Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, McGyver napisał:

Jakbym Vlada czytał. Każdy pretekst jest dobry żeby zakneblować użytkownika który mówi niewygodne dla moderatora rzeczy.

Vlado nie napisałby tego, walnąłby bez tłumaczenia punkty i uważał sprawę za niebyłą.

Tego nie ma i nie będzie. Wskazałem wprost zapis Regulaminu i mając świadomość o tym, że przeczytam "jak Vlado" specjalnie napisałem "taki post MOŻE zostać".

Tak, taki post MOŻE zostać potraktowany - nie jak swego czasu - BYŁ TRAKTOWANY.

Na razie to deliberujemy nad tym co może być, nie co jest. Takie fiction-fantasy z próbą udowodnienia, że moderacja będzie robic to, co chcemy "my", albo zrobimy tak, by miec bat na moderację.

Dyskusja ta zresztą jak widac wykracza poza to "co jest" i zaczyna zmierzać "co może być".

I by było jasno i sprecyzowane z mojej strony - moderacja nie uchyla się od odpowiedzialnośc za swoje decyzje. Ale odpowiadamy przed Właścicielem. 

Na dziś to czytam posty tych, którzy wrócili na Forum i widząc, że " nie ma Vlado" mogą pozwolic sobie na? No właścicie to na co? Bo nadal moderacja na Forum jest i nadal jest Regulamin.

Zachowanie Vlado było brane pod ocenę Administracji i decyzje zostały podjęte. Ten temat - o czym było pisane wielokrotnie - Włodka jest zamknięty.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

3 minuty temu, arkadowski napisał:

Vlado nie napisałby tego, walnąłby bez tłumaczenia punkty i uważał sprawę za niebyłą.

Tak, a pozostali moderatorzy przyklepywali wtedy nadużycia które popełniał. Czynnie bądź biernie. 

A powiedz no nam, Makgajwer, bo tak straszecznie chcesz "otwartości" na Forum - czemu (och, dlaczegóż) czas jakiś temu z tego Forum cię wyyebano?

Nie wstydź się. Powiedz własnymi słowami.

2 minuty temu, McGyver napisał:

Tak, a pozostali moderatorzy przyklepywali wtedy nadużycia które popełniał.

Ponieważ takie było założenie i @Vlado ze swoim podejściem idealnie w tamtym czasie wpisywał się w nie. "Zamykał usta" i był spokój. A założeniem było utrudnienie życia osobom ze "spam forum". 

Trochę się dziwię, to że ten czy tamten user został trwale zbanowany, że teraz ciągle płaczą za tego bana. Każdy wiedział jak łatwo @vlado "podpalić" i świadomie zaczynali pyskówki z nim, ponieważ ich ego i duma doznała "uszczerbku". Beka na maxa, Audiostereo jako forma alternatywnego życia...

A cóż to za "gra"?

Opierdolisz tego lub innego polityka, gramofon komuś polecisz lub odradzisz, o płytach pogwarzysz i - do roboty, obiboku!

:-)

36 minut temu, McGyver napisał:

Tak, a pozostali moderatorzy przyklepywali wtedy nadużycia które popełniał. Czynnie bądź biernie. 

to jest zwykłe kłamstwo i zgłaszam to do admina 

proponowane miałeś wiele razy abys dołączył do moderacji audiostereo i miał wgląd bezposredni 

piszesz ciągle to samo mimo rozmów , ok rozumiem zawsze  nieomylnych moderatorów mamy tylko w duzej ilosci na  audiomaniacy 

sam również jestes takim nieomylnym w decyzjach 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A zgłaszaj sobie. Dam adminowi obejrzeć twoje wpisy w których popierasz działania Vlado. 

Gdzie byłeś, ja się pytam, kiedy Vlado banował użytkowników, mimo że nie miał takich uprawnień, bo po to by kogoś zbanować potrzebna jest decyzja trzech moderatorów? Wiedziałeś o tym, i albo popierałeś czynnie, albo nie zrobiłeś nic by temu zapobiec, a to też jest formą poparcia, bierną formą. Więc nie zarzucaj mi kłamstwa, bo ja piszę o znanych powszechnie faktach.

A co do dołączenia do moderacji, proszę bardzo. Zróbcie branżowca moderatorem, nie mam nic przeciwko temu. Tylko co powiedzą na to forumowicze? 

