Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Cenzura nie ma tu nic do rzeczy.

Z tego co widać dotychczasowa ma się dobrze, i rękami i nogami broni swoich dokonań.

W związku z powyższym wnioskuję o zdjęcie wszystkich banów nałożonych na te wątki, w których osoby pełniące funkcję moderatora szczególnie aktywnie uczestniczą w dyskusji.

Zapomnij o tym i nie łudź sie więcej. Przynajmniej co do Twojej osoby.

.....

Poszedłbym o krok dalej i usunął w ogóle Bocznicę, bo czemu ta zakładka ma służyć na Forum o profilu audio ?

Bez przesady. Chcą sobie ludziska podagać, to niech sobie gadają. Tylko w gorących tematach przydałby się bezstronny i obiektywny moderator. To wszystko, czego potrzeba.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A jak nazwiesz przymymanie oka na wybryki osób o "właściwych" poglądach przy naciąganiu Regulaminu celem ukarania tych, o poglądach "niewłaściwych"? Co powiesz o ukaraniu mnie za zgłoszenie postu niezgodnego z Regulaminem, bo moje stanowisko w sprawie uznano za prowokowanie kłótni? Co powiesz o systematycznym jeżdżeniu przez moderatora po koledze Maju tylko dlatego, że w wątku politycznym śmieje się z "niewłaściwej" strony, choć dowcipy strony "właściwej" nie są bardziej wyszukane? ...można tak jeszcze dłuuugo.

Niestety, ale w wielu wątkach moderacja na Forum kuleje, a najlepszy dowód, że samo audiostereo.pl dostrzegło nie tylko skargi, ale i jaki tych skarg powód. I nie jest tym powodem to, o co jeden z moderatorów systematycznie oskarża userów o odmiennych poglądach.

Edytowane przez szymon1977

nie smiesz mnie.Bylem tu juz sto razy banowany i jakos mi sie nie chcialo listow pisac...chlopcze.

Widać nigdy nie zostałeś zbanowany za poglądy i przy okazji obrzucony przez moderatota obelgami.

BOCZNICA tematów: 9165, odpowiedzi: 977955

Porównaj, jak jest w innych zakładkach tzw. "tematycznych".

I moje spostrzeżenie, na Bocznicy często piszemy o sprawach, na które najczęściej nie mamy najmniejszego wpływu.

Wniosek ?

Ewidentnie ludziska chcą sobie pogadać. A co, boisz się że Forum z czasem przeistoczy się w jakiś ogólno tematyczny portal?

szymon1977

widze ze zaczynasz wykorzystywac rozluznienie w wątku do najzwyklejszych ataków personalnych

wszystko zostało juz napisane i wnioski wyciągniete

wpis powyzej uważam za ostatni , kolejne spowodują zablokowanie w wątku

OK

pisze to wprost -bany które masz w wątkach bocznicowych pozostają

jeśli masz jakies bany w watkach tematycznych na forum o audio - zgłoś

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Proponuję Szymona zrobić moderatorem. Ma sporo wolnego czasu, jest bezstronny i obiektywny, doskonale rozumie problemy użytkowników

i potrafi je rozwiązywać. Z pewnością świetnie sprawdzi się w tej roli.

Kto jest za? ;-)

Edytowane przez soundchaser
  • Moderatorzy

Poszedłbym o krok dalej i usunął w ogóle Bocznicę, bo czemu ta zakładka ma służyć na Forum o profilu audio ?

I mnie zastanawia po co na forum audio taka zakładka i w niej tematy religijne i światopoglądowe? Ja praktycznie rzadko tu zaglądam bo potrzeby wypowiadania się w tych tematach realizuje gdzie indziej. Są zapewne fora poświęcone tym tematom. Czy nie zastanawiali się Panowie nigdy jak wpływają kłótnie w tych wątkach na resztę dyskusji tematycznych na tym forum? Myślę, że mało pozytywnie.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Bocznica moim zdaniem jest świetną zakładką na tym forum. Pomijam wątki polityczno-religijne, na które czasem wchodzę, by poczytać i pośmiać się z tej "polaryzacji" poglądów. Jednak jest wiele innych ciekawych, w których często można przeczytać informacje pożyteczniejsze niż w samej wikipedii,

a przede wszystkim jest wymiana doświadczeń, co uważam za bardzo cenne wskazówki przy podejmowaniu decyzji w różnych sprawach.

