Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, misiek54321 napisał:

będę to robił otwarcie w tym wątku a nie przez panel zgłoszeniowy.

Zatem dostaniesz karę administracyjną za spamowanie. Od zgłaszania jest przycisk "zgłoś". 

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A ja ci raz jeszcze powtarzam, mój Jachurku najmilejszy, że oni TEŻ często gęsto do zgody dojść nie potrafią. I do pyskówek niejednokrotnie dochodzi, a Panowie Bralczyk z Miodkiem tylko dlatego za łby się nie biorą, bo wiadomo, że Bralczyk by przegrał. Starszy i ma brodę - miałby za co Miodek tarmosić.

Niestety, nie ma już tego, który mógłby definitywnie rozsądzić, kto ma rację; Profesora Walerego Pisarka, mianowicie.

On naprawdę "umił f te jenzyki" bez pudła. A wiem to, bo miałem zaszczyt i honor Go znać.

Nie zmienia to faktu, ze to ONI decydują o tym co jest poprawne, obraźliwe lub nie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nieścisłe.

Nazewnictwo fauny ma swoją arcydokładną systematykę.

Co nie zmienia faktu że osioł, baran, szczur, świnia czy małpa nie mają nic do gadania w kwestii jak je ludzie nazywają. Jacchusia życzyłby sobie żeby w kwestii nazewnictwa świadkowie Jehowy byli traktowani tak samo jak zwierzęta.

43 minuty temu, Marcinus napisał:

A Ty jesteś Jacuś uparciuch 😛 

Yhy.

12 minut temu, Jacchusia napisał:

Nie zmienia to faktu, ze to ONI decydują o tym co jest poprawne, obraźliwe lub nie.

Ja pierdzielę - zwariować idzie...

Toż ci, qrna, tłumaczę jak mojej kozie, by mi skarpetek nie żarła, że - oni też nie są zgodni! A na jakiś tam jednak consensus muszą pójść. Ale zapytaj tego, czy owego o na przykład "Jehowitę" - każdy ci powie co innego.

Masz to - o!- na koniec, bo mękolisz:

"Kto umiejętnie milczy, wydaje się zwykle mądrzejszy".

Walery Pisarek. 🤪🐈

5 minut temu, McGyver napisał:

Co nie zmienia faktu że osioł, baran, szczur, świnia czy małpa nie mają nic do gadania w kwestii jak je ludzie nazywają. Jacchusia życzyłby sobie żeby w kwestii nazewnictwa świadkowie Jehowy byli traktowani tak samo jak zwierzęta.

Prawda.

Gnida też zahukana w tym temacie strasznie! A pewnie by nie chciała, by ją tak szpetnie zwali.

😀

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Jacchusia napisał:

Mój stan to zdumienie

Dostaje się punkty w wątku kościelnym za pisanie jehowita o jehowitach czy są to tylko próżne dywagacje?

• Administratorzy
2 minuty temu, misiek54321 napisał:

Dostaje się punkty w wątku kościelnym za pisanie jehowita o jehowitach czy są to tylko próżne dywagacje?

Wydaje mi się że nie było takowych przypadków. Przynajmniej nie widzę w ostatnio dodanych ostrzeżeniach.

Z tematu kościoły widzę tylko o wyznawcach kk.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, misiek54321 napisał:

Nie wiem, ja nie dostałem.

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Toż ci, qrna, tłumaczę jak mojej kozie, by mi skarpetek nie żarła, że - oni też nie są zgodni! A na jakiś tam jednak consensus muszą pójść. Ale zapytaj tego, czy owego o na przykład "Jehowitę" - każdy ci powie co innego.

Co w dalszym ciągu nie zmienia faktu, że obowiązującą wykładnią jest to co publikuje Polskie Wydawnictwo Naukowe i panowie zasiadający w Radzie Języka Polskiego. Już ci to pisałem,  w sądzie de facto to oni będą decydować co jest słuszne, a sąd to klepnie. To jest dokładnie jak z tworzeniem prawa, kłócą się, ale co postanowią/przegłosują jest prawem.

