Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Bez bocznicy to forum byłoby nudne jak flaki z olejem.

Całe życie siedzę w sprzęcie elektronicznym, naprawiłem więcej amplitunerów, telewizorów i innych klamotów elektronicznych niż większość z Was miała okazję zobaczyć na własne oczy. Nie uczestniczę w wątkach audio i tym podobnych, bo jak czytam wpisy gości którzy opisują jak słyszą w którą stronę płynie prąd w kablu albo jak to nagle sprzęt zaczął grać bo podpięli listwę przeciwzakłóceniową za 2 koła z jednym warystorem wartym 2zł w środku to mnie pusty śmiech ogarnia.

Wiec pewnie udzielasz sie na Elektroda, rozumiem ze tam piszesz rzeczowo, a tu tylko dla jaj?

Edit: A czemu posprzątano moj wpis nt chwilowego wyłączenia Bocznicy? Obrazliwy był?

Edytowane przez rafal735r

?👈

• Użytkownicy+

Przepraszam i przywracam. Sądziłem, że wpis nawiązuje do innych usuniętych.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wiec pewnie udzielasz sie na Elektroda, rozumiem ze tam piszesz rzeczowo, a tu tylko dla jaj?

Nie piszę na elektrodzie, elektroda to portal do domorosłych grzebaczy. Kiedyś tam byłem ale już nie jestem.

Nie wiem skąd wniosek że piszę tu dla jaj.

A Ty czemu piszesz w tematach motoryzacyjnych skoro to forum audio?

A z ciebie co ostatnio zrobił się taki Rycerz Czystości? To, że sprzedaje się wódkę i papierosy nie oznacza od razu abyś chlał i jarał na potęgę. Nie pasuje Bocznica, to nie zaglądaj. Jeżeli ktoś chce się rozerwać to niech sobie popisze.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Prawdą jest, że część użytkowników w protescie tego co się w wątkach audio działo uciekło na bocznicę. W tym i ja. Mnie systematycznie zamykano wątki o SACD. I do kogo teraz te pretensje , że bocznica sie rozrosła?

Tadammm... :)

Większość uczestników dyskusji na Bocznicy, to są starzy forumowicze, którzy tematami audio poruszanymi na tym forum najzwyczajniej w świecie już rzygają,

ale lubią się spotykać ze starymi znajomymi, choćby tylko po to, żeby się poprzekomarzać czy nawet pokłócić o jakieś pierdoły. Komu to przeszkadza?

Najbardziej o dziwo tym, którzy są tutaj najkrócej, których jest raptem trzech na krzyż i dlatego właśnie do ich widzimisię cała reszta ma się dostosować.

No chyba tu kogoś pogięło i to konkretnie. Nie podoba się, nie czytaj jeden z drugim, a nie cały dzień tu siedzi, żeby co pół godziny pisać jak mu tu źle i niedobrze.

Przecież gdyby nike ta znienawidzona i niepotrzebna Bocznica, sami nie mielibyście gdzie i o czym pisać. No co, nie jest tak? O audio nagle zapragnęli dyskutować...

A dyskutujcie sobie, kto wam broni? Podrzucicie jakiś ciekawy temat, to być może i inni się dołączą. Siedzieć, stękać, marudzić i narzekać, to każdy umie.

Zamiast tego proponuję zacząć samemu zrobić cokolwiek w kierunku przywrócenia dawnego zaangażowania forumowiczów w rozmowy na temat audio.

No, to kto pierwszy?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

O wątku z gołymi cyckami i nie tylko, nawet nie wspomnę :-) Edytowane przez sittek

Wystarczylo by wylaczyc bocznice na jakis czas zeby schlodzic temperamenty coniektorych. Normalni ludzie wytrzymali by troche czasu bez mielenia o niczym. A jak by nie pomoglo to poprawka. Ale komus musi zalezec, ale akurat nie zalezy. Bo bocznica to ruch, a ruch to wiadomo, a ze gowniany to nie ma znaczenia.

Czasami sam podnosisz temperaturę swoich wątków i wpisów. Dlaczego? Wyważ starannie odpowiedź.

Raz na sto lat i dla mnie podnisiecie temperature, ale po bocznicy plakal nie bede, a polowa by zdechla ze smutku.

