Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

O przepraszam, ze zwierzęciem to cię tu zrównują właśnie ateiści, z kolegą rambo na czele. Dla nich człowiek jest równy zwierzęciu, a zwierzę człowiekowi, jaki w zasadzie jest powód tego, że prawo cię chroni? Żaden. Zmieńmy prawo i zabijajmy też dorosłych ludzi. W końcu zwierzęta nie mają takich zakazów i nakazów i podobno świetnie sobie radzą.

za wiki (mam nadzieję, że się nie poobrażacie za źródło):

Prawo, a ściślej prawo w ujęciu przedmiotowym – system norm prawnych, czyli ogólnych, abstrakcyjnych i jednoznacznych dyrektyw postępowania, które powstały w związku z istnieniem i funkcjonowaniem państwa lub innego uporządkowanego organizmu społecznego, ustanowione lub uznane przez właściwe organy władzy odpowiednio publicznej lub społecznej i przez te organy stosowane, w tym z użyciem przymusu.

>bady

Skoro twoim zdanie niechęć do zabijania ludzi to sprawka wiary, to rozumie, że ty jako człowiek uznajesz prawo do zabijania ludzi?

PŁODÓW. Naucz się jeden z drugim, jak się nazywa przedmiot dyskusji.

PŁODÓW. Naucz się jeden z drugim, jak się nazywa przedmiot dyskusji.

Ale rozumiesz, to że płód od człowieka różni się cachami morfologicznymi.

Dziecko od człowieka też się różni cechami morfologicznymi :)

Prawo, a ściślej prawo w ujęciu przedmiotowym – system norm prawnych, czyli ogólnych, abstrakcyjnych i jednoznacznych dyrektyw postępowania, które powstały w związku z istnieniem i funkcjonowaniem państwa lub innego uporządkowanego organizmu społecznego, ustanowione lub uznane przez właściwe organy władzy odpowiednio publicznej lub społecznej i przez te organy stosowane, w tym z użyciem przymusu.

No dokładnie, paru facetów sobie coś ustaliło, np. że lekarz ma prawo nie wykonać aborcji :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Obrońcy zygoty i płodu przekraczają granice śmieszności.

"Referendum to zwykła statystyka" - podważanie istoty demokracji. Będe powtarzał do znudzenia: kto ma czelność głosić, iż pewne sprawy nie podlegają referendum - stawia siebie w jednym rzędzie z Adolfem Hitlerem, Józefem Stalinem, Nicolae Causescu, czy Pol Potem.

"razem z psem macie po trzy nogi". Na taki "argument" można się tylko zaśmiać.

"jaki powód że prawo cię chroni?" - zwierzęta też chroni.

"odebranie człowiekowi w najwcześniejszej fazie jego rozwoju człowieczeństwa jest taką samą patologią" - nie można człowieczeństwa odebrać czemuś, co człowiekiem dopiero będzie.

Lewactwo nienawidzi człowieka - kocha ludzkość ... Nie widzą nic złego w zabijaniu dzieci - za to zwalczają karę śmierci dla dorosłych bandytów ... Ot taka zwykła zwichrowana lewacka logika ...

Czyli prawo szariatu w niektórych krajach jest OK?

nie bardzo jestem pewny, czy dzisiaj prawo szariatu jest wynikiem samoorganizacji społeczeństwa, czy anachronizmem, który wyciąga się na światło dzienne z powodu wiary w niewidzialnego przyjaciela. Zwykle anachronizmy przechodzą do historii (patrz kodeks Hammurabiego). O ile w starożytności takie prawo działało i uznawano jest za dobro, w dzisiejszych czasach z wielu powodów uznaje się je za barbarzyństwo.

Ale powinniśmy się starać do tego ideału dążyć, czy zrezygnować z niego i zacząć na bieżąco modyfikować zasady w zależności od aktualnej sytuacji i potrzeb?

DĄŻYĆ !

Nasza ułomność nie może być usprawiedliwieniem niegodziwości , a moralność nie powinna być komponowana pod dyktat aktualnej potrzeby lub sytuacji , gdyż jest to pierwszy krok do relatywizacji najwyższych wartości , z którego uniwersalności wszyscy możemy skorzystać lub stracić .

