Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

To co widać na fotkach, to składanka popularnych gotowych seryjnych modułów ...

Idąc tym tropem, to tylko firmy posiadające :

- kopalnię surowców

- fabrykę półprzewodników

- linię montażu SMD

- fabryki pozostałych komponentów

- hutę stali wraz z walcownią

mogą działać na tym rynku i nazywać się producentami ?

No nie dajmy się zwariować - aby napić się piwa nie musisz kupować całego browaru ! :)

Czy to godna napiętnowania wada, że stosuje się w urządzeniu komponenty i podzespoły firm zewnętrznych ?

Jeśli przez taki pryzmat będziemy zmuszeni oceniać dowolny sprzęt, to ... nie będzie w sumie co oceniać. :)

Blok wejściowy USB, stabilizacja, moduł PRE z reg. + wyświetlacz + IR to oczywiście są "gotowce", ale czy to

dyskwalifikuje urządzenie ? Pytanie retoryczne. :)

Proponuję zwołać kilku fachowców i zbudować taki DSD DAC własnymi siłami - ciekawe czy Wam się uda ?

To w sumie tylko kilka modułów, które połączone ze sobą drucikami, chyba to nie będzie wielkim wyzwaniem.

W ToTka także należy wybrać kilka (sześć) modułów z zaprezentowanych 49-ciu. Nawet nie trzeba ich

ze sobą łączyć, praktycznie nie potrzeba do tego żadnej wiedzy ! Ile razy trafiłeś już "szóstkę" w Lotto ? :)

To ten sam poziom abstrakcji. :)

Nigdy nie zrozumiem co można zyskać popełniając tak załamujące wpisy.

To jest zakładka hi end, wiele rzeczy w niej jest niezrozumiałych.

Najbardziej niezrozumiałe jest jednak to, że niektórzy uważają się za jedynych potrafiących trzymać lutownicę w ręku.

załamujące wpisy

Dobrze jest zawsze przywołać cytat.

Proponuję zwołać kilku fachowców i zbudować taki DSD DAC własnymi siłami - ciekawe czy Wam się uda ?

To w sumie tylko kilka modułów, które połączone ze sobą drucikami, chyba to nie będzie wielkim wyzwaniem.

No właśnie nie jest żadnym wyzwaniem, dlatego dziwią mnie takie opinie.

OK, koniec, taka dyskusja prowadzi donikąd.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

... za wyjatkowoscia lampiego stoja lata doswiadczen, prob i bledow ...

Na sukces Łukasza złożyło się wiele czynników , min. niezwykła pasja do tego co robił , połączona z wielką pracowitością. Ale ja podkreśliłbym jedną cechę , która pozwoliła mu zdobyć zaufanie audiofilów na całym świecie. To jego wyjątkowa przebojowość , wręcz tupet i pewność siebie , która przebijała z tekstów , które regularnie publikował przez lata na swoim blogu. Te teksty były niezwykle ciekawe i pasjonujące [sam czytałem je od deski do deski i z niecierpliwością czekałem na każdy następny] , ale co najważniejsze , nie dawał w nich nigdy najmniejszego nawet pretekstu do jakichkolwiek wątpliwości. Wszystkie tezy które stawiał były jasne i jednoznaczne , i potrafił je dobrze udokumentować. Był niezwykle przekonujący we wszystkich tematach. Tym budował swój autorytet , na którym teraz bazuje. Lata temu , gdy Łukasz ogłosił , że znalazł w końcu audio nirvanę w postaci małej płytki daca z Chin , którą nazwał Lampucerą , cały świat zaczął ją kupować i modyfikować wg. jego sugestii , a nazwa przyjęła się nawet wśród chińskich sprzedawców ebay. Dlatego też , gdy pojawiły się pierwsze autorskie urządzenia Łukasza , były one przyjmowane z zaufaniem , jako propozycje poparte jego autorytetem. Oczywiście musiały się one również obronić w testach , ale w sytuacji , gdy na rynku jest tak wiele propozycji do wyboru , zawsze autorytet i zaufanie do producenta pomaga w wyborze. Obojętnie co i z jakiej motywacji napiszecie tutaj , jest oczywistym , że sukces Łukasza na rynkach zachodnich , a szczególnie w Stanach jest absolutnie niezwykły. Dowodem są nie tylko ilości daców jakie tam sprzedaje , ale i entuzjazm im towarzyszący na tamtejszych forach tematycznych.

Mnie osobiście cieszą jego sukcesy i bardzo mu kibicuję , a co do krytyki jaka się tu pojawiła , myślę , że też mu pomoże w dalszym rozwoju.

Calyer dzieki za ten wpis, czulem sie w swoim watku czasami jak w jakims rownoleglym, nieznanym mi swiecie.

Twoj wpis przywraca mi pewnosc , ze nie zwariowalem.

Konto w trakcie usuwania

Fachowiec i tak wie, że najlepszy montaż to "punkt - punkt" , a czasami płyta PCB wymusza

bezkonfliktowe prowadzenie ścieżki na wielokrotnie dłuższe dystanse we wrogim środowisku.

Panowie co wy macie z tym montazem punkt do punktu, punkt do punktu to można sobie zwrotnice polutowac gdzie mamy kilka lub w porywach kilkanascie elementow

Proponuję się już więcej nie silić na obronę czegoś, czego obronić się nie da.

