Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Niech ktoś powie że lewactwo i ateizm nie są płytkie i jałowe intelektualnie ...

Redukują człowieka tylko do materii , a wszystko co się dookoła niego dzieje - do kasy ...

To odnośnie wpisu Bobcata o moralności ...

A wracając do tematu ...

Na portalu liza - jest wywiad z kobietą który dla zwolenników aborcji - jest dość niewygodny ... W skrócie - kobiecie lekarz powiedział że dziecko ma wadę która spowoduje śmierć tuż po urodzeniu i że należy dokonać jego aborcji ... Kobieta się nie zgodziła ... Trafiła do prof.Chazana i co się okazało ... Dziecko z którego "nic nie miało być" ... Urodziło się ZDROWE - dostało 10 w skali Apgara ...

Ile dzieci nie miało takiego szczęscia jak córka tej kobiety ? Ile zostało zabitych bo lekarz powiedział że "nic z niego nie będzie " ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Są żołnierze, którzy na rozkaz będą strzelać do bezbronnych dzieci, a są też tacy, którzy mają sumienie i starają się go używać...

Żołnierz kierujący się w boju sumieniem i współczuciem stanowi 90% strat siły ludzkiej i obniża sprawność siły bojowej armii!!!

W.

Niech ktoś powie że lewactwo i ateizm nie są płytkie i jałowe intelektualnie

Redukują człowieka tylko do materii , a wszystko co się dookoła niego dzieje - do kasy.

Oraz do rozumu i naukowego poznania. Które to aspekty byłeś łaskaw (niechcący?) pominąć.

Niech mi ktoś powie, że niesłuszne jest prawo, iż wiara zaczyna się tam, gdzie kończy się rozum. Starożytni nie pojmowali istoty elektryczności. Nie mieli w ogóle pojęcia, że coś takiego istnieje. Uważali, że piorun jest bogiem, albo narzędziem w ręku bogów.

Wyświetlano jakiś czas temu film dokumentalny "Pieski świat". Pokazywano tam m.in. odkryte w latach 60-tych ubiegłego stulecia w odludnych dżunglach i górach Nowej Gwinei prymitywne plemię. Świat do tej pory nie miał pojęcia o ich istnieniu, oni też nie mieli pojęcia o istnieniu kogokowliek poza nimi i ich otoczeniem. I cóż tam odkryto? Kapliczki, a w nich prymitywne, zrobione z gliny (ale dość dobrze oddające kształty) modele samolotów. W kapliczkach tych się modlili i oddawali cześć tym modelom.

Co się okazało? Podczas II wojny światowej nad ich terytorium był szlak lotnictwa transportowego USA. Widzieli te samoloty i nie byli w stanie pojąć ani wyjaśnić sobie co to takiego? Bogowie.

Tak powstają religie.

dostało 10 w skali Apgara ...

Pan Chazan (nie nazwę go profesorem przez szacunek dla prawdziwych naukowców) nie mógł oficjalnie nic innego dać, choćby zasługiwało na 1. Przecież to by było zaprzeczenie jego (chorych) poglądów i jego (chorej) ideologii. Fundamantaliści i oszołomy znani są z fałszowania rzeczywistości i wyników badań naukowych, aby tylko potwierdzić swoje urojenia.

Chazan to jest doktor Mengele polskiej ginekologii.

Nie mów tego głośno, bo w pracy myślą że jestem naukowcem... i jakoś dotąd przez wszystkie lata pracy nikt się nie poznał, że mam średniowieczne poglądy... :D

Czym się różni kwas siarkowy (H2SO4) od siarkawego (H2SO3)?

Siarkawy ma siarkę o mniejszej wartościowości.

Czym się różni kwas azotowy (HNO3) od azotawego (HNO2)?

Analogicznie. Azotawy ma azot o niższej wartościowości.

Są pracownicy naukowi i są pracownicy naukawi.

Moralność jest to pewna określona suma przesądów, którą jedne grupy społeczne narzucają innym grupom społecznym dla osiągnięcia swoich własnych (zazwyczaj finansowych) korzyści.