Piotr

Ale rozumiesz, to że płód od człowieka różni się cachami morfologicznymi.

Dziecko od człowieka też się różni cechami morfologicznymi :)

to sobie adoptuj te czlowieki, żeby biedni lekarze nie musieli ich zabijać.

anachronizmem, który wyciąga się na światło dzienne

Jakoś wszystko co było zapoczątkowane przez "wielkich" tego świata przechodzi do historii a religia, która (jeśli nie wierzycie w Jezusa) wzięła swój początek od garstki rybaków trwa dwa tysiąclecia i ma się całkiem dobrze.

to sobie adoptuj te czlowieki, żeby biedni lekarze nie musieli ich zabijać.

A to ja płodziłem?

A dlaczego nie?

To już zapytaj swoich lewackich idoli o to , dlaczego nie :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Płód Literacki

10 czerwca 2013

„De profundis“

Z głębokości wołam do ciebie mamo

Bo doktor szczypcem urwał me kolano

Z chrzęstem odebrał mi łydki nadobne

Nikt się nie ostoi w tem świecie żałobnem

Wielkieś tu uczynił pustki w matki brzuchu

Lecz ja znów przeżyłem, ty stary świntuchu

Choć nie mam już nóżek, dopełznę do ciebie

I żywcem na zawsze zakopię cię w glebie

Płód Literacki

15 maja 2013

„Ciąża pozamaciczna“

W bryle lodu uwięzion jak dzielny Han Solo

Zamrożony zarodek dotknięty niewolą

Płaczę, a łzy moje zastygają w chłodzie

Marząc wciąż o ciepłym matki jajowodzie

Lecz mi nie dane będzie wejść do brzucha

Gdy strzykawka doktora na mój urok głucha

Jednak nie pozwolę, by mi ubliżano

Macica mnie nie chce, więc wejdę w kolano

Sprawię ci cierpienie, wrzynając się w rzepkę

Z twojej nogi uczynię zaś bólu kolebkę

„Ostatni obrońca“

Naszą byłeś tarczą, o słodki Gowinie

Lecz w otchłań nicości strąciły cię świnie

Któż teraz ukocha zmrożone zarodki?

Czyje ręce utulą poczęte sierotki?

Choć literą prawa ty walczyłeś o życie

Ktoś inny twe miejsce zajmie przy korycie

Chodź, u mego boku podejmij krucjatę

Razem każdą lewacką pokonamy szmatę!

644283_235411063250552_132892385_n.png

Prawo naturalne to jest prawo dżungli. Silniejszy zabija i zjada słabszego. Więc powiedzmy sobie jasno, że tu nie o to chodzi. Chodzi o prawo boskie, na straży którego stoi (w sposób uprawniony czy nie - nie jest to przedmiotem niniejszej rozmowy) KK.

Cały więc spór nie polega więc de facto na tym, które prawo jest nadrzędne, ale kto rządzi w tym kraju: demokratycznie wybrany Sejm, Senat, Prezydent i Premier - czy nie pochodzący żadnej demokratycznej procedury głosowania biskupi

Logika i moralność.

W 10 przykazaniach nie ma mowy o aborcji tylko o zakazie zabijania ludzi.

Logika nakazuje traktować wszystkie etapy życia ludzkiego, embrion, płód, niemowlęcie, dziecko, młodzieniec, dorosły, starzec i jakby to jeszcze nie podzielił, jako...no właśnie! Etapy życia ludzkiego!!!!

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

nie misiu pysiu. Przed takimi fundamentalistami zrównującymi mnie ze zwierzęciem z powodu niewiary w niewidzialnego przyjaciela broni mnie prawo. Jeszcze. Chociaż jakiś pierdolec wierzący w Mahometa pedofila może uznać, że jego prawo boskie jest ważniejsze, niż prawo ludzkie i odebrać mi życie.

