Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Wiktor Sułkowski jest lekarzem anestezjologiem. Zwrócił się do nas, bo znalazł swoje nazwisko na publikowanej w mediach liście lekarzy, którzy podpisali tzw. deklarację sumienia. - Nie zgadzam się. Zostałem zmanipulowany - mówi w rozmowie z Gazeta.pl. Anna Pawłowska, Gazeta.pl: Jak to się stało, że znalazł się pan na liście lekarzy, którzy podpisali tzw. deklarację sumienia?

Wiktor Sułkowski: Zostałem przez przedstawiciela Izby Lekarskiej zaproszony na konferencję "Ból i cierpienie", która była organizowana na Uniwersytecie im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Byłem tam słuchaczem jako lekarz i specjalista leczenia bólu, bo taką poradnię również prowadzę. Podczas konferencji chodziły panie z listą i zbierały podpisy.

Co to była za lista?

- Jak tłumaczyły, chodziło o poprawianie świadomości lekarzy na temat bólu i cierpienia. I dlatego złożyłem podpis. Była mowa o humanizacji medycyny, o poprawie jakości życia, o problemie medykalizacji życia... Proszę sobie wyobrazić: na schodach w auli podchodzi pani i mówi tego rodzaju rzeczy. Kto tego nie podpisze? A okazało się, że jest to tzw. deklaracja wiary.

Na kartce, na której pan się podpisał, nie było żadnych informacji na ten temat?

- Nie. Była to po prostu lista, na której podpisywali się różni ludzie.

Dlaczego sądzi pan, że to właśnie ten podpis stał się przyczyną umieszczenia pana na liście lekarzy popierających deklarację sumienia?

- Nie przypominam sobie żadnej innej sytuacji, w której cokolwiek takiego podpisywałem. Czuję się zmanipulowany. Tak nie może być. Dlatego zależy mi, żeby w mediach pojawiło się moje sprostowanie. Nie jestem katolikiem, wychowałem się w wierze prawosławnej, a obecnie nie mam z religią żadnych związków. Moje poglądy można określić jako ateistyczne i antyklerykalne. Nie zgadzam się z tą deklaracją. Jest całkowicie sprzeczna z moimi przekonaniami. Dlatego nie zgadzam się na publikowanie mojego nazwiska w takim kontekście.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Normalne standardowe metody kato-agitacji :-) łgać w żywe oczy aby tylko wciągnąć do swojego bagna, złapać za kawalątek paznokietka żeby wkręcić całą rękę.

1d.jpeg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

powinna być lista kato lekarzy którzy nie zabijają dzieci nienarodzonych oraz lista komucho-lekarzy którzy za kasę zabiją nienarodzone dziecko wtedy np normalna kobieta poszła by sobie do kato lekarza a morderczyni do komucho-lekarza a krytykowanie kato lekarzy to objaw nietolerancji poglądów o które tak lewaki walczą:))

Polecam cytat z JKM:

"Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych co trzeba".

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

A czemu doktor Sułkowski taki delikatny i nie powie wprost: zostałem okłamany i zwyczajnie zrobiony w ch.., w bambuko - przez nawiedzonych katoli? Niech się Pan WS pocieszy - nie on jeden!:) @ przemuś - a niejaki Piecha - do której kategorii należy? Wyskrobał tysiące, zarobił miliony i - powiedział: "dość, qva. Teraz będę katolik nieskrobiący". A może się mylę, co?:))

Nie mylisz się w sprawie Piechy...szkoda że ta prawdę tendencyjnie przekuwasz na swój argument, choć akurat świadczy o czymś zupełnie innym! ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie mylisz się w sprawie Piechy...szkoda że ta prawdę tendencyjnie przekuwasz na swój argument, choć akurat świadczy o czymś zupełnie innym! ;)

Dlaczego tendencyjnie ?? W życiu nie uwierzę w cudowne nawrócenie tego obleśnego hipokryty. Póki było można - trzepał kasę wiadomo na czym, jak prawactwo doszło do władzy - musiał się przefarbować, by się utrzymać przy korycie, niedługo potem uznał, że łatwiej się dorobić na polityce, niż na uczciwej pracy. Dla mnie piecha to jedna z największych gnid polskiej polityki (niedaleko od antosia i samego szefa).

O czym ty bajdurzysz? Same Kłamstwa! ;(

Ten człowiek zaprzestał tego procederu na długo przed karierą polityczną, na długo zanim zapisał się do Solidarności!!!

Każdego oceniasz na podstawie swoich uprzedzeń i obsesji?!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tak, jako lekarz tuż po skończeniu studiów musiał miec przerób lepszy niż krematoria.

A na dodatek, jako alkoholik jest wyjątkowo świetnym wzorcem do określania reszcie społeczeństawa jak powinna się zachowywać i postepować.

"Piję od 16. roku życia. I wiem, że od lat cierpią na tym moje dzieci - przyznał w "Gazecie Wyborczej" były wiceminister zdrowia Bolesław Piecha. - Ale proszę pana, alkoholik, kiedy pije, nie zastanawia się nad dziećmi - wyznał."

