Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, arkadowski napisał:

Kolego @muda44 jesteś to już tak długo czasu, masz świadomość możliwości zgłoszenia na panel moderacyjny pierwszej, zapalnej wrzutki ad personam.

Ale oczywiście wpierw bierzecie się "za łby jak stare konie", potem płacz "mamo, a Jasio mnie bije".

Po co była ta cała kontynuacja przepychanki słownej i wzajemnego dowalania sobie?

Następnym razem albo zgłasza się już pierwszy zapalny post ad personam, albo sprawę załatwia via PW.

Nie będzie popsutego tematu i Waszych wzajemnych pretensji z oczekiwaniem o dochodzenie "prawdy" kto kogo "mocniej zbił".

Mod.

Wybacz , kiedyś zgłaszałem i nic to nie zmieniło . A właściwie zmieniało ilość moich punktów. Jak masz dostęp możesz sprawdzić za co i czy słusznie ( oprócz jednego ). Chyba tego moderatora już tu nie ma .

Na tą chwilę  jak kiedyś ,  user rafał735r jako pierwszy szukał zaczepki . NADAL negatywnie wypowiada się o moich modyfikacjach i moich opiniach o sprzęcie którego nie miał i nie zna . To trwa od lat i co zrobiliście ?

To samo Adam38 bo Rydza już nie ma ...

Piszesz że mamy to załatwić na PW?

Jakie PW z nimi ?

Tu nie chodzi o wymianę doświadczeń ale o dowalanie mi .

Ja nie pozwolę sobie na bezpodstawne szarganie swojej opinii .

Inny wyzywa mnie od oszustów i jaka jest Wasza reakcja ?

Płacz ?

Ktoś mi D obrabia co zgłaszam bo miało się coś zmienić a Ty do płaczu to porównujesz ?

Mam tylko jedna prośbę .

Usuń proszę moje konto - nie warto się tu ścierać .

Dziękuję .

Czy mogę prosić o odblokowanie PW oraz zdjęcie podpisu branża z mojego konta?

Pozdrowienia!

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

21 minut temu, muda44 napisał:

Wybacz , kiedyś zgłaszałem i nic to nie zmieniło . A właściwie zmieniało ilość moich punktów. Jak masz dostęp możesz sprawdzić za co i czy słusznie ( oprócz jednego ). Chyba tego moderatora już tu nie ma .

Na tą chwilę  jak kiedyś ,  user rafał735r jako pierwszy szukał zaczepki . NADAL negatywnie wypowiada się o moich modyfikacjach i moich opiniach o sprzęcie którego nie miał i nie zna . To trwa od lat i co zrobiliście ?

To samo Adam38 bo Rydza już nie ma ...

Piszesz że mamy to załatwić na PW?

Jakie PW z nimi ?

Tu nie chodzi o wymianę doświadczeń ale o dowalanie mi .

Ja nie pozwolę sobie na bezpodstawne szarganie swojej opinii .

Inny wyzywa mnie od oszustów i jaka jest Wasza reakcja ?

Płacz ?

Ktoś mi D obrabia co zgłaszam bo miało się coś zmienić a Ty do płaczu to porównujesz ?

Mam tylko jedna prośbę .

Usuń proszę moje konto - nie warto się tu ścierać .

Dziękuję .

I tak wygląda rozmowa, ja o faktach Waszej wzajemnej przepychanki, Ty mi o tym, co było kiedyś.

Tak, w/w forumowicz rozpoczął jako pierwszy pyskówkę i w odpowiedni sposób moderacja zareagowała. Tobie tylko przypominam, aby nie daweać się wciągac w tego typu zachowanie.

I co czytam "usuń mi konto, nie warto się ścierać".

Skoro nie warto się ścierać - po prostu tego nie rób z innym na Forum. Oczekujesz od moderacji działania - raportowanie postu i po sprawie.

Usunięcie konta? Ale po co? Sprawa została wyjaśniona, moderacja względem Was podjęła odpowiednie kroki.

Czego chcieć więcej? Poza Regulaminowym działaniem mamy coś więcej ze swojej strony?

@muda jesteś tutaj tyle czasu, a naprawdę zamiast zrozumieć - to miejsce nie raz przyczyniło się do zauważanie i docenienia Twojej pracy - obrażasz się. Po co to komu?

Ludzie potrzebują zamiast Twoich żali i wzajemnych pyskówek - właśnie np. Twoich porad i pomocy.

Realizuj się na tym polu, a resztę spraw raportuj.

Serdeczności.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Hejka :)

To prawda że Vlado nie jest już moderatorem ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Czy z tymi chrześcijańskimi blogami na forum audio tak ma być? Czy może ktoś umiejętnie strollował cały dział blogów :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
13 godzin temu, arkadowski napisał:

Kolego @muda44 jesteś to już tak długo czasu, masz świadomość możliwości zgłoszenia na panel moderacyjny pierwszej, zapalnej wrzutki ad personam.

Ale oczywiście wpierw bierzecie się "za łby jak stare konie", potem płacz "mamo, a Jasio mnie bije".

Po co była ta cała kontynuacja przepychanki słownej i wzajemnego dowalania sobie?

Następnym razem albo zgłasza się już pierwszy zapalny post ad personam, albo sprawę załatwia via PW.

Nie będzie popsutego tematu i Waszych wzajemnych pretensji z oczekiwaniem o dochodzenie "prawdy" kto kogo "mocniej zbił".

Pomysł dobry ale niestety dobry tylko w teorii.

W praktyce nie działa.

Nikt mimo zgłoszenia nie reaguje na taką ,, zapalną wrzutkę ad personam''. I później na forum mamy to co mamy.

Moim zdaniem z możliwości kliknięcia "Nie lubię tego" nic dobrego dla Forum nie wyniknie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, HQ150 napisał:

Pomysł dobry ale niestety dobry tylko w teorii.

W praktyce nie działa.

Nikt mimo zgłoszenia nie reaguje na taką ,, zapalną wrzutkę ad personam''. I później na forum mamy to co mamy.