• Administratorzy

Wcale nie generuje największego. Wszyscy tak myślą, ale jak sprawdzaliśmy statystyki, to jeśli chodzi o liczbę wyświetleń to okazuje się, ze bocznica nie jest nawet w top10 zakładek, a to dlatego, że jest niewidoczna dla niezarejsetrowanych.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Ja za wchodzenie w polemikę z arkadowskim zbierałem punkty jak ukrainka choroby weneryczne.

A za tego typu chamskie i haniebne porównanie - teraz powinieneś oberwać kilkudniowym banem.

Bocznica przoduje, to tym gorzej dla zakładek "tematycznych" o audio.

To że Bocznica jako zakładka na dowolny temat do swobodnych dyskusji przoduje w obszarze zagospodarowania Forumowiczów, to całkowicie naturalne. Nie ma przełożenia na szkodzenie watkom tematycznym Forum Audio. Piszący w w tematyce Audio zaglądają również na Bocznice w celu luźnych dyskusji z pozostałymi forumowiczami.

Destruktywne oddziaływanie Bocznicy tworzą zagnieżdżeni tutaj propagandyści ideowi, polityczni i apologeci instytucji Kościoła katolickiego. Tacy których status quo stanowi WYŁĄCZNIE Bocznica i wątki jedynie dla których rejestrują sie i wchodzą na to Forum.

Łatwo ich wyłuszczyć spośród Forumowiczów Forum Audio AS. Wystarczy porównać ilość wpisów merytorycznych do stażu ich obecności na naszym Forum i ogromu wykonanej pracy w zakładce Bocznica, jedynie w tych watkach, które określiłem powyżej.

Tak sie składa, że są to własnie użytkownicy zakładki Bocznica zarejestrowani jako forumowicze AS, którzy regularnie zwalczają moderacje i administracje tego Forum za działania utrudniające im ich prace lub wręcz działania wrogie, spowodowane przeciwna orientacja światopoglądową poszczególnych użytkowników pełniących na tym Forum funkcje moderatorów i administratorów. To własnie od tych grup propagandystów spływa przeważająca część skarg, żali, protestów i gróźb, wobec moderatorów, administracji a czasem i samego Właściciela tego Forum.

I to właśnie danie zezwolenia na prowadzenie na Bocznicy owych wojen antagonizujących forumowiczów, którzy poprzez swe wspólne hobby powinni być społecznością zgodną, prowadzi do szkodliwości tej zakładki, bowiem zrodzona tutaj personalna nienawiść na tle światopoglądowym niestety MUSI rzutować na relacje interpersonalne na całym Forum.

A to widać aż nadto wyraźnie. Nie tylko na naszym Forum. Nigdy dotąd Naród w tym kraju nie był tak podzielony wyznaniowo i światopoglądowo jak teraz. I to musi być widoczne w każdym aspekcie funkcjonowania społeczności w Polsce.

A jeśli nawet jakiś lisek się wedrze, to powinny go obowiązywać takie same reguły, jakie obowiązują w zakładkach tematycznych.

I właśnie to "poluzowanie" reguł i "zmiękczenie Regulaminu na Bocznicy zaowocowało tym co widać i z czym borykają się Admini i Mody.

Racji tej wypowiedzi odmówić nie sposób. Choć nie wyczerpuje ona w pełni wszystkich błędów zarówno moderacji jak i użytkowników, dających efekt jaki obecnie mamy w tej zakładce.

a wiec nalezy postawic granice i dla jednych i drugich wykonac osobne bocznice.

