Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Prowokacyjne wpisy o chamskim charakterze stanowią nic innego jak trolling właśnie. Skoro dostrzegasz w rzeczonych wątkach chamskie wpisy, to skąd zdziwienie, dotyczące trollingu?

W takim razie po co jest moderacja?

Dlaczego nie dyscyplinowała na czas tych którzy tego się dopuszczali?

Komentowanie działań moderacji w taki prowokacyjny sposób, stanowi naruszenie zasad netykiety. I ostrzegam lojalnie, że nie zamierzam tego tolerować. Pisaliśmy już o tym wielokrotnie i prosiliśmy aby wziąć sobie do serca, że Bocznica jest miejsce do dyskusji na dowolny temat, co nie oznacza jednocześnie, że jest miejscem do dyskusji dowolnym sposobem.

Teraz straszycie a czy czasem nie jest tak że to Wy jesteście dla nas nie odwrotnie?

Dlaczego nie odpowiadacie na pytania gdy się grzecznie pytamy?

Niegdyś wyraźnie napisałem że zamknięcie wątku o Kk przeniesie "dyskusję" do różnych wątków i stanie się ona niemerytoryczna jeszcze bardziej jak była.

Co widzimy -to już się dzieje!!! 23031970 wkleja tu swoje nie do końca oparte na historii antykatolickie historie - tego chcieliście? ;)

Zamknięcie rzeczonego wątku, jest konsekwencją uporczywego ignorowania tej zasady przez dyskutujących. I to pomimo wielokrotnych próśb ze strony moderacji, aby tego zaniechać. To samo stanie się z każdym wątkiem, który w uporczywy i niewybredny sposób będzie przekraczać granice kultury dyskusji.

Normalnie działająca moderacja działa i informuje za co karze tych co coś przeskrobali. Wy nie dążyliście do poskromienia dyskutantów, skąd zdziwienie że to się nasiliło.

Zresztą i to jest nieprawda, bo tak jak ban na Bobcata tak i ta decyzja jest mocno spóźniona i w momencie gdy ataki personalne wcale nie były aż tak częste jak bywało! ;)

xniwax dnia 07.08.2014 - 20:36 napisał "SłąwekR popełniłeś błąd. Teraz to co było w zamkniętym temacie przeniesie się do "piekła" tam gdzie "diabeł" i jego zwolennicy."

Jedymym błędem było zbyt długie tolerowanie zaistniałej sytuacji. Wątek dawno nadawał się do zamknięcia. A jednym z czynników odwlekania tej decyzji, były właśnie rozważania "co będzie gdy to czy tamto i co się podzieje". Ale ileż można, więc rozważania co i gdzie się przeniesie nie mają znaczenia w kontekście decyzji, która i tak była konieczna.

Xniwax nie tylko tam się przeniesie, będą wszędzie wklejać a moderacja na to oczko przymknie, bo to się już nieraz działo.

Gorzej gdy ktoś będzie starał się te oszczerstwa na temat (o) Kk prostować....wtedy będzie się takich ludzi eliminować zgodnie z prawem forum.

Podejrzewam (boję się) że to celowe działanie, pisałem już o tym (zadałem te same pytania co dzisiaj) w temacie o Kk nie tak dawno jak moderacja zapowiadała zamknięcie, niestety nikt z moderacji nie odpowiedział.

Może teraz?

Wątek nadawał się do zamknięcia czy ludzi piszących należało dyscyplinować informując wszystkich za co (konkretnie) jest kara? Dyskusję czy kara była słuszna przenieść można było powiedzmy tu. Porządek byłby po kilku tygodniach! A tak nie tylko w temacie o piekle będą wpisy o Kk...."piekło" przeniesie się wszędzie.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czy ktoś z moderacji może odpowiedzieć na moje pytanie?

ma PW rozwiązujemy problem

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

A jeśli masz wątpliwości co do moich działań i co mną kieruje, zadaj mi pytanie wprost, w formie właściwej i w miejscu do tego przeznaczonym. A nie stosuj metody kolejnych prowokacyjnych wpisów w innych wątkach tematycznych, jak powyższy z jakąś rzekomą klauzulą sumienia.

