Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Jak długo jeszcze pan Audio Show Supremo, w skrócie ASS będzie robiłtu to, na co maochotę? Dlaczego watek o Audio Show w zakładce hi- end został zamknięty, po usunięciu części wpisów?

Długo, ponieważ w zakładce hiend założyciel wątku ma dostępne narzędzie banowania prewencyjnego. Może również wnieść o zamkniecie swego wątku, a że watek ów miał charakter informacyjny przed wystawą, mógł zostać zamknięty na życzenie jego autora skoro ten uznał, że nic więcej nie ma w nim do przekazania.

Wpisy niezgodne z tematyka i charakterem wątku usunęła moderacja Forum, bez pytania o zgodę piszących i autora wątku. Moderacja posiada do tego upoważnienie zgodnie z Regulaminem Forum AS.

Tu nie ma zadnej filozofii, nie istnieje i to konczy temat.

Na jaka reakcję moderacji liczyłeś Stasiu zamieszczając te swoja sentencję?

Mogę ci podziękować za te informację że tak własnie uważasz, ale nie bardzo ona mnie interesuje.

Mogę ci również zrewanżować się opinia moderatora, że jeśli dla Ciebie temat jest zakończony, to nie wchodź do tego wątku a innym pozostaw własny wybór i ocenę.

Długo, ponieważ w zakładce hiend założyciel wątku ma dostępne narzędzie banowania prewencyjnego. Może również wnieść o zamkniecie swego wątku, a że watek ów miał charakter informacyjny przed wystawą, mógł zostać zamknięty na życzenie jego autora skoro ten uznał, że nic więcej nie ma w nim do przekazania.

Wpisy niezgodne z tematyka i charakterem wątku usunęła moderacja Forum, bez pytania o zgodę piszących i autora wątku. Moderacja posiada do tego upoważnienie zgodnie z Regulaminem Forum AS.

Ale Elberoth nie był założycielem wątku w zakladce hi-end!

Czy Elberoth może zażądać zamknięcia dowolnego wątku na tym forum?

Poza tym wątek został zamknięty przez administratora bez podania powodu. Czy odbyło się to po telefonie od Elberotha?

Tajemnicą poliszynela jest, że pan Supremo jest znajomym właścicieli ;)

Wszystko ma swoje granice, bezczelność tego osobnika także,

a czy sa jakieś granice przyzwoitości w Twoim nawiedzaniu wątków tematycznych na tym forum ??????

w temacie audioshow admini uznali że zatrzymuja jeden watek w zakładce stereo i jeden w DIY dokładnie tak jak w tamtym roku

jest juz tylko tydzień do wydarzenia i ludziom nalezy sie uczciwa informacja o temacie a nie zwyczajowe bicie piany zakładki hi-end gdzie ostatnio pisuja tylko najwięksi hiendowcy

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

a czy sa jakieś granice przyzwoitości w Twoim nawiedzaniu wątków tematycznych na tym forum ??????

w temacie audioshow admini uznali że zatrzymuja jeden watek w zakładce stereo i jeden w DIY dokładnie tak jak w tamtym roku

jest juz tylko tydzień do wydarzenia i ludziom nalezy sie uczciwa informacja o temacie a nie zwyczajowe bicie piany zakładki hi-end gdzie ostatnio pisuja tylko najwięksi hiendowcy

EOT

Skoro są tam takie głupstwa, to powinniście już dawno tę zakładkę zamknąć. Została sztucznie stworzona nie wiadomo po co.

A od informacji o AVS jest strona tej wystawy. Tam nie można zamieszczać żadnych komentarzy. Forum jest przestrzenią do dyskusji.

Darmowa reklama powinna też mieć swoje granice.

jak darmowa reklama ? od lat forum jest partnerem w tym wydarzeniu a o szczegóły biznesowe pytaj adminow jesli jestes zainteresowany

dokładnie taka sama sytuacja była w tamtym roku

masz okazje do dyskusji o niczym ale przeciez po to wróciłes

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wielki biznes wielkiego Elberotha. Żałosne :(

Wasza wzajemna niechęć, granicząca u Ciebie Jerzy już chyba z nienawiścią, są znane moderacji i Administracji.

AS, jest od bardzo dawna zaangażowanym partnerem w tej wystawie i pozwolisz, że bedziemy dbać o własny interes, a nie Twoje animozje do innych użytkowników Forum AS. Chcesz konkurować z Elberothem we współpracy z nami?