A co do Audiomaniaków, tamto forum, tak jak kilka innych, powstało z użytkowników którzy zostali wyrzuceni z Audiostereo bądź sami stąd odeszli zniesmaczeni tym co tutaj się wyrabiało. 

I co teraz? Wrócimy do tego co było, i tak samo jak Vlado wlepisz mi punkty za rzekomy atak na moderację? Sprawdzasz na co sobie możesz pozwolić zanim administracja się zorientuje? Tak już bywało na tym forum wiele razy.

Edytowane przez McGyver
muszę coś dopisać
Godzinę temu, McGyver napisał:

...............

a dlaczego miałem nie popierac skoro miał racje 

nie popierałem kiedy uwazałem ze przegina i pisałem to do admina jawnie w watkach moderacyjnych 

jesli kogos banował sam to niby jak mogłem to widzieć ? wiem o banach kiedy jest głosowanie 3 moderatorów 

projekt weryfikacji decyzji innych moderatorów upadł poniewaz 2 wyznaczeni do tego moderatorzy nie wyrazili zdania w temacie 

swoją drogą o jakich wpisach mówisz bo nigdy nie brałeś udziału w czynnej moderacji tego forum wiec jakie wpisy  oglądasz ?

w kwesti branzowca w moderacji to jak widze na audiomaniacy nie ma problemu bycie branzowcem i moderatorem 

Gość Gosc

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Kontrowersja to motor napędowy forum. Tylko klepanie się po plecach zabija forumową dyskusję, ale może o to chodzi?

Jestem tego samego zdania. Piszę to od dawna.

Moderacja uważa jednak inaczej.

19 minut temu, cir napisał:

jesli kogos banował sam to niby jak mogłem to widzieć ?

Nie no, moderator nie wie że ktoś został zbanowany? Serio? 

20 minut temu, cir napisał:

o jakich wpisach mówisz bo nigdy nie brałeś udziału w czynnej moderacji tego forum wiec jakie wpisy  oglądasz ?

O wpisach na forum. W tym wątku między innymi. Byłeś przy tym gdy Vlado publicznie przyznał się do tego, że podburzył innego moderatora do wlepienia mi punktów karnych wbrew regulaminowi, za raportowanie postów do moderacji. Poparłeś to publicznie na forum. Byłeś też przy tym jak Vlado samodzielnie wbrew regulaminowi mnie zbanował. I nagle wtedy zniknąłeś z dyskusji, żeby nie musieć reagować. Ja to nazywam milczącym poparciem. 

Na wszelki wypadek porobiłem zrzuty ekranu tych postów. 

23 minuty temu, cir napisał:

w kwesti branzowca w moderacji to jak widze na audiomaniacy nie ma problemu bycie branzowcem i moderatorem

Pierwsze słyszę. Na audiomaniakach jest taki dział "blogi". Każdy kto tam założy bloga automatycznie staje się moderatorem, ale tylko i wyłącznie swojego bloga. W innych miejscach nie ma żadnych uprawnień moderacyjnych, jest zwykłym użytkownikiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
Godzinę temu, cir napisał:

to jest zwykłe kłamstwo i zgłaszam to do admina 

Przypomnę taką sytuację.

Założyłem w dziale kino domowe temat który bez podania przyczyny ktoś ukrył na bocznicy.

Rok czasu pytałem kto i dlaczego to zrobił. ROK!

Nikt z moderatorów się do tego nie przyznał, nikt z moderatorów nie wskazał innego moderatora który to zrobił, nikt nie przywrócił tematu w należne mu miejsce. Pisali na forum że nie wiedzą kto i dlaczego to zrobił.Dopiero jak publicznie na forum zaczęli toczyć swoją wojenkę moderatorzy Vlado i Palton to się naraz okazało, że doskonale wiedzą kto to zrobił! Jeden był uprzejmy drugiego podkablować. Nie przeszkadzało im to żeby publicznie na forum w tej sprawie przez rok kłamać.

cir

Więc widzisz, że takie przypadki były. Możesz mój przykład przedyskutować z administracją jak nie wierzysz.

