Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli robi się cenzura?

Tak pytam bo jakoś sie to kojarzy-nie idźmy tą drogą (trochę z klasyka pojadę)

Jeśli ktoś napisze któremu to nie odpowiada niech to zgłasza ale jak czytam że przed "wrzuceniem postu" ma on przejść weryfikacje (jeśli coś źle kojarzę proszę o sprostowanie) ma on być sprawdzany czy jest odpwiedni ?

Ludzie nie róbmy szopki dosyć mamy jej na zewnątrz wystarczy cos włączyć na 1 ...

• Administratorzy
9 minut temu, asterix1 napisał:

Powoli robi się cenzura?

Tak pytam bo jakoś sie to kojarzy-nie idźmy tą drogą (trochę z klasyka pojadę)

Jeśli ktoś napisze któremu to nie odpowiada niech to zgłasza ale jak czytam że przed "wrzuceniem postu" ma on przejść weryfikacje (jeśli coś źle kojarzę proszę o sprostowanie) ma on być sprawdzany czy jest odpwiedni ?

Ludzie nie róbmy szopki dosyć mamy jej na zewnątrz wystarczy cos włączyć na 1 ...

Nie robi a sprawę poruszaliśmy już z 2-3 miesiace temu.

Chodzi o dwa słowa które użyte bezpośrednio w stosunku do innego usera jest obraźliwe. Zaś użyte w kontekście opisu innej sprawy już nie. Dlatego niektóre wpisy lądują do zatwierdzenia bo tylko człowiek może stwierdzić sarkazm itd.

Takich do zatwierdzenia przychodzi na dzień może z 1 wpis a w tygodniu z 4 max.

Kolejna sprawa to to iż google bardzo nie lubi brzydkich słów dlatego też większość sami podmieniamy na gwiazdki jak np:

d**a   Każdy wie nikomu nie dzieje sie krzywda.

image.png

image.png

Już wie Pan o które słowo chodzi ?

image.png

ps. nawet własne wpisu musze akceptować jeżeli takie słowo jest użyte.

Sprawa jasna ? 

image.png

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

27 minut temu, Espectro napisał:

Nie robi a sprawę poruszaliśmy już z 2-3 miesiace temu.

Chodzi o dwa słowa które użyte bezpośrednio w stosunku do innego usera jest obraźliwe. Zaś użyte w kontekście opisu innej sprawy już nie. Dlatego niektóre wpisy lądują do zatwierdzenia bo tylko człowiek może stwierdzić sarkazm itd.

Takich do zatwierdzenia przychodzi na dzień może z 1 wpis a w tygodniu z 4 max.

Kolejna sprawa to to iż google bardzo nie lubi brzydkich słów dlatego też większość sami podmieniamy na gwiazdki jak np:

d**a   Każdy wie nikomu nie dzieje sie krzywda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

image.png

Już wie Pan o które słowo chodzi ?

image.png

ps. nawet własne wpisu musze akceptować jeżeli takie słowo jest użyte.

Sprawa jasna ? 

image.png

Rożne są słowa...nawet w tym co zapodałeś jest  różnica ? ...już nie będę pisał za co ja ostatnio dostałem ....śmiech na sali...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

@Jaro_747 proszę nie pogarszać swojej sytuacji. Ile razy było mówione. Kłamliwe oszczerstwa na temat moderacji nie będą dozwolone na forum. Jeżeli ma się podejrzenia o niepoprawnej pracy któregoś z moderatorów to prosze pisać o tym do mnie lub po przez formularz na dole strony. 

Pisanie tutaj takich głupot to zwykłe szukanie rozgłosu i publiczne szerzenie oszczerstw.

Dałem punkty bez blokady choć zgłoszeń było kilka i prosiłem o nie robienie tego nadal w temacie na PW. Widać dawanie szansy jest bezcelowe.

2 godziny temu, asterix1 napisał:

..już nie będę pisał za co ja ostatnio dostałem ....śmiech na sali...

Z tego co widzę to każde z ostrzeżeń na Pana koncie się należały. Jeżeli chce Pan rozważać na temat odwołania od któregoś z poprzednich to proszę napisać do administracji po przez formularz kontaktowy na dole strony.

