Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Wyrobiłeś sobie uraz do mojej osoby jeszcze zanim zostałem moderatorem. Zbanowałeś mnie za ocena Twojej postawy w wątku o Lemurze i tak cię trzyma do dzisiaj. Wiem ludzie zza Buga nie zapominają :-)

Widzisz bum, że to nie miłość do ciebie? :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. To, że są zawsze jakieś interesiki lub interesy będzie zawsze, ale to jednak zadaniem moderacji jest aby dbać o "porządek" na forum.

Moim zdaniem moderacja powinna przyznawać punkty karne na obraźliwe wypowiadanie się o sprzęcie, którego się nie posiada i szydzenie z innych użytkowników na temat ich systemów, bo to zakamuflowana i wroga metoda zwalczania konkurencji stosowana na forum. Moderacja powinna być wyczulona w tym temacie i nie dopuszczać do taiich wybryków. Np. w sklepie komutronik w regulaminie jest zapis, że nie można wystawiać oceny danego produktu na podstawie tego, że posiada go znajomy. W audio jest to oczywiście przesada, ale moderatorzy powinni być wyczuleni na takie wrogie ataki i to w zarodku.

Racja.

Tutaj jednak nie tylko to jest tolerowane ale również obraźliwe wypowiadanie się o forumowiczach.

Wypowiedzi typu ,, gdzie Ty masz rozum'', ,, ludzie zza Buga'' nie należą do niczego nadzwyczajnego, są używane nawet przez moderatorów.

No to jak forumowicze mają stosować język pełen poszanowania innych uczestników rozmowy?

Masz jak najbardziej prawo do swojego zdania, niemniej mam małą uwagę.

Składając taki wniosek stajesz się w pewien sposób jemu podobny.

Wchodzisz w ten sam schemat postępowania czyli banowania za to kim się jest a nie za to co się napisało czy zrobiło.

Poza tym nie Palton był/jest problemem tego forum.

Problemem są ci, którzy siedzą w drugim rzędzie i niekoniecznie się afiszują swoimi wpływami i władzą.

Bo to, że na tym forum są święte krowy, które pilnują swoich i nie swoich interesów, wiadomo nie od dziś.

No tak, tyle tylko, że Palton tyle już napisał i zrobił, że trudno aby za te swoje osiągnięcia nie odpowiadał osobiście.

A czy dostanie bana, moderator i redaktor? Obawiam się, że jednak nie - i prędzej za to co napisałem teraz - ja polecę.

Taki lajf.

Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. To, że są zawsze jakieś interesiki lub interesy będzie zawsze, ale to jednak zadaniem moderacji jest aby dbać o "porządek" na forum.

Moim zdaniem moderacja powinna przyznawać punkty karne na obraźliwe wypowiadanie się o czyimś sprzęcie, którego się nie posiada i szydzenie z innych użytkowników na temat ich systemów, bo to w wielu sytuacjach zakamuflowana i wroga metoda zwalczania konkurencji stosowana na forum. Moderacja powinna być wyczulona w tym temacie i nie dopuszczać do taiich wybryków. Np. w sklepie komutronik w regulaminie jest zapis, że nie można wystawiać oceny danego produktu na podstawie tego, że posiada go znajomy. W audio jest to oczywiście przesada, ale moderatorzy powinni być wyczuleni na takie wrogie ataki i to w zarodku.

Oczywiście. Ale drugi i trzeci rząd decyduje :-) bardziej niż moderatorzy

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Myślę, że obaj się nie rozumiecie....literalnie, nie intencjonalnie...

Vlado - on próbował ugryźć się w język tym zwrotem.

Nie chciał się rozpędzać :-)

Powiedziałbym, ze nawet całuska przesłał :)

Ani ciężarówka ani pociąg nie posiadają rozumu. Co zatem sugerujesz?

Ale w środku siedzą raczej żywi ludzie.

A co sugeruję?