Może sobie wyjaśnijmy: nie mam problemów technicznych oraz nie narzekam na funkcjonalność w trakcie korzystania z forum, dlatego moją opinię napisałem nie tutaj a w wątku jak najbardziej zbliżonym tematycznie. Czy w ten sposób złamałem regulamin?

Poza tym zarzucasz mi prowokację?

Chyba przesadzasz. Klauzula Sumienia zaczyna docierać do wszystkich dziedzin życia społecznego.

Czy sugestia że mogła pojawić się i tutaj była prowokacją? Wypadałoby z większą powagą i atencją traktować sprawy dotyczące tej szczególnej regulacji prawnej; bądź co bądź niedługo oprze się o ustawę zasadniczą. Tak więc proszę nie sugerować mi prowokacji gdyż jest to zbytnie nadużycie.

Aby być wiarogodnym i przede wszystkim konsekwentnym w swych działaniach należałoby teraz zamknąć wszystkie tematy niewygodne politycznie i światopoglądowo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Proponuję moderatorom (zwłaszcza najbardziej zaangażowanemu) przeczytanie całego tematu o kościele, dokonaniu korekt celem usunięcia tegoż chamstwa, jak też późniejsze odblokowanie wspomnianego tematu.

A teraz zupełnie z innej beczki... Putin dołączył do grona zachodnich przywódców i nałożył na Rosję embargo. Kto z Rosjan zrobił sobie zapasy, ten ma.

(absolutnie nie należy doszukiwać się tu zbieżności...)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Proponuję moderatorom (zwłaszcza najbardziej zaangażowanemu) przeczytanie całego tematu o kościele, dokonaniu korekt celem usunięcia tegoż chamstwa, jak też późniejsze odblokowanie wspomnianego tematu.

A teraz zupełnie z innej beczki... Putin dołączył do grona zachodnich przywódców i nałożył na Rosję embargo. Kto z Rosjan zrobił sobie zapasy, ten ma.

(absolutnie nie należy doszukiwać się tu zbieżności...)

Przypominam, że jesteśmy w wątku technicznym, do tego na forum Audio. To nie miejsce na próby demonstracji światopoglądowych i polemiki na światopoglądowe tematy, szczególnie w formie prowokacyjnej i obraźliwej. Jeśli ktoś ma potrzebę takich dyskusji. Są fora dedykowane do rozważań tego typu i prosimy tam się przenieść. Dążymy do tego, aby Audiostereo przestało być enklawą dla obraźliwego trollingu, czy to komuś pasuje, czy nie. Czas przyjąć to do wiadomości. Takie zachowania spotkają się z adekwatną reakcją regulaminową.

A odnośnie "zaangażowania", nie byłem nigdy w ten wątek zaangażowany, jego tematyka jest mi obojętna. Jedynie gdzie jestem zaangażowany, to w ochronę populacji forum jako całości, przed złośliwym trollingiem. Proszę mnie nie próbować wciągać w polemikę natury światopoglądowej, gdyż nie dam się w nią wciągnąć. Gdybym miał potrzebę takich dyskusji, to bym się zarejestrował na właściwym forum, dedykowanym takiej formie dyskusji na tematy światopoglądowe.

