Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie koncza rozmowy z ludzmi, ktorzy nie maja nic konkretnego do powiedzenia o sprzetach bedacych przedmiotem dyskusji.

Zegnamy sie na dluzej - do czasu az dorosniesz do rozmow na naszym forum.

Też Cię serdecznie pozdrawiam :)

Kolejne wnętrzności, tym razem wersja eksportowa Lampizator DSD DAC...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To nie moja Szuflada, tylko Fikusa, widzisz, za nim cokolwiek zacznie, elementy już są do słuchania, pewnie w szufladzie gra zjawiskowo :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dla przypomnienia - skandaliczna (cytując kolegę Sly30) jakość wykonania przetwornika Lampizator DSD, będącego tematem wątku:

full3_24_272.jpg

To co tu pokazałeś to tylko pozory przyzwoitego wykonania urządzenia.

Dla porównania.

1332785177.jpg

• Moderatorzy

To jakaś piramidalna bzdura.

Ale co jest bzdurą? Przecież sam marslo przyznał, że lepiej mu się śpi jak lampi nie ma dostępu do 230V.

Lampizator to jest sprzet gatunku kochaj albo rzuc, ja lampi dsd dac kocham. Na wszelki wypadek wylaczam na noc i w dni, ktore slucham fontanny i gra gitara.

------------------------------

Dla przypomnienia - skandaliczna (cytując kolegę Sly30) jakość wykonania przetwornika Lampizator DSD, będącego tematem wątku:

full3_24_272.jpg

Obecnie produkowane wersje Big 7 także oparte są o PCB.

Uporczywe wklejanie starych, dawno nieprodukowanych urządzeń nie posuwa nas ani na krok do przodu w dyskusji.

To może zdjęcie za zdjęcie?

Ukryta Zawartość

Produkt z roku 2014. Nie chce mi się szukać więcej przykładów jego twórczości, ale sporo z tego jest w necie. Dźwiękowo produkty Lampizatora znam, z tym że były to CD przez niego modyfikowne. Kilka układów opublikowanych na Jego stronie również złozyłem, wiele z nich jest kontrowersyjnych, część ma babole, np. punkty pracy lamp są ustawiane równie schludnie co wykonie w/w produktu. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że inne produkty są bardziej dopracowane. Każdy płaci za co chce ale nie wmawiaj nikomu, że wykonane są porządnie. To że raz na jakiś czas wyjdzie mu spod ręki produkt w którym wszystko trzyma się kupy, to fajnie - jednak nadal większość jego produktów wykonana jest po prostu skandalicznie (też zacytuje kolegę Sly30).

Ukryta Zawartość

-----------------

Wszystko co tu wklejacie, to zdjęcia starych, nieprodukowanych już modeli. Nowe są już na płytkach drukowanych.

Tak jak wspominałem wcześniej, wałkowanie nieprodukowanych modeli nie posuwa nas naprzód w dyskusji (choć być może taki właśnie jest zamysł osób je wrzucających).

Rochu - dziękuję za wklejenie zdjęcia produktu Audio Note. Jest wykonany lepiej. Nikt tego nie kwestionuje. Gra moim zdaniem gorzej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rozumiem, ze koledzy Plastik i Rochu sluchali lampizatora dsd dac i teraz sie podziela opiniami z odsluchu?

Czy po prostu nie lubia Fikusa i postanowili zgnoic marke?

Ale przeciez nie jestescie trollami , macie sie za zasluzonych i wiarygodnych urytkownikow forum?

Konto w trakcie usuwania

• Moderatorzy

Wszystko co tu wklejacie, to zdjęcia starych, nieprodukowanych już modeli. Nowe są już na płytkach drukowanych.

Ten który ja wkleiłem ma trochę ponad pół roku. To już za stary by móc rozmawiać o jakości wytwarzanych produktów? Zresztą w przypadku Lampizatora powiedzienie "nieprodukowanych już modeli" jest bardzo płynne bo kolejne levele i modele wchodzą co kilka miesięcy.

Rozumiem, ze koledzy Plastik i Rochu sluchali lampizatora dsd dac i teraz sie podziela opiniami z odsluchu?

Nie słuchałem dsd dac i nie zamierzam, ponieważ znam parę różnych produktów Lampizatora z przestrzeni kilku ostatnich lat - każdy z nich był wykonany tragicznie, żaden nie grał tak by mnie to zaskoczyło pozytywnie i po prostu nie zamierzam wchodzić do tej samej rzeki kilka razy. Jak gra lampizator mnie nie obchodzi - swoje zdanie na ten temat mam i nie zamierzam nikogo przekonywać - każdy ma swój gust. Natomiast jakość wykonania lampizatorów nie jest wartością subiektywną i mając nawet skromne doświadczenie w elektronice, można je subiektywnie ocenić. A po prostu wykonanie jest skandaliczne. Proszę nie wciskać kitu, że sprzęt za kilka-kilkanaście tyś. ma tak wyglądać. Koniec kropka.

Ale przeciez nie jestescie trollami , macie sie za zasluzonych i wiarygodnych urytkownikow forum?

Czyli jestem trolem ze względu na to, że w wątku o produkcie danej firmy mam czelnośc komentować jakość jej wykonania?

-----------------

Tu mówimy o dużej zmianie jakościowej, jaką jest przejście na płytki drukowane. Mój DAC DSD pochodzi sprzed pół roku (z października 2014) i już wtedy płytki były od kilku miesięcy standardem.

Na waszym miejscu, skupiał bym się jednak bardziej na tym, dlaczego Lampizator DSD gra lepiej niż różne przetworniki MSB, EMM, Playback Designs itd, a przy tym kosztuje ułamek ceny.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elb, dla Ciebie to pewnie jest wersja super hiper, więc...

