Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, misiek54321 napisał:

To ile razy powinieneś dostać w kopare za teksty które pisałeś o Jugu?

Do tej pory mieliśmy sojusz pisowców z krajową agenturą.Teraz idą krok dalej.

Fajnie.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, misiek54321 napisał:

Nie pierwszy to raz odchodzisz..

To było strasznie dawno temu.

A mój wpis był zredagowany pod wpływem rozgoryczenia niesłusznymi i arcynerwowymi działaniami Moderacji.

Zresztą... - na moje wątpliwości i zastrzeżenia co do przyznanych mi punktów, do dziś nie otrzymałem żadnych informacji, niestety...

• Administratorzy
Teraz, arturp napisał:

I to jest przykład na manipulowanie skierowane pod Państwa adresem . Jeśli nie mają argumentów w dyskusji to stosują stary wybieg oparty na rzekomym prześladowaniu chrześcijan . Wszystko co niewygodne można nazwać ,, obrażaniem wyznawców kościoła " , ,, pluciem na kościół " lub ,, obsesyjną nienawiścią do kościoła " .

Czy to jest dyskusja ? Nie , to chwyt poniżej pasa i zakłamywanie rzeczywistości .  Przecież chyba każde dziecko widzi jaka rolę odgrywa kościół w Polsce i na świecie - wystarczy poczytać Konstytucję , umowę konkordatową albo pójść do szkoły czy urzędu - kościół i religia są wszędzie . A przedstawiają się jako ofiary - i tak chcą być postrzegani także tu , na forum . 

I co ? Łykniemy to czy pozwolimy sobie rozmawiać o rzeczywistości ?

Wiem ,że to dla Państwa podła robota ale jeśli się zdecydowano na taki wybryk jak Bocznica to teraz trzeba tam utrzymać prawo i porządek .

Bocznica to bocznica. Jednak każdorazowe wspominki o tematach bocznicowych a co gorsza brzydkie wpisy w tematach AS karane są z automatu bez zastanowienia.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

5 minut temu, Maju napisał:

ktoś zacznie pisać w temacie "Polityka" na tematy kościelne to będzie to "zachwaszczanie" tematu innymi niż polityczne

Nie bądź dzieckiem, Maju.

Polityka i kościół są w tym kraju nierozerwalnie złączone.

• Administratorzy
3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A mój wpis był zredagowany pod wpływem rozgoryczenia niesłusznymi i arcynerwowymi działaniami Moderacji.

(Moich) 

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Od zawsze. 

21 minut temu, Espectro napisał:

Przy każdorazowym takim leci zgłoszenie z tytułu "obrażanie wyznawców KK

I to jest coś pięknego!!!

To jest właśnie samo sedno problemu.

To nie są wyznawcy wiary katolickiej, to są wyznawcy instytucji.

Musiałbym sięgnąć do Konstytucji, ale ochronie chyba podlega coś innego, mianowicie wiara i uczucia religijne.

Jestem Europejczykiem.

29 minut temu, arturp napisał:

- po trzecie dyskredytuje adwersarzy stwierdzeniem ,że mają obsesję na punkcie kościoła - ,, bo oni muszą " ale jednocześnie sobie daje prawo do pisania wszędzie i zawsze na temat kościoła - i tego już nie przedstawia jako obsesja .

Zgadza się, przyznaję rację.....tylko że tu macie problem, zawsze uzasadniam na czym ta obsesja polega.

Interpretowanie każdych medialnych faktów (częstych tam manipulacji) w jedynie słuszny sposób, niereagowanie na prostowanie kłamstw powielanych przez was o Kk.....o przeprosinach za oszczerstwa kierowane do mnie nie ma co marzyć.....nikt poza obsesyjnie nienawidzących Kk i nas katolików tak nie postępuje.

27 minut temu, Espectro napisał:

tu ciekawa wypowiedz.

Rozumiem, liczę na to, że moje odpowiedzi na te trzy bezpodstawne zarzuty też Pana podobnie zaciekawią.....  🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

4 minuty temu, Espectro napisał:

dzień w dzień Maju koryguje te nieprawdy.