Czyli niema żadnego powodu dla którego nie miałbym ci strzelić w łeb i nie sprzedać tej padliny do laboratorium albo na przeszczepy? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Czym się różni kwas siarkowy (H2SO4) od siarkawego (H2SO3)?

Siarkawy ma siarkę o mniejszej wartościowości.

Czym się różni kwas azotowy (HNO3) od azotawego (HNO2)?

Analogicznie. Azotawy ma azot o niższej wartościowości.

Co to ma do rzeczy?

Nie jestem chemikiem i w zakresie chemii nie będę się wypowiadał na sposób naukowy. Moją domeną jest inna nauka ścisła... Kilka publikacji recenzowanych w czasopismach z listy filadelfijskiej udało mi się popełnić... Nie chcę jednak mówić na ten temat, bo nie ma to nic wspólnego z podejmowaną tu dyskusją.

nie nazwę go profesorem przez szacunek dla prawdziwych naukowców

Czy do prawdziwych profesorów zaliczasz panią Środę, która stwierdziła (pewnie naukowo), że prof. Chazan nienawidzi kobiet?

Twoje manipulacje słowne i wypowiedzi w pewnych fragmentach ubliżają nawet ateistom...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik marcin316 dnia 14.06.2014 - 14:14 napisał

Nie mów tego głośno, bo w pracy myślą że jestem naukowcem... i jakoś dotąd przez wszystkie lata pracy nikt się nie poznał, że mam średniowieczne poglądy... :D

To że jest się naukowcem nie determinuje faktu bycia człowiekiem uważanym za mądrego. Vide "sznowni" prof. K.Pawłowicz, dr. D.Oko i im podobni.

W.

Ukryta Zawartość

Vide "sznowni" prof. K.Pawłowicz, dr. D.Oko i im podobni.

No np. bobcat to przy takim ciemniaku jak profesor Chazan prawdziwy wizjoner nauki, zwłaszcza historii :)

Z drugiej strony podobno naukowcy są podobno nieomylni...

Akurat ten przywilej jest zarezerwowany dla wodza katolików.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Nie jest to chyba problemem dla ciebie tak długo jak nie jesteś katolikiem

Naukowcy nie są dla Ciebie problemem tak długo jak jesteś fideistą.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Sorry, ale to już jest poniżej poziomu gówna.

Naukowcy nie są dla Ciebie problemem tak długo jak jesteś fideistą.

Atak personalny? :)

Zgodnie ze stanowiskiem, kiedy fakty przeczą tezom (doktrynom) tym gorzej dla faktów. :-)

Ps.

Tedi to zgodne z Fideizmem :-)

Włodek.

Może zostaniesz nawet świętym bo nie jesteś tylko katolikiem ale aż Katolikiem!

KUL - cóż, może ta wypowiedź jest dlatego taka a nie inna bo na razie ten skrót oznacza Katolicki Uniwersytet a nie Katolibański?

Achievement unlocked!

Pomimo tego że jestem Katolikiem, to co do wypowiedzi niektórych pracowników KUL mam mocno mieszane uczucia...

Jak to mówią kolokwialnie, szacun :-) Jest jeszcze dla Ciebie szansa na uznanie za człowieka mądrego. Tylko nie ustawaj w myśleniu w sposób naukowy.

Włodek.

Szkoda tylko, że ta wypowiedź odnosi się do złamania prawa odnośnie wskazania innego lekarza, a nie tego, że doktor powinien wykonać aborcję, albo, że aborcja powinna być dostępna na życzenie, a o tym niestety toczy się ta dyskusja :)

Pomimo tego że jestem Katolikiem, to co do wypowiedzi niektórych pracowników KUL mam mocno mieszane uczucia...

Nie ma się, co dziwić. Przecież na KUL to idą ci, co to juz nie mają szans załapania się do żadnej inne uczelni, a pracować im się nie chce.

Jest jeszcze dla Ciebie szansa na uznanie za człowieka mądrego. Tylko nie ustawaj w myśleniu w sposób naukowy.

Myślenie na sposób naukowy tylko utwierdza mnie w moich przekonaniach co do wiary.

