Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
5 godzin temu, bum1234 napisał:

Mój tekst został zakwalifikowany jako trolling.

A składa się z prawdziwych zdań.

Jak w takim razie zakwalifikować wpisy, których treść, łagodnie mówiąc mija się z prawdą?

Może jednak zakładka hi-end to zakładka dla troli wyznających audio-voodoo?

Bardziej chodziło o kwestie i same wpisy podejmowane w temacie. Kolejny raz znajdują się osoby starające sie nawracać po całym forum. 

Samo ostrzeżęnie może nie w cel ale z działaniem prewencyjnym.

W razie chęci odwołania się od decyzji poproszę moderację o przedyskutowanie sytuacji w temacie na nowo.

3 godziny temu, sparton napisał:

Dlaczego przy całym tutaj bogactwie języka nazwanie Tuska szmatą powoduje przyznanie punktu ???

Tak samo powoduje nazwanie drugiej strony.

ps. Polityka to nie miejsce do publicznego obrażania kogokolwiek. Choć staramy się delikatniej traktować tam wpisy dla zachowania równowagi wypowiedzi. 
Jeżeli wskaże mi Pan wpis, który opisuję przeciwną sytuację w temacie to punkty zdejmę, Panu a moderatora za takowe zachowanie upomnę.

3 godziny temu, bum1234 napisał:

Widzę, że trafiłem w czuły punkt.

Kolego, tu nie chodzi o  jakieś "branie na klatę" "że coś mi "lotto", itd. Na marginesie, cóż za wyrafinowany język 😄

Szerzenie bzdurnych treści jest szkodliwe, bo wprowadza ludzi w błąd. Nie rozumiesz tego?

Jeśli już wspominasz o naszych rządzących, to musisz wiedzieć, że postępują dokładnie tak, jak specjaliści od audio-voodoo - są niekompetentni, wprowadzają ludzi w błąd, oszukują, szerzą nieprawdziwe wiadomości.

Więc jeśli już coś piszesz, najpierw pomyśl, jeśli potrafisz, bo gdyby czytać tylko to co wypisuje się w zakładce hi-end, to można odnieść wrażenie, że myślenie jest w zaniku. Co zresztą nie jest, niestety takie nieprawdziwe.

Jesteś znakomitym tego przykładem.

Druga sprawa to fakt iż jeżeli ktoś lubi blondyni nie można mu wmawiać że brunetki są znacznie mądrzejsze. 
Nawracanie w agresywny sposób to nie rozwiązanie. 

ps. Witamy z powrotem @bum1234 

16 godzin temu, bum1234 napisał:

Wiecie co, Panowie?

Jesteście śmieszni z tą pseudopoprawnością.

Dostałem 3 punkty za taki tekst:

Proszę napisać odwołanie od decyzji poprzez formularz na dole strony.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Czy Szanowna Moderacja może już zdjąć że mnie tą śmieszną cenzurę?

Obiecuję, że już prawdy nie będę pisał.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

1 hour ago, Espectro said:

Bardziej chodziło o kwestie i same wpisy podejmowane w temacie. Kolejny raz znajdują się osoby starające sie nawracać po całym forum. 

Samo ostrzeżęnie może nie w cel ale z działaniem prewencyjnym.

W razie chęci odwołania się od decyzji poproszę moderację o przedyskutowanie sytuacji w temacie na nowo.

Tak samo powoduje nazwanie drugiej strony.

ps. Polityka to nie miejsce do publicznego obrażania kogokolwiek. Choć staramy się delikatniej traktować tam wpisy dla zachowania równowagi wypowiedzi. 
Jeżeli wskaże mi Pan wpis, który opisuję przeciwną sytuację w temacie to punkty zdejmę, Panu a moderatora za takowe zachowanie upomnę.

Druga sprawa to fakt iż jeżeli ktoś lubi blondyni nie można mu wmawiać że brunetki są znacznie mądrzejsze. 
Nawracanie w agresywny sposób to nie rozwiązanie. 

ps. Witamy z powrotem @bum1234 

Proszę napisać odwołanie od decyzji poprzez formularz na dole strony.

Tu nie chodzi o odwołanie, tylko o przeanalizowanie całej sytuacji, co zapewne nie jest proste. Proszę zwrócić uwagę na agresję strony przeciwnej. Aby mieć kompletny obraz całej sytuacji, trzeba by cofnąć się w przeszłość i prześledzić cała historię. Ni nie dzieje się bez powodu. Napomknę tylko, że część osób tzw. salonikowców chciała ujawnienia moich danych osobowych celem sporządzenia pozwu do sądu. Już widzę wyraz twarzy sędziego czytającego pozew w sprawie audiofilskich kabli 😄

Audio voodoo budzi zawsze emocje z powodów ambicjonalnych oraz czysto merkantylnych, stąd jakiekolwiek zanieczyszczenie wątków próbami racjonalnego podejścia do zagadnienia budzi natychmiastową agresję i próbę wyeliminowania  "intruzów" wszelkimi metodami i za wszelką cenę.