Działanie moderatorów zawsze jest podjęte, może nie zawsze w sposób oczekiwany. Jeśli ktos uważa, że dany post go na tyle uraził, że treśc powinna zostać usunięta - robimy to za każdym razem.

W przypadku każdorazowego zgłoszenia są podejmowane odpowiednie działania - pouczenie poprzez PW, przypomnienie w samym temacie o stosowaniu się do Regulaminu, w ostateczności także są nakładane punkty ostrzeżeń.

I o tej ostatniej formie chciałbym wspomnieć: dopominacie się bardzo czesto o jak najsurowszym "karaniu" innych osób nie licząc się z tym, że ta druga strona ma czesto takie samo podejście i oczekiwania.

Idąc za Waszymi oczekiwaniami i spełniając niejako "prośby", by stosować najostrzejsze przewidziane Regulaminem formy ostrzeżeń dostajemy od Was masę prtensji, że moderacja stosuje swoisty "zamordyzm" i nic nie robi, tylko masowo wlepia punkty.

Więcej, słyszymy zarzuty o zbyt pochopnym karaniu, że jest go za dużo itd. jakby to moderacja generowała sama z siebie konflikty.

To nie moderacja narzuca tempo karania bo ma z tego przyjemnośc lub jakieś profity, sami napędzacie wzajemną czasem wręcz nienawiść do siebie, a potem masowo raportujecie się domagając się wprost nakładania kar.

Kiedy tak się dzieje - krzyk, że moderacja jest "zła".

Coś chyba nie halo więc z tymi oczekiwaniami względem moderacji i Administracji.

Panowie Wasz raport nie musi i nie kończy się za każdym razem usuwaniem postów czy karaniem punktami, ale zawsze reagujemy na Wasze zgłoszenia. Zawsze podejmujemy przewidziane Regulaminem czynności mające na celu uspokojenie sytuacji.

To, że odbieracie to inaczej, bo chcielibyście jak najsurowiej "ukarać" drugą stronę to już Wasza sprawa. Pamiętajcie, że pewnego dnia Was samych może to spotkac i w efekcie krzyczycie wtedy o stosowaniu "zamordyzmu" moderatorów.

Jako moderacja działając ZAWSZE w porozumieniu z Administracją, w większości przypadków staramy się zażegnac konflikt, nie stosując najbardziej restrykcyjnych form ostrzeżeń. To jest niepotrzebne bo 90% "konfliktów" na Forum to klasyczne pyskówki bądź animozje od lat czasem pomiędzy Wami występujące.

Jako moderacja nie jesteśmy władni, ani też nie mamy wpływu na Wasze konflikty i mozliwości pogodzenia. Stąd zawsze proponujemy wzajmeny kontakt poprzez PW i znalezienie consensusu.

To, że z góry zakładacie niemożność dogadania się ze sobą - nie jest winą moderacji i Administracji.

Więc pisanie, że czegos nie rpbimy warto by zacząc od siebie - może wpierw skorzystajcie z prostego nardzędzia Forum AS - PW, a w nim użyjcie jakże prostego i cennego słowa "czesć" i "przepraszam".

To jest najcenniejsze wśród ludzi i żadne ponaglanie moderacji, i zarzucanie jej braku działania w tym nie pomoże.

Zacznijcie szanowac siebie wzajemnie, a potem dopiero oczekujcie, by moderacja coś robiła.

Napędzacie wielokrotnie bzdurne pyskówki, a potem pretensja do całego Forum, że tak to wygląda jak wygląda.

Pozdrawiam.

a

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Moim zdaniem z możliwości kliknięcia "Nie lubię tego" nic dobrego dla Forum nie wyniknie.

Zgadza się, urodzi kolejne animozje i pretensje. To nie szkoła by nauczyciel oceniał każdą odpowiedź.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
10 minut temu, arkadowski napisał:

Panowie Wasz raport nie musi i nie kończy się za każdym razem usuwaniem postów czy karaniem punktami, ale zawsze reagujemy na Wasze zgłoszenia. Zawsze podejmujemy przewidziane Regulaminem czynności mające na celu uspokojenie sytuacji.

To, że odbieracie to inaczej, bo chcielibyście jak najsurowiej "ukarać" drugą stronę to już Wasza sprawa. Pamiętajcie, że pewnego dnia Was samych może to spotkac i w efekcie krzyczycie wtedy o stosowaniu "zamordyzmu" moderatorów.

Jako moderacja działając ZAWSZE w porozumieniu z Administracją, w większości przypadków staramy się zażegnac konflikt, nie stosując najbardziej restrykcyjnych form ostrzeżeń. To jest niepotrzebne bo 90% "konfliktów" na Forum to klasyczne pyskówki bądź animozje od lat czasem pomiędzy Wami występujące.

Nie zgodzę się z tym.

Raportowałem obraźliwy, niczym nieuzasadniony personalny atak forumowicza. Nie odpowiedziałem na niego tak jak radziłeś powyżej, ani jednym słowem, żeby nie eskalować konfliktu.

I Wy nie zrobiliście z tym nic, aż do momentu kiedy wspomniałem o tym na forum. Wtedy reakcja była błyskawiczna.

Więc sam raport nic nie dał, nie spowodował Waszej reakcji. Dopiero po upublicznieniu tego faktu bez żadnej już zwłoki podjęliście zdecydowane kroki.

Gdyby reakcja w takich przypadkach była podejmowana od razu działałaby również edukacyjnie na innych.

Brak reakcji prowadzi niestety do poczucia bezkarności.

Edytowane przez HQ150
17 minut temu, HQ150 napisał:

Nie zgodzę się z tym.

Raportowałem obraźliwy, niczym nieuzasadniony personalny atak forumowicza. Nie odpowiedziałem na niego tak jak radziłeś powyżej, ani jednym słowem, żeby nie eskalować konfliktu.

I Wy nie zrobiliście z tym nic, aż do momentu kiedy wspomniałem o tym na forum. Wtedy reakcja była błyskawiczna.

Więc sam raport nie dał, po upublicznieniu tego faktu bez żadnej już zwłoki podjęliście zdecydowane kroki.

Najlepsze jest to, kiedy Ty wiesz co robi moderacja i kiedy robi.