Oraz rozum i sumienie , cechy właściwe tylko człowiekowi (tak teiście , jak i ateiście ) , której pozbawione są zwierzęta , o czym , jak widać zapominają " wierzący w Boga " fundamentaliści , którzy niewierzącym oponentom odmawiają człowieczeństwa .

Piotr

Logika nakazuje traktować wszystkie etapy życia ludzkiego, embrion, płód, niemowlęcie, dziecko, młodzieniec, dorosły, starzec i jakby to jeszcze nie podzielił, jako...no właśnie! Etapy życia ludzkiego!!!!

nie logika a demagogia.

Nasza ułomność nie może być usprawiedliwieniem niegodziwości , a moralność nie powinna być komponowana pod dyktat aktualnej potrzeby lub sytuacji , gdyż jest to pierwszy krok do relatywizacji najwyższych wartości , z którego uniwersalności wszyscy możemy skorzystać lub stracić .

W 100% się zgadzam. Historia zna momenty w dziejach ludzkości, kiedy to te wartości próbowano zastąpić innymi, dostosowanymi do potrzeb aktualnie rządzących.

nie logika a demagogia.

W sensie?

Podaj przykład kiedy z embrionu ludzkiego powstała muszka owocówka, wielbłąd, albo cokolwiek innego niż człowiek.

...

To już zapytaj swoich lewackich idoli o to , dlaczego nie :)

Właśnie sie zapytałem tych, co są przeciwnikami referendum, jako formy regulacji życia w stadzie. A to chyba Twoi idole.

Lewactwo nienawidzi człowieka - kocha ludzkość ... Nie widzą nic złego w zabijaniu dzieci - za to zwalczają karę śmierci dla dorosłych bandytów ... Ot taka zwykła zwichrowana lewacka logika ...

Martin Niemöller, przywódca niemieckich protestantów, zwrócił uwagę, że „w ciągu wieków kościoły zawsze były gotowe błogosławić wojny, wojsko i broń oraz zupełnie nie po chrześcijańsku modliły się o zagładę swych wrogów”.

rozaniec.jpg

Polski żołnierz, odmawiający różaniec podczas

akcji zaprowadzania pokoju w Iraku

Piotr

a z ludzkiego plemnika koń.

Z ludzkiego plemnika nic nie powstanie, albo człowiek.

Twój tok myślenia to demagogia.

w ciągu wieków kościoły zawsze były gotowe błogosławić wojny, wojsko i broń oraz zupełnie nie po chrześcijańsku modliły się o zagładę swych wrogów

A ty znowu co insynuujesz?

Na temat "święcenia" broni, żołnierzy żeśmy już niejednokrotnie rozmawiali!

Czy powielanie kłamstw i insynuacji sprawia ci przyjemność?

niewierzącym oponentom odmawiają człowieczeństwa

Nikt nikomu tego nie odmawia. Człowiek jest człowiekiem niezależnie od tego w co wierzy, jaki ma poziom inteligencji czy kolor skóry oraz na jakim etapie od poczęcia do starości aktualnie się znajduje.

Co do nauki i prawa stanowionego. Azbest miał być super materiałem i co się okazało?

Polski żołnierz, odmawiający różaniec podczas

akcji zaprowadzania pokoju w Iraku

Są żołnierze, którzy na rozkaz będą strzelać do bezbronnych dzieci, a są też tacy, którzy mają sumienie i starają się go używać...

Logika i moralność.

Moralność jest to pewna określona suma przesądów, którą jedne grupy społeczne narzucają innym grupom społecznym dla osiągnięcia swoich własnych (zazwyczaj finansowych) korzyści.

Moralność jest to pewna określona suma przesądów, którą jedne grupy społeczne narzucają innym grupom społecznym dla osiągnięcia swoich własnych (zazwyczaj finansowych) korzyści.

Przykro mi, że żyjesz w tak "płytkim" i "prostym" świecie...

Jest mi podwójnie przykro, że żyjesz w mrokach średniowiecza.

Nie mów tego głośno, bo w pracy myślą że jestem naukowcem... i jakoś dotąd przez wszystkie lata pracy nikt się nie poznał, że mam średniowieczne poglądy... :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.