Ukryta Zawartość

W pale się nie mieści, jaikch mamy polityków, ministrów, rządzących...

I nie pisze tego jako o samym człowieku, bo tu moge nawet czuć wspólczucie, ale jak taki człowiek moze się pchać do roli i funkcji sprawowania władzy w państwie? Chyba tylko w pijanym widzie....

Ukryta Zawartość

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ja z niepokojem czekam jak taką deklaracje wiary podpisze SW. I każdego mordercę, gwałciciela którzy będą żałować za swoje czyny, wypuszczą zza krat w myśl zasady:

.. jako i my odpuszcamy naszym winowajcom''.

powinna być lista kato lekarzy którzy nie zabijają dzieci nienarodzonych oraz lista komucho-lekarzy którzy za kasę zabiją nienarodzone dziecko wtedy np normalna kobieta poszła by sobie do kato lekarza a morderczyni do komucho-lekarza a krytykowanie kato lekarzy to objaw nietolerancji poglądów o które tak lewaki walczą:))

Bzdura. Bo normalny pacjent idzie do przychodni, szpitala, opłacanego z naszych pieniędzy.

Czym innym jest prywatna praktyka, a czym innym publiczna służba zdrowia. W prywatnej proszę bardzo. Nawet by to było pożyteczne, jakby lelarz na tabliczce sobie dał dopisek, że leczy zgodnie z wiarą katolicką, muzułmańską, scjentologoczną itd. Niby czemu nie? Ale nie gdy go zatrudnia ktoś inny a on odmawia wykonania części swoich obowiązków, bo mu wiara zabrania.

Ciekawe czy Ci podpisani na liście odmówią też dyżurów w niedziele i święta.

Wszak dzień święty święcić!

Nie rozumiesz podstawowej rzeczy. Można mieć przekonania i postepować zgodnie z własnycm sumieniem. Ale nie musisz pracować w państwowej słuzbie zdrowia, bo ona działa wedłuch ogólnie przyjetych przepisów i gwarantuje obywatelom okreslone usługi. To niejako podobnie, jeśli ktoś zatrudnia się do słuzby wojskowej ale odmawia wykonywania części rozkazów, bo są niezgodne z jego sumieniem. Np. nie będzie strzelał. Pytanie, po jaką cholerę tam się znalazł?

Działalność misyjną prowadzi się w kosciołach i kółkach wyzwaniowych a nie w miejscu pracy, gdzie pracowadwcą jest państwo. To państwo okresla zakrez obowiązków i odpowiedzialność. Sumienie jest sprawą prywatną.

Gość Gość

(Konto usunięte)

HQ skoro tak to tym bardziej nie zgadzam się na zabijanie nienarodzonych dzieci z moich pieniędzy, ciąża to nie choroba

Ale możesz się nie zgadzać. Popieram.

To swoją postawą i głosami w wyborach doprowadź do zmiany ustawy. Na razie mamy taką jaka jest.

A prawo obowiązuje wszystkich.

Dodatkowy głos:

Ukryta Zawartość

Ciekawe

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ale niektórych sataniuchów libertarianów - uwiera fakt że ktoś ma czelność określić się jako katolik ...

Gejzeta Wybroczna od razu znalazła gościa co został "pokrzywdzony" przez tą deklarację - bo bidula słabowity intelektualnie , nie zdawał sobie sprawy co podpisuje ..

Insza parówkowa dziennikarzełka od towarzysza Liza co liże rowa Tuskowi - martwi się czy lekarz który określa się jako katolik - to lekarz ...

Jaja jak berety ...

To o co Ci chodzi? Czy do bycia katolikiem potrzeba jakichś dodatkowych deklaracji na piśmie? Może najpierw warto się zastanowic kim się właściwie jest i zacząć być człowiekiem?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

fox - a o co chodzi ludziom przyczepiającym się do lekarzy którzy mają odwagę deklarować się jako katolicy ? Myślisz że lekarz katolik inaczej będzie leczyć astmę , odrę czy zapalenie płuc ? Bez jaj ...

Ta deklaracja tyczy się tylko fragmentów pracy lekarza , gdzie wkracza się w sferę sumienia ...

Jeśli z tej garstki lekarzy która nam została - wyrzuci się tych co podpisali deklarację , to niedługo ludzie będą musieli zastawiać swoje chaty - by się leczyć ... Bo za takie stawki pracują lekarze z zachodu ...

A na tych ze wschodu - nie ma co liczyć ... Od naszego wstąpienia do Schengen - 99% lekarzy ze wschodu - po nostryfikacji swoich dyplomów w Polsce - spadała na zachód ... Zostały tu może tylko niedobitki które złapały żony polki ..

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

fox - a o co chodzi ludziom przyczepiającym się do lekarzy którzy mają odwagę deklarować się jako katolicy ? Myślisz że lekarz katolik inaczej będzie leczyć astmę , odrę czy zapalenie płuc ? Bez jaj ...