Złóż ofertę co masz nam do zaproponowania co przebije wkład Elberotha. Samo plucie na niego i "wielkość" jego biznesu, świadczy wyłącznie o twojej zawiści.

Jawisz się po prostu jako człowiek mały.

Dalsze histeryczne ataki na Elberotha, czy na decyzje AS w sprawach prowadzenia informacji o "Audioszale", potraktuje jako Twoje perfidne działanie na szkodę AS.

EOT.

Wasza wzajemna niechęć, granicząca u Ciebie Jerzy już chyba z nienawiścią, są znane moderacji i Administracji.

Bez przesady. Zauważę tylko, że nie jestem odosobniony w tej niechęci i dobrze wiesz o tym, że przyczyną nie jest AVS tylko inne sprawy dobrze znane forumowiczom o dłuższym stażu. A niestety pod względem tych przyczyn nic a nic się nie zmieniło.

I prawdę mówiąc, jeśli tylko spojrzysz na sprawę obiektywnie, bez emocji, to łatwo dojdziesz do wniosku, że korzyści z tej "współpracy" są wybitnie jednostronne.

Nie baw się w adwokata. Wiesz dobrze o co chodzi. Twoje wypowiedzi można podsumować w ten sam sposób.

Nie baw się w adwokata. Wiesz dobrze o co chodzi. Twoje wypowiedzi można podsumować w ten sam sposób.

Nikogo nie bronię ale z zasady nie ufam strażnikom moralności i sprawiedliwości społecznej. Buuu... ha,ha. Edytowane przez jello

Jak to nie? Stoisz na straży dobra słyszących bo nieświadomych i interesów forum jako całości.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jerzy na naszym Forum jest ważną postacią. Jest nie tylko przeciwwaga dla co rusz rodzących się samozwańczych guru w tematyce audio, nieposiadających nawet minimum wiedzy z dziedziny fizyki i elektrotechniki, ale również hamulcem dla bezczelnego hochsztaplerstwa marketingowego, dla wytwórców audio-voodoo żądających za gadżet o wartości kilkudziesięciu złotych, kilkadziesiąt a nawet kilkaset tysięcy złotych!

Muszą być ludzie na tym forum posiadający wiedzę techniczną, którzy powiedzą tym nietechnicznym, zauroczonym światem audiozabawek hobbystom, żeby nie cierpieli z powodu niemożności kupienia sobie rozgałęźnika zasilania za 25tys zł tylko dlatego, ze tyle sobie żąda pomysłowy "producent" a równie "pomysłowy recenzent" napisze, że ów przedłużacz/rozgałęźnik winduje wszystko co do niego podepną na same wyżyny hiendu, a bez owego przedłużacza nic grac nie może! Bo to jest wierutne kłamstwo i manipulacja jedynie drążąca ich kieszenie!

Gość papageno

(Konto usunięte)

W sedno Vladomordzie. Ale w tych innych kwestiach bum ma też duużo racji. Weź to pod obiektywną uwagę:).

Każdy z własnego punktu widzenia ma wyłącznie rację. Ale dla ogółu ta racja będzie już tylko wypadkową wszystkich racji. Dla mnie - moderatora tego Forum, racja będąca najkorzystniejszą z punktu widzenia Właścicieli AS i dobra tego Forum, MUSI być racja którą wybieram.

Każdy z własnego punktu widzenia ma wyłącznie rację. Ale dla ogółu ta racja będzie już tylko wypadkową wszystkich racji. Dla mnie - moderatora tego Forum, racja będąca najkorzystniejszą z punktu widzenia Właścicieli AS i dobra tego Forum, MUSI być racja którą wybieram.

Dobro tego Forum a raczej to co na to dobro ma pożądany wpływ to rzecz względna. Nie wiem czy wtranżalanie się ze znanymi już poglądami do każdego wątku jest aż tak pożądane. Edytowane przez jello
Gość

(Konto usunięte)

Dobro tego Forum a raczej to co na to dobro ma pożądany wpływ to rzecz względna. Nie wiem czy wtranżalanie się ze znanymi już poglądami do każdego wątku jest aż tak pożądane.

Zawsze możesz użyć konkretnych kontrargumentów na argumenty Buma...

