Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ znam i z tolerancją też u mnie ok. Przecież nikomu nie zabraniam kupować vinyli z obecnej produkcji. Nawet szanuję fakt, że ktoś ma chęć się bawić w takim vintage style. Ale nie zgadzam się z tezą, że to jest lepsze.

I co z tego?

Jak co z tego? Ano to, że wychodzi tyle ciekawej muzy, że nie można się na nią wypiąć w imię jakichś analogowych mrzonek i sentymentów.

A czy ja gdzieś napisałem, że kupowanie i słuchanie vinyli z obecnej produkcji jest lepsze? Napisałem wprost, że ja kupuję winyle z epoki. "Analogowe winyle". Znowu przekręcasz moje słowa.

Nigdzie ni napisałem, że analog jest lepszy od cyfry czy odwrotnie.

Nie wiem o jakich analogowych mrzonkach i sentymentach piszesz. Znowu jakaś Twoja fobia.

Tak cię ta nienawiść zaślepiła, że nie potrafisz już czytać ze zrozumieniem i czytasz i rozumiesz tylko to co chcesz.

Sly, Ty kompletnie nie czytasz tego co ja czy inni piszemy, żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie sądząc że wszyscy inni od Ciebie są albo źli albo mają nie po kolei w głowie, a jedynie Ty masz jedyną, swoja, słuszna rację.

I zawsze ostatnie zdanie musi należeć do Ciebie.

Zaczynam wątpić w Twoje doświadczenie i osłuchanie, którym się tak chełpisz. Nie masz zielonego pojęcia jak brzmi dobry analog i moim zdaniem nie masz też pojęcia jak brzmi dobra cyfra. Bo gdybyś miał to byś takich pierdół nie wypisywał.

Chyba, że to rzeczywiście schizofrenia.

W dniu dzisiejszym na kłamstwach i przekręcaniu faktów i naginaniu ich do swojej rzeczywistości juz Cię kilka razy złapałem, "dowodów" wystarczy.

Kończy dyskusję z Tobą bo nie ma ona żadnego sensu i szkoda mojego czasu. Żyj w swoim świecie, powodzenia.

EOT.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Jakich dowodów? Nie bądź śmieszny. Co to za dowód, że ktoś gdzieś tam w za przeproszeniem Koziej Wólce coś tam nagrywa analogowo? Rozmawiamy o sytuacji na rynku, a nie o jakiś ekstremum dotyczącym 1% ogółu. Dziwne, że nie rozumiesz tak prostych spraw. A to, że ty kupujesz tylko stare vinyle jeszcze wtedy robione analogowo to fajnie. Twój wybór.

Sly30-jedziesz chłopie !

Ale jajca, czy ty faktycznie masz ze sobą jakieś problemy jak tu ludzie piszą ?

Sory że się znowu odzywam, ale moderatorzy nawet na moja prośbe nie usunęli mojego konta, więc skoro widzę że plujesz na innych nie mogę przejść obok i nie zareagować.

Apel do moderatorów- usuńcie w końcu tego osobnika, ilu jeszcze ludzi ma się na niego nadziać żebyście zareagowali ?

jego ataki są czysto personalne i chamskie !

Ale w temacie bo moje wpisy są zawsze merytoryczne i z sensem- kto napisał że współczesne płyty winylowe sa gorsze od tych sprzed kilkudziesięciu lat ?

Ja kupuję tylko takie nowe 180-200g często na 45rpm i zawsze graja lepiej od tych starych. polecam nowe wydania Led Zeppelin, The Beatles z Apple czy Black Sabbath oraz setki innych.

Współczesne winyle są na nowo nagrywane ze starych taśm matek często przy wstępnej digitalizacji DSD co daje niesamowitą jakość. Potem takie doskonałe "nowe" taśmy matki kompresuje się stratnie żeby wydać również na CD ale to już nie to co oryginał DSD albo winylowy.

