Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Hehehe....i co zrobisz? Oplujesz ekran lapka?

Szkoda mi ipada,ale widzę,że już doniosłeś,skoro dostałem punkty karne nie łamiąc regulaminu,dalej panie lwie salonowy,do dzieła!

Sly - easy... :-)

Nie szermuj takimi dużymi kwantyfikatorami: normalny człowiek, pieniacze, honor... :-)

To może kogoś uprzedzić :-) jeśli źle cię zrozumie :-)

Na tym forum są dziesiątki przykładów trollingu pana sly30. Gdyby każdy z nich nagrodzić tylko jednym punktem karnym,koleżka powinien zaliczyć przynajmniej roczny urlop od tego miejsca,ale mamy jak mamy i musimy sobie radzić.

Zabronił im nawet wglądu w to co salonikowcy piszą.

Ale Sly o tym nie wiedział, podejrzewam inni z wewnątrz - również

Temat saloniku rozwiąże się sam z czasem - to oczywiste, albo zmienią się jego zasady, albo ludzie się znudzą.

Całe forum powoli robi się nudne, także będzie to dotyczyć salonika - który stanie się obrazem forum w skali mikro.

W zasadzie większość postów z hifi i pc powinna znaleźć się w starcie - biorąc pod uwagę jakie problemy ludzie tam poruszają. Z kolej część hiend kwalifikuje się do hifi a jednocześnie ani w jednej ani w drugiej praktycznie nie ma nic z pc z adekwatnych im poziomów jakości. Tak długo jak pc w zakładce pc będzie utożsamiany prawie wyłącznie z przetwornikiem za 100 zł, terminalem za 150 i daphile - ta zakładka będzie gnić.

Ale czego można się spodziewać - jeśli ktoś wychodzi z założenia, że pc ma być "po taniości" i goni szukających alternatywy... - to jak parówki z biedronki, albo planowane tam żarcie z chin....

Forum doskonale obrazuje odbicie społeczeństwa - część postanowiła się zamknąć przed plebsem, bo on śmierdzi i źle wygląda, część kultywuje - dobre bo tanie bo dobre i tanie w naszej faweli, a reszta - de facto nie wie gdzie ma się podziać - bo jednak widzi obie strony medalu....

Czasami dla zasad warto coś zrobić.

Ja myślę, że obie strony w imię SWOICH zasad zrobiły już sporo - i faktycznie i postulatywnie....

Jak się przypomni sytuację kilku rokoszy i ewakuacji z forum - to....historia powinna uczyć...powinna....

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Za stary żeby to zrozumieć?

Za normalny, żeby Ci to wytłumaczyć normalnie, więc miłego salonowania :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Całe forum powoli robi się nudne

W końcu ktoś to na głos powiedział.

Stąd te wszystkie napieprzanki bo coś sie musi dziać.

Wszystko juz zostało napisane, opisane, wymlaskane i obśmiane.

Teraz juz tylko ad personam bo co innego robić? Muzyki mało kto słucha ;)

Edytowane przez masza1968

Szkoda mi ipada,ale widzę,że już doniosłeś,skoro dostałem punkty karne nie łamiąc regulaminu,dalej panie lwie salonowy,do dzieła!

Wypraszam sobie. Na nikogo nie donosiłem.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wypraszam sobie. Na nikogo nie donosiłem.

W takim razie przepraszam,za jeden z wpisów nawet nie odnoszący się do twojego posta,zarobiłem punkty,ale skoro to nie ty,zwracam honor. Ja nie mam problemu,żeby przyznać się do błędu.

Czyli nadgorliwy moderator,ręce opadają...

Slaj, czytaj ze zrozumieniem. Ja nie napisałem, że w Saloniku istnieją takie same problemy. Napisałem tylko, że tworząc Salonik nie rozwiązano nadal problemów, które istnieją poza nim.

Inicjacja zakładki Salonik nigdy nie miała na celu rozwiązywania problemów całego Forum. Skąd tak kuriozalny pomysł? Zakładka powstała na skutek zapotrzebowania na taką, zgłoszonego przez określona grupę Użytkowników.

To tylko tyle.

Zakładka Salonik nie stoi w sprzeczności z regulaminem Forum.