Dla niego nieprawdą jest każde słowo inne niż apologetyczne chwalstwo.

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

[...]

I zostało to powiedziane explicite i oficjalnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakbym słuchał Cyrankiewicza ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
3 minuty temu, argus napisał:

I zostało to powiedziane explicite i oficjalnie:

https://pch24.pl/jaroslaw-kaczynski-kto-podnosi-reke-na-kosciol-podnosi-reke-na-polske/

Ale czy trzeba podnosić rękę ? Wystarczy omijać i niech każdy idzie własną drogą. 
Ocenianie kogoś po tym czy wyznaje jedną czy drugą wiarę to dość mega słaba sprawa w nowoczesnym świecie.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, argus napisał:

Napisz także , że piszesz te teksty z pozycji adwersarzy protestanckich.

Bo przecież jesteś wierzącym protestantem.Prawda?

• Administratorzy
3 minuty temu, misiek54321 napisał:

To już nawet kasujecie teksty które w sposób jednoznaczny potwierdzają kłamstwa Adwersarzy.

Niesamowite.

Które ? Ten wpis w którym to obrażasz Pan słownie inne użytkownika ? To może punkty za ten wpis także powinny polecieć. ? Pycha i rachunek sumienia. !!!

1 minutę temu, misiek54321 napisał:

Powoli. Spokojnie. Mniej agresji. 

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To było strasznie dawno temu.

Zresztą... - na moje wątpliwości i zastrzeżenia co do przyznanych mi punktów, do dziś nie otrzymałem żadnych informacji, niestety...

10 minut temu, Jaro_747 napisał:
36 minut temu, Espectro napisał:

Przy każdorazowym takim leci zgłoszenie z tytułu "obrażanie wyznawców KK

I to jest coś pięknego!!!

cytat z "pięknych" wypowiedzi:

"reprezentujesz moralną zgniliznę....."
.....Podłe i budzące obrzydzenie zachowanie które wychodzi z ciebie.....

Ot takie drobnostki rzucane w moim kierunku.....by choć potrafił te obelgi czymś sensownym (poza wylewaną codziennie obsesyjną nienawiścią do mnie) uzasadnić.....nic z tego. 

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Teraz, misiek54321 napisał:

Już nie. Protestantyzm też sobie prze********** sporo czasu temu.

Agnostycyzm - to jest  bezpieczniejsze.

P.S. widzę, że teczka zawsze pod ręką 😉

Edytowane przez argus
Gość

(Konto usunięte)
Teraz, argus napisał:

Już nie. Protestantyzm też sobie prze**********sporo czasu temu.

Agnostycyzm - to jest.bezpieczniejsze.

P.S. teczka zawsze pod ręką 😉

To my Bracia..........ale jakże różni.

• Administratorzy
1 minutę temu, argus napisał:

Już nie. Protestantyzm też sobie prze**********sporo czasu temu.

Agnostycyzm - to jest.bezpieczniejsze.

Chciałbym kiedyś zobaczyć zbiory zapisanych screenów rozmów / wpisów każdego z forum. Bo podobno ponad połowa posiada takowe archiwa i dzielnie je uzupełnia od wielu lat.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, argus napisał:

Zarejestrowane i wprowadzone do ewidencji.

Edytowane przez misiek54321
  • Administratorzy

Ja mam jeden folder o nazwie "Multikonta" a w nim "Nawrócony" "Nie nawrócony" 

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Espectro napisał:

Ale czy trzeba podnosić rękę ? Wystarczy omijać i niech każdy idzie własną drogą. 
Ocenianie kogoś po tym czy wyznaje jedną czy drugą wiarę to dość mega słaba sprawa w nowoczesnym świecie.

Idzie własną drogą ale dlaczego inni muszą za to płacić ?

17 minut temu, arturp napisał:
37 minut temu, Espectro napisał:

Przy każdorazowym takim leci zgłoszenie z tytułu "obrażanie wyznawców KK" 

I to jest przykład na manipulowanie skierowane pod Państwa adresem . Jeśli nie mają argumentów w dyskusji to stosują stary wybieg oparty na rzekomym prześladowaniu chrześcijan . Wszystko co niewygodne można nazwać ,, obrażaniem wyznawców kościoła " , ,, pluciem na kościół " lub ,, obsesyjną nienawiścią do kościoła " .