Edytowane przez SlawekR

Sławku, nie bądź hipokrytą, proszę. Skoro rzucasz takie argumenty, to czemu nie zlikwidujesz Bocznicy? Rozumiem, że Bocznica jest po to, żeby istniały tam również takie tematy jak ten o Kościele kat. (40 tys. postów). Twoje obsesyjne narzekanie na trolling jest strzelaniem kulą w płot. Bo albo jest Bocznica, a więc inne niż audio tematy dla ludzi, którzy chcą sobie pogadać, albo nie ma Bocznicy. Podejmij męską decyzję: albo-albo, zamiast narzekać jak kapryśna baba. Jak zlikwidujesz Bocznicę, to forum wprawdzie prawie umrze, ale za to będzie tylko o audio. Mniej hipokryzji, więcej decyzji, Sławku.

A propos trollingu:

Co z Elberothem?

Wzmacnianie to przecież też trolling, bo czymże jest podawanie nieprawdziwych wiadomosci?

A wątek o avalonach dalej wisi. Natomiast wszystkie pozostałe, które informowały i ostrzegały przed wzmacnianiem w tym wątku zostały odesłane w niebyt bez żadnego uzasadnienia i przede wszystkim bezpodstawnie.

Zamiatanie pod dywan nie usuwa brudów.

ma PW rozwiązujemy problem

Co z handlowym wątkiem Elberotha założonym tylko po to aby opchnąć 3 sztuki kolumn Avalon?

Czy szanowni koledzy moderatorzy nagle stracili wzrok, że nie ma żadnej reakcji czy są równi i równiejsi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szymon

Żeby nie było wątpliwosci - ogłoszeniodawca to AM - taki ma nick na audiomarkt.de jest z Warszawy - wszyscy wiemy kto sie pod tymi inicjałami ukrywa ;-)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

W takim razie po co jest moderacja?

Dlaczego nie dyscyplinowała na czas tych którzy tego się dopuszczali?

Moderacja podejmowała wielokrotnie próby przywrócenia dyskusji na merytoryczne tory. Nie pomagały ostrzeżenia, prośby, a wreszcie wielokrotnie powtarzane informacje, że wątek zostanie zamknięty, jeśli sposób dyskusji się nie zmieni. Niestety, stopień zacietrzewienia dyskutujących był tak duży, że nie trafiała do nich racjonalna argumentacja i standardowe metody administracyjno-porządkowe. Wątek został więc zamknięty. I jasno należy podkreślić, że nie odbyło się to ani nagle, ani cichaczem, tylko po kilkukrotnych ostrzeżeniach, że tak się stanie, jeśli forma dyskusji nie ulegnie zmianie.

Teraz straszycie a czy czasem nie jest tak że to Wy jesteście dla nas nie odwrotnie?

Dlaczego nie odpowiadacie na pytania gdy się grzecznie pytamy?

Niegdyś wyraźnie napisałem że zamknięcie wątku o Kk przeniesie "dyskusję" do różnych wątków i stanie się ona niemerytoryczna jeszcze bardziej jak była.

Co widzimy -to już się dzieje!!! 23031970 wkleja tu swoje nie do końca oparte na historii antykatolickie historie - tego chcieliście? ;)

Użytkownik 23031970 otrzymał ostrzeżenie za wpis nie na temat, a administracja widzę usunęła nawet Jego post. Nie dopuścimy aby trolling, pod pozorem dyskusji "światopoglądowej", został zaimportowany do innych wątków.

Normalnie działająca moderacja działa i informuje za co karze tych co coś przeskrobali. Wy nie dążyliście do poskromienia dyskutantów, skąd zdziwienie że to się nasiliło.

Zresztą i to jest nieprawda, bo tak jak ban na Bobcata tak i ta decyzja jest mocno spóźniona i w momencie gdy ataki personalne wcale nie były aż tak częste jak bywało! ;)

Nie jest prawdą, że zainteresowani nie zostali informowani. Zainteresowani zostali ostrzegani formalnie i otrzymywali szczegółową informację, na jakiej podstawie. A to że osoby postronne tego być może nie widziały, to inna sprawa. A ban dla kogoś nie jest natychmiastowy, wymagana jest pełna ścieżka regulaminowo-punktowa, zgodnie z obecnie obowiązującym regulaminem. Aby się "dorobić" bana, trzeba nazbierać odpowiednią ilość punktów. Nie ma czegoś takiego jak bany uznaniowe. Więc zarzuty jak wyżej są pozbawione podstaw.