W życiu trzeba się czymś kierowac. Muszą być punkty orientacyjne, bez nich jest samowolka i chaos.

Edytowane przez Jacchusia

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

dokładnie

A jak gotuje!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na gotowaniu poprzestań...

Edytowane przez Jacchusia

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

Muszą być punkty orientacyjne, bez nich jest samowolka i chaos.

I dobre gumiaki. Bo bez nich samowolka i chaos...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Co w dalszym ciągu nie zmienia faktu, że obowiązującą wykładnią jest to co publikuje Polskie Wydawnictwo Naukowe i panowie zasiadający w Radzie Języka Polskiego. Już ci to pisałem,  w sądzie de facto to oni będą decydować co jest słuszne, a sąd to klepnie. To jest dokładnie jak z tworzeniem prawa, kłócą się, ale co postanowią/przegłosują jest prawem.

W życiu trzeba się czymś kierowac. Muszą być punkty orientacyjne, bez nich jest samowolka i chaos.

Czyli wciąż upierasz się przy obrażaniu świadków Jehowy olewając nie tylko ich zdanie na ten temat, ale także, a może przede wszystkim nauczanie waszego chrześcijańskiego mesjasza. Wstyd. 

Teraz, McGyver napisał:

Czyli wciąż upierasz się przy obrażaniu świadków Jehowy olewając nie tylko ich zdanie na ten temat, ale także, a może przede wszystkim nauczanie waszego chrześcijańskiego mesjasza. Wstyd. 

Czyjeś mniemanie o tym nie rozsądza. 

Analogicznie, sąd podczas ferowania wyroków nie może się opierać na zdaniu/opinii stron tylko na wykładni prawa. W sprawie języka polskiego "prawo" tworzy Rada Języka Polskiego, której opinia jest obiektywna i opiera się na przesłankach naukowych.

Co nie zmienia faktu że olałeś nauki Jezusa który kazał czynić ludziom tak, jakbyśmy chcieli by oni nam czynili. Taką oto "postawą chrześcijańską" się wykazałeś. 

1 minutę temu, McGyver napisał:

Co nie zmienia faktu że olałeś nauki Jezusa który kazał czynić ludziom tak, jakbyśmy chcieli by oni nam czynili. Taką oto "postawą chrześcijańską" się wykazałeś. 

Przecież dobrze wiesz, ze właśnie z tego powodu tak już nie piszę i wynika to właśnie z tego o czym piszesz.

Bo nie mieszając do tego mojej wiary, to nic złego nie robiłem. 

Przypominam, ze odpisywałem na post Maju, w którym stwierdziłem, że raz moderacja wykazuje wrażliwość na uczucia jednych innym razem nie. Ta wrażliwość jest ok, w końcu sam się zastosowałem, ale ona ma być standardem nie wyjątkiem.

10 minut temu, Jacchusia napisał:

Przecież dobrze wiesz, ze właśnie z tego powodu tak już nie piszę i wynika to właśnie z tego o czym piszesz.

Bo nie mieszając do tego mojej wiary, to nic złego nie robiłem. 

Nic złego? To dlaczego walczysz o prawo do obrażania świadków Jehowy jak o niepodległość? 
Co z tego że sam nie obrażasz skoro popierasz obrażanie?

12 minut temu, Jacchusia napisał:

Przypominam, ze odpisywałem na post Maju, w którym stwierdziłem, że raz moderacja wykazuje wrażliwość na uczucia jednych innym razem nie. Ta wrażliwość jest ok, w końcu sam się zastosowałem, ale ona ma być standardem nie wyjątkiem.

A ja przypominam że moderacja nie czyta wszystkiego jak leci. Skoro nastąpiły jakoweś naruszenia, to należało je zgłosić. 
To że moderator przypadkiem natrafi na jakieś naruszenie i zareaguje na nie bez zgłoszenia jest wyjątkiem, nie standardem. 
To, że każde napływające do moderacji zgłoszenie jest przez któregoś z moderatorów rozpatrywane jest standardem, nie wyjątkiem. 