Nikt Ci nie broni ani nikomu innemu...mi jego poglądy nie przeszkadzają...

Zawsze możesz użyć konkretnych kontrargumentów na argumenty Buma...

Nikt Ci nie broni ani nikomu innemu...mi jego poglądy nie przeszkadzają...

Mi też nie ale nie musi się powtarzać w każdym wątku. Oczywiście że nie w każdym, ale... w prawie każdym :-) Edytowane przez jello

Mi też nie ale nie musi się powtarzać w każdym wątku. Oczywiście że nie w każdym, ale... w prawie każdym :-)

Prawie każdym znaczy 1% wszystkich wątków na forum. Zalecam dłuższy spacer.

To o co chodzi?

Twoje poglądy są znane. Negujesz czyjeś doświadczenia a kiedy jesteś zapraszany w celu przeprowadzenia dowodu, milczysz albo nie możesz przyjechać. Edytowane przez jello

Dobro tego Forum a raczej to co na to dobro ma pożądany wpływ to rzecz względna. Nie wiem czy wtranżalanie się ze znanymi już poglądami do każdego wątku jest aż tak pożądane.

Nie - to nie jest rzecz względna. Dla moderatorów działania na szkodę forum są całkowicie wymiernie widoczne. Dla Właścicieli Forum również. Co do wtranżalania się do każdego wątku, to nie jest takie jednoznaczne. Jeśli wtranżalanie się perfidnie dla tępienia wpisów swych własnych wrogów, to oczywiście niepożądane. Jednak jeśli w watkach dyskusyjnych jedna strona wciaz wtranżala się z cudownymi kierunkowymi bezpiecznikami, kablami, listwami, podkładkami i reszta naganianych w żaden sposób technicznie nieuzasadnionych bzdetów, to wtranżalanie się tych, którzy to widzą i negują nie jest niczym nagannym.

Nie - to nie jest rzecz względna. Dla moderatorów działania na szkodę forum są całkowicie wymiernie widoczne. Dla Właścicieli Forum również. Co do wtranżalania się do każdego wątku, to nie jest takie jednoznaczne. Jeśli wtranżalanie się perfidnie dla tępienia wpisów swych własnych wrogów, to oczywiście niepożądane. Jednak jeśli w watkach dyskusyjnych jedna strona wciaz wtranżala się z cudownymi kierunkowymi bezpiecznikami, kablami, listwami, podkładkami i reszta naganianych w żaden sposób technicznie nieuzasadnionych bzdetów, to wtranżalanie się tych, którzy to widzą i negują nie jest niczym nagannym.

W dużej części Twojej wypowiedzi się zgadzam.

Jak kiedyś napisałem w jakimś poście Bum to taki słodki troll.

Fajnie, że jest ktoś taki na forum.

Niestety muszę stwierdzić, że niejednokrotnie mocno przegina i czuć bardzo wyraźnie nutkę przekory, a czasem nawet dużą nutę.

Gdyby nie to „czasem” to było by całkiem przyjemnie.

Niestety nie mam czasu tyle co inni a szczególnie tyle co Bum, więc tylko czytam, czytam i patrzę na to wszystko z politowaniem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Niestety muszę stwierdzić, że niejednokrotnie mocno przegina i czuć bardzo wyraźnie nutkę przekory, a czasem nawet dużą nutę.

Gdyby nie to „czasem” to było by całkiem przyjemnie.

No i czasem bumcio zostaje przez moderację zbanowany w watkach, lub doceniony punktami karnymi. A często przeze mnie jawnie zrugany w wątku w którym miast pomagać Forumowiczom i moderacji, uzewnętrznia własne frustracje.

Jednak pamiętajmy - wszyscy jesteśmy wyłącznie ludźmi i każdy z nas mas własny pakiet słabości i cech uciążliwych dla innych.

Prawda Piotrze? :-)

Jednak pamiętajmy - wszyscy jesteśmy wyłącznie ludźmi i każdy z nas mas własny pakiet słabości i cech uciążliwych dla innych.

Prawda Piotrze? :-)

Prawda.

Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Wszyscy mamy słabe dni. I Wszyscy powinnismy sobie wybaczać.

Nie nadużywajmy jednak tych słabości zbyt często. Uczmy się WSZYSCY na błędach.

A skoro nie potrafimy nad nimi zapanować to lepiej milczeć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.