Sugeruję ustąpić pierwszeństwa.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

A czy dostanie bana, moderator i redaktor? Obawiam się, że jednak nie - i prędzej za to co napisałem teraz - ja polecę.

Taki lajf.

To akurat, nie pierszwyzna i to na większości forów :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kochani! Proszę was, nie składajcie donosów na panel z dyskusji dzisiejszej w tym wątku. Ten wątek jest od tego, abyśmy wreszcie powiedzieli sobie wszystko na temat tego co złe było dotąd! Ja nie ukarzę nikogo za wpisy w tym wątku.

Wiadomo, że wypowiedzi adwersarzy nie będą szczytem kultury, bo temat jest gorący! Nie zachowujcie się jak gnoje w przedszkolu, bo wielu z Was nawet nie pamięta jak przedszkole wyglądało! Miejcie troszkę szacunku do samych siebie.

Jeśli kogokolwiek uraziłem tym wpisem, przepraszam, ale ja nawykłem już dawno do rozmowy z ludźmi odpowiedzialnymi, zatem troszkę na tym forum się gubię :-(

Nie będę miał żadnych pretensji o wniesione na mnie skargi do Admina, ani do Niego, za wywalenie mnie z tej funkcji.

Cały czas myślę, że to ja jestem potrzebny Wam, jeśli się mylę, wnioskujcie o moje usunięcie z funkcji.

Dobranoc.

Włodek.

Tak?

No to Vlado jesteś kłamca. Poprzednio pisałeś mi wielokrotnie, że nie wiesz który z moderatorów schował mój temat na bocznicy. Dzisiaj napisałeś, ze jednak wiesz że to był Palton.

Dlaczego publicznie kłamałeś w tej sprawie?

Dodatkowo dlaczego stosujesz w stosunku do innych forumowiczów obraźliwe teksty? Jak mają forumowicze brać przykład z takiej postawy?

Jak wydaje Ci się że jesteś nam potrzebny to to okaż. Przywróć temat wywalony w kosmos, beż żadnego uzasadnienia, w należne mu miejsce. Pokaż że faktycznie się nam przydajesz.

Ale w środku siedzą raczej żywi ludzie.

A co sugeruję?

Sugeruję ustąpić pierwszeństwa.

Rozumiem sugestię. Zasady mogę se wsadzić w .... (wstawić wedle uznania), bo ostatecznie i tak decyduje brute force.

Tutaj jednak nie tylko to jest tolerowane ale również obraźliwe wypowiadanie się o forumowiczach.

Wypowiedzi typu ,, gdzie Ty masz rozum'', ,, ludzie zza Buga'' nie należą do niczego nadzwyczajnego, są używane nawet przez moderatorów.

No to

Znam jedno forum, to jak ktoś usilnie oferuje swoje usługi niby poprzez doradztwo itp. to natychmiast otrzymuje od admina publicznie info, że był to ostatni tolerowany w temacie wpis. Tutaj również jest łatwo odróżnić intencjonalne i obraźliwe zwalczanie konkurencji. Nie trzeba specjalnej wiedzy do tego, aby odróżnić fakt, że komuś się coś tylko nie podoba, czy robi miejsce dla siebie lub kumpla eliminując konkurencje. Jeśli moderator tego odróżnić nie potrafi, do do tej roli się nie nadaje.

Chcialem tylko powiedziec, dobry wieczor wszystkim

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Po burzy jest spokój, a kiedy ziemia odpocznie, można siać z większą nadzieja na dobry plon. :-)

Aby zmienić obecny stan rzeczy, chęć zmian musi zakiełkować u samych Użytkowników. Wszelkie próby zmian narzucane od Zarządu forum, są i jeszcze nadal będą traktowane jako próby wywarcia nacisku. Użytkownicy muszą się przekonać, że era "paltonowska" minęła i już nie powróci.

Kiedy uwierzą, sami zechcą oczyścić swoje gniazdo i to nie ogniem i mieczem, a przez wspólna zgodę.