Musisz mimo wszystko nam zaufać i uwierzyć mi na słowo, że sobie z ta zakładka i poruszonymi problemami poradzimy.

Czy dałoby się na stronie „moja zawartość” oddzielić tematy bocznicowe od tematów audio? Np. Dwie zakładki?

Poniekąd celowo nie biorę udziału w dyskusjach swiatopogladowych by niezanieczyszczać sobie listy tematów audio/video, które mnie interesują i w których brałem udział.

Vlado, przeniosłeś moje posty z wątku „czy bóg istnieje” do tematu „kościoły..” i teraz lista „moja zawartość” będzie mnie codzień witała dwoma kościelnymi tematami znając popularność szczególnie „kościołów..”

Mój błąd, że odezwałem się w „czy bóg...” ale nie miałem zamiaru odzywać się w wątku „Kościoły...”.

Kiedyś tak nieopatrznie odezwałem się w temacie o Wałęsie i wyskakiwanie tego tematu mocno mnie denerwowało. Na szczęście temat przysechł.

Nie chcę kasowania tych postów w wątkach kościelnych. Nie po to piszę by trafiało to do kosza, ale technicznie jest chyba możliwość by tematy bocznicowe pojawiały się w oddzielnej zakładce i nie zaśmiecały wątków związanych ściśle z tematyką forum.

Edytowane przez szaman777

Myślę że już ochłonęliśmy po ostatnich zmianach sposobu funkcjonowania na tym forum użytkowników pełniących funkcje moderatorów i mogę liczyć na Wasze przemyślane opinie w kwestii zmian dotyczących funkcjonowania tej wydzielonej zakładki BOCZNICA.

Zmian o które już występowałem do Administracji a które nie doczekały się odpowiedzi. Zatem spróbuje po raz drugi.

- Forum AS, to zgodnie z wpisem do Działalności Gospodarczej otwarte forum dyskusyjne o szeroko rozumianej tematyce Audiowizualnej. Zatem zakładka BOCZNICA jako wydzielona i służąca do prowadzenia sporów polityczno-światopoglądowych, czy umożliwiająca nie wiedzieć czemu możliwość otwartego atakowania moderacji i administracji całego Forum, nie ma żadnej spójności tematycznej z tytułowym forum AS.

- wobec powyższego wszelkie kary i bany nakładane na uczestników tej wydzielonej zakładki NIE POWINNY mieć przełożenia na kondycję dyscyplinarna użytkownika forum merytorycznego AUDIO. Punkty kary i bany czasowe nakładane w zakładce BOCZNICA nie powinny wpływać na status użytkownika Forum AS.

- sytuacja jaką teraz mamy umożliwia perfidna eliminacje z Forum merytorycznego swych przeciwników, poprzez uwikłanie ich w spory w zakładce BOCZNICA, bowiem kary punktowe i bany odnoszą sie do całego Forum AS, czyli również użytkownika części merytorycznej.

Po raz wtóry stawiam wniosek do Administracji o wydzielenie zakładki Bocznica również w zakresie odrębności kar od części merytorycznej Forum AS. Oraz danie moderacji narzędzia banującego uczestników uznanych za szkodliwych dla Forum wyłącznie z zakładki BOCZNICA a nie z całego Forum AS.

Jest wielu użytkowników, którzy od lat będąc cennymi Forumowiczami części merytorycznej, mają również potrzebę uczestnictwa w dyskusjach światopoglądowych lub wyznaniowych, a tam jak wiadomo utrata panowania nad sobą, generowana prowokującymi wypowiedziami części propagandystów etatowych, spowodowała szkody wobec takich właśnie Forumowiczów i nadal powoduje, eliminując ich całkowicie z całości Forum AS.

Następny wniosek to sprawa ciągłego swobodnego ajkowania przez trolli zbanowanych a nawet całkowicie osuniętych z Forum AS wszystkich uczestników kłótni, będących po stronie przeciwnej temu Forum i jego administracji.