Xniwax nie tylko tam się przeniesie, będą wszędzie wklejać a moderacja na to oczko przymknie, bo to się już nieraz działo.

Gorzej gdy ktoś będzie starał się te oszczerstwa na temat (o) Kk prostować....wtedy będzie się takich ludzi eliminować zgodnie z prawem forum.

Podejrzewam (boję się) że to celowe działanie, pisałem już o tym (zadałem te same pytania co dzisiaj) w temacie o Kk nie tak dawno jak moderacja zapowiadała zamknięcie, niestety nikt z moderacji nie odpowiedział.

Może teraz?

Wątek nadawał się do zamknięcia czy ludzi piszących należało dyscyplinować informując wszystkich za co (konkretnie) jest kara? Dyskusję czy kara była słuszna przenieść można było powiedzmy tu. Porządek byłby po kilku tygodniach! A tak nie tylko w temacie o piekle będą wpisy o Kk...."piekło" przeniesie się wszędzie.

A teraz mamy zarzuty o to co się jakoby stanie, jeszcze zanim potencjalnie się stanie. To już jest wyższy stopień polemiki :) Proponuję Koledze Maju aby się nie nakręcał w duchu czarnowidztwa i nie biadolił nad czymś co jeszcze nie miało miejsca. Bo to jest co najmniej mało rozsądne.

Sławku, nie bądź hipokrytą, proszę. Skoro rzucasz takie argumenty, to czemu nie zlikwidujesz Bocznicy? Rozumiem, że Bocznica jest po to, żeby istniały tam również takie tematy jak ten o Kościele kat. (40 tys. postów). Twoje obsesyjne narzekanie na trolling jest strzelaniem kulą w płot. Bo albo jest Bocznica, a więc inne niż audio tematy dla ludzi, którzy chcą sobie pogadać, albo nie ma Bocznicy. Podejmij męską decyzję: albo-albo, zamiast narzekać jak kapryśna baba. Jak zlikwidujesz Bocznicę, to forum wprawdzie prawie umrze, ale za to będzie tylko o audio. Mniej hipokryzji, więcej decyzji, Sławku.

Ale dlaczego miałbym chcieć zlikwidowania Bocznicy? Mnie nie przeszkadzają dyskusje na dowolny temat. W dziale dowolnotematycznym, tematyka dyskusji nie jest w zakresie zainteresowań moderatora, co rzecz oczywista, skoro to dział "na dowolny temat". Oczywiście, jeśli tylko tematyka nie łamie prawa. Więc nie widzę powodu, aby likwidować Bocznicę.

Zadaniem moderatora nie jest blokowaniedyskusji wedle klucza tematyki, a co najwyżej niewłaściwej formy, wedle prostej zasady, o której wielu tutaj zdaje się zapominać, że dyskusja na dowolny temat, nie oznacza automatycznie dyskusji dowolnym sposobem. I tylko tyle.

Zadaniem moderacji jest ochrona ogółu dyskutuących przed formą wyrażania poglądów, która ich obraża. Tak też było w rzeczonym wątku, przeszliśmy wszystkie etapy próby przywrócenia normalnej formy dyskusji, wielokrotnie i z dużą dozą cierpliwości. Nie pomogły, trudno, wątek poszedł więc do zamknięcia. Jeśli zacietrzewienie wśród dyskutujących jest tak duże, że nie potrafią kontrolować formy wyrażania poglądów i nie reagują na prośby natury porządkowej, to jest to jedyne rozwiązanie. I takie też zostało wdrożone. Zgodnie z wcześniejszymi wielokrotnymi zapowiedziami, że tak się stanie.

Nie ma czegoś takiego jak bany uznaniowe.