Podbijanie tematu to zwykłe nakręcanie hejtu.

Panowie Admini i Moderatorzy!

Naprawdę nie widzicie, ze dawanie ostrzeżeń za taki tekst jak  powyżej, typu pi… PO… ito nie ma sensu? 
To jakaś dziecinada jest. Chcecie z Bocznicy zrobic Wersal? ĘĄ?

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy
Godzinę temu, fox733 napisał:

Naprawdę nie widzicie, ze dawanie ostrzeżeń za taki tekst jak  powyżej, typu pi… PO… ito nie ma sensu? 

Nikt nie daje. Kwestia była o zatwierdzanie takich wpisów. Zaś sam wpis "ty PO jebie" jest obrażliwy pisany w stosunku do innego usera. Proszę nie przeginać że jest inaczej.

Godzinę temu, fox733 napisał:

To jakaś dziecinada jest. Chcecie z Bocznicy zrobic Wersal? ĘĄ?

Nie. Bo raczej to nie wykonalne oraz sam zamysł był inny. Miał na celu właśnie zluzować napięcia oraz offtopy w tematach AS.

Jaki jest sens pisania w temacie "Polityka" gdy każdy używa takich sformułowań. Nie w kwestii nazwania wyborcy danej partii ale świadome obrażenie go za taki wybór.

Panowie proszę nie róbcie z moderacji oraz administacji głupków.

Kolejne takie wpisy będą odpowiednio traktowane.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 10.12.2018 o 12:23, audiostereo.pl napisał:

Panowie robi się nam bałagan, bo mamy obecnie dwa wątki techniczne. W tym dyskutujmy proszę o pracy moderatorów, a w wątku technicznym typowo techniczne aspekty.

był jeszcze wpis Dawida

, który zapamiętałem ale nie mogę go znaleźć widocznie był jeszcze wcześniej

za to trafiłem na swój podlajkowany zresztą 🙂

obraz.thumb.png.1f7c3b742a666f34fe2631cb1fc3c859.png

W związku z tym mam pytanie @Espectro czy coś się zmieniło w kwestii rozmów w tym wątku o pracy moderatorów?

Edytowane przez slawek.xm
6 godzin temu, Espectro napisał:

Dlatego niektóre wpisy lądują do zatwierdzenia...

Gdzie wyświetla się zatwierdzony wpis: po ostatnim wpisie w chwili zatwierdzania czy w chwili pisania?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
39 minut temu, slawek.xm napisał:

W związku z tym mam pytanie @Espectro czy coś się zmieniło w kwestii rozmów w tym wątku o pracy moderatorów?

Nie. Ale nadal to nie temat do publicznego obrażania moderatorów. Prosze zauważyć że pozwalamy na pisanie pytań i udzielane są odpowiedzi. Nie pozwalamy na takie pisanie oszczerstw. Jeżeli sprawa dotyczy złej pracy moderatorów to prosze to zgłosić a nie tutaj wyzywać każdego z osobna z moderacji.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Gdzie wyświetla się zatwierdzony wpis: po ostatnim wpisie w chwili zatwierdzania czy w chwili pisania?

Tam gdzie był faktycznie dodany. Ale nie ma problemu w tym bo dość szybko sie to zatwierdza i raczej nie wiszą po kilka godzin.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Tam gdzie był faktycznie dodany

Czyli technicznie rzecz biorąc do d... do poprawy.

• Administratorzy
39 minut temu, slawek.xm napisał:

był jeszcze wpis Dawida

, który zapamiętałem ale nie mogę go znaleźć widocznie był jeszcze wcześniej

za to trafiłem na swój podlajkowany zresztą 🙂

obraz.thumb.png.1f7c3b742a666f34fe2631cb1fc3c859.png

Oczywiście ma Pan racje. Nie pozwolę jednak na pisanie bezpodstawnych oskarżeń. 

Proszę także pamiętać że w tym temacie moderuje administracja a nie moderacja przez co także i administracja każdy wpis czyta.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czyli technicznie rzecz biorąc do d... do poprawy.