Nie mam nic przeciwko bocznicy jak nie zakumales, mozna sobie zdrowo podyskutowac na inne tematy, a nie jechac w co drugim watku o polityce komus od katoli, lewakow, prawakow i tak dalej. Sa tematy na forum ktore tylko sluzom bluzgom. Zamkniecie ich spowoduje lament oszolomow bawiacych sie tam wiec nalezy wyautowac cala bocznice na jakis czas. Ja wytrzymam, a pieniacze?

?👈

ie mam nic przeciwko bocznicy jak nie zakumales, mozna sobie zdrowo podyskutowac na inne tematy, a nie jechac w co drugim watku o polityce komus od katoli, lewakow, prawakow i tak dalej. Sa tematy na forum ktore tylko sluzom bluzgom. Zamkniecie ich spowoduje lament oszolomow bawiacych sie tam wiec nalezy wyautowac cala bocznice na jakis czas. Ja wytrzymam, a pieniacze?

No nie zakumałem, skoro twierdzisz że piszę dla jaj to Ci odpowiadam. Mnie nikt tutaj nie przeszkadza, jest wolność wypowiedzi i jak komuś coś nie pasuje to może to olać ciepłym moczem.

Jedna rzecz która mnie jeży to uzurpowanie sobie przez niektórych prawa do dyktowania gdzie i na jakie tematy wolno rozmawiać i przeciwko temu zawsze będę protestował. Tym bardziej, że w większości to jakieś oszołomy które nagle wylazły spod kamienia , uważają się za najmądrzejszych, najtaktowniejszych i w ogóle ach i och.

Żeby było jasne , nic do Ciebie nie mam i Ciebie do nich nie zaliczam.

Dlatego trzeba wysadzic cala bocznice. Ja plakal nie bede. Mozna dyskutowac o wszystkim, owszem. Ale ci co wylezli spod kamienia to wlasnie osoby, ktore przepychaja sie od lat w watku, ktory nikomu i niczemu nie sluzy, czyli np Polityka. Znajdz mi tam jakis wartosciowy wpis, setki stron o niczym. Najezdzanie jeden na drugiego. A wez sie odezwij wogole to odrazu wiadro pomyj na leb i won. Podobnie jest w innych podobnych, jeden ciagle lata z kretynskimi zdjeciami nazistow z ksiedzmi i tez jest elegancko. A jak napsizesz zeby spadal z tym gownem wkoncu to PW od kretynow na dzien dobry. O czym my wogole gadamy?

?👈

No właśnie, o czym gadamy? Tyle atrakcji mnie omija, a ja o niczym nie wiem? Dawaj tytułu tych wątków...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No nie zakumałem, skoro twierdzisz że piszę dla jaj to Ci odpowiadam. Mnie nikt tutaj nie przeszkadza, jest wolność wypowiedzi i jak komuś coś nie pasuje to może to olać ciepłym moczem.

Jedna rzecz która mnie jeży to uzurpowanie sobie przez niektórych prawa do dyktowania gdzie i na jakie tematy wolno rozmawiać i przeciwko temu zawsze będę protestował. Tym bardziej, że w większości to jakieś oszołomy które nagle wylazły spod kamienia , uważają się za najmądrzejszych, najtaktowniejszych i w ogóle ach i och.

Żeby było jasne , nic do Ciebie nie mam i Ciebie do nich nie zaliczam.

Brawo.

Dlatego trzeba wysadzic cala bocznice. Ja plakal nie bede. Mozna dyskutowac o wszystkim, owszem. Ale ci co wylezli spod kamienia to wlasnie osoby, ktore przepychaja sie od lat w watku, ktory nikomu i niczemu nie sluzy, czyli np Polityka. Znajdz mi tam jakis wartosciowy wpis, setki stron o niczym. Najezdzanie jeden na drugiego. A wez sie odezwij wogole to odrazu wiadro pomyj na leb i won. Podobnie jest w innych podobnych, jeden ciagle lata z kretynskimi zdjeciami nazistow z ksiedzmi i tez jest elegancko. A jak napsizesz zeby spadal z tym gownem wkoncu to PW od kretynow na dzien dobry. O czym my wogole gadamy?

I wszystkcih szrociarzy na AS.

I wszystkcih szrociarzy na AS.

No własnie. Brawo.

