

NIestety nie ja jej dokonywalem wiec moge tylko odniesc sie do subiektywnego zdania wlasciciela systemu widocznego na zdjeciu. Wedlug niego dzwiek byl na tym samym poziomie jezeli chodzi o PCM, z korzyscia dla Big7 z uwagi na wieksza ilosc obslugiwanych formatow. Jezeli chodzi o DSD to oczywiscie trudno sie odniesc bo AN5 DSD poprostu nie odgrywal. Lampi mial na poczatku testu zdecydowanie najgorsze rozciagniecie pasma, problem znikl po okolo 50 godzinach, prawdopodobnie z uwagi na wygrzanie sie komponentow. Byla to wersja Big7 na lampach 45.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie chce Ciebie wprowadzać w błąd ,ale mignęły mi kiedyś zdjęcia prototypu,albo wczesnej wersji WLM Gamma dlaczego w wersji produkcyjnej zrezygnowano z lampy nie wiem.Pisałeś kiedyś ,że ten WLM to w rzeczywistości Weiss Minerva.

to nie ten DAC. WLM zrobil inny z wyjsciem lampowym, po prostu WLM Gamma DAC. Natomiast ten co mam WLM Gamma Reference DAC to w srodku Weiss Minerva.

Ciekawe czy Fikus dorobiłby tube output stage?

Pozdro

A co sądzicie o AV v3 z wyjsciem na ECC83?

Czy rzeczywiscie AN 2 i 3 to na wejsciu max 24/96?

Pozdro

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam.

Może trochę słów w temacie wątku czyli o dac Lampizator Level7.

Dostałem to urządzenie na testy od P.Fikusa ( zresztą sympatycznego człowieka).

Lampizator wygląda na produkt DIY ale w dobrym tego słowa znaczeniu tzn. obudowa mogłaby być bardziej dopracowana ale pewnie ze względu na koszty została wykonana ... no właśnie ;)

Nie chcę powiedzieć ,że jest krzywa ale nie jest to moja bajka estetyczna.

Góra z ciemnego przeźroczystego plexi , przez którą widać wszystkie podzespoły i ich SCHLUDNY montaż na jakiejś płycie "dżewnianej".

Pewnie można lepiej ale ... no właśnie cena, która ogranicza pewne możliwości dot. poziomu zaawansowania.

Dwie jebitne lampy EML45 + jedna (nie wiem jaka) wystające z obudowy , więc montaż w ew. szafce utrudniony.

Na tylnym panelu przełącznik on/off , lampa wł. / wył. , wyjście RCA oraz wejście Aes/Ebu.

I to by było na tyle.

No a teraz kilka słów o dźwięku a raczej jedne słowo : WOW !!!

Dźwięk prezentowany przez ten dac jest zupełnie inny niż oczekiwałem tzn. znacznie , znacznie lepszy.

Typowa gładkość i muzykalność lampy, magia i czar ale bez przesady, wybrzmiewanie instrumentów , bas , średnica - wszystko na bardzo dobrym poziomie.

Powiedziałbym światowym poziomie.

Jedynie do czego można się troszkę przyczepić to w porównaniu do C8 i innych dac -ów , które miałem na Lampizatorze słychać trochę mniej detali niż np. na C8 (ale to jest na prawdę minimalna różnica) oraz scena , która jest bardziej zawężona niż w C8.

Podsumowując za kwotę ............... pln jestem pewien ,że nie znajdziecie nic lepszego .

To jest prawdziwy killer mając na uwadze stosunek cena / jakość na tle innych wielokrotnie droższych urządzeń.

Tylko ta obudowa mogłaby być bardziej ... europejska ;(

pozdr.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, a czemu nie wziales big 7?

No chyba , ze wziales big7 a pomyliles sie co do ceny?

Nie rozumiem Twojego pytania?

Mam dac do pcm chyba level 7 o ile mnie oczy nie mylą?

A cena ? Może Ty pomyliłeś ceny bo ja na pewno nie pomyliłem.

Jeżu....możecie jaśniej....;)

Ja staram się pisać w miarę jasno.

To Mariusz grypsuje ;)

Nad Level7 jest Big7 i to już inne pieniądze. Ze strony Lampizatora:

" Big Seven LampizatOr DAC order form

Gen V

STARTING PRICE OF THE BASE UNIT IS 6900 Euro. Some options below are extra paid."

Jarek,

Przeca Ci pisalem ,zebys posluchal big 7.

Jesli wziales level 7 to jest to dac z oddzilenym zasilaniem, ale big 7 w jednej wielkeij obudowie w zamierzeniu konstruktora jest od niego lepszy i kosztuje okolo 30 k pln.

To cozes Ty wzial, nieszczescie Ty moje?:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Przeca Ci pisalem ,zebys posluchal big 7.

Jesli wziales level 7 to jest to dac z oddzilenym zasilaniem, ale big 7 w jednej wielkeij obudowie w zamierzeniu konstruktora jest od niego lepszy i kosztuje okolo 30 k pln.

To cozes Ty wzial, nieszczescie Ty moje?

Synku mój masz Lampizatora i nie wiesz ,że BIG7 jest już NOWY MODEL w jednej skrzyni?

Oj Mariszek, Mariuszek .... ;)

Nie, nie wziąłem z oddzielnym zasilaniem.

Co do ceny to może coś źle usłyszałem ale wiesz , ja juz leciwy chłopak jestem więc ze słuchem mogę mieć problemy ;)

Na szczęście się Jarkowi podobało.

A dla mnie jest wskazówka, że za 13 tysiów może być TAKI WOW dźwięk.

Muszę go przechwycić do posłuchania.

Dzięki Jarek.

Pozdro

Hmmm ...

Lampizator Big 7 DAC:

The%20Big%207.jpg

Lampizator level 7 DAC:

sdc14737-qpr_zps61b3217d.jpg

No to chyba Jarek słuchał biga, a cene ma za 7.

A może to taka gorsiejsza okrojona wersja z gorszymi kondami ???

pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.