Tzn. ?

Dodając wpis o godzinie 16:50 gdy moderator zatwierdzi o 17:05 wpis będzie jak dodany o godzinie 16:50.

Poza tym takich wpisów jest naprawdę bardzo mało i działa jedynie na te dwa słowa. Reszta zatwierdzeń to nowe tematy przez nowych oraz wpisy przez mega nowych userów (10 minut od rejestracji) 

19 minut temu, Espectro napisał:

Tzn. ?

Po 15min wpis może się pojawić na poprzedniej stronie i jego zaistnienie nie zostanie przez nikogo odnotowane.

19 minut temu, Espectro napisał:

Poza tym takich wpisów jest naprawdę bardzo mało...

To, że ktoś 9.999.999 zatrzymał się na czerwonym nie sprawia, że jadąc raz na czerwonym robi prawidłowo.

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, Espectro napisał:

Oczywiście ma Pan racje. Nie pozwolę jednak na pisanie bezpodstawnych oskarżeń.

Z tym , ze moje pytanie bylo tylko przy okazji rozmowy by samemu mieć pewność w przypadku, który by mnie dotyczył a nie po to by kogokolwiek bronić 🙂

miłego wieczoru

• Administratorzy
31 minut temu, szymon1977 napisał:

Po 15min wpis może się pojawić na poprzedniej stronie i jego zaistnienie nie zostanie przez nikogo odnotowane

Widać był powód takiego zatrzymania wpisu.

26 minut temu, slawek.xm napisał:

Z tym , ze moje pytanie bylo tylko przy okazji rozmowy by samemu mieć pewność w przypadku, który by mnie dotyczył a nie po to by kogokolwiek bronić 🙂

miłego wieczoru

Jeżeli świadomie pytając o ostrzeżenie  nie zwyzywa Pan moderacji to nic się nikomu nie stanie. 

Teraz, jar1 napisał:

Nie prościej zamieścić ogólnie dostępny zestaw słów zakazanych?  Nie byloby tego bicia piany.

No ale one są zakazane... 

nagrywamy.com

• Administratorzy
8 godzin temu, jar1 napisał:

Nie prościej zamieścić ogólnie dostępny zestaw słów zakazanych?  Nie byloby tego bicia piany.

Ale było już o tym i wykaz był. Nawet teraz podałem które to.  Samo nazwanie wyborcy jednej czy drugiej partii nic nie robi ale specjalne przekręcenie aby obrazić takiego już jest kierowane do zatwierdzenia. 

8 godzin temu, przemak napisał:

No ale one są zakazane... 

Nic nie jest. Tak jak zakazy skrętu też nie są. One są po prostu płatne. U nas zbiera się punkty. 🙂 

11 minut temu, Espectro napisał:

Tak jak zakazy skrętu też nie są. One są po prostu płatne. U nas zbiera się punkty

Ostro. W polskim parlamencie jeden taki  mundry za nazwanie swojej wyborczyni "kretynką" - dostał tylko mgliste, ustne upomnienie.🤪 

.....

Ok - rozumiem, że zwrócenie się do kogoś ze słowami - "robisz z siebie pajaca" - jest niefajne.

A czy można w ten deseń?

"- Moja żona zagląda mi przez ramię, czyta i twierdzi, że ten gostek robi z siebie pajaca"

Tak już wolno?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Administratorzy
1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ostro. W polskim parlamencie jeden taki  mundury za nazwanie swojej wyborczyni "kretynką", dostał tylko mgliste, ustne upomnienie.🤪 

.....

Ok - rozumiem, że zwrócenie się do kogoś ze słowami - "robisz z siebie pajaca" - jest niefajne.

A czy można w ten deseń?

"- Moja żona zagląda mi przez ramię, czyta i twierdzi, że ten gostek robi z siebie pajaca"

Tak już wolno?

Jeden rabin powie tak a inny powie nie. Trudno powiedzieć. Ja bym przymknął oko przy pierwszym wystąpieniu takiego zwrotu. 