Czy to jest dyskusja ? Nie , to chwyt poniżej pasa i zakłamywanie rzeczywistości .  Przecież chyba każde dziecko widzi jaka rolę odgrywa kościół w Polsce i na świecie - wystarczy poczytać Konstytucję , umowę konkordatową albo pójść do szkoły czy urzędu - kościół i religia są wszędzie . A przedstawiają się jako ofiary - i tak chcą być postrzegani także tu , na forum . 

I co ? Łykniemy to czy pozwolimy sobie rozmawiać o rzeczywistości ?

Wiem ,że to dla Państwa podła robota ale jeśli się zdecydowano na taki wybryk jak Bocznica to teraz trzeba tam utrzymać prawo i porządek .

Umiesz się podlizać.....szkoda że masz tak niskie mniemanie o Moderacji czy Administracji że uważasz że na takie (niskich lotów) manipulacje faktami dadzą się nabrać.   ;(

Takie insynuowanie kupy się nie trzyma, sugerowanie że zgłaszanie przeze mnie (cytat niżej) takich wpisów ma na celu zamykanie wam ust a nie zaprzestanie obrażania mnie.

.....Podłe i budzące obrzydzenie zachowanie które wychodzi z ciebie....."

To jest "podła robota" jak reaguję na tak prowadzoną "dyskusję".......ochłoń!!! 

14 minut temu, Espectro napisał:

Wystarczy omijać i niech każdy idzie własną drogą. 

I tu jest właśnie pies pogrzebany...

Nawet gdybyś chciał za wszelką cenę omijać - kościół katolicki w Polsce Ci na to nie pozwoli. Bo wpieprzy się w ABSOLUTNIE każdą dziedzinę życia.

Jak to szło w filmie "Kingsajz"?

" - Ja wiem, że wy nas nie kochacie. Ale my was będziemy kochać dotąd, aż wy nas pokochacie".

Otóż - niedoczekanie! 

A "matka Natura jest po naszej stronie" - to cytat z innego filmu Machulskiego.

tak jak pisałem, będzie i tak o Kk.....dla niektórych by o tym pisać każdy temat jest dobry

I więcej powiem, niech piszą, niech piszą gdzie chcą.....byleby zadbali o to że będą pisać prawdę, że to będą ich opinie oparte na faktach.

20 minut temu, Espectro napisał:

Chciałbym kiedyś zobaczyć zbiory zapisanych screenów rozmów / wpisów każdego z forum. Bo podobno ponad połowa posiada takowe archiwa i dzielnie je uzupełnia od wielu lat.

Niestety takiego archiwum nie prowadzę, a szkoda, bo działo tu się za czasów vlado (i jakiś czas potem), oj działo.....mam tylko parę wpisów na PW gdzie piszący tu proponowali mi kasę bym odszedł z forum i obrażali mnie niemiłosiernie.....ale to chyba nie o to chodzi.    :)))

Edytowane przez Maju

9 minut temu, Maju napisał:

Zgadza się, przyznaję rację.....tylko że tu macie problem, zawsze uzasadniam na czym ta obsesja polega.

Nie Maju , to nie obsesja . Inaczej rozumiemy dobro i służenie ludziom , bliźnim . Nasze zachowanie wynika z faktu ,że te sprawy dotyczą naszej codzienności i trudno nie buntować się lub nie wspierać czegoś co ma dla nas znaczenie .

Ty to widzisz przez pryzmat wiary , religii i kościoła bo przyjąłeś założenie ,że to jest najlepszy sposób na pokazanie ludziom drogi postępowania i osiągnięcia szczęścia - czyli postepowanie według zasad moralnych opartych na wierze i głoszonych przez kościół .