Pozdrawiam

Na koniec apel do Sly30- chłopie zacznij pisać bez jadu i merytorycznie a ludzie zaczną z tobą normalnie rozmawiać, bo każdy twój wpis tu tylko wieczna walka tylko z kim i po co ?

Po 1- gdzie na kogoś personalnie pluję?

Po 2- to, że współczesne płyty vinylowe są gorsze od starych napisali tu ludzie na forum, ci którzy kolekcjonują czarne płyty. Choćby pmcomp ale też wielu innych.

Po 3- nie oszukuj ludzi, że współczesne vinyle robi się z analogowych taśm matek po digitalizacji do DSD! Poza tym co to znaczy po digitalizacji? Każdy materiał muzyczny jest obrabiany i przygotowywany czy pod CD czy pod Vinyl. I od 2-3 dekad obróbki te robi się tylko i wyłącznie cyfrowo. A nim taki materiał cyfrowo zostanie obrobiony to wpierw musi być w cyfrowej postaci. Może ty tego nie zrozumiesz ale światem rządzi wygoda, ekonomia i kasa. Po co mieliby za każdym razem przetwarzać analogowy materiał na cyfrowy do późniejszej obróbki skoro mogą go cały czas mieć w formie cyfrowej i zależnie od potrzeb robią z tego CD czy Vinyle. To są oczywiste sprawy. Trzeba być mocno naiwnym by wierzyć w bzdury,które wypisujesz. Zresztą przez ostatnie lata było nawet w TV wiele programów na ten temat i sprawa jest znana. Nawet zatwardziali fani czarnej płyty wiedzą doskonale, że już od dawna wszystkie vinyle, no może poza jakimś 1% robi się z materiału cyfrowego.

Po 4- rozumiem, że to co piszę nie podoba się naszym handlarzom vinyli, którzy pewnie opowiadają swoim klientom fajne historyjki o dobrym analogu i złej cyfrze, pomijając milczeniem fakt, że ten współczesny analog jest teź źródłowo cyfrowy.

Po 5- jeśli liczysz, że w swoim interesiku mnie uciszysz to jesteś w błędzie. Mnie nie przeszkadza kto co kupuje i na czym słucha. Ale przeszkadza mi fakt, że takie cwaniaczki jak ty okłamują ludzi wmawiając im bzdury, zapewne w jakimś celu. A gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Boisz się utraty zysków?

Zejdźcie z człowieka, bo nie do końca macie rację, a poza tym to chyba każdy ma prawo do własnej oceny.

A za samo twierdzenie, że Studio Master dopiero po wytłoczeniu i wykorzystaniu machanicznej metody

odtwarzania, potrafi zagrać i jest lepszy od oryginału, powinno się nabijać na pal ... ew. palić na stosie. :)

Poza tym, to wątek o Lampizatorze, więc proszę nie robić tu obory ! :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, każdy w Was ma w czymś tam rację, tylko niepotrzebnie dokładacie do tego sferę negatywnych emocji:-)

Cenię dźwięk z płyt analogowych, najlepsze które słyszałem faktycznie pochodziły z lat 60-tych, ale nie przesądzam że musi to być reguła, mam zbyt mało możliwości rzetelnych porównań. W każdym razie winylowa płyta ma się świetnie i przeżywa drugą młodość. Jak chodzi o kolegę Sylwka, to nie widzę po jego stronie jakiegokolwiek plucia i obrażania respondentów. Można się z nim zgadzać lub nie, można go lubić lub nie, ale nie można mu zarzucić braku kultury. Ja się z Sylwkiem często nie zgadzam, ale nie zmienia to mojej sympatii do jego osoby. Dobrze że jest ktoś z kim mogę polemizować, nieprawdaż? Bez tego życie byłoby nudne.