Jest problem z widocznością katalogu stron w IE11, tło jest bardzo zbliżone do białego fontu - i w efekcie niczego nie widać (monitor mam skalibrowany). W Firefoksie jest ok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie są pewne rzeczy znamienne. @McGyver-owi nic nigdy się nie podoba. Był @palton, było żle, ponieważ zza węgła działał. Był @vlado było jeszcze gorzej, bo @Vlado otwarcie stawiał sprawy. A teraz jest @cir bee, ponieważ jest połączeniem dwóch poprzednich, przynajmniej tak sprawę stawia @MC...  

@McGyver czego Ty tak naprawdę chcesz?. Wyluzuj, jak się Tobie nic nie podoba, moderuj swoje forum i wszystkie inne na których chcesz... Jest miejsce dla wszystkich.... No może dla prawie wszystkich...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy już zapadła decyzja czy od teraz decyzje moderacyjne będą podpisane przez konkretnego moderatora?

Czy w dalszym ciągu będziemy ,, nagradzani'' przez anonimowego moderatora?

Poprzednio admin pisał, że na starym silniku nie będą niczego zmieniać. Od tygodnia cieszymy się nowym, więc jak to teraz będzie?

Edytowane przez HQ150
3 minuty temu, hi_aro napisał:

Dla mnie są pewne rzeczy znamienne. @McGyver-owi nic nigdy się nie podoba. Był @palton, było żle

Kłamiesz człowieku. Palton został moderatorem gdy ja w ogóle nie pisywałem na Audiostereo. Nie pisywałem przez kilka lat, zatem nie miałem okazji by ścierać się z Paltonem.

W pierwszych godzinach nowego silnika było widoczne kto i za co ukarał. Poznałem tą misterną tajemnicę, jakoś nie poczułem się gorzej, mniej-więcej zgadzało się to z moimi podejrzeniami.  Tak więc wiem, kto ostani mi przyłożył i ten kto najwięcej... 

Teraz już to nie działa..  

4 minuty temu, McGyver napisał:

Kłamiesz człowieku.

To ty kłamiesz, powróciłeś po tym jak celowe zniknołeś, w końcówce działania @polton-a...

Edytowane przez hi_aro
37 minut temu, HQ150 napisał:

Przypomnę taką sytuację.

....................................

Więc widzisz, że takie przypadki były. Możesz mój przykład przedyskutować z administracją jak nie wierzysz

Tyle ze to o czym piszesz pamietam i pamietam ze pisałem Tobie prawde ze dopoki mod nie przyzna sie sam to inny moderatorzy nie beda wiedzieli kto to zrobił

mechanizm jakiego uzył nie zostawił sladów widocznych przez innych moderatorów, co innego admin i tak Tobie pisałem abys pisał do admina

nam przyznał sie po kilku miesiącach przy okazji innych nieporozumień 

Mielismy jedynie nadzieje ze sam sprawe załatwi , ja nie mam uprawnien aby dyskutowac z userami na forum o innym moderatorze - tak jest od czasów jozwy 

ciekaw jestem czy w koncu wiesz który mod to przeniósł .

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie było tak jak piszesz.

Moderator Palton się sam nie przyznał a okazało się  że moderator Vlado doskonale wiedział, że on to zrobił i napisał o tym na forum.

Nie masz więc racji. Jeden z moderatorów wiedział o moderacji drugiego a mimo to nie przeszkadzało mu to kłamać na forum, że nie wie. Oczywiście wiem tylko o nich dwóch bo sami o tym po roku napisali, czy jednak nie wiedzieli inni to już się nie dowiem.

Mogę się tylko domyślać, że skoro Vlado wiedział to niby czemu inni by wiedzieć nie mieli?

Admin poinformowany o sprawie nic w tej sprawie nie zrobił. Z jego strony też była kompletna cisza na moje zapytania.