Naiwny jestem? Nie sądzę, tak uczy historia ludzkości, ona mylić się nie może :-)

Po raz kolejny zacytuję Twoje słowa.

Jakim cudem mamy uwierzyć, że era paltonowska( jak ją nazywasz) minęła, skoro jego bezpodstawnych decyzji bez jego zgody nie chcesz usunąć?!

To tak jakby napisać po wojnie, że faszyzm się skończył, ale decyzje faszystów pozostają w mocy do czasu aż faszyści zgodzą się na ich usunięcie.

Edytowane przez HQ150

Tutaj również jest łatwo odróżnić intencjonalne i obraźliwe zwalczanie konkurencji. Nie trzeba specjalnej wiedzy do tego, aby odróżnić fakt, że komuś się coś tylko nie podoba, czy robi miejsce dla siebie lub kumpla eliminując konkurencje.

To bardzo rozmyte i uznaniowe kryteria, pozostawiają zbyt wiele miejsca na nadużycia.

Jeśli moderator tego odróżnić nie potrafi, do do tej roli się nie nadaje.

No właśnie.

To raczej rodzaj fraternizacji a nie postponowania drugiej strony.

Tylko trzeba chcieć i móc to zrozumieć.

Może nie jest to najszczęśliwsze, interpretacyjne podejście....

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Moim zdaniem moderacja powinna przyznawać punkty karne na obraźliwe wypowiadanie się o czyimś sprzęcie, którego się nie posiada i szydzenie z innych użytkowników na temat ich systemów, bo to w wielu sytuacjach zakamuflowana i wroga metoda zwalczania konkurencji stosowana na forum. Moderacja powinna być wyczulona w tym temacie i nie dopuszczać do taiich wybryków. Np. w sklepie komutronik w regulaminie jest zapis, że nie można wystawiać oceny danego produktu na podstawie tego, że posiada go znajomy. W audio jest to oczywiście przesada, ale moderatorzy powinni być wyczuleni na takie wrogie ataki i to w zarodku.

No tak, tylko nie bierze się pod uwagę, że ten ktoś np ma na prawdę dobry słuch i kupę doświadczenia, choć mało piszę, więc jeśli nawet sprzętu nie posiada, a słyszał go gdzie indziej, to chyba ma prawo napisać krytykę, bo coś mu się nie podoba? Własnie o tą krytykę chodzi, która była tutaj zwalczana nagminnie. Bo ja nie mogę wyrazić swojej opinii? Mogę! I nawet powinienem, bo dzięki temu ta branża i wiele innych może być lepsza dla nas, użytkowników. To jest forum publiczne i krytyka była jest i będzie - kto tego nie rozumie, niech usunie konto. A z szyderstwami także się nie zgadzam, ale jak oponent nie potrafi przyjąć krytyki to niech się później nie dziwi, że jest wystawiony na języki.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Znam jedno forum, to jak ktoś usilnie oferuje swoje usługi niby poprzez doradztwo itp. to natychmiast otrzymuje od admina publicznie info, że był to ostatni tolerowany w temacie wpis. Tutaj również jest łatwo odróżnić intencjonalne i obraźliwe zwalczanie konkurencji. Nie trzeba specjalnej wiedzy do tego, aby odróżnić fakt, że komuś się coś tylko nie podoba, czy robi miejsce dla siebie lub kumpla eliminując konkurencje. Jeśli moderator tego odróżnić nie potrafi, do do tej roli się nie nadaje.

A jak myślisz co zrobi admin, jeśli okaże się, że ten doradzający, a w tym przypadku recenzujący, opisujący, informujący o okazjach i zalegających magazyny kolumnach albo o przypadkiem znajdującym się na zbyciu sprzęcie, to dobry krewny lub znajomy właścicieli?

Nie znam tak uczciwego i bezinteresownego admina. Jakiś ewenement musi być.

Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego po za zdrowym rozsądkiem. Wiele konfliktów wynika z "ukrytej" motywacji i nie powinno być tolerowanych. W naturalny sposób często przekształcają się jatki,a moderator mógłby z tym zrobić porządek bardzo szybko. Nie wspomną, że ten świat audio jest na tyle mały i znając istniejące tu powiązania, to często po jednej wypowiedzi widać, że zaczyna się lobbing lub deprecjacja. Mowa jak mówię o obraźliwych i skrajnych wypowiedziach.

Tutaj również jest łatwo odróżnić intencjonalne i obraźliwe zwalczanie konkurencji. Nie trzeba specjalnej wiedzy do tego, aby odróżnić fakt, że komuś się coś tylko nie podoba, czy robi miejsce dla siebie lub kumpla eliminując konkurencje. Jeśli moderator tego odróżnić nie potrafi, do do tej roli się nie nadaje.

Są sytuacje oczywiste i mniej.

A moderator nie ma być detektywem śledczym i szpiegiem - kto z kim i po co.

Może jeszcze miałby być w wannie jak w "Raporcie mniejszości" i przewidywać planowane wykroczenia?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

zenon.kowalski raczej miał na uwadze sytuację, gdy kogoś miesza z błotem osoba która nigdy takiego systemu nie słyszała.

Czy to u siebie czy u innej osoby bez znaczenia.

Po raz kolejny zacytuję Twoje słowa.

Jakim cudem mamy uwierzyć, że era paltonowska( jak ją nazywasz) minęła, skoro jego bezpodstawnych decyzji bez jego zgody nie chcesz usunąć?!

To tak jakby napisać po wojnie, że faszyzm się skończył, ale decyzje faszystów pozostają w mocy do czasu aż faszyści zgodzą się na ich usunięcie.

Czy ty naprawdę uważasz że ja jestem jedynym moderatorem na tym forum??? Ja jestem związany regulaminem moderatora! Niedługo Ty i McGiver zarzucicie mi, że to ja steruje całym Forum, a nawet jestem odpowiedzialny że PIS wygrał wybory!!!

Weż się umyj dziecko nieprzestań pieprzyć!

Włodek.

Ok. Panowie, jesteśmy dorosłymi facetami.

Ale obawiam się, że moderacja i administracja nie ma zielonego pojęcia o tym, że stanowimy żywą tkankę - ludzi niezależnych, którzy się z pewnymi działaniami nie zgodzą. Audiofili i melomanów.

Dwa lata temu część odeszła. Dlaczego nie wszyscy? Bo to jest NASZE forum - stare pl.rec.audio.

Część chce się z wami procesować o własność wpisów przed 2008r

Pomysł na sprzedanie udziałów też jakoś nie przeszedł - i chyba już wiecie dlaczego.

To może siądźmy, na spokojnie, do stołu i porozmawiajmy? O NASZYM forum audiostereo, ok?

Partick

A jak myślisz co zrobi admin, jeśli okaże się, że ten doradzający, a w tym przypadku recenzujący, opisujący, informujący o okazjach i zalegających magazyny kolumnach albo o przypadkiem znajdującym się na zbyciu sprzęcie, to dobry krewny lub znajomy właścicieli?

A moderator nie ma być detektywem śledczym i szpiegiem - kto z kim i po co.

Może jeszcze miałby być w wannie jak w "Raporcie mniejszości" i przewidywać planowane wykroczenia?

Pisałem, że chodzi o zachowania skrajne. Jest różnica jednak, że w normalnym tonie dyskutuje się o swoich preferencjach, a wrogi wchodzenie i szkalowanie osoby lub marki. Nie chodzi o przewidywanie przyszłości ale nie dopuszczanie do eskalacji konfliktu jeśli jego źródło jest widoczne jak na dłoni.