I jak tu ma byc dobrze jak zal zwieracze sciska na byle kroku. Jak tu prowadzic rozmowe jak wkolo same prowokacje i osobiste wycieczki. Idz zaloz sobie kolejne konto na forum i strugaj pawiana dalej.

No właśnie, o czym gadamy? Tyle atrakcji mnie omija, a ja o niczym nie wiem? Dawaj tytułu tych wątków...

Jak ciebie tez podnieca paplanie o niczym i tematy o osobie X czy Y to co ja zrobie. Bawcie sie dalej. Przeciez tu nic sie nie dzieje, wszyscy tacy życzliwi i uprzejmi jak wyzej. Jak tu milo.

?👈

No własnie. Brawo.

I jak tu ma byc dobrze jak zal zwieracze sciska na byle kroku. Jak tu prowadzic rozmowe jak wkolo same prowokacje i osobiste wycieczki. Idz zaloz sobie kolejne konto na forum i strugaj pawiana dalej.

(...)

Zbanowałeś mnie w swoim wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - rozumem, że jest to odwet za # 2077 - prawda zawsze boli.

Owe działanie oraz pisanie mus-a w tym wątku nasunęło mi takie wnioski:

1. Autor wątku powinien informować o Moderację o powodzie nałożonego bana na użytkownika przedstawiając uzasadnienie. Moderacja powinna się do tego ustosunkować i ban zatwierdzić lub nie również uzasadniając swoja decyzje. Powinno to odbywać się jawnie.

2.Przycisk "zgłoś" powinien również wyjść z ukrycia. Treść zgłoszenia powinna być jawna dla wszystkich - podobnie jak podjęte w związku z tym działania moderacji. W tym przypadku informacja o karze nie musi szczegółowa - wystarczy uwaga: ukarany regulaminowo.

To powinno przyczynić się do poprawy jakości dyskusji.

Oczekuję, że Administracja ustosunkuje się do tych wniosków.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego na AS tolerowany jest ten typowo komercyjno-reklamowy wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) skoro równolegle istnieje zakładka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego na AS tolerowany jest ten typowo komercyjno-reklamowy wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) skoro równolegle istnieje zakładka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

A który byłby właściwszy, ten z podtekstem "szara strefa" czy jednak oficjalny ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez notoryczny

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

A który byłby właściwszy, ten z podtekstem "szara strefa" czy jednak oficjalny ;)

To chyba nie ulega najmniejszej wątpliwości, że oficjalny. Przynajmniej uniknie się strojenia w audiofilskie piórka albo w dziewicę orleańską hifi.

Znajdz mi tam jakis wartosciowy wpis, setki stron o niczym. Najezdzanie jeden na drugiego. A wez sie odezwij wogole to odrazu wiadro pomyj na leb i won.

Jak tu prowadzic rozmowe jak wkolo same prowokacje i osobiste wycieczki.

Prawda jest taka ze zwykly z ciebie chami prostak

Nie wiem jak wy, ale ja zgłupiałem. Jak można najpierw zarzucać komuś coś co potem samemu się stosuje?. Przypominam sobie, że czasu pewnego też, nie wiadomo skąd, zacząłeś się do mnie sadzić, o byle co. Wystarczyło, że w pewnej sprawie myśleliśmy inaczej. I patrzę, a tu zupełnie innych facet do mnie pisze.

Rafał, weź się otrząśnij, spuść powietrze, wyluzuj, to tylko forum.

Edytowane przez sittek

Hahaha. Nie pograzaj sie władymir.

Treść zgłoszenia: "Kontynuacja ataku personalnego poprzez obraźliwe przeinaczanie nicka."

Niesmiało wtrące że potrzeba dużo czasu aby zmienić mentalność Polaków, Ty sam nie jestes lepszy, a jeśli tak ubolewasz nad niskim poziomem bocznicy to po prostu się od niej odetnij.

Nie wiem jak wy, ale ja zgłupiałem. Jak można najpierw zarzucać komuś coś co potem samemu się stosuje?. Przypominam sobie, że czasu pewnego też, nie wiadomo skąd, zacząłeś się do mnie sadzić, o byle co. Wystarczyło, że w pewnej sprawie myśleliśmy inaczej. I patrzę, a tu zupełnie innych facet do mnie pisze.