Problem z trollami "rezydentami" naszego forum leży wyłącznie w braku skutecznego narzędzia eliminującego trolla i jego klony na stałe z forum. I dopóki nie będzie woli stworzenia takiego narzędzia i oddania do dyspozycji moderatorom, dopóty forum wyglądać będzie jak obecnie.

Pocieszeni?

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

W takim razie przepraszam,za jeden z wpisów nawet nie odnoszący się do twojego posta,zarobiłem punkty,ale skoro to nie ty,zwracam honor. Ja nie mam problemu,żeby przyznać się do błędu.

Kłamiesz w każdym slowie swego wpisu. Jeden punkt kary otrzymałeś za obraźliwe zachowanie w stosunku do @sly30.

Oto powód:

"Napisano dziś, 12:28Wyświetl postUżytkownik neomammut dnia 05.03.2016 - 12:24 napisał

Slaj, czytaj ze zrozumieniem.

Buhahahah"

zachowanie poniżające i obraźliwe.

Teaz powinieneś otrzymać karę za obraźliwy wpis na PW, jednak nie ma zgłoszenia tego przewinienia na panelu.

A za to otrzymujesz ulubioną karę za "atak na moderatora jako odwet za otrzymana karę".

Gość passer

(Konto usunięte)

Inicjacja zakładki Salonik nigdy nie miała na celu rozwiązywania problemów całego Forum. Skąd tak kuriozalny pomysł? Zakładka powstała na skutek zapotrzebowania na taką, zgłoszonego przez określona grupę Użytkowników.

To tylko tyle.

Zakładka Salonik nie stoi w sprzeczności z regulaminem Forum.

Problem z trollami "rezydentami" naszego forum leży wyłącznie w braku skutecznego narzędzia eliminującego trolla i jego klony na stałe z forum. I dopóki nie będzie woli stworzenia takiego narzędzia i oddania do dyspozycji moderatorom, dopóty forum wyglądać będzie jak obecnie.

Proszę więc raz jeszcze o wskazanie punktów regulaminu na podstawie, którego powstała ta zakładka?, na jakiej podstawie obowiązuje w tej zakładce inny regulamin?.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Kłamiesz w każdym slowie swego wpisu. Jeden punkt kary otrzymałeś za obraźliwe zachowanie w stosunku do @sly30.

Oto powód:

"Napisano dziś, 12:28Wyświetl postUżytkownik neomammut dnia 05.03.2016 - 12:24 napisał

Slaj, czytaj ze zrozumieniem.

Buhahahah"

zachowanie poniżające i obraźliwe.

Teaz powinieneś otrzymać karę za obraźliwy wpis na PW, jednak nie ma zgłoszenia tego przewinienia na panelu.

A za to otrzymujesz ulubioną karę za "atak na moderatora jako odwet za otrzymana karę".

Odnosiłem się do wpisu neommamuta,gdzie w takim razie kłamię? Proszę o wyjaśnienie o jaki wpis na PW chodzi?bo jedyny,który dziś napisałem,to korespondencja odpowiadająca PW od passera. NIGDY I NIKOMU NIE NAPISAŁEM OBRAŹLIWEGO PW! Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji,bo inaczej uznam,że mnie pomawiasz!

Paweł, fajnie było poczytać...

Gość passer

(Konto usunięte)

Pocieszeni?

.... a odpowiedzi jak nie było tak nie ma.

Dziękuję czuję się dobrze. Proszę mnie nie pocieszać. :)

Acha, zapomniałem konformistA. :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł, fajnie było poczytać...

Nie jestem w stanie tego zrozumieć,mogę ze slajem "walić się po mordach" ale jeśli moderator sugeruje,że napisałem komuś obraźliwe PW i nie jest w stanie tego udowodnić,ponieważ TAKA SYTUACJA NIGDY NIE MIAŁA MIEJSCA,to albo za to publicznie przeprosi,albo będzie zwykłym kłamcą a za takie zachowanie powinien stracić posadę.

Passer

Wywieranie presji?

Pomimo udzielonej odpowiedzi?

To prowokacja????

For all - Wyluzujcie.... :-) naprawdę nie ma lepszej alternatywy niż dystans

Paweł - nie broń się. Należy ci się.