Nikt poważny nie wygrał czasu na loterii, aby zajmować się konkursami tego typu.

Wszyscy widzieli fotografie wnętrza, jeśli nie jest wystarczającym argumentem, to może oznaczać tylko niekompetentny stan świadomości.

Brawo Calyer, trafiłeś w sedno. Dowcip polega na tym, że na tamtym rynku, gdzie wszystkiego w bród, nikt z naszych tuzów nie odniósł takiego sukcesu w audio jak Fikus. I to boli ... co poniektórych.

nikt z naszych tuzów

Jeden z naszych tuzów odniósł spektakularny sukces, teraz siedzi na tronie, proszę się domyśleć kto, oraz domniemać dokonań..

Sukces jest wtedy, jeśli jest się traktowany z szacunkiem przez inteligentnych ludzi.

Jeden z naszych tuzów odniósł spektakularny sukces, teraz siedzi na tronie, proszę się domyśleć kto, oraz domniemać dokonań..

Sukces jest wtedy, jeśli jest się traktowany z szacunkiem przez inteligentnych ludzi.

Który to ?

Znaczy sie co? Ze produkty Lukasza kupuja sami nierozgarnieci debile?

sami nierozgarnieci

Proszę powściągnąć emocje.

Nic nie mam do Kolegi Łukasza jako osoby, wręcz przeciwnie, nadanie ruchu w branży jest pozytywne, szanuje też wysiłek każdego na drodze do sukcesu i tego mu życzę.

Nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji od nowa.

Jego produkty, jak każde posiadają określone właściwości i tylko do nich się odnoszę.

Osoby, nabywcy tych urządzeń, jeśli są skłonni uznać je jako wartościowe, czynią to, jest wolny rynek, mają do tego prawo, nic mi do tego.

Te głosy krytyczne, które są, informują tylko o innych punktach widzenia, można się z nimi zgadzać lub nie.

Są osoby o innej wrażliwości, różnej od osoby Twórcy, którzy widzą poprzeczkę wymagań w innym miejscu, również i oni mają do tego prawo.

Pozdr.

2.5-roku temu zastanawialem nad kupnem wyrobu Pana Fiskusa ,ale wtedy to jeszcze nie bylo to,teraz jak widze ze kolega EB kupuje ten sprzet to jestem zaskoczony,widocznie duzo zmienilo sie na dobre.Lubie wszystko gdzie jest lampa, tak ze jest fajnie ,tylko jedno jest ale !czyli cena,mialo byc dobrze wykonane ,ale cenowo dostepne dla wszystkich,teraz widze ceny z kosmosu,kupie za to w tej cenie piekny gramofon np. od J.Sikory i troche plyt,bardziej bedzie audifilsko.

Proponuję się już więcej nie silić na obronę czegoś, czego obronić się nie da.

Wszyscy widzieli fotografie wnętrza,

Nic nie mam do Kolegi Łukasza jako osoby, wręcz przeciwnie ...

Swoimi wpisami wywołujesz klasyczny dysonans poznawczy - prawdę mówiąc, nie wiem do

czego zmierzasz, o ile w ogóle do czegoś zmierzasz. Bez względu na to, czy Ci się "podoba",

czy też "nie podoba", to postaraj się może o to, aby jasno precyzować argumenty za lub przeciw.

Rozumiem, że po zajrzeniu do środka, urządzenie nie zasługuje na Twoją uwagę - tak ?

Jeśli to nie stanowi większego problemu, to wypunktuj mu jego wady - miejmy to już wreszcie za sobą. :)

Panowie... Co z wami? 747 naprawdę pisze po polsku :-) może tylko nie powinien wtrącać wątków pobocznych i paralel, bo wtedy trudno śledzić komu na co odpowiada :-) . Ale domyślność też warto trenować :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Wszyscy widzieli fotografie wnętrza, jeśli nie jest wystarczającym argumentem, to może oznaczać tylko niekompetentny stan świadomości.

Kiedy pierwszy raz zajrzałem do wnętrza , też miałem dziwne odczucia , ale potem się okazało , że tam w środku jest jednak wspaniale , i to fantastycznie działa. Radzę więc tak szybko się nie zniechęcać , po tym co kolega zobaczył na zdjęciach , ale postarać się o odrobinę śmiałości i wypróbować samemu jak to działa.

Kiedy pierwszy raz zajrzałem do wnętrza , też miałem dziwne odczucia , ale potem się okazało , że tam w środku jest jednak wspaniale , i to fantastycznie działa. Radzę więc tak szybko się nie zniechęcać , po tym co kolega zobaczył na zdjęciach , ale postarać się o odrobinę śmiałości i wypróbować samemu jak to działa.

A miałeś wtedy włączone światło?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Do tej pory wszystkie , które miałem.

To po co zmieniałeś pierwszy model na kolejne jak wszystkie grały tak fantastycznie?

To po co zmieniałeś pierwszy model na kolejne jak wszystkie grały tak fantastycznie?

Pewnie z ciekawości , czy może być jeszcze lepiej. Ale dalej już nie pytaj , pozwól na odrobinę prywatności.

Stawiam wniosek przestawić kolegę śpiewaka do sekcji gimnastycznej;......

Czy na forum jest wątek gimnastyczny?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.