Rafał, weź się otrząśnij, spuść powietrze, wyluzuj, to tylko forum.

Nie ja zaczolem jazde od "szrociarzy". Fakt, nie powinno mnie juz to dziwic i nie powinieniem sie unosic, bo władymir lubi robic sobie jazdy, a potem "Kontynuacja ataku personalnego poprzez obraźliwe przeinaczanie nicka."

Nie wiem skad takie przemyslenia, ale nie jestem dwulicowm czlowiekiem, nie segreguje forumowiczow na lepszych i gorszych. Jezeli napisalem cos ciętego w twoim kierunku to napewno nie personalnie czy tez z mega zlosci.

Niesmiało wtrące że potrzeba dużo czasu aby zmienić mentalność Polaków, Ty sam nie jestes lepszy, a jeśli tak ubolewasz nad niskim poziomem bocznicy to po prostu się od niej odetnij.

Moj poziom jest w porzadku poki ktos nachalnie nie wlazi mi na leb. Tylko tyle i az tyle, ale władymir i inni tego nie ogarną. Do nikogo nie zwracałem sie personalnie wiec tez tego sobie nie zycze i dłużny nie pozostane. Problem tez polega na tym ze czesto ten gnoj wylewa sie poza Bocznice.

?👈

Nie ja zaczolem jazde od "szrociarzy". Fakt, nie powinno mnie juz to dziwic i nie powinieniem sie unosic, bo władymir lubi robic sobie jazdy, a potem "Kontynuacja ataku personalnego poprzez obraźliwe przeinaczanie nicka."

Nie wiem skad takie przemyslenia, ale nie jestem dwulicowm czlowiekiem, nie segreguje forumowiczow na lepszych i gorszych. Jezeli napisalem cos ciętego w twoim kierunku to napewno nie personalnie czy tez z mega zlosci.

Moj poziom jest w porzadku poki ktos nachalnie nie wlazi mi na leb. Tylko tyle i az tyle, ale władymir i inni tego nie ogarną. Do nikogo nie zwracałem sie personalnie wiec tez tego sobie nie zycze i dłużny nie pozostane. Problem tez polega na tym ze czesto ten gnoj wylewa sie poza Bocznice.

te wypowiedzi niezbicie dowodzą,ze trzeba przypomnieć ów wpis, który zapoczątkował kolejna ostrą wymianę zdań:

Niewątpliwie klasa sama w sobie.

A co cie boli we wpisie 2075? To jest moje zdanie nt poprawy tego forum i co mi zrobisz? Odniolsem sie tam do ciebie czy do kogos innego? Nie, ale widocznie tak to odebrales wiec jak to stwierdziles "prawda zawsze boli". To ty zaczeles wycieczki w moja strone to teraz nie wyj jak baba. Odrazu widac komu zalezy najbardziej na paplaniu sie na Bocznicy.

Koncze ta rozmowe, bo nie wiem po co ja wogole d... sobie zawracam.

?👈

A co cie boli we wpisie 2075? To jest moje zdanie nt poprawy tego forum i co mi zrobisz? Odniolsem sie tam do ciebie czy do kogos innego? Nie, ale widocznie tak to odebrales wiec jak to stwierdziles "prawda zawsze boli". To ty zaczeles wycieczki w moja strone to teraz nie wyj jak baba. Odrazu widac komu zalezy najbardziej na paplaniu sie na Bocznicy.

Koncze ta rozmowe, bo nie wiem po co ja wogole d... sobie zawracam.

Jak nie rozumiesz wymowy własnych słów - to popracuj przynajmniej nad ortografią, interpunkcją i takimi innymi mało istotnymi detalami.

Jak ciebie tez podnieca paplanie o niczym

A co mnie ma podniecać? Paplanie o wyschniętych runchlach z Allegro?

Przecież to w kółko to samo kopiuj/wklej, kopiuj/wklej, kopiuj/wklej, kopiuj/wklej...

tylko modele się zmieniają w zależności od tego kto ma co aktualnie do opchnięcia.

Dzisiaj sony, jutro denon, pojutrze sansui, za tydzień pioneer, a za dwa tygodnie rotel albo inne gówno,

wszystko bije wszystko na głowę, walcuje na miazgę i zjada na śniadanie, nic tylko brać i kupować.