Ale są punkty uznaniowe i zamykanie wątków zupełnie niesłusznie jak o UFO. Komu to i dla czego przeszkadzało? Tak więc proszę nie kłamać jak i na temat możliwości odwoływania się czego dowód tu już przedstawiłem

Ale dlaczego miałbym chcieć zlikwidowania Bocznicy? Mnie nie przeszkadzają dyskusje na dowolny temat. W dziale dowolnotematycznym, tematyka dyskusji nie jest w zakresie zainteresowań moderatora, co rzecz oczywista, skoro to dział "na dowolny temat". Oczywiście, jeśli tylko tematyka nie łamie prawa. Więc nie widzę powodu, aby likwidować Bocznicę.

Znów nie prawda. Wprowadzacie tu Dziki Zachód. Panuje jedna zasada. Kto pierwszy wstanie ten robi "porządki'. Dyskusja z moderacją jest pozorna.

Ale są punkty uznaniowe i zamykanie wątków zupełnie niesłusznie jak o UFO. Komu to i dla czego przeszkadzało? Tak więc proszę nie kłamać jak i na temat możliwości odwoływania się czego dowód tu już przedstawiłem

Właśnie z prędkością światła zamknięto mój wątek o wierze w UFO, przepraszam, o KK.

Prewencyjna cenzura? Hehe, dobre, przyznam, że tego się spodziewałem, ale nie aż tak szybko. Tu mnie zaskoczyliście. Jak widzę Pan Moderator zadziałał bardzo szybko. Czy z własnej inicjatywy czy na polecenie władz zwierzchnich? Jestem na obcej ziemi i muszę się dostosowywać. Muszę mieć taki sam "uniformik" i przyklaskiwać w rytm treści reklam. Odstępstwa będą karane.

Wiszące tematy w których bije się pianę o niczym, w kółko powtarza te same pytania, dubluje się do potęgi entej zapytania o sprzęt, nakręcające odsłony i nabijanie pustych postów, są jak najbardziej "przydatne" i "merytoryczne". Są nieszkodliwe.

Kiedyś pytałem się, dlaczego aż tylu nas siedzi na Bocznicy? Bo wieje nudą i kryptoreklamą w głównych wątkach?

Niestety na ten temat nie uzyskałem odpowiedzi.

Pozostaje mi w to wierzyć.

watek został zamkniety po 3 godzinach i umieszczeniu tam kolejnej porcji wpisów obelzywych , wulgarnych i oblesnych

to samo co wczesniej

otwieranie nowych watkow powielajacych ten zamkniety od zawsze kończy sie zamknieciem watku

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

watek został zamkniety po 3 godzinach i umieszczeniu tam kolejnej porcji wpisów obelzywych , wulgarnych i oblesnych

to samo co wczesniej

Ja założyłem temat i wypadałoby mnie pozostawić ocenę co do wulgarności wpisów. Zaczynam się na poważnie zastanawiać czy rzeczywiście jesteście niezależnym forum, za jakie ponoć bardzo się uważacie?

Przypomnę, że wulgarności jest dużo więcej w innych tematach, w których od miesięcy nie reagujecie, tam natomiast ścierały się dwie odmienne ideologie, jednakże pomimo niezgodności ludzie wykazywali się daleko idącą kulturą i powściągliwością.

Jeżeli nie potraficie moderować poszczególnych wpisów ( bo wam się nie chce, bo nie potraficie) a wolicie raczej zamykać całe tematy, które ze swojej natury nie powinny być cenzurowane, to gratuluję profesjonalizmu.