Za uporczywy brak spacji po przecinkach :-)

Odnosiłem się do wpisu neommamuta,gdzie w takim razie kłamię? Proszę o wyjaśnienie o jaki wpis na PW chodzi?bo jedyny,który dziś napisałem,to korespondencja odpowiadająca PW od passera. NIGDY I NIKOMU NIE NAPISAŁEM OBRAŹLIWEGO PW! Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji,bo inaczej uznam,że mnie pomawiasz!

Faktycznie moja pomyłka. Przepraszam. Odniosłem wrażenie, że Sly30 wspomina o PW a ten Twój wpis mi umknął a rzeczywiście zamieściłeś go w wątku.

Ale nie za ten wpis otrzymałes 1pkt kary.

"Wyświetl postUżytkownik Paweł Skurzewski dnia 05.03.2016 - 13:19 napisałSzkoda mi ipada,ale widzę,że już doniosłeś,skoro dostałem punkty karne nie łamiąc regulaminu,dalej panie lwie salonowy,do dzieła!

Wypraszam sobie. Na nikogo nie donosiłem. "

Ten wpis źle odczytałem bowiem nie widziałem ża został zamieszczony o 13,19. Przepraszam za błędną ocenę.

Nie jestem w stanie tego zrozumieć,mogę ze slajem "walić się po mordach" ale jeśli moderator sugeruje,że napisałem komuś obraźliwe PW i nie jest w stanie tego udowodnić,ponieważ TAKA SYTUACJA NIGDY NIE MIAŁA MIEJSCA,to albo za to publicznie przeprosi,albo będzie zwykłym kłamcą a za takie zachowanie powinien stracić posadę.

Paweł, spokojnie. daj mi troszkę czasu na odpowiedź. Dużo bardziej ni Ty absorbuje mnie nasz drogi @Arku :-) Nie rozerwę się :-)

Za pomyłkę już przeprosiłem.

a....

nie mogę znaleźć.

Podpowiedz, to gdzie w tym regulaminie...? :)

A choćby tu - § 5. 1. "Dostęp do niektórych zakładek jest ograniczony i regulowany."

Gość passer

(Konto usunięte)

A choćby tu - § 5. 1. "Dostęp do niektórych zakładek jest ograniczony i regulowany."

.... i mają swój regulamin.

Poddaję się. Za następny komentarz zarobiłbym pewno za atak:), a tak czy inaczej byłoby NIC.

To Właściciel prywatnego forum decyduje jakie formy funkcjonowania u siebie dopuszcza i na jakich zasadach. Oczywiście z poszanowaniem Ustawy Zasadniczej.

Forma i regulamin zakładki salonik nie jest sprzeczna z Regulaminem Forum ani żadnym inny prawem.

Jeśli jesteś kompetentny w podważeniu tego, zgłoś sprawę do Właściciela Forum lub prawników Forum.

Salonik mnie nie przeszkadza, co najwyżej nieco śmieszy jako dość nieudolna forma ratowania forum.

Mam jednak jeden postulat.

Niech użytkownicy saloniku będą oznakowani.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Niestety drogi Przyjacielu, przez te formę już przechodziliśmy w projekcie VIP. jak to wyglądało i jakie miało konsekwencje chyba wiesz? :-)

Nikogo nie będziemy stygmatyzować.

Z wrodzonej uprzejmości :-) nie będę przypominać tych, którzy z największym oddaniem darli z tego łacha. Mogło by się okazać że to ....??? :-)

Ups...czyli Salonik nie jest wbrew regulaminowi i teraz co niektórzy powinni ładnie przeprosić moderacje i uczestników Saloniku... :-)...skoro jak to dumnie głoszą... nie mają problemu przyznać się do błędu... :-)

Edytowane przez sly30

Salonik mnie nie przeszkadza, co najwyżej nieco śmieszy jako dość nieudolna forma ratowania forum.

Na różowo, na różowo ich!

Traktorzysto, nowa aktywność w ciebie wstąpiła.

Edytowane przez jello
Gość rydz

(Konto usunięte)

Ups...czyli Salonik nie jest wbrew regulaminowi i teraz co niektórzy powinni ładnie przeprosić moderacje i uczestników Saloniku.

Gdzież ten punkt regulaminu był ujęty w tymże , iż można tworzyć twory ?

Gość passer

(Konto usunięte)

do moderatora

proszę o skasowanie mojego konta passer oraz o usunięcie tematu "stara szopa" czyli co.....

prawdopodobnie niezgodnie z regulaminem.... ale co tam, byle skutecznie.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.