Użytkownik HQ150 edytował ten post dziś, 20:43

A tu już przegiąłeś!

napiszę ci prawdę! Ja osobiście uważam, że Palton miał rację wywalając twój wątek w kosmos! Pisz do Administracji o przywrócenie, a ja zaopiniuje dlaczego nie należy tego robić!

Koniec mojej rozmowy z Tobą!

.

Bo to jest NASZE forum - stare pl.rec.audio.

Partick

Akurat zupełnie odwrotnie. Duża część ludzi z pl.rec.audio miała już tamtego dosyć i stworzone zostało to forum. Forum Lukara to raczej wyodrębniony Salonik z pl.rec.audio. Dlatego, ze ludzie mieli też już dosyć czytania w kółko o slepych testach i pierniczeniu, że wszystko gra tak samo. :)

I tak to sobie żyje do dziasiaj a pl.rec.audio zdechło....

To, tak celem faktów historycznych.

Edytowane przez jar1

Forum Lukara to raczej wyodrębniony Salonik z pl.rec.audio. Dlatego, ze ludzie mieli też już dosyć czytania w kółko o slepych testach i pierniczeniu, że wszystko gra tak samo. :)

Jak ja mam Ciebie nie kochać?

To dokładnie dzieje się teraz! Przejecie Kremla od wewnątrz, bez żadnego wystrzału! Jak Właściciel może tego nie widzieć???

Ja mogę to napisać, bo jestem tutaj wyłącznie użytkownikiem, jak najdalej od branży Audio. Jak mnie Właściciel wywali, bo uzna że działam niezgodnie z Jego oczekiwaniami, to dla mnie nie problem. Dlatego ja mogę pisać PRAWDĘ o tym co tutaj się dzieje.

Mam świadomość tego, że skargi na to co dzisiaj napisałem na całym forum jest tyle, że Prezes tego przez jeden dzień nie odczyta.

W.

tu już przegiąłeś!

napiszę ci prawdę! Ja osobiście uważam, że Palton miał rację wywalając twój wątek w kosmos! Pisz do Administracji o przywrócenie, a ja zaopiniuje dlaczego nie należy tego robić!

Koniec mojej rozmowy z Tobą!

Hehe, nie ma tam nic obraźliwego pod Twoim adresem. Jak będziesz tak reaktywne reagował, to sam wkrótce podasz się do dymisji, bo nie wytrzymasz napięcia :)

Niedługo Ty i McGiver zarzucicie

Taki głupi to ja nie jestem. I dopraszam się nie przekręcać złośliwie mojego nicka.

Hehe, nie ma tam nic obraźliwego pod Twoim adresem. Jak będziesz tak reaktywne reagował, to sam wkrótce podasz się do dymisji, bo nie wytrzymasz napięcia :)

Coś Ty, dla mnie to chleb powszedni :-) Nie znasz całej historii moich relacji z HQ150 :-) Pomyśl, jak on się teraz czuje, kiedy dowiedział się, że to jego mentor załatwił mu jego nieodżałowany wątek?

Taki głupi to ja nie jestem. I dopraszam się nie przekręcać złośliwie mojego nicka.

Sorry. Już nie będę, Adamie. To nie było złośliwie jeno przez niechlujstwo. Wybacz, proszę.

W.

Akurat zupełnie odwrotnie. Duża część ludzi z pl.rec.audio miała już tamtego dosyć i stworzone zostało to forum. Forum Lukara to raczej wyodrębniony Salonik z pl.rec.audio. Dlatego, ze ludzie mieli też już dosyć czytania w kółko o slepych testach i pierniczeniu, że wszystko gra tak samo. :)

I tak to sobie żyje do dziasiaj a pl.rec.audio zdechło....

To, tak celem faktów historycznych.

W hierarchii usenetu pl - był jeszcze pl.rec.audiofil

I wszystko umarło wraz z pojawienem się "kolorowych" stron www i forum

To tak dla młodzieży tylko.... :-)

Edytowane przez audiograde

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.