Lajkowanie wypowiedzi w zakładce niemerytorycznej "Bocznica", jest wyłącznie czynnikiem zachęcającym najbardziej czynnych i aktywnych dyskutantów do jeszcze większej aktywności i agresywności w swych wpisach otrzymując największy poklask za taką postawę.

Wnoszę zatem o całkowite usuniecie możliwości lajkowania w zakładce BOCZNICA z uwagi na jej szkodliwość dla tej zakładki.

Bardzo prosze o wypowiedzi jedynie w odniesieniu do propozycji zmian jakie przedstawiłem.

Popieram potraktowanie Bocznicy jako subforum z odrębnymi mechanizmami banowania (i innymi metodami utrzymania dyscypliny), jednak całkowite usunięcie lajkowania jest IMO niecelowe. To narzędzie jest jakimś sposobem badania "opinii publicznej" względem publikowanych treści, więc moim skromnym zdaniem powinno być utrzymane. Oczywiście jestem za uszczelnieniem tego narzędzia, by osoby zbanowane nie mogły z niego korzystać.

Pozdrawiam

A.

To narzędzie jest jakimś sposobem badania "opinii publicznej" względem publikowanych treści, więc moim skromnym zdaniem powinno być utrzymane. Oczywiście jestem za uszczelnieniem tego narzędzia, by osoby zbanowane nie mogły z niego korzystać.

Jaki więc jest Twój wniosek z owego badania opinii publicznej w odniesieniu do ilości laików jakie zgromadziły moje wpisy na tym Forum do ilości laków jakimi legitymuj się WSZYSCY, którzy w liczbie kilkunastu zalajkowali wpis Admina Skrzypczaka, będącego podmiotem również tej naszej dalszej dyskusji?

Ja od 2010 roku zgromadziłem 17272 lajki, a zarządzenie Admina popierają forumowicze nie raz o dużo dłuższym stażu na forum od mojego z liczba lajków które sam sobie podejrzysz? :-)

To jest oczywiście subiektywne, lecz ja np. traktuję lajki następująco:

Wypowiedź, która pociąga za sobą zauważalną liczbę lajków jest przeze mnie uważniej analizowana, by wyłowić to, co zwróciło szczególną uwagę lajkujących. Oczywiście zauważam też dawane niemal "z automatu" wzajemne lajkowania tutejszych trolli - lecz to jest dla mnie sygnał, że temat ma dla nich jakieś istotne znaczenie.

I jeszcze jedno: uważna analiza nicków osób lajkujących pozwala na wychwycenie tych forumowiczów, którzy sami nie udzielają się w dyskusji, lecz lajkiem ujawniają zainteresowanie tematem i swój emocjonalny stosunek do niego (a to się zdarza wcale nie tak rzadko).

Dla mnie, generalnie, narzędzie lajkowania iest cennym narzędziem poznawczym, które pozwala mi głębiej analizować meandry dyskusji na naszej zakładce. Ale, jak rozumiesz, jest to być może moje skrzywienie zawodowe, które skłania mnie do analizowania wszystkiego, co się wokół mnie dzieje :)

Pozdrawiam

A.

P.S.

Może będzie to jednak kontrowersyjny pomysł, ale - by widzieć w pełni oddźwięk poszczególnych postów - postulowałbym wprowadzenie, wzorem wielu innych forów, narzędzie pełnej oceny postów, np:

ocena.jpg

Edytowane przez argus
  • Administratorzy

Może żeśmy się nie zrozumieli, ale miałem na myśli ilość odpowiedzi w tematach i ilość założonych, w których uczestniczą zarejestrowani Użytkownicy. I jeśli w takim rankingu Bocznica przoduje, to tym gorzej dla zakładek "tematycznych" o audio.