Sylwek przytargaj w koncu dobrego gramiaka do domu na probe i opisz wrazenia. Bo teoretyzowanie do niczego poza wiecznymi sporami nie prowadzi.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

NIekoniecznie, z lamp wczesniej slyszal glownie szum...wiec kto wie;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Amber na XLR i duelundach z modulem usb...foty zapozyczone z fejsa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jA SE LAMPIZATORA NIE KUPIĘ............BO TO JEST BADZIEW JAK CHOLERA.

Bożżżżżesz przecież znowu go nawet nie słuchałeś, a już masz wyrobioną opinię !!! ???

Widzisz i nie grzmisz?

Wczoraj oglądałem taki film Noah (2013). Na polski przetłumaczyli go jako Noe: Wybrany przez Boga

Ukryta Zawartość

DVdDXnKIv8tagm_1_l.jpg

Staru audiofilu ... o Ty wielki jesteś takim wybranym przez stwórcę zbawcą polskiego audio. Nieomylny.

Ale prośba, mniej patrz w niebo i w swój ołtarzyk a więcej słuchaj sprzętu i szanuj opinie innych.

:)

Pozdro serdeczne.

Ukryta Zawartość

Tutaj krotki opis kazdego "levelu":

DAC LEVELS EXPLAINED

We sell DACs and amps that are built to the specifications on different quality levels.

Currently, Level 1 and 2 and 3 are not offered due to lack of interest.

Amber = the best DAC we can possibly make using the inexpensive generic components and tubes of our choice. This is very difficult task because it is easy to make great DAC with boutique, expensive parts. It is better than our old Level 3 which it replaces at a lower price. We feel it is really awesome considering that the parts are industry standard type.

Level 4 = the same as level 3 but all parts are the best we know of so every cost component of this dac is more expensive by at least a factor of 3, or more. the sound is similar to level 3 sound although more refined in every way. it also takes 3 full days to build it, versus one day for level 3.

Level 5 and The Big Five : is a large box dac that has enough space for all options that we offer. it is basically like level 4 on steroidst: power supply is fully dual mono. there is enough space to fit usb, balanced topology, huge output caps, volume control, dsd module, remote operation, analog preamp inputs, biamping outputs etc. Even without all options it sounds marginally better than level 4 due to supply separation and dual mono power. It takes a week to build it by hand.

Level 6 = the best sound we can possibly make without going to 2A3 but with some limitations that the best sound dictates: only SE operation, no volume control, It takes a week to build.

The Big Six - a level 6 but built in 2 x larger box to fit even more exotic chokes and capacitors (zero electrolytes). It takes two weeks to build it.

The Big Seven is the purist and minimalistic flagship dac that has the big box, PSU in a separate box, and exposed tubes 2A3 45 or 245 for unmatched sound purity.

Nalezy dodac ze Amber jako kit oferowany jest w trzech roznych wersjach rozniacych sie od siebie jakoscia komponentow i lamp, w wersji podstawowej kosztuje 155 euro a najdrozszy na duelundach 650.

to, że współczesne płyty vinylowe są gorsze od starych napisali tu ludzie na forum, ci którzy kolekcjonują czarne płyty. Choćby pmcomp ale też wielu innych.

He, he, ... mam nadzieję że to nie próba przekupstwa tylko najwyżej gałązka oliwna :).

Ja tam żadnym ekspertem nie jestem. Ja tam się nie znam. Ot po prostu lubię jak coś brzęczy w głośnikach.

Pozdro

A czym różni się ten Amber od innych? Można się pogubić od ilości modeli tych Lampizatorów. Za chwilę bedzie level 16 potem 34 itd.

Amber to pierwsza wersja bez glutów, pająków i deski podłogowej. Widać Łukasz wreszcie wziął Sobie krytyczne uwagi do serca.

Bez przesady, nie szukacie czasem dziury w calym? Ile leveli dacow ma Audio Note? Od 0.1 do 5Sig razem 10 roznych wersji zdaje sie trzech roznych obudowach i jakos nikt sie nie czepia. W zasadzie Lukasz robi dwa typy obudowy, normalna i tzw. Big z pokrywka plexi. Az takie to skomplikowane??