Miejmy nadzieję że ten okres mamy już za sobą, bo naprawdę nie było względem nas forumowiczów w porządku to, że nie wiemy kto ukrył nasz temat, nie mamy pojęcia dlaczego a cała moderacja odpowiada, ze nie ma pojęcia kto to zrobił i nie wie dlaczego, ale nikt z nich przez rok czasu nie zrobił, żeby to naprawić czy wyjaśnić. Skoro  ,,tajemniczy ktoś'' to zrobił, to widocznie tak ma być:-)

Edytowane przez HQ150
43 minuty temu, McGyver napisał:

Byłeś też przy tym jak Vlado samodzielnie wbrew regulaminowi mnie zbanował. I nagle wtedy zniknąłeś z dyskusji, żeby nie musieć reagować. Ja to nazywam milczącym poparciem. 

sprawa wtedy poszła do admina wiec jak uwazasz co niby mam robić na forum ?

kopac ryc słac PW i knuc ? 

za stary jestem na taka gównażerie 

a w kwestii banów na forum nie sledze nie czytam nie pilnuje innych moderatorów  , jak pisałem były wytypowowane osoby przez admina do weryfikacji ale nie podjeły tematu 

Gdy Włodek opieprzył, to przynajmniej wiedziałem za co.

Zresztą - już pisząc, wiedziałem, że mnie opitoli!:-)

Ale, faktem jest: opiedrolennje powinno być podpisane.

15 minut temu, HQ150 napisał:

Nie było tak jak piszesz.

Moderator Palton się sam nie przyznał a okazało się  że moderator Vlado doskonale wiedział, że on to zrobił i napisał o tym na forum.

Nie masz więc racji. Jeden z moderatorów wiedział o moderacji drugiego a mimo to nie przeszkadzało mu to kłamać na forum, że nie wie. Oczywiście wiem tylko o nich dwóch bo sami o tym po roku napisali, czy jednak nie wiedzieli inni to już się nie dowiem.

ale jest dokładnie jak piszesz tyle ze brak pewnych szczegołów 

jest watek nawet załozony przez moderatora cir - o tym kto przeniósł ten temat ???? i dlaczego ???

trwało rok bo droga eliminacji kolejny moderatorzy wpisywali abym wreszcie się odczepił ze tego nie zrobili - tyle to trwało uwierz /komedia/ 

w koncu autor przeniesienia sam wpisał tyle ze akurat wtedy o ile pamietam w Twoim imieniu niegocjował jakies sprawy z adminem a Ty pisałes skargi na Vlado ze to on zrobił 

załatwienie tego zostawiłem im , ja nie mam uprawnien do kwestionowania decyzji innego moda

juz pisałem to trwa od czasu jozwy , po jozwie nikt nie przejal jego niepisanej funkcji zmian decyzji innych moderatorów

pamietam jak jozwa zmieniał decyzje np w sprawie starego audiofila więc to było 

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to teraz wreszcie powiedzcie jasno i wyraźnie, czy obecnie moderatorzy będą mieli obowiązek ( i odwagę) podpisać się pod swoimi decyzjami?

Czy w dalszym ciągu to o czym piszemy jest tutaj dozwolone i znowu może się powtórzyć?

Edytowane przez HQ150

A jak wygląda kwestia zażalenia na decyzję moderatora? Pytam, bo w obecnym Regulaminie nie ma o tym ani słowa.

Edytowane przez Zyzol
18 minut temu, cir napisał:

trwało rok bo droga eliminacji kolejny moderatorzy wpisywali abym wreszcie się odczepił ze tego nie zrobili - tyle to trwało uwierz /komedia/ 

Pewnie że komedia. Spowodowana tym że administracja olała sprawę, oraz pełną anonimowością poczynań moderatorów. Gdyby moderacja była jawna, to przynajmniej byłoby wiadomo z kim wyjaśniać sprawę, a tak, to wszyscy nabrali wody w usta, i trwało rok. Żenada po prostu. Nie ma innego rozwiązania, moderacja musi być całkowicie JAWNA, w przeciwnym wypadku takie historie się powtórzą.

2 minuty temu, Zyzol napisał:

A jak wygląda kwestia zażalenia na decyzję moderatora? Pytam, bo w obecnym Regulaminie nie ma o tym ani słowa.

Nie wiadomo. Wiadomo jedynie że możesz pisać zażalenia, ale nie ma gwarancji że nie piszesz na Berdyczów. 

Ale komuś naprawdę dolegają stare bóle... ucha, by nie napisać inaczej!

Paltona nie ma już tyle czasu jako moderatora, że wchodzenie na tego typu sprawy jest wręcz dziecinadą.

Sprawa Vlado była też skwitowana przez Administrację wyraźnie - "temat zamknięty".