Tematów jest w Hi-Fi ponad 4 razy więcej niż na bocznicy. Poza tym należałoby liczyć całą zakładkę Stereo, która kiedyś była jednością (Start, Hi-Fi, Hi-end i Inne). Odpowiedzi faktycznie na bocznicy jest dużo, ale odpowiedzi to nie ruch. Ruch to liczba odsłon, a tutaj jak napisałem bocznica jest daleko w tyle. Wiele osób nie odpowiada w wątkach, a jedynie je czyta i tutaj zdecydowanie bocznica jest na dalszym planie względem zakładek merytorycznych.

a wiec nalezy postawic granice i dla jednych i drugich wykonac osobne bocznice.

Już przerabialiśmy takie pomysły - salonik AS.

Wiadomo, że nie zabija się kury, która znosi złote jajka, ale też nie można wpuszczać do kurnika lisów.

A jeśli nawet jakiś lisek się wedrze, to powinny go obowiązywać takie same reguły, jakie obowiązują w zakładkach tematycznych.

I właśnie to "poluzowanie" reguł i "zmiękczenie Regulaminu na Bocznicy zaowocowało tym co widać i z czym borykają się Admini i Mody.

Tylko tak jak napisałem - tych złotych jajek nigdy nie było z bocznicy. Reklamodawców interesują odsłony, a tych bocznica nie generuje. Gdyby nam za wszelką cenę zależało na tym, to byśmy ją otworzyli dla wszystkich, a nie limitowali.

Dziękuję "A" za głos w dyskusji. Imionami również mam sie nie posługiwać, bo to nie jest po myśli tych, którym absolutna anonimowość w swych wpisach jest niezbędna i tego zadają od moderacji.

• Administratorzy

Po raz wtóry stawiam wniosek do Administracji o wydzielenie zakładki Bocznica również w zakresie odrębności kar od części merytorycznej Forum AS. Oraz danie moderacji narzędzia banującego uczestników uznanych za szkodliwych dla Forum wyłącznie z zakładki BOCZNICA a nie z całego Forum AS.

Chyba na żadnym forum nie widziałem jeszcze takich narzędzi. U nas wprowadziliśmy banowanie w wybranych wątkach i to jest swego rodzaju kompromisem. Obecnie skupiamy się na wdrożeniu nowej wersji silnika - new.audiostereo.pl prace już trwają jakiś czas.

Oczywiście jestem za uszczelnieniem tego narzędzia, by osoby zbanowane nie mogły z niego korzystać.

Tak powinno być. Było to poprawiane jakiś czas temu. Jeśli nadal jest dziura to poproszę o przykład takich postów. Nasi programiści to sprawdzą.

Ja od 2010 roku zgromadziłem 17272 lajki, a zarządzenie Admina popierają forumowicze nie raz o dużo dłuższym stażu na forum od mojego z liczba lajków które sam sobie podejrzysz? :-)

Globalna ilość lajków na profilu raczej nie może być porównywana. Ktoś może mieć 10 wpisów i za to 1000 lajków, a inny 10 000 wpisów i po 1 lajku na każdy. Jeśli już chcemy porównywać, to bardziej należy patrzeć na lajki do danego pojedynczego posta.

P.S.

Może będzie to jednak kontrowersyjny pomysł, ale - by widzieć w pełni oddźwięk poszczególnych postów - postulowałbym wprowadzenie, wzorem wielu innych forów, narzędzie pełnej oceny postów, np:

Był już u nas taki system dawno temu, ale został zmieniony na lajki. Minusowe głosy powodowały sporo kłótni. Pozostawienie tylko tych pozytywnych daje lepsze rezultaty.

Chyba na żadnym forum nie widziałem jeszcze takich narzędzi.

I to jest powodem że na naszym forum nie mozna takiego narzędzia wprowadzić? A na innych forach stricte tematycznych, obecność wydzielonych wątków światopoglądowych duzo Admin widział???

ak powinno być. Było to poprawiane jakiś czas temu. Jeśli nadal jest dziura to poproszę o przykład takich postów. Nasi programiści to sprawdzą.