• Administratorzy
Teraz, bum1234 napisał:

Proszę zwrócić uwagę na agresję strony przeciwnej.

ok. Sprawdzę to. Choć moderacja twierdzi troche inaczej w tej kwestii. Czyli przeciwnie że to Pan dość chamsko i nachalnie rozpętał tam wojenkę. 

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Audio voodoo budzi zawsze emocje z powodów ambicjonalnych oraz czysto merkantylnych, stąd jakiekolwiek zanieczyszczenie wątków próbami racjonalnego podejścia do zagadnienia budzi natychmiastową agresję i próbę wyeliminowania  "intruzów" wszelkimi metodami i za wszelką cenę.

Ciężko jest z tym zrobic cokolwiek aby nie skrzywdzić jednej bądź drugiej strony. Najlepiej nie doprowadzać do takowych konfliktów. 

56 minut temu, Amator 2b napisał:

Czy Szanowna Moderacja może już zdjąć że mnie tą śmieszną cenzurę?

Obiecuję, że już prawdy nie będę pisał.

Jeszcze jakiś czas temu 95% wpisów lądowało do śmieci. Teraz jest to ok 60%. Może poczekamy jeszcze ? 
Tu nawet nie chodzi o głoszenie skrajnych przekonań a sposób ich propagowania i wypowiedzi pod adresem innych majacych inne zdanie. Możemy zdjąć tylko sprawdzę do kiedy była obecna. 

Godzinę temu, Espectro napisał:

Proszę napisać odwołanie od decyzji

A tu zapytać o coś można?

Nie będę się odwoływał, bo punktów mi nie przyznano ale nie rozumiem ostrzeżenia za to że napisałem:

"..moderacja się tym zajmie!!!"

Do niczego moderacji nie zmuszę, jak nie chce zająć się tym że mnie tu od "dziadów" wyzywają.....jej sprawa.
Pytam raz jeszcze, co jest nagannego że informuję piszących w taki sposób że zgłaszam to do moderacji????

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
36 minut temu, Maju napisał:

A tu zapytać o coś można?

Nie będę się odwoływał, bo punktów mi nie przyznano ale nie rozumiem ostrzeżenia za to że napisałem:

Do niczego moderacji nie zmuszę, jak nie chce zająć się tym że mnie tu od "dziadów" wyzywają.....jej sprawa.
Pytam raz jeszcze, co jest nagannego że informuję piszących w taki sposób że zgłaszam to do moderacji????

Grożenie innym w temacie że "MODERACJA SIĘ TYM ZAJMIE !!!!!!!!" uważaj sobie.

Dla mnie odbierane jest jak trolling i próba zastraszania. 
Wielokrotnie prosiłem o to aby tak nie robić a i aby w zgłoszeniach nie używać takich sformułowań w stosunku do moderacji. 

ps. poza tym ostrzeżenie było za 0 punktów. 

10 minut temu, Espectro napisał:

O matko.....zastraszanie.....   aż to mną wstrząsnęło i zdziwiło jakie mam możliwości, siłę sprawczą.    🙂

Ciekawe jest w tym wszystkim że nie przypominam sobie bym to : "uważaj sobie" napisał, ciekawe że w "informacji dla użytkownika" też tego nie ma......a ten post to nie trolling bo zawierał też treść merytoryczną, odnosząca się do stawianych mi tam bezpodstawnych zarzutów

Jeszcze raz napisałem:

.....gdy tu mnie po chamsku od dziadów wyzywają......rozumie to pan czy nie bardzo i dalej mam tłumaczyć?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
6 minut temu, Maju napisał:

O matko.....zastraszanie.....   aż to mną wstrząsnęło i zdziwiło jakie mam możliwości, siłę sprawczą.    🙂

Pewnie bym nawet nie zareagował raz czy tam pięć. Ale co drugi wpis to już troche dziwna sprawa. 

Temat zamknięty z mojej strony.

Teraz, Espectro napisał:

Temat zamknięty z mojej strony

Mogę jeszcze słówko??

To bardzo ważne.

Nie mogę tak zostawić tej sprawy gdzie mnie oskarżono o "próbę zastraszania" a jest w cytacie niżej dowód na to że nic takiego nie miało miejsca. Nie napisałem "uważaj sobie"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Nie mogę tak zostawić tej sprawy gdzie mnie oskarżono o "próbę zastraszania" a jest w cytacie niżej dowód na to że nic takiego nie miało miejsca. Nie napisałem "uważaj sobie"

https://www.audiostereo.pl/topic/118348-kościoły-działalność-instytucji-religijnych-wątek-ogólny/?do=findComment