Ta deklaracja tyczy się tylko fragmentów pracy lekarza , gdzie wkracza się w sferę sumienia ...

Jeśli z tej garstki lekarzy która nam została - wyrzuci się tych co podpisali deklarację , to niedługo ludzie będą musieli zastawiać swoje chaty - by się leczyć ... Bo za takie stawki pracują lekarze z zachodu ...

A na tych ze wschodu - nie ma co liczyć ... Od naszego wstąpienia do Schengen - 99% lekarzy ze wschodu - po nostryfikacji swoich dyplomów w Polsce - spadała na zachód ... Zostały tu może tylko niedobitki które złapały żony polki ..

No popatrz, a w takiej Szkocji wszystko gratis - nawet za leki nie płacisz.

Ja się pytam po co ta deklaracja?? Nie wystarczy co niedziela iść do kościółka? Naczelna zasada lekarska brzmi; Po pierwsze nie szkodzić. A ta manifestacja daje furtkę do zasłaniania się religią, która nota bene nie ma nic wspólnego z prawem naturalnym.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

wieslaw - nie ma darmowych obiadów ... nie pierdziel głupot że za darmochę lekarze w Szkocji pracują ...

Read my lips: No popatrz, a w takiej Szkocji wszystko gratis - nawet za leki nie płacisz.

Fox - to lekarze deklarujący się jako katolicy - nie są ludźmi ? Tylko ateiści dla których aborcja to "zabieg" to prawdziwi profi ?

Bez jaj proszę ...

Fox - dzisiejszy świat zapierdziela w stronę samounicestwienia z szybkością TGV ...

Nazywanie zboczeń normalnością ...

Normalności - nienormalnością, ciemnogrodem i zabobonem ...

Promowanie wszelakich wybryków natury jako czegoś OK i cool ...

Nazywanie mordowania dzieci - "zabiegiem" ...

reklamowanie rakotwórczej antykoncepcji - jako czegoś co jest super i nic nie kosztuje - a później my płacimy za leczenie małp co napchały się piguł by bzykać się na prawo i lewo , a zachorowały na raka ...

Z jakiej racji mamy wszyscy składać się na in vitro dla kretynek które sobie rozwalily organizmy antykoncepcją hormonalną , a później im się "instynkt macierzyński" włączył ?

wieslaw - a w św.mikołaja też wierzysz ? NIE MA DARMOWYCH OBIADÓW ... Za WSZYSTKO się placi ... Za DARMOWĄ opiekę zdrowia - także ...

thrak - 100 000 000 istnień ludzkich to ofiary prób wyrugowania Boga i niszczenia religii przez komuchów ...

dodaj do tego miliony wymordowane przez antychrześcijanina adolfa hitlera ...

Stalin i hitler nienawidzili religii i Boga tak jak dzisiaj "młodzi wykształceni z dużych ośrodków" będący raz u palikmiota raz u koorwina ...

A co powiesz o tych , którzy w imię Boga mordowali ?

Piotr

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

wieslaw - a w św.mikołaja też wierzysz ? NIE MA DARMOWYCH OBIADÓW ... Za WSZYSTKO się placi ... Za DARMOWĄ opiekę zdrowia - także ...

JA płacę, TY płacisz... społeczeństwo płaci - ale człowiekowi choremu na leki nie zabraknie. Proste?

ateizm jest zajebiście jałowy intelektualnie ... to ugór na którym nic dobrego nie wzrośnie ...

To samo można powiedzieć o teizmie , czego dobitnym przykładem jest historia religii , a właściwie ich wyznawców , i mówię to będąc człowiekiem wierzącym w Boga .

Ja się pytam po co ta deklaracja??

Też się nad tym zastanawiam ?

Boga trzeba mieć w sercu , a nie na papierze !

a propos wierzących lekarzy :

" Przeto czy jecie, czy pijecie, czy cokolwiek innego czynicie, wszystko na chwałę Bożą czyńcie 32 Nie bądźcie zgorszeniem ani dla Żydów, ani dla Greków, ani dla Kościoła Bożego, 33 podobnie jak ja, który się staram przypodobać wszystkim pod każdym względem nie szukając własnej korzyści, lecz dobra wielu, aby byli zbawieni." ( wyleczeni )

Jeśli chodzi o tak zwaną "aborcję", to jedyną dopuszczalną sytuacją kiedy mogła by być wykonana (oczywiście mówię to, co podpowiada mi moje sumienie) jest sytuacja, kiedy ma to uratować życie matce. Jednak to matka powinna mieć wtedy wybór czy podjąć ryzyko czy zabić dziecko aby ratować swoje życie. Nikogo nie można zmusić aby poświęcił własne życie dla drugiego człowieka - taki akt, jeśli następuje, powinien być dokonany z własnej i nieprzymuszonej woli.

Krótko mówiąc , sumienie to nie deklaracja , którą można wydrukować i podpisać .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.