Powtórzę - prosze spojrzeć kto lajkował wpis który Admin sam zamieścił i skutki którego są treścią tej dalszej dyskusji nad usprawnieniem i urealnieniem mechanizmów zarządzania zakładka BOCZNICA. Sa tam również lajki trolli zbanowanych na tym Forum. Sa one wciąż obecne w dyskusjach światopoglądowych jako dopingujące antagonistów lub propagandystów własnej partii. Sa one również obecne jako wspieranie w wątkach merytorycznych każdego wpisu kierowanego przeciw moderacji i administracji AS. Oraz wspierające potyczki branży między sobą. Prosze sprawdzić.

Globalna ilość lajków na profilu raczej nie może być porównywana. Ktoś może mieć 10 wpisów i za to 1000 lajków, a inny 10 000 wpisów i po 1 lajku na każdy. Jeśli już chcemy porównywać, to bardziej należy patrzeć na lajki do danego pojedynczego posta.

Własnie dokładnie o tym napisałem w swym wniosku o zrezygnowanie z lajków w zakładce BOCZNICA, ponieważ są one tutaj używane jako oręż i narzędzie propagandowe do walki z opozycją, nic nie wnosząc do oceny piszącego a jedynie do podgrzewania antagonistów zgodnych ze opinia lajkujacych.

[...] A na innych forach stricte tematycznych, obecność wydzielonych wątków światopoglądowych duzo Admin widział??? [...]

Na wielu forach specjalistycznych (śmiem twierdzić, że na większości) znajdują się działy "rozmów różnych", a w nich zakładki i wątki poświęcone sprawom aktualnym - w tym światopoglądowym.

Podaję przykład jednego z forów specjalistycznych - forum, które często odwiedzam i bardzo cenię za profesjonalizm prowadzenia i moderacji:

forum_1.jpg

Oczywiście, zgodnie z regulaminem, wyczyściłem wszystkie dane wrażliwe :)

Widoczne w dolnej części (TEMATY) konkretne wątki pochodzą z subforum "Towarzyskie".

Jak widać, można takie rzeczy prowadzić profesjonalnie,

Pozdrawiam

A.

Edytowane przez argus

Widoczne w dolnej części konkretne wątki pochodzą z subforum "Towarzyskie".

Jak widać, można takie rzeczy prowadzić profesjonalnie,

Pozdrawiam

A.

Jeszcze dopytam - czy jest na tym forum moderacja zawodowa, czy taka będąca funkcja dodatkową czynnych użytkowników i czy jest tam funkcja lajkowania wpisów w tych watkach?

Moderacja jest dokładnie taka sama, jak u nas - wybrani forumowicze moderują poszczególne działy na zasadzie czystego wolontariatu. I także biorą udział w dyskusjach (oczywiście zaznaczając, że wypowiadają się prywatnie, a nie w charakterze moda).

Z lajkowaniem tam akurat są problemy techniczne, bo właściciel forum z jakichś powodów przywykł do technologii phpBB®, a taki silnik forum zdaje nie ma tego instrumentu. Ale tam się dyskutanci nie szczypią i w kolejnych postach dają wyraz swojej opinii - słownie bądź ikonką :).

No i czasem mocniejsze słowa też są w użyciu - oczywiście zgodnie ze starą angielską zasadą, że człowiek kulturalny klnie wyłącznie wtedy, gdy bezwzględnie wymaga tego sytuacja :)

pzdr.

A.

P.S.

I podobnie, jak u nas, męczą się tam z katopislamskimi agitatorami. Ale społeczność daje im odpór w dosadnych słowach raczej skutecznie, więc dla takich nawiedzeńców, jak nasi @m... czy @gl............ nie ma tam miejsca. Wylatują definitywnie po trzech ostrzeżeniach :)

Edytowane przez argus
  • Administratorzy

I to jest powodem że na naszym forum nie mozna takiego narzędzia wprowadzić? A na innych forach stricte tematycznych, obecność wydzielonych wątków światopoglądowych duzo Admin widział???