Ja to widzę przez pryzmat efektów działania instytucji religijnych , które zbyt często szkodzą ludziom aby można to było wytłumaczyć i usprawiedliwić zasadą - cel uświęca środki . Jeśli kościół szkodzi to trzeba go naprawić lub odsunąć . Jak naprawić to dobrze wiesz , bo mówi o tym twoja religia . Najpierw trzeba przeprowadzić rachunek sumienia - czyli zidentyfikować problem . I o tym piszemy w wątku o instytucjach religijnych - jakie te problemy są oraz jak je widzą i rozumieją ludzie ( często ofiary ) a nie kościół .

...there is no spoon...

Zamykanie wątku tylko dlatego że pisze się w nim niewygodną prawdę, która jakimś fanatykom się nie podoba gdyż najchętniej zamietliby ją pod dywan - jest fatalnym posunięciem i nosi znamiona stalinowskiej cenzury. Nie może tak być że mała grupka fanatyków ustala kanon dyskusji na Forum i zakres dopuszczalnych wypowiedzi.

Edytowane przez Bobcat
  • Administratorzy
3 minuty temu, Maju napisał:

Niestety takiego archiwum nie prowadzę, a szkoda, bo działo tu się za czasów vlado (i jakiś czas potem), oj działo.....

Działo się źle rozumiem ? czy tak jak niektórzy nadal twierdzą "vlado wróć !!!" 

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Zamykanie wątku tylko dlatego że pisze się w nim niewygodną prawdę,

NIe taki był powód zamykania tematu. A ciagłe zgłaszanie sie nawzajem. Pod każdym pretekstem. Zamknięcie tematu było formą pokazania co się zadziało i przede wszystkim aby moderacja pod wpływem złości nie poblokowała userów za takie ilości bezpodstawnych zgłoszeń.

Koniec tematu.

ps. Ignor zalożony

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie może tak być że mała grupka fanatyków ustala kanon dyskusji na Forum i zakres dopuszczalnych wypowiedzi.

Nie ustala. Nadal nie ustala i nie będzie. Nadal bazujemy na własnych doświadczeniach choć wielu z moich kolegów twierdzi że zamknięcie oraz zrównanie z ziemią tematu to jedyne wyjście.

3 minuty temu, Espectro napisał:

A ciagłe zgłaszanie sie nawzajem.

To jest przemyślana taktyka tamtej strony: wprowadzić cenzurę prewencyjną i zamknąć usta oponentom metodą permanentnego zgłaszania wszystkiego co napiszą.

6 minut temu, Espectro napisał:

Ignor zalożony

Bardzo dziękuję.

28 minut temu, Maju napisał:

cytat z "pięknych" wypowiedzi:

Ot takie drobnostki rzucane w moim kierunku.....by choć potrafił te obelgi czymś sensownym (poza wylewaną codziennie obsesyjną nienawiścią do mnie) uzasadnić.....nic z tego. 

Kłamiesz Maju, a kłamstwo to grzech!

Nie czuje do ciebie nienawiści, czuję to, co zacytowałeś, czyli obrzydzenie do moralnej zgnilizny którą prezentujesz w swoich wpisach. Tyle.

Jestem Europejczykiem.

jakoś ci nie wierzę.....to skąd to pisanie o mnie nieprawdy się bierze

.....błysnął (jak dziesiątki razy w temacie o Kk) gołosłowiem i tyle będzie w tym  temacie....."inteligentnie" obraził tak jak w większości swoich wczorajszych i dzisiejszych wpisach, napisał oszczerstwo i wpadnie pewnie w samozadowolenie......żenujący osobnik

Panie @Espectro nie dostrzega Pan że większość jego wpisów bazuje na zakamuflowanej mniej lub bardziej chęci obrażania???
To się z nich wręcz wylewa.....a ta buta, ech szkoda na to klawiatury.   

52 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:
58 minut temu, Maju napisał:

ktoś zacznie pisać w temacie "Polityka" na tematy kościelne to będzie to "zachwaszczanie" tematu innymi niż polityczne

Zgoda, można takie opinie wygłaszać,  mieć takie o tym zdanie, ale jak się zacznie tam pisać o pedofilii to już inna para kaloszy.....a jest to pewnie że tak będzie, jak nie w tym to innym temacie.

Masz wątpliwości? 
Nie pamiętasz że tak już bywało?? 🙂

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.