Ten który ja wkleiłem ma trochę ponad pół roku. To już za stary by móc rozmawiać o jakości wytwarzanych produktów? Zresztą w przypadku Lampizatora powiedzienie "nieprodukowanych już modeli" jest bardzo płynne bo kolejne levele i modele wchodzą co kilka miesięcy.

Nie słuchałem dsd dac i nie zamierzam, ponieważ znam parę różnych produktów Lampizatora z przestrzeni kilku ostatnich lat - każdy z nich był wykonany tragicznie, żaden nie grał tak by mnie to zaskoczyło pozytywnie i po prostu nie zamierzam wchodzić do tej samej rzeki kilka razy. Jak gra lampizator mnie nie obchodzi - swoje zdanie na ten temat mam i nie zamierzam nikogo przekonywać - każdy ma swój gust. Natomiast jakość wykonania lampizatorów nie jest wartością subiektywną i mając nawet skromne doświadczenie w elektronice, można je subiektywnie ocenić. A po prostu wykonanie jest skandaliczne. Proszę nie wciskać kitu, że sprzęt za kilka-kilkanaście tyś. ma tak wyglądać. Koniec kropka.

Czyli jestem trolem ze względu na to, że w wątku o produkcie danej firmy mam czelnośc komentować jakość jej wykonania?

Kolego, jakbys wiecej czytal a mniej pisal, to bys nie zadawal tego pytania, bo juz na nie odpowiadalem.

Jesli 1989 oznacza Twoj rok urodzenia to Twoje audiofilskie doswiadczenia musza byc niewielkie i taka tez wage maja wyglaszane tu sady.

Konto w trakcie usuwania

po prostu nie zamierzam wchodzić do tej samej rzeki kilka razy

Pomijając lampizatora, to chciałem zauważyć, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki....

System gra dobrze, albo nie....

Jesli 1989 oznacza Twoj rok urodzenia to Twoje audiofilskie doswiadczenia musza byc niewielkie i taka tez wage maja wyglaszane tu sady.

Niektórzy potrzebują 40 lat by dojść do jakiegoś poziomu, a niektórym zajmuje to 5 lat. Więc Twoją ocenę można włożyć między bajki...

• Moderatorzy

Kolego, jakbys wiecej czytal a mniej pisal, to bys nie zadawal tego pytania, bo juz na nie odpowiadalem.

Ja nie twierdze, że moje doświadczenie jest duże - ale czy to przeszkadza bym komentował to jak dany produkt DIY jest wykonany? Myślę, że w tej materii i tak mam doświadczenie większe niż Ty - bo sam sporo lutuję. Zresztą jak chcesz ludzi z większym doświadczeniem w temacie audio to wystarczy, że ich odbnaujesz ;-)

------

Co do wchodzenia do rzeki, to chciałem zaznaczyć, że podejść było więcej niż dwa.

-----------------

Elb, dla Ciebie to pewnie jest wersja super hiper, więc...

Mam Lampiego DSD w najwyższej dostępnej specyfikacji jaką robi Łukasz. Cena detaliczna to chyba 18tys zł.

Natomiast tu możesz przeczytać recenzję najtańszej wersji (czyli takiej za 12kzł, która Łukasz oferował forumowiczom za 9kzł), napisaną przez światowej klasy masteringowca (ma lub miał m.in. MSB Diamonda, Playbacka, EMM, Vivaldiego itd) który napisał jasno: The Lampi is the best DSD I’ve heard.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do wchodzenia do rzeki, to chciałem zaznaczyć, że podejść było więcej niż dwa.

Mi chodziło tylko o błędny kontekst w jakim to przysłowie zostało użyte... Prawidłowy jest odwrotny.

System gra dobrze, albo nie....

Ja nie twierdze, że moje doświadczenie jest duże - ale czy to przeszkadza bym komentował to jak dany produkt DIY jest wykonany? Myślę, że w tej materii i tak mam doświadczenie większe niż Ty - bo sam sporo lutuję. Zresztą jak chcesz ludzi z większym doświadczeniem w temacie audio to wystarczy, że ich odbnaujesz ;-)

------

Kolego, jak chcesz kompetentnie rozmawiac o konstrukcji urzadzen, przenies sie na elektroda pl , tam sobie pogadacie o jakosci montazu.

To jest forum dla audiofili tj ludzi, ktorzy cenia jakosc odtwarzania muzyki i emocje z tym zwiazane.

Dla mnie znajomosc elektroniki nie decyduje w zadnym stopniu o wartosci opinii na tym forum , duzo mniej niz ogolna oglada i wrqzliwosc na muzyke.

Konto w trakcie usuwania

Jak bylem mlodszy tez tak sadzilem.

I co się zmieniło?

• Moderatorzy

Kolego, jak chcesz kompetentnie rozmawiac o konstrukcji urzadzen, przenies sie na elektroda pl , tam sobie pogadacie o jakosci montazu.

To jest forum dla audiofili tj ludzi, ktorzy cenia jakosc odtwarzania muzyki i emocje z tym zwiazane.

Dla mnie znajomosc elektroniki nie decyduje w zadnym stopniu o wartosci opinii na tym forum , duzo mniej niz ogolna oglada i wrqzliwosc na muzyke.

Kolego, muzyka płynie jednak z urządzeń elektronicznych i jakości tych urządzeń, a więc sposobu ich wykonania na AS się jednak dyskutuje. jak chcesz kompetentnie rozmawiac o wrqzliwosc na muzyke to przenieś się na forum poświęcone gatunkowi muzycznemu którym się pasjonujesz.

-----------------

Nigdy nic nie dzieje się bez powodu.

Że esteci, i im krzywe luty spać nie dają? :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.