Niestety na Forum zaczyna szaleć najzwyklejsza w świecie ideologiczna cenzura, według najbardziej odrażających wzorców rodem z minionej epoki. Pytanie tylko czy to nadgorliwość tutejszej Moderacji, czy też polecenie z zewnątrz. Nie wiem czy ktokolwiek da się nabrać na "wyjaśnienia", że to w trosce o kulturę dyskusji, bądź nie powielanie zamkniętych tematów. Gdyby faktycznie o to chodziło - to należało by w pierwszej kolejności zamknąć niektóre wątki polityczne bądź niekończące się (i co chwile odgrzewane w postaci nowych wątków) awantury na temat czy kable mają jakikolwiek wpływ na jakość dźwięku czy bynajmniej. Tam odchodzą takie "nawalanki", dyskutanci obrzucają się takim "mięchem", że tutejsze spory światopoglądowe to omalże Wersal. Moderacja tam nie reaguje.

Więc nie o elegancję dysputy i nie o nieodgrzewanie tematów tutaj chodzi. Logika Drogi Watsonie.

Właściciel Forum dał wolną rękę modom w kwestii tematyki Bocznicy, więc logiczne jest, że zamykają żywe wątki zamiast moderować. Zresztą robią to jak to ujął jozwa: "grzecznościowo", za darmo to teraz z liścia nie ma komu dać:)

Jednakże tematyka Bocznicy jak słusznie zauważył SławekR jest dowolna. Gdzie teraz mamy dyskutować o kościele skoro stary wątek został zamknięty a nowych zakładać nie nada?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czy jest jakiś bezpośredni kontakt z Właścicielem Forum? Jak na razie - skargi na Moderację należy składać do Moderacji. Nasuwa to uzasadnione obawy czy wędrują one gdziekolwiek dalej (a nie do kosza) i czy Właściciel w ogóle wie co się tu wyprawia?

Proszę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jak się pozbyć celulitu, pardon - SławkaR. Od jego tu bytności zaczął się ten cenzurowany matrix, argumentowany paranoidalnie walką z trolami. Dostawca najlepszego pomysłu wygra talon na balon.

______

Edit moderator

Ostrzeżenie za Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Edytowane przez SlawekR

Jak się pozbyć celulitu, pardon - SławkaR. Od jego tu bytności zaczął się ten cenzurowany matrix, argumentowany paranoidalnie walką z trolami. Dostawca najlepszego pomysłu wygra talon na balon.

Zaprosić go do mnie na ubój gospodarczy :)

______

Edit moderator

Ostrzeżenie za Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Edytowane przez SlawekR
Gość papageno

(Konto usunięte)

Z niego? No, Szymonie, nie rób sobie nabiału. Powtarzam, źle zaczęlo się dziać, kiedy ten fanatyk dorwał się do władzy.

Ban wisi w powietrzu, ale mam to w głębokiej dupie (Glina i Radziwiłowicz)

Edytowane przez papageno

Gdzie jest wątek pt. "Hi-end i marketing szeptany" ?

Komu przeszkadzał?

Trzeba chronić świete krowy za wszelką cenę?

Jak tak dalej pójdzie to zostanie tu zarząd i Elberoth!

Maju dnia 08.08.2014 - 07:20 napisał "A tak nie tylko w temacie o piekle będą wpisy o Kk...."piekło" przeniesie się wszędzie."

A teraz mamy zarzuty o to co się jakoby stanie, jeszcze zanim potencjalnie się stanie. To już jest wyższy stopień polemiki :) Proponuję Koledze Maju aby się nie nakręcał w duchu czarnowidztwa i nie biadolił nad czymś co jeszcze nie miało miejsca. Bo to jest co najmniej mało rozsądne.

Czyżby?

W tym samym poście napisałem....nie miało to miejsca??

Maju dnia 08.08.2014 - 07:20 napisał "Co widzimy -to już się dzieje!!! 23031970 wkleja tu swoje nie do końca oparte na historii antykatolickie historie - tego chcieliście? " ;)

Użytkownik 23031970 otrzymał ostrzeżenie za wpis nie na temat, a administracja widzę usunęła nawet Jego post. Nie dopuścimy aby trolling, pod pozorem dyskusji "światopoglądowej", został zaimportowany do innych wątków.