Tak, hydepark widziałem na większości for. Ogromna większość posiada miejsce na tematy luźno i wcale nie związane z główną tematyką forum. Wystarczy aby na takim hydeparku/bocznicy panowała normalność i tyle. Może rozwiązaniem będzie dodanie kolejnego moda tylko od takiej zakładki? Myślimy nad różnymi opcjami, ale dodanie kolejnych narzędzi banujących w naszej ocenie raczej nie rozwiąże sprawy, a może jedynie powodować kolejne konflikty.

Powtórzę - prosze spojrzeć kto lajkował wpis który Admin sam zamieścił i skutki którego są treścią tej dalszej dyskusji nad usprawnieniem i urealnieniem mechanizmów zarządzania zakładka BOCZNICA. Sa tam również lajki trolli zbanowanych na tym Forum. Sa one wciąż obecne w dyskusjach światopoglądowych jako dopingujące antagonistów lub propagandystów własnej partii. Sa one również obecne jako wspieranie w wątkach merytorycznych każdego wpisu kierowanego przeciw moderacji i administracji AS. Oraz wspierające potyczki branży między sobą. Prosze sprawdzić.

Tak jak pisaliśmy parokrotnie - prosimy o podesłanie konkretnych linków do postów wraz z nickami rzekomo zbanowanych osób i wtedy sprawdzimy. To, że takie są oczywiście wierzymy, ale jeśli takie widzicie, to prośba, aby od razu podsyłać. Problemem zapewne jest to, że jest wiele rodzajów blokad/banowania na forum. Może być ban w danym wątku, może być oznaczenie jako spamer, może być nałożenie blokady pisania na XX godzin. Nie wiem jakie warunki wpisali programiści, ale zapewne sprawdzanie grupy, czy jest Zbanowany, jeśli jest inna blokada, to lajk przechodzi.

Własnie dokładnie o tym napisałem w swym wniosku o zrezygnowanie z lajków w zakładce BOCZNICA, ponieważ są one tutaj używane jako oręż i narzędzie propagandowe do walki z opozycją, nic nie wnosząc do oceny piszącego a jedynie do podgrzewania antagonistów zgodnych ze opinia lajkujacych.

Same lajki nie są niczym złym, większość używa ich normalnie. Jak wspomniałem - mamy zablokowane ocenianie ujemne, które było najbardziej konfliktogenne. Najwięcej problemu zapewne robią lajki od zbanowanych i tym faktycznie trzeba zając się w pierwszej kolejności.

Z ogromnym szacunkiem, Panie Skrzypczak, ale moderator zajmujący się wyłącznie Bocznicą - po tygodniu będzie miał nieustającą migrenę, a po dwóch - stały rozstrój nerwowy.

Szkoda chłopa, na mój dusiu!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

. Może rozwiązaniem będzie dodanie kolejnego moda tylko od takiej zakładki?

Będzie ale tylko wtedy, kiedy będzie to moderator zawodowy, niebędący jednocześnie forumowiczem AS. Z którym żadnego kontaktu personalnego nie będą mieć uczestnicy zakładki Bocznica ani reszty Forum. Musiałbyś sam sie podjąć tego zadania co miałoby te zaletę, że wreszcie moderowanie i ramy działalności moderatora Bocznicy, byłyby takie jak widzi to zarząd AS. Lub przydziel do tego zadania któregoś z adminów?

W sytuacji takiej jak jest teraz na Bocznicy, gdzie ścierają sie jak w całej Polsce strony światopoglądowo i wyznaniowo niemożliwe do pogodzenia ze sobą, zarzuty o stronniczość moderacji są kpiną gdyż nie istnieje człowiek bez własnego poglądu w tych sprawach.

Zatem gdy zawodowy moderator nie będzie nosił koloratki i nie będzie przychylny instrukcjom z Torunia, to nadal będziesz miał w tym wątku i w PW od siebie skargi wciąż tych samych, od lat uciemiężonych forumowiczów - sorry, przesadziłem. Nie Forumowiczów a bocznicowców z zakładek politycznych i wyznaniowych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.