I co w tym wszystkim jest najbardziej zabawne - nie potrafią w Piśmie Świętym wskazać miejsca, z którego owa "nieomylnośc" miałaby wynikać. Po prostu czegoś takiego w całym tekście nie ma. Któryś tam pan papież tak sobie ubzdurał. Chyba Pius X (głowy za to nie dam, nie chce mi się w tym momencie sprawdzać), było to w XIX wieku.

Bogdan Chazan - Absolwent Akademii Medycznej w Warszawie. Od maja 2004 roku dyrektor Szpitala Ginekologiczno-Położniczego im. Świętej Rodziny w Warszawie.

W roku 1998 uzyskał tytuł profesora nauk medycznych. W latach 1992-2002 kierownik Kliniki Położniczo-Ginekologicznej Instytutu Matki i Dziecka.

Członek komisji problemowych Regionalnego Biura Europejskiego Światowej Organizacji Zdrowia i Rady Europy, lider programów zdrowotnych organizowanych we współpracy z przedstawicielstwem ONZ i Ministerstwem Zdrowia. Uczestnik licznych zagranicznych staży naukowych, między innymi na Węgrzech, w Anglii (King’s College Hospital) oraz w Holandii.

Propagator naprotechnologii w Polsce.

Po16 latach od profesury łamie przepis związany z poinformowaniem pacjentki gdzie będzie mogła dokonać aborcji. Zostaje Polskim doktorem Mengele. Ciemnogrodzianinem. Wg użytkowników Audiostereo nie ma on nic wspólnego z nauką :)

A co do (przepraszam za wyrażenie) Chazana powtórzę: jest to doktor Mengele polskiej ginekologii.

Nie ma się, co dziwić. Przecież na KUL to idą ci, co to juz nie mają szans załapania się do żadnej inne uczelni, a pracować im się nie chce.

Podobnie jak do seminarium duchownego.

A co do (przepraszam za wyrażenie) Chazana powtórzę: jest to doktor Mengele polskiej ginekologii.

W tym momencie jakbym stał po jednej stronie barykady z tobą, to bym się sam wyskrobał ze wstydu :)

wiesz co człowieku, uwazaj co piszesz.

Bo oprócz tego, ze dajesz dowód na swoje upośledzenie, obrazasz człowieka, ktory pewnie w jeden dzień robi więcej dobrego dla ludzi niż ty przez całe swoje za... życie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Nie znam bliżej człowieka więc cie zapytam. On również zajmował się naukowo ciążą mnogą (bliźniaczą) ? Jeśli tak, to podobieństwo w zainteresowaniach naukowych jest niezaprzeczalne.

W.

Pan Chazan (nie nazwę go profesorem przez szacunek dla prawdziwych naukowców) nie mógł oficjalnie nic innego dać, choćby zasługiwało na 1. Przecież to by było zaprzeczenie jego (chorych) poglądów i jego (chorej) ideologii. Fundamantaliści i oszołomy znani są z fałszowania rzeczywistości i wyników badań naukowych, aby tylko potwierdzić swoje urojenia.

Za ten tekst należy ci się porządna nauczka ...

Nie masz się czego wstydzić. Ja jestem teistą agnostykiem.

Czy ja kiedyś mówiłem, że nie można być wierzącym naukowcem? Jedno nie wyklucza drugiego. Są to dwie, zupełnie odrębne przestrzenie. Jakbyśmy powiedzieli językiem matematyki: dwa odrębne zbiory. Ich koniunkcja jest zbiorem pustym. Bo albo coś WIEM (i potrafię to naukowo udowodnić), albo w coś WIERZĘ (to znaczy nie wiem, nie potrafię tego udowodnić, ale wierzę).

Problem zaczyna się w momencie, gdy owa koniunkcja nie jest zbiorem pustym. Zaczyna się wtedy supremacja dogmatów wiary nad wynikami badań naukowych.

Dlatego śmieszne są tytuły z rodzaju "profesor teologii". Dlaczego nie krasnoludkologii? Był już jeden profesor mniemanologii stosowanej.

wiesz co człowieku, uwazaj co piszesz.

Już się boję.

Za ten tekst należy ci się porządna nauczka ...

Nie rozśmieszaj mnie proszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.