Jak na temat, to na temat:

Nie porozjeżdżało się Wam coś w komputerowych ustawieniach? Bo tak sobie patrzę i patrzę i zgłupiałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jak na temat, to na temat:

Nie porozjeżdżało się Wam coś w komputerowych ustawieniach? Bo tak sobie patrzę i patrzę i zgłupiałem.

Screenshot_20210910-155414~2.png

Język wybrany Polski BETA ? 

image.png

Główny problem i powód dlaczego zmiana będzie języka i tłumaczeń. Polski BETA jest przystosowany do najnowszej wersji systemu.

• Administratorzy
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Mam język polski domyślny. Zmienić na Beta?

Tak przydadzą się dodatkowe oczy do poprawek.

Domyślny Polski był projektowany i pisany na bardzo dawno starą wersję systemu i niestety gryzie się z najnowszym.

Polski Beta jest najnowszy i aktualny do wersji systemu.

W dniu 9.09.2021 o 10:14, Espectro napisał:

Możemy porozmawiać na PW ale proszę bez wpisów typu:

W dniu 9.09.2021 o 10:50, Maju napisał:

Jeżeli można w całości przytoczyć mój wpis z cytatem do którego się to odnosiło to jestem gotów to nieporozumienie na PW (w kilku słowach, o ile to oczywiście możliwe) wyjaśnić.

Zgodziłem się na wszystko i jak to napisałem, postawiłem oczywisty w mojej sytuacji warunek to się skończyło na obiecankach....można było choć coś w tej sprawie odpowiedzieć.

Powtarzam, trudno mi się tłumaczyć z zarzutu manipulacji, matactwa skoro wykasowano cały post i nawet nie jestem pewny tekstu do którego to (za co mnie ukarano) odniosłem.....ktoś tu sobie czasem ze mnie dworuje??

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Powtarzam, trudno mi się tłumaczyć z zarzutu manipulacji, matactwa skoro wykasowano cały post i nawet nie jestem pewny tekstu do którego to (za co mnie ukarano) odniosłem.....ktoś tu sobie czasem ze mnie dworuje??

Powtarzam przy każdym ostrzeżeniu jest cytat za co się dostało.

Co do wpisu to wystarczy napisać do mnie na pw i zapytać o dany wpis. Podać ramy czasowe itd oraz które to było ostrzeżenie co pozwoli łatwo znaleźć.

Pozdrawiam.

53 minuty temu, Jacchusia napisał:

W moim przypadku wystarczyło że napisałem że ktoś obraża katolików a moderacja (nie rozumiejąc zapewne co miałem na myśli) zarzuciła mi manipulację i matactwa....o punkciku nie wspomnę.   :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
3 minuty temu, Maju napisał:

W moim przypadku wystarczyło że napisałem że ktoś obraża katolików a moderacja (nie rozumiejąc zapewne co miałem na myśli) zarzuciła mi manipulację i matactwa....o punkciku nie wspomnę.   :)))

Bo wałkowanie tego samego po jakimś czasie robi się nudne i denerwujące.

Wystarczy zgłaszać takowe wpisy.

Wczoraj pisałem dlaczego piszę o tym "po jakimś czasie"....

7 minut temu, Espectro napisał:

Powtarzam przy każdym ostrzeżeniu jest cytat za co się dostało.

Co do wpisu to wystarczy napisać do mnie na pw i zapytać o dany wpis. Podać ramy czasowe itd oraz które to było ostrzeżenie co pozwoli łatwo znaleźć.

Pozdrawiam.

Rozumiem.....jak tu napisałem (patrz poprzedni post) i poprosiłem to się nie liczy.....ok. przechodzę na PW.

Edytowane przez Maju

@Espectro

Nie wiem, czy to tak ma być, ale zapytam: po co, na stronie głównej, dwa razy dział "Nowości"?

Jest w dziale "Stereo", jest też niżej, w dziale "Audiostereo Forum".

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.