Bylby tylko jeden "wypas" to pewnie byscie psioczyli ze "tylko jeden wypas" i ze wybor zaden.

Ciekawe że nikt nie zauważa merytorycznej ściemy i błędów ortograficznych na stronie producenta.

Ukryta Zawartość

I created a converter that treats the DSD in pure analog domain and produces music in it’s virgin glory. Without any manipulation, digital processing, PCM conversion, delta sigma, or anything like that.

"Music in its virgin glory" (nie it's tylko its) oznaczałoby jednak przebieg analogowy. DSD ze swojej definicji zawiera w sobie kształtowanie szumów, dokonywane właśnie przez przetwornik delta sigma.

Nawet umieścili ten fragment w części strony nie dającej się zaznaczyć i skopiować do schowka.

Ukryta Zawartość

No rzeczywiscie szczyt rozsadku. Ty sly kolekcjonujesz takie durne wpisy czy na serio??? Idz do pierwszego lepszego salonu samochodowego, polecam np. Bmw, poskarz sie ze w twoich oczach sa niewarygodni bo zbyt czesto wypuszczaja nowe modele. Przeciez wystarczyly by trzy i byloby ok..

No rzeczywiscie szczyt rozsadku. Ty sly kolekcjonujesz takie durne wpisy czy na serio??? Idz do pierwszego lepszego salonu samochodowego, polecam np. Bmw, poskarz sie ze w twoich oczach sa niewarygodni bo zbyt czesto wypuszczaja nowe modele. Przeciez wystarczyly by trzy i byloby ok..

A ty napędzasz klientów na lampizatory? Działeczkę dostajesz, że tak agitujesz? Dobry produkt broni się sam i nie potrzebuje takich naganiaczy...ale może te jednak potrzebują.

W motoryzacji nowe modele są średnio co 5 lat, a czym bardziej luksusowe to co 7-10 lat. DAC z najwyższej półki to urządzenie niszowe i luksusowe. Nie dziwi fakt pojawiania się nowszej edycji co 5-6 lat ale pojawienie się średnio co rok nowej wersji świadczy o tym, że poprzednie nie były jednak dopracowane i nie przyłożono się do nich należycie.

Może dla ciebie jako naganiacza nie ma to znaczenia, bo w ogóle tego sprzętu nie kupujesz ale dla normalnego klienta, który chciałby topowy DAC tej firmy, na pewno zniechęcającym jest fakt, że gdyby kupił to jeszcze nim go wygrzeje to już będzie to starsza wersja.

O zaczyna sie :) sly oczywiscie ze mam dzialeczke od kazdego, Lukasz zerka na forum i za kazdego pozytywa robi mi 1% znizki na nowego daca...w takim tempie za 3 miechy mam za darmo Level 7. Siedze na forum od 10 lat i to moja recepta na zycie, agitowanie na rzeczy producentow audio za stosowne honorarium...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

O zaczyna sie :)

Nie zaczyna się tylko pomyśl zanim napiszesz.

Kupujesz np. jakiś sprzęt (załóżmy , że samochód) i wydajesz na niego 500.000 pln. Jeździsz nim 3 lata a w tym czasie producent wypuścił 3 nowe modele.

W tym samym czasie twój kolega kupił również samochód w podobnej cenie ale u konkurencji a ona nowy model wypuści na rynek dopiero za 4 lata.

Twój kolega również po trzech latach próbuje sprzedać swój samochód.

A teraz odpowiedz sobie i nam wszystkim kto szybciej i w lepszej cenie sprzeda swój samochód?

Odpowiedź chyba jest prosta.

Nie rozumiem dlaczego niektórym użytkownikom na tym forum oczywiste rzeczy sprawiają tyle trudności w ich zrozumieniu?

O dźwięku się nie wypowiadam bo w tym wypadku nie ma to żadnego znaczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.