Człowiek zerka na licznik pod nickiem, a tam rejestracja dwa miesiące temu i piętnaście wpisów na koncie

i takich tutaj mamy specjalistów od wszystkiego, to o czym mam z nimi paplać i w jakim celu? I tak wie wszystko lepiej.

Merytoryczny poziom 90% wątków w zakładce STEREO to jest jakaś piaskownica, że nawet tam wchodzić się nie chce.

Pozostałe 10% to są tematy zakładane lata temu i od czasu do czasu podbijane przez jakiegoś typa,

któremu nawet się nie chce przeczytać kilku pierwszych stron, bo po co jak można 127 raz zapytać o to samo.

W zakładce Hi-End 90% wątków, to jest albo lokowanie produktu przez naganiaczy dystrybutorów,

albo szukanie jelenia na przechodzone graty, które za chwilę pojawią się na giełdzie, ebayu i allegro.

Zakładka KLUBY, to jest w ogóle jakaś masakra i jeden wielki słup ogłoszeniowy, gdzie jak coś o czymś piszą,

to można być pewnym, że za kilka dni to coś pojawi się w ogłoszeniach z dopiskiem OKAZJA i linkiem do forum...

Po 10 latach na tym forum, jedyne miejsce na którego widok nie mam jeszcze odruchów wymiotnych jest BOCZNICA

i podejrzewam, a nawet jestem pewien, że jest tutaj znacznie więcej takich osób, dla których tematyka audio

została na tym forum już dawno wyczerpana i zwyczajnie nie ma o czym gadać, bo nikomu się już nie chce.

Jak zwykle bagatelizujesz i lubisz czytac miedzy wierszami, do hi-endu nie chodze, a do klubow zagladam gdzie moze mnie cos zainteresowac.

?👈

Dobrze, zróbmy więc inaczej. Zarzuć jakiś temat, o którym chciałbyś pogadać. Poważnie mówię.

Warunek jest taki, że nie gadamy o ćwierćwiecznych odkryciach ze strychu i super okazjach do nabycia.

Sam się zaraz przekonasz, że czego byś nie wymyślił, to już dawno to było. Ale może się mylę...

Po 10 latach na tym forum, jedyne miejsce na którego widok nie mam jeszcze odruchów wymiotnych jest BOCZNICA

i podejrzewam, a nawet jestem pewien, że jest tutaj znacznie więcej takich osób, dla których tematyka audio

została na tym forum już dawno wyczerpana i zwyczajnie nie ma o czym gadać, bo nikomu się już nie chce.

Jesteś jak widzę wnikliwym obserwatorem i potrafisz w swych ocenach bardzo trafnie wskazać przyczyny odpowiedzialne za wynikające z nich skutki.

Również jestem przeświadczony, że Bocznica i przede wszystkim ona, utrzymuje jeszcze na tym forum wielu użytkowników z wieloletnim stażem, jedynie przez ich związki interpersonalne.

Jest to zasługą oddania wątków merytorycznych we władanie trollom, blogerom i branżystom, oraz całkowite przyzwolenie na funkcjonowanie patologii w postaci klonów.

Pozdrawiam serdecznie.

Włodek.

Też tak uważam.

W wielu innych wątkach jest, jak śpiewała bodajże Abba - All is said and done.

Tuwim rzekł kiedyś: Radio to wspaniały wynalazek - jeden ruch ręką i nic nie słychać;-)

I dlatego nie rozumiem biadolenia Kolegów Slawka (który nie może zasnąć, bo za ścianą ma "błoto i chlew"), Rafała i innych, że Bocznica to największe zło i dramat AS.

Ba - są i tacy, którzy zakładają temat i bez ogródek nazywają Bocznicę - "zbocznicą".

Aberracja?

Ps - @rafal735 - Ty też jesteś mocno niekonsekwentny. Przecież dopiero co - założyłeś swój wątek, jak to Cię sąd dyma...

No i właśnie dlatego - nie pojmuję żalenia się i pretensji Panów.

Pozdrawiam - Jacek.

Ps: Aha! @vlado - nie jestem forumowiczem z wieloletnim stażem, a związki "interpersonalne" miałem ostatnio z niejakim G...orem.

Szkoda, żeś tego Włodku - nie śledził...

Forum przez dwa (?) dni - puszczone na totalny żywioł...

Dramat.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.