Po pierwsze gdybym na to nie zwrócił uwagi pewnie ten wpis by dalej wisiał. ;)

Po drugie w żadnym razie nie było moją intencją spowodowanie by karać Piotra i za to niejako w Waszym imieniu go przepraszam. On ma potrzebę o tym pisać, nie ma teraz gdzie.

Zapytam jeszcze o to czy Moderacja zdaje sobie sprawę że potrzeba pisania o Kk jest mocniejsza niż kary i zakazy....zresztą nie sądzę by to w dalszym ciągu było aż tak rygorystycznie respektowane, nigdy nie było, no chyba że ktoś zgłosił.

Zamknięto temat w którym w ostatnim czasie 1 osobę (słownie jedną) usunięto z dyskusji z tych powodów....usunięto też kilka obraźliwych wpisów. Nie wydaje się to Moderacji śmieszne podawać taką podstawę jego zamknięcia?

Dlaczego nie usuwano osób niszczących ten potrzebny wątek, to Wasze działanie przypomina chirurga który "lecząc" skaleczenie dłoni odcina rękę! :(

Informowanie tylko zainteresowanego o jego ew. karach za tzw. trollowanie (nie uważam że miał w czystej formie miejsce) nie jest dla mnie rozwiązaniem dobrym. Wiedza innych o tym za co można zarobić punkty skuteczniej by ich od tego by łamać przepisy odstręczała, ale to inna sprawa.

"Termin troll bywa nadużywany na dyskusyjnych forach internetowych[2]. Niektóre osoby mianem tym określają dyskutanta, który przedstawia zagadnienia dla kogoś niewygodne lub za trudne do merytorycznego, szerszego omówienia. Nie każda bowiem kontrowersyjna, poruszająca trudne zagadnienia i mogąca kogoś bulwersować wypowiedź jest formą trollingu.

Ukryta Zawartość

Zadaniem moderacji jest ochrona ogółu dyskutuących przed formą wyrażania poglądów, która ich obraża.

Nie licząc kilku ostatnich miesięcy nie zauważyłem takiej działalności Szanownej Moderacji, obiecuję się temu przyjrzeć w przyszłości.

Jeżeli nie potraficie moderować poszczególnych wpisów ( bo wam się nie chce, bo nie potraficie) a wolicie raczej zamykać całe tematy, które ze swojej natury nie powinny być cenzurowane, to gratuluję profesjonalizmu.

Zgadzam się w 100% z sittkiem, a jeszcze nie tak dawno to by mi przez myśl nie przeszło. :)

Gdzie teraz mamy dyskutować o kościele skoro stary wątek został zamknięty a nowych zakładać nie nada?

Fox nie wolno nigdzie, bo moderacja wszystkie takie wpisy usunie.

Pożyję, zobaczę.....w odpowiednim czasie przypomnę! ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czyżby?

gdybym na to nie zwrócił uwagi pewnie ten wpis by dalej wisiał.

nie sądzę by to w dalszym ciągu było aż tak rygorystycznie respektowane, nigdy nie było, no chyba że ktoś zgłosił.

Czyli mamy jasność komu zawdzięczamy zamknięcie kontrowersyjnych wątków.

Edytowane przez Bobcat

Jeszcze raz zapytam - gdzie jest wątek hi-end i marketing szeptany?

Komu przeszkadzał?

Niewygodna tematyka?

Święte krowom, które trzeba chronić?

Reakcja moderacji zadziwiająco szybka, skoro nawet w sobotę rano wpisy znikają w tempie karabinu maszynowego!

bum, naiwny jesteś jak dziecko. Obsmarowujesz wpływowego faceta, więc wątki znikają. Moderacja wykona każde polecenie właściciela. Tak to działa zawsze i wszędzie.

Edytowane przez SzuB
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.