Czy rozumiesz fakt tego, że nie jesteś jedyny na Forum, a zgłoszeń (nie tylko raportów o kłótni) jest wiele i dotyczą różnych rzeczy.

Że nie każdy moderator spędza przed kompem 24/7? Że poświęcamy czas tak, by w tym wszystkim udzielac się też w tematach ważnych dla siebie - merytorycznych?

To, że nie dzieje się "nic" przez dajmy na to 40 minut czy godzine, nie oznacza jedneg - moderacja ma w nosie Twoje zgłoszenie.

By być szczerym z Tobą - nie eskalujesz słownie konfliktów jak twierdzisz- ale jest sporo osób z Tobą i z Twoimi poglądami nie zgadzającymi się, co odbierasz wręcz jako atak na siebie.

Nie ejsteśmy w przedszkolu, a ludzie dorośli mają prawo negowac Twoje poglądy. Ty odbierasz to często jako wręcz ataka na siebie i kontrujesz może nie po chamsku (to fakt), ale w tonie wręcz "nikt mi nie będzie się sprzeciwiał - ja mam swoje zdanie". I nie dostrzegasz, że to nie prowadzi w dyskusji dorosłych do czegoś dobrego.

Może nie widzisz tego na Forum, ale to ma miejsce. By podjąc jakieś sensowne działania moderator musi przenalizowac często setki bzdurnych postów z różnych tematów, bo konflikt z jednego potraficie przenieśc na inny temat i obejmuje on szerszy zakres.

A Ty oczekujesz, że wjedzie moderator i w ciemno pozamiata wszystko na Forum jak leci.

Nie, bo takie działania też były Waszym zdaniem "zbyt pochopne i rażąco niesprawidliwe".

Złoty środek i umiar, tego oczekiwaliście od Administracji i moderacji. Administracja dała wyraźne wytyczne obecnemu składowi moderacji i oczekuje pewnej poprawy, i postępowania zgodnie z tymi wytycznymi.

Moderacja nie jest od tego, by Was godzić - nie mamy takiej mozliwości, a wykluczac się nie da za każdym razem - bo zabraknie Wam, tematów gdzie możecie pisać.

Jak byliśmy pobłażliwi - było źle, jak zbyty ostrzy - też źle. A może złym jest konfliktowanie się i zwrócenie uwagi na fakt, że nie każdy musi zgadzac sie z Twoimi twierdzeniami - a Ty w swoim stanowczym podejściu "moje jest święte i nikt mi nie powie inaczej" sam generujesz czesto problemy.

Nie słuchasz innych i Twoje jest "najTwojsze" bez względu na całą otoczkę. Nie raz czytałem Wasze wzajemne posty i jako moderacja analizowaliśmy to, co dzieje się w tematach. Wybacz, "nie ma róży bez ognia", Twoje zbyt stanowcze i czasem wręcz z góry traktowanie innych osób spotyka się właśnie z atką, nie inną reakcją.

Mamy co zrobić, nauczyć Ciebie innego patrzenia naświat i innych ludzi, nie z góry i z poczuciem "moje zdanie najważniejsze", czy mamy innych uczyć, że za każdym Twoim zdaniem mają siedzieć cicho lub potulnie zgadzac się na każde wyrażone zdanie/opinie?

Gdzieś zawsze wina lezy po srodku, czego nie dostrzegasz kompletnie. Jesteś na Forum i Twoje zdanie jest jedym z tysiąca kompletnie odmiennych opinii. To generuje czasem kłótnie, czasem konflikty.

Ale nie moderacja jest winna temu, że to się dzieje. Otówrz oczy i zobacz co się dzieje w tematach, gdzie dyskutujesz. Zrób czasem krok w tył i zobacz coś z szerszej perspektywy, dostrzesz świat takim, jakim on jest. nie poprzez pryzmat jedynie własnego "ja".

Pozdrawiam

Gość Gosc

(Konto usunięte)
18 minut temu, arkadowski napisał:

By być szczerym z Tobą - nie eskalujsze słownie konfliktów - ale jest sporo osób z Tobą i z Twoimi poglądami nie zgadzającymi się.

Może nie widzisz tego na Forum, ale to ma miejsce. By podjąc jakieś sensowne działania moderator musi przenalizowac często setki bzdurnych postów z różnych tematów, bo konflikt z jednego potraficie przenieśc na inny temat i obejmuje on szerszy zakres.

Ale mam tego świadomość. Nigdy nie zapiszę się do grona osób które tylko poklepują się po pleckach i jest wszędzie słodko.  Piszę o tym od dawna, możemy się nie zgadzać, możemy się mocno spierać, nawet kłócić ( zresztą nawet powinniśmy bo wtedy to forum będzie żyło, będą go tworzyły osoby o wyrazistych poglądach, będzie tu ,, kolorowo'') ale nie wolno nam się tutaj personalnie atakować! To czy forumowicze kiedyś się spierali i mają skrajnie różne poglądy na dany temat NIE MOŻE BYĆ ŻADNYM USPRAWIEDLIWIENIEM dla braku reakcji moderacji jak jeden drugiemu ,,nawrzuca'' bo braknie mu argumentów w gorącej dyskusji.

Nigdzie nie napisałem, że moderacja jest winna temu, że ktoś zamieszcza tutaj chamskie personalne wpisy. Natomiast piszę o tym, że moderacja ma obowiązek w każdym takim raportowanym przypadku zareagować.

Sam o tym piszesz, żeby nie odpowiadać na takie wpisy tylko raportować. A jak ktoś to zrobi to nie robicie nic dopóki sprawa się nie upubliczni. Wtedy reakcja jest błyskawiczna.

To mi powiedz, wpis który raportowałem a który teraz wywaliliście był zgodny z regulaminem czy nie?

Bo jak był to powinniście go pozostawić a jak jednak nie był i teraz słusznie go wywaliliście to po co ta dyskusja? Nie wystarczyłoby powiedzieć, sorry nie zauważyliśmy już posprzątane?

Edytowane przez HQ150
1 minutę temu, HQ150 napisał:

Ale mam tego świadomość. Piszę o tym od dawna, możemy się nie zgadzać, możemy się mocno spierać, nawet kłócić ( zresztą nawet powinniśmy bo wtedy to forum będzie żyło, będą go tworzyły osoby o wyrazistych poglądach, będzie tu ,, kolorowo'') ale nie wolno nam się tutaj personalnie atakować! To czy forumowicze kiedyś się spierali i mają skrajnie różne poglądy na dany temat NIE MOGĄ BYĆ ŻADNYM USPRAWIEDLIWIENIEM braku reakcji moderacji jak jeden drugiemu ,,nawrzuca'' bo braknie mu argumentów w gorącej dyskusji.

Oczekiwaliście od moderacji umiejętnego poruszania problemów na Forum, nie za każdym podjętym tematem z nami wlepiania ostrzeżen "atak na moderację" o banem w temacie. To był swoisty problem generujący kolejne problemy.

Decyzją Administracji były zmiany w moderacji i zdolność nasza w rozmowie z Wami o tych problemach, które mają miejsce.

Robimy to, ustalamy przyczynę, moderacja ze sobą współpracuje i ogarnia problem z różnych płaszczyzn. Nasza obecnie różnorodnośc zdań do której dążyliśmy w moderacji otwiera nam szersze patrzenie na pewne sprawy i problemy.

To niestety czasem generuje potrzebę podjęcia decyzji z pewnym opóxnieniem. Chcemy by każdy moderator w miarę możliwości i problemu wyraził swoje zdanie o danym problemie. Jesli temat jest złozony - nie podejmuje się jednostronnych decyzji, by zachowac w miarę bezstronność moderacyjną - więcej, w naszym skłądzie są osoby potrafiące wreszcie powiedzieć głośno "w tym przypadku mógłbym być stronniczy i prosze by daną sprawą zajął się ktoś inny".

Tego oczekiwano od moderacji i Administracji wraz zn adejściem nowego silnika.

To obecnie jest, ale nadal Wasze wzajemne animozje nie zmieniają się od lat. Dajemy Wam obecnie więcej swobody w załatwianiu konfliktów miedzy sobą na drodze polubownej poprzez np. PW. Nie wpadamy z miotłą jak kiedyś rozstawiając Was po rogach i nakładając bany + punkty.

Staramy się reagowac w sposób bliższy Wazym oczekiwaniom.

Też jest źle? Też oznacza to, że nie reagujemy? Wracamy do starego - ostrzezenie i ban w temacie? A próba dyskusji z moderatorem to kolejne punkty i groźba zawieszenia na całe Forum na kilka dni lub tygodni?

No gdzies ten środek musi być. Jest Was blisko 70 tysięcy i wybacz, każdy ma jakieś oczekiwania. Złoty środek to złoty środek - jednak przy takiej ilości osób dla jednego będzie to bliżej oczekiwań, dla innej wręcz odwrotnie. Nie znajdziemy idealnych rozwiązan dla wszystkich - tego się nie da.

Wchodzisz na Forum, gdzie są zywe osoby. To zawsze będzie generowac problemy i zawsze będzie dawać okazję poznac wiele fajnych osób.

To ile sam stworzysz problemów ile przyjaźni/koleżeńskich relacji nie zalezy od moderacji czy Administracji - ale od Was samych.

Piszecie PW. maile i często dzwonicie w tak bzdurnych czasem sprawach, że jakby dać dzieciom w przedszkolach telefony - byłoby to samo.

A większość z tych "problemów" to zwykły brak umiejętnego pwieidzenie sobie wzajemnie "przepraszam".

I to jest te magiczne słowo, które nie występuje nader często i powoduje "konflikty" - słowo "przepraszam" załatwiło by 99% Waszych wzajemnych problemów. Pytanie czy moderacja ma Was tego uczyć, czy mamy zacząc przepraszać za Was?

Chcieliście umiejętnej dyskusji i podejmowania problemów z moderacją - prosże bardzo. W takim razie macie to i widzicie, że mozna.

Ale zarzucanie nam braku działania przy 70 tyś zarejestrowanych osobach i jednoczesnym generowaniu ciągle tych samych animozji przez grupę tych samych osób wydaje się po prostu zarzutami nie na miejscu.

Jak zawsze serdecznie pozdrawiam

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Po co te całe elaboraty jak sprawa jest prozaicznie prosta i nie potrzebuje takich wręcz filozoficznych wywodów.

Gość niczym nie prowokowany pisze , że prezentuję na forum poziom niższy od zera, Wy na to nie reagujecie dopóki nie napiszę o tym publicznie. Wtedy reakcja jest zdecydowana i błyskawiczna.

Co tu więcej napisać?

10 minut temu, HQ150 napisał:

Co tu więcej napisać?

Że ten problem w Twoim przypadku nie ma miejsca od dziś i nie tylko w jednym temacie. Nie dostrzegasz tego, czy nadal twierdzisz, że sprawa jest bardzo prosta?

Te Wasze animozje to nie ten jeden temat, nie tylko te posty. Więc prosze nie zwalaj winy na brak działań moderacji czy Administracji, ale może zrozum jedno - nie potrafisz godzić się z ludzmi na Forum - zawsze będziesz miał wrogów.

A moderacja nie zawsze ma mozliwość zareagowania na Wasze psykówki "tu i teraz" bo Ty tego chcesz i już.

Jest więc o czym więcej pisac. Bo na razie swoje wzajemne animozje rozgrywacie naszymi rękami - może więc weź i podwin rękawy i po męsku załatw swoje od lat pielegnowane pretensje, żale i animozje? Może weź i napisz "przepraszam i prosze o wybaczenie"?

Co mamy robić niby z takimi problemami jak Twoje, skoro zawsze kłócicie się w tym samym gornie i z tych samych, bzdurnych powodów.

Zabrać Was na piwo i pokaząc, że jesteście całkiem OK facetami, a różnica zdań zawsze ma miejsce - bo to jest żywy świat?

Ogarnij się i skończ zarzucać moderacji brak działania. Sam od lat nie załatwiasz swoich konfliktów z ludzmi, a oczekujesz od moderacji, że pogodzi wszystko i wszystkich.

Wybacz, oczekujesz zbyt wiele. A samo wpdanie co chwilę i usuwanie ciągle tych samych pyskówek od tych samych osób bez wzgledu na tematy jest niemozliwe. moderacja to nie tylko Twoje zgłoszenia.

Wydaje mi się, więcej - jestem przekonany o tym, że jasniej się nie da przedstawić na czym polega problem rozumiany przez Ciebie "brak działania moderacji".

Może zacznij od siebie inaczej rozmawiać z ludzmi, a pierwsze oznaki konfliktów - łagodzić prostymi zaschowaniami?

Temat uważam za wyczerpany.

3 godziny temu, Koobal napisał:

Czy z tymi chrześcijańskimi blogami na forum audio tak ma być? Czy może ktoś umiejętnie strollował cały dział blogów :D

Ukryta Zawartość

To będzie do usuinięcia. Aadministracja wraz z moderacją zna problem.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)
5 minut temu, arkadowski napisał:

Te Wasze animozje to nie ten jeden temat, nie tylko te posty. Więc prosze nie zwalaj winy na brak działań moderacji czy Administracji, ale może zrozum jedno - nie potrafisz godzić się z ludzmi na Forum - zawsze będziesz miał wrogów.

A moderacja nie zawsze ma mozliwoc zareagowania na Wasze psykówki "tu i teraz" bo Ty tego chcesz i już.

Już Ci pisałem. Nic mi Ci wrogowie nie przeszkadzają. Nawet lubię z nimi rozmawiać. Serio.

Moderacja nie powinna reagować na moje zachcianki, musi natomiast reagować na łamanie regulaminu.

I jak sam wiesz, po upublicznieniu raportowanego wpisu zareagowała błyskawicznie.

Powtarzam więc pytanie na które nie odpowiadasz, czy ten raportowany wpis był zgodny z regulaminem?

Czy wywaliliście go bo,, tak chciałem'' czy dlatego że łamał regulamin?

Edytowane przez HQ150
11 minut temu, HQ150 napisał:

Powtarzam więc pytanie na które nie odpowiadasz

Czyżby? 45 minut temu udzieliłem Ci odpowiedzi

54 minuty temu, arkadowski napisał:

Najlepsze jest to, kiedy Ty wiesz co robi moderacja i kiedy robi.

Czy rozumiesz fakt tego, że nie jesteś jedyny na Forum, a zgłoszeń (nie tylko raportów o kłótni) jest wiele i dotyczą różnych rzeczy.

Że nie każdy moderator spędza przed kompem 24/7? Że poświęcamy czas tak, by w tym wszystkim udzielac się też w tematach ważnych dla siebie - merytorycznych?

To, że nie dzieje się "nic" przez dajmy na to 40 minut czy godzine, nie oznacza jedneg - moderacja ma w nosie Twoje zgłoszenie.

A nawet więcej, wyjasniłem Ci to w szerszym zakresie:

54 minuty temu, arkadowski napisał:

A Ty oczekujesz, że wjedzie moderator i w ciemno pozamiata wszystko na Forum jak leci.

Nie, bo takie działania też były Waszym zdaniem "zbyt pochopne i rażąco niesprawidliwe".

Pamiętaj, że samo napisanie do kogoś, że ma wiedze zerową w temacie - nie jest uwagą ad personam - a jedynie subiektywną oceną przeczytanych postów.

A to powoduje, że moderacja musi popatrzeć na kontekst uzytych słów - bo za chwilę dostanie linki i cytaty w których jakaś osba faktycznie pisała bzdury. I nasze działanie może okazac się zbyt pochopne.

Dlatego nawet jeśli piszący słowa np.: "masz zerowe pojęcie o te,macie" (taki przykład) dostaje informację by unikać aż tak dalece idących ocen innych osób, ale cięzko czasem na zdrowy rozum nie zgodzić sie z taką opinia, czytając niektóre posty.

wybacz, ale nie będziemy też jako moderacja robić z siebie głupków i jesli widzimy, że ktoś pisze bzdury, nie możemy bronić jego bzdur w imię poprawności. Możemy co najwyżej prosić o inną formę zwracania się do siebie wzajemnie.

Jesteście dorośli, chłopy mające dzieci, a nie potraficie czasem załatwić prostych spraw ze sobą.

Ten temat naprawde uważam za wyczerpany z każdej ze stron. Nie ma tu co dodowac czy ujmować.

A odpowiedzi udzieliłem Ci już znacznie wcześniej.

Mod. 

16 godzin temu, arkadowski napisał:

I tak wygląda rozmowa, ja o faktach Waszej wzajemnej przepychanki, Ty mi o tym, co było kiedyś.

Tak, w/w forumowicz rozpoczął jako pierwszy pyskówkę i w odpowiedni sposób moderacja zareagowała. Tobie tylko przypominam, aby nie daweać się wciągac w tego typu zachowanie.

I co czytam "usuń mi konto, nie warto się ścierać".

Skoro nie warto się ścierać - po prostu tego nie rób z innym na Forum. Oczekujesz od moderacji działania - raportowanie postu i po sprawie.

Usunięcie konta? Ale po co? Sprawa została wyjaśniona, moderacja względem Was podjęła odpowiednie kroki.

Czego chcieć więcej? Poza Regulaminowym działaniem mamy coś więcej ze swojej strony?

@muda jesteś tutaj tyle czasu, a naprawdę zamiast zrozumieć - to miejsce nie raz przyczyniło się do zauważanie i docenienia Twojej pracy - obrażasz się. Po co to komu?

Ludzie potrzebują zamiast Twoich żali i wzajemnych pyskówek - właśnie np. Twoich porad i pomocy.

Realizuj się na tym polu, a resztę spraw raportuj.

Serdeczności.

Ok , podoba mi się Twoje podejście .

Przed chwilą raportowałem 2 wpisy , czas pokaże .

Szkoda tego forum . Pamiętam lata temu jak to tu wyglądało .

Byliśmy kolegami , przyjaciółmi . Mieliśmy wspólną pasję i pomagaliśmy sobie wzajemnie .

To co później było przemilczę .

Sam nie jestem zadowolony z wielu swoich wpisów ale wtedy moderatorzy nie reagowali na to co się tutaj działo więc broniłem się sam . Teraz automatycznie zareagowałem jak wcześniej ...

Rozumiem i sam sobie cenię wymianę doświadczeń nawet jeżeli nie są zgodne z naszymi ale ciągłe dowalanie komuś żeby dowalić , albo te ciągłe naloty na tematy kablowe .

Zróbcie coś z tym .

Te punkty też nie są dobrym pomysłem według mnie  .

Pozdrawiam .

42 minuty temu, muda44 napisał:

Ok , podoba mi się Twoje podejście .

Przed chwilą raportowałem 2 wpisy , czas pokaże

Raport zakończył się rozpatrzeniem przez moderację i stosownym ostrzeżeniem (post został zawarty na stronie 4 tematu).

Od Twojego raportu i reakcji moderacji upłynął czas 4 minuty.

Raportujesz wpisy Twoim zdaniem "niezgodne z...?" Bo ciężko moderacji odnieśc się do tego, ze kots oskarża Cię o nieuczciwe praktyki.

Mamy komu wierzyć? Tobie czy tej osobie? I na jakiej podstawie?

Sam wyskoczyłeś ze swoimi pracami w temacie do tego nie służącym, więc posypała się lawina oskarżeń i pretensji - nie pierwszy raz. Więc co miało niby teraz się zmienić? 

Moderacja może w tym momencie ostrzec, że oskarżanie bez posiadania stosownych dokumentów jest niezgodne z prawem i w tym momencie z Regulaminem - tak też stało się. Każde kolejne wpisy NIE NA TEMAT zostaną potraktowane w odpowiedni sposób. I co więcej? Ty sam poza raportem nic nie robisz w tym temacie. Nie ma i nigdy nie było z Twojej strony jakiejś chęci na drodze prawnej czy polubownej dyskusji z ludzmi zgłaszającymi zastrzeżenia co do Twojej działalności i unormowania tego. Czy kiedyś został wniesiony jakiś zarzut o pomównienie Twojej osoby, Twoje prace mają jakieś certyfikaty potwierdzające zmiany brzmieniowe? 

Nie, na razie na każde tego typu posty lecą raporty do moderacji, a Ty z lubością maniaka - nadal w każdym temacie opowiadasz o cudach wynikających z Twoich zmian konstrukcyjnych sprzętu na rynku. komu mamy wierzyć?

Ani temat do tego nie był przeznaczony, ani zgodnie z Regulaminem Twoje zachowanie nie było zgodne z treścią tematu.

Badźmy więc prosze poważni.

Ile mozna w każdym temacie czytać i oglądac zdjęcia z Twoich prac? Czy temat ten dotyczył zmian w konstrukcji fabrycznych głosników?

Żalisz się, wysyłasz raporty - a wystarczyło odpuścić swoje przyzwyczajenia w postaci - gdzie mogę, pokaże siebie i swoje cudowne prace.

Kolego @muda44 nic mo do Twojego zaangażowania hobbistyczno-komercyjnego. Więcej - nie mam nawet prawa oceniac zmian jakie zachodzą po Twoich zmianach konsrukcyjnych. To pozostawiam tym, którzy tego dokonali. Ja nie mam ani prawa, ani ochoty czy potrzeby. Przyjmuję - modyfikacje istnieją - koniec, kropka.

Ale uwierz mi - masz zwolenników zapewne i też przeciwników, a w każdym temacie Twoje wrzuty są jak czerwona płachta na byka - rozwalaja każdy mozliwy temat. Masz od tego odpowiednią zakładke i tam sobie stwórz swój temat w którym będziesz świadomie zmagał się ze zwolennikami i wrogami Twoich prac

a na teraz kolejny temat rozwalony, bo pzy okazji pytania o kolumny za 5 tys. pojawiła się deliberacja w temacie Twoich konstrukcji - łącznie ze streamerem i jakieś linki do Allegro (sic!).

Generujecie sami problemy, a potem atak na moderację, że nie działamy?!

Albo oczekiwanie na rekację i kiedy ona nastąpi?

Dzielić się swoją wiedzą, to nie zarzucanie każdego tematu swoimi pracami i szeptany marketing.

a jak jest ciężko i sypią się oskarżenia (jak w tym przypadku) o nieuczciwe praktyki czy nic nie dające zmiany (bo to raportowałeś) - nagle żal i oczekiwanie na szybką reakcję moderacji.

Samo oznaczenie BRANŻA nie upoważania do zawalania swoimi pracami czy ofertą każdego tematu!

Chcesz reklamę - wykup ją! Na razie to towrzysz jakieś dziwne podchody, niby pisanie o wszystki i o niczym, ale za chwilę w każdym mozliwym temacie - wrzucasz swoje prace.

Uważasz, że to jest OK wobec Forum, ludzi tutaj piszących itd?

Ręce opadają.

A na koniec - wszystko o czym piszemy - nie ma nic kompoletnie wspólnego z funkcjonalnością forum, a jedynie problemem wynikajacym z łamania Regulaminu Forum.

4 minuty temu, arkadowski napisał:

Raport zakończył się rozpatrzeniem przez moderację i stosownym ostrzeżeniem (post został zawarty na stronie 4 tematu).

Każde kolejne wpisy NIE NA TEMAT zostaną potraktowane w odpowiedni sposób.

Dotyczy to też Twojej osoby. 

Ile mozna w każdym temacie czytać i oglądac zdjęcia z Twoich prac? Czy temat ten dotyczył zmian w konstrukcji fabrycznych głosników?

Żalisz się, wysyłasz raporty - a wystarczyło odpuścić swoje przyzwyczajenia w postaci - gdzie mogę, pokaże siebie i swoje cudowne prace.

Kolego @muda44 nic mo do Twojego zaangażowania hobbistyczno-komercyjnego. Więcej - nie mam nawet prawa oceniac zmian jakie zachodzą po Twoich zmianach konsrukcyjnych. To pozostawiam tym, którzy tego dokonali. Ja nie mam ani prawa, ani ochoty czy potrzeby. Przyjmuję - modyfikacje istnieją - koniec, kropka.

Ale uwierz mi - masz zwolenników zapewne i też przeciwników, a w każdym temacie Twoje wrzuty są jak czerwona płachta na byka - rozwalaja każdy mozliwy temat. Masz od tego odpowiednią zakładke i tam sobie stwórz swój temat w którym będziesz świadomie zmagał się ze zwolennikami i wrogami Twoich prac

a na teraz kolejny temat rozwalony, bo pzy okazji pytania o kolumny za 5 ty.s pojawiła się deliberacja w temacie Twoich konstrukcji - łącznie ze streamerem i ajkieś linko do Allegro (sic!).

Generujecie sami problemy, a potem atak na moderację, że nie działamy?!

Dzielić się swoją wiedzą, to nie zarzucanie każdego tematu swoimi pracami i szeptany marketing.

Ręce opadają.

MOMENCIK !

Raz wkleiłem link , dostałem upomnienie - zrozumiałem .

W tym wątku nie ja wkleiłem link do swoich aukcji !!!!!!!!!!!!!!!!

A rafał735r !

Gdzie Ty tam widzisz mój wpis o streamerach ?

Pisałem rzeczowo i na temat zanim " X " zaczęli mnie zaczepiać .

CZYTAJ PROSZĘ UWAŻNIE !

Założycie wątku zapytał w SWOIM wątku czy ktoś ma schemat zwrotnic tych kolumn albo zdjęcia więc je wkleiłem .

Inny w klubie Sony zapytał gdzie jest kondensator pamięci - wkleiłem stosowne zdjęcie .

A Ty piszesz w KAŻDYM temacie zdjęcia moich " prac " !

Watek o stoliku - stosowne zdjęcie ( co miałem sprzęt do zdjęć ściągać ? )

Wątek o wzmacniaczach czy tym co sprzęt ma w środku - są stosowne  zdjęcia !

Przeanalizuj moje załączniki i wtedy pisz .

Sami zrobiliście mnie BRANŻA

A czy inna BRANŻA nie  " zarzuca " wątków swoimi propozycjami ?

Lata temu zakładałem wątki o modyfikacjach gdzie każdy mógł sobie sam to zrobić .

NIE - było źle , zrobiono mnie BRANŻĄ .

Nie ma szeptanego marketingu - jestem " oznaczony " dzięki tym samym osobom które tam też pisały !

W czym problem ?

I Ty piszesz że moje wpisy rozwalają KAŻDY możliwy temat ?

TYLKO NA TYM FORUM !

Masz racje , ręce opadają ...

Pytanie co do nowej funkcjonalności forum pozwalającej na przyznawanie postom plusów jak i minusów. Czy temu miała służyć ta funkcjonalność i czy normalnym jest, że użytkownik @muda44 wyszukuje obecnie wszystkie moje stare posty we wszystkich tematach na forum i stawia minusy, żeby obniżyć moją reputację? Postawił ich w pocie czoła już kilkadziesiąt. Czyni to w odpowiedzi na kilka minusów, które mu postawiłem w dwóch tematach, które celowo zaśmiecił wrzutkami dotyczącymi jego modyfikacji. Dziecianada i żenada w wykonaniu tego człowieka :/

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

@muda44 jestem ostatni na tym forum, który ma ochotę z Tobą wojowac.

Nie mam interesu w tym, aby pochwalać Twoje prace, ani krytykować. Więcej, tak jak mi za negatywy czy pozytywy opinii nie płacił, tak bym nigdy nie wziąła złamanego centa, by tworzyć jakieś szemrane deal'e in plus produktu, czy in minus!

Dobry produkt sam się broni, a zły ma to, na co zasługuje.

Nie znam Twoich rzeczy, nie patrzę na ciebie pod tym pryzmatem. Ale inni jak widzisz już tak. I mają zapewne swoje ku temu powody.

Kolego @muda44 moderacja jest by pomagać, nie by załatwiać tego typu sprawy. Admninistracja też nie może usuwać na Forum wszystkich tobie negatywnych treści, bo może mieć zarzuty, że chroni coś dajmy na to "szemranego" i przyczyniła się narażenia osób na sprzeczne z prawem działania.

Najlepszą w tym przypadku rzeczą jest włąsne działanie - czy chodź raz wysłałeś do Administracji pismo potwierdzające, że masz wyrok na szkalującą Ciebie i Twoją działalność jakąś osobę?

Nie. Bo zawsze to były słowne przepychanie dwóch stron. A dlaczego Administracja czy moderacja musi wierzyć tylko Tobie, kiedy ktoś pisze to, co pisze? bo Ty to raportujesz? 

Ludzie piszą negatywne opinie - sam zareaguj w odpowiedni, prawny sposób. Moderacja musi umieć znajdować taki consensus, by pogodzić obie strony. A to powoduje, że jesli w temacie o brzmieniu głosników za 5 tyś pojawaiasz się Ty ze swoimi cudownymi projektami, musimy dac szanse tym, których te projekty nie tylko nie oczarowały, ale pisząc wprost - poczuli się przez Ciebie oszukani.

A nie może być tak, że jedyną Twoja reakcją na tego typu post jest zgłoszenie do moderacji i oczekiwanie wraz z pretensją, że moderacja nie działa lub działa za wolno.

Tego praktykowac nikt nie będzie. Nie zgadzasz się z negowaniem swoich prac, unikaj ich prezentacji publicznej, sprzedaży itd. - unikniesz oceny przez innych.

Chcesz brylowac na salonach jako kknstruktor i człowiek od zmian konstrukcyjnych - musisz miec mocną skórę.

Moderacja nie będzie stawiać siebie w niekomfortowej sytuacji i usuwac posty , kiedy ktoś pisze "czuje się oszukany".

Jeśli ktoś napisze, że go okradłeś (przykładowo) - sami będziemy usuwac takie wpisy i oczekiwac potwerdszenia w postaci wyorku prawdziwości jego słów.

Jeśli krytyka jest zawarta w sposób akceptowany przez prawo oraz normy społeczne (język) - nikt niczego usuwał nie będzie.

Mod.

6 minut temu, Drizzt napisał:

Pytanie co do nowej funkcjonalności forum pozwalającej na przyznawanie postom plusów jak i minusów. Czy temu miała służyć ta funkcjonalność i czy normalnym jest, że użytkownik @muda44 wyszukuje obecnie wszystkie moje stare posty we wszystkich tematach na forum i stawia minusy, żeby obniżyć moją reputację? Postawił ich w pocie czoła już kilkadziesiąt. Czyni to w odpowiedzi na kilka minusów, które mu postawiłem w dwóch tematach, które celowo zaśmiecił wrzutkami dotyczącymi jego modyfikacji. Dziecianada i żenada w wykonaniu tego człowieka :/

Jeśli tak jest - jest to działanie sprzeczne z zasadami wzajemnego poszanowania na Forum.

Nie może tak być i to nie powinno miec miejsca.

I widzisz Kolego @muda44, sam oczekujuesz "sprawiedliwości" a zachowujesz się jak gośc spod ciemnej gwiazdy.

Może wyjaśnisz swoje zachowanie i tak po ludzku, z podniesioną głową załatwisz tą sprawę tak, jak powinieneś?

53 minuty temu, muda44 napisał:

Nie ma szeptanego marketingu - jestem " oznaczony " dzięki tym samym osobom które tam też pisały !

W czym problem ?

W tym, że oznaczenie BRANŻA nie upoważnie Cię do pisania w każdym temacie o swoich modyfikacjach!

Temat jest temat i należy trzymac sie tematu, nie rozmydlac go o swoje historie/projekty.

I to jest problem, którego zdajesz się nie rozumieć do końca.

10 minut temu, Drizzt napisał:

Nie przejmuj się, w końcu go palec rozboli albo myszka mu padnie:)

To tylko świadczy o niezbyt dojrzałym charakterze delikwenta. Sam kiedyś miałem podobnie jak wprowadzono system punktacji na forum i postanowiłem udowodnić, że jak toś się uprze to może z kogoś zrobić "miliardera albo bankruta" ale zanim zacząłem bezmyślnie klikać zdałem sobie sprawę, że to nie tylko dziecinada ale i bezsensowna strata czasu. No ale może nie miałem silnej motywacji:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie dojdziemy do porozumienia.

Zarzuciłeś mi że wkleiłem link do aukcji - pokazałem że nie ja .

Zarzuciłeś mi wklejanie zdjęć jakoby promujących mnie - pokazałem Ci że się mylisz bo zrobiłem to na zapytanie forumowiczów .

To zdjęcie tej zwrotnicy dane na tym forum kosztowało mnie niemałe pieniądze . Każdy może teraz sobie to sam zrobić .

Gdzie tu mój rzekomy interes ?

Nie chodzi o to że ktoś się negatywnie wypowiada o tym co robię ale o to że piszą negatywnie nie mając NIGDY tego sprzętu .

Nie słuchając , nie znając budowy itd - O TO MI CHODZI .

O bezpodstawne plucie na  co robię i są tego dziesiątki przykładów .

Każde moje użeranie tu tego się dotyczy - wystarczy się zainteresować i samemu ocenić .

To samo z moimi opisami sprzętu . Taki rafał 735 ,  nigdy nie miał tych Kefów R900 czy Denona 2020AE a gdzie o nich napiszę wypowiada się negatywnie i próbuje jechać po mnie ! O to chodzi .

NIE MIAŁ - NIE SŁUCHAŁ A PISZE .

Jakby miał , słuchał i się nie zgadzał - OK . Ale sęk w tym że nie miał nic po mojej modyfikacji a się o nich negatywnie wyraża .

Nie wiem jak juz mam bardziej zrozumiale napisać .

Ktoś pisze o mnie OSZUST - i to jest OK ?

Tak tu można pisać ?

Niech przedstawi chociaż jakiekolwiek dowody - nie przedstawi .

Ja mam to udowodnić tutaj żebyście zareagowali na pomówienie ?

A do tego czasu będzie sobie łaził po wątkach i pisał o mnie jak o oszuście ?

To jakieś jaja są :)

Co do rozwalania wątków to taki bum123 od lat rozwala prawie każdy wątek o kablach i co ?

Drizzt

Nie wiem kim jesteś o co ci chodzi i proszę nie błaznuj bo od 3 strony wątku o tych kolumnach za 5 tysięcy leciałeś mi minusami czy to było na temat czy też nie .

Ja mam takie samo prawo ciebie docenić  - zabolało ?

Chciałem żebyś to zauważył i przemyślał - już to usunąłem . Ty nie musisz ale przemyśl to co robisz .

Do niczego nie dojdziemy .

Można na mnie pisać oszust i psuć mi bezpodstawnie reputację . Tak jest tylko na tym forum .

Proszę o usunięcie mojego konta .

Teraz bez żartów . Szkoda mi czasu bo to nic nie daje . Ja faktami a nawet moderator - domniemaniami .

Gdzie i komu mam to napisać ?

Arkadowski - możesz choć tą jedną przysługę dla mnie zrobić ?

Ale po co te nerwy? Wystarczy się wylogować i po kłopocie! 

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

2 minuty temu, fox733 napisał:

Ale po co te nerwy? Wystarczy się wylogować i po kłopocie! 

Nie - chcę całkowitego usunięcia konta .

Mam do tego swoje powody i prawo .

To prawda.Masz prawo.

Wystarczy to zgłosić adminom na '[email protected]

Teraz, fox733 napisał:

To prawda.Masz prawo.

Wystarczy to zgłosić adminom na '[email protected]

Zgłaszałem poprzednim razem , nawet pisałem i dalej tu " wiszę " .

To napisz na priva do admina 

Oni otrzymują tysiące maili i pewnie ciężko im to ogarnąc. Jako powód możesz napisać, ze nie akceptujesz regulaminu a jest tam napisane, ze w takim wypadku natychmiast usuwają konto.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.