Panowie / Panie starajcie się nie obrażać nawzajem w tematach, to do niczego nie prowadzi. O ile w tematach na bocznicy większa pobłażliwość występuje to już w tematach AS nie i przy pierwszej próbie będą kary. 

Tyle z mojej strony. 

Sprawa jest raczej banalna i prosta w swym zamyśle.

• Administratorzy
13 minut temu, rasputin napisał:

Dzień dobry, mam pytanie czy autor może zamknąć swój wątek? Jeśli nie, to przynajmniej wnioskować?

Hmm chyba może. Wystarczy zgłosić do moderacji z opisem. Należało by wtedy także wskazać miejsce rozwiazania takiego tematu. 

Niektórzy tutaj usilnie starają się wynaleźć metodę takiego obrażania rozmówców, by nie podpaść pod moderację. A ja powiadam - nic z tego. Wszelkie formy wpisów zmierzających do obrażania kogokolwiek będą  karane.

8 minut temu, McGyver napisał:

Niektórzy tutaj usilnie starają się wynaleźć metodę takiego obrażania rozmówców, by nie podpaść pod moderację. A ja powiadam - nic z tego. Wszelkie formy wpisów zmierzających do obrażania kogokolwiek będą  karane.

Wnioskuję zatem, że słowo "niebożątko" - za użycie którego właśnie dostałem dwa punkty - też jest niedobre. Ładne jaja...😃

Może byście się tak trochę ogarnęli w tej moderacji, co?

• Administratorzy
2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wnioskuję zatem, że słowo "niebożątko" - za użycie którego właśnie dostałem dwa punkty - też jest niedobre. Ładne jaja...😃

A moze dostał Pan za komucha i za bolszewika ?

Podkreślone jest za co.

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A ten tekst lecą punkty który raz to wałkujemy. Chcecie zapytać prosze bardzo ale docinki pod adresem moderacji nie będa przechodzić

11 minut temu, McGyver napisał:

Wszelkie formy wpisów zmierzających do obrażania kogokolwiek będą  karane.

Rozumiem , że tylko te , które zostały zgłoszone . Jeśli Moderacja trafi [przypadkowo] na takie wpisy , a nie były one zgłoszone , to nie będą karane [?] . 

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
2 minuty temu, Mysza 13 napisał:

Rozumiem , że tylko te , które zostały zgłoszone . Jeśli Moderacja trafi [przypadkowo] na takie wpisy , a nie były one zgłoszone , to nie będą karane [?] . 

Zależy. Jak coś starego to max ukrywa się a jak nowego to się zgłasza jak by to robił zwykły użytkownik. 

Wchodzenie do tematu i robienie czystki to słabe rozwiązanie. A dobrze by było aby ktoś jeszcze przynajmniej popatrzył na wpisy.

Spowodujecie waszą namolną cenzurą wyłącznie to, że ludziska ograniczą pisanie na forum.

Bo gdy się chce psa uderzyć, kij się zawsze znajdzie.

W ciągu kwadransa mogę podesłać tuzin takich wydumanych, bezpodstawnych skarg, z odpowiednim uzasadnieniem, tak skonstruowanym, że się punkty będą należały.

Szkoda gadać. "Nieboszczyk" Vlado przewraca się w gr... - ze śmiechu.

Żegnam.

1 minutę temu, Mysza 13 napisał:

To też było wałkowane wielokrotnie. Zatem uznaję to za wpis prowokacyjny. Na razie bez kary, ale proszę nie przeciągać.

• Administratorzy
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Spowodujecie waszą namolną cenzurą wyłącznie to, że ludziska ograniczą pisanie na forum.

Bo gdy się chce psa uderzyć, kij się zawsze znajdzie.

W ciągu kwadransa mogę podesłać tuzin takich wydumanych, bezpodstawnych skarg, z odpowiednim uzasadnieniem, tak skonstruowanym, że się punkty będą należały.

Szkoda gadać. "Nieboszczyk" Vlado przewraca się w gr... - ze śmiechu.

Żegnam.

To może inaczej.

10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"niebożątko" nie było jedynym słowem za które otrzymał Pan punkty. Cała wypowiedz taka była.

image.png

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.