Prawda jest taka, że niektórych boli wszystko na Forum, co nie dzieje się tak, jakby sami tego chcieli.

Jak już nie potrafią inaczej i nie są wyrzucani - to sami ostentacyjnie wychodzą, opuszczają Forum AS i pod publiczkę likwidują konta. Wszystko przy głośnym udowadnianiu jakie to zło wszędzie na Forum się dzieje, jaki to Administrator jest zły, Właściciel też, a moderacja to już w ogóle. Przy krzyku i awanturach - publiczne zrywanie wszelkich kontaktów z Forum, ostentacyjne "bye forever".

Za kilka miesięcy ponowne "a moge wrócić" do Admina by po kilku tygodniach zaczynać znów tą samą spiewkę i krzyki o tym, że Forum upada a winne za to jest wszystko dookoła.

Dziś przeczytałem, że gdyby nie powrót niektórych osób Forum AS upadłoby. Komuś naprawdę od nadmiaru spiskowych teorii głowa paruje i wypisuje totalne bzdur. Niektórzy z Was wieszczyli to 2 lata temu krzycząc, jak Forum AS zostanie "zjedzone" przez konkurencję.

Napiszmy to wprost - o każdej naszej decyzji jest poinformowany Właściciel i żadne z nas nie musi wstydzić się przed lustrem za swoje zachowanie.

Wszystkie ostrzezenia nakładane na Forum w obecnej formie i składzie moderacji mają uzasadnienie Regulaminowe i. co ważne - WYNIKAJĄ ONE Z WASZYCH WZAJEMNYCH PYSKÓWEK I PRZEPYCHANEK.

Moja propozycja - chcecie mniej udziału moderacji w życiu Forum? Jesteśmy ZA! Tylko każdemu proponuję, by wcześniej wyuczył się na pamięć jakże znamiennego tekstu - MODERACJA DZIAŁA WTEDY, GDY SAMI RAPORTUJECIE NA SIEBIE WZAJEMNIE ZŁAMANIE REGULAMINU.

To jest istotą sprawy - nie zachowujcie się wobec siebie w taki sposób, nie będziecie raportować swoich wzajemnych postów. Nie będzie reakcji moderacji. Kilka stron wczesniej były zastrzeżenia, że w ogóle nie reagujemy "na czas".

A reszta podejmowanych kwestii typu "bo Palton", bo "Vlado". Paltona nie ma jako moderatora juz tyle, że przypominanie jak było kiedyś trąci niepoważnym traktowaniem tematu "moderacja". A temat "Vlado" został już dawno za nami decyzją Administracji.

A moderacja NIE BĘDZIE tłumaczyła się przed nikim poza Administracją za swoje działania, nie mamy ku temu powodów i nie działamy w żaden sposób, by mieć sobie coś do zarzucenia. A przypominanie, że kiedyś ktoś czegoś nie zrobił - kwestie te były wyjaśniane z Adminami, moderacją i wałkowaliśmy to wiele godzin. 

Każdy wskazał swoje żale, Admini wykazali kierunek zmian, moderacja ma wytyczne co do dalszego działania.

Teraz okazuje się, że nadal jest "źle" bo moderatorzy nie chodza na pasku interesów pewnych osób? Nie chodzili i chodzić nie bedą, a tłumaczenia moderacji będą zawsze szły w stronę Administracji, nie będzie tak jak sobie to wyobraża parę osób, że moderator będzie na dzień dobry przepraszał, że ośmielił się w ogóle odwiedzic profil jakiegoś user'a.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

11 minut temu, McGyver napisał:

Pewnie że komedia. Spowodowana tym że administracja olała sprawę, oraz pełną anonimowością poczynań moderatorów. Gdyby moderacja była jawna, to przynajmniej byłoby wiadomo z kim wyjaśniać sprawę, a tak, to wszyscy nabrali wody w usta, i trwało rok. Żenada po prostu. Nie ma innego rozwiązania, moderacja musi być całkowicie JAWNA, w przeciwnym wypadku takie historie się powtórzą.

mylisz się 

wystarczy ze nie ma moderatorów którzy nie podpisują tego co robią tak aby nawet  inny mod nie widział 

Ale w nowym silniku macie możliwość 100% śledzenie zmian w bazie, czy nie? Znaczy kto i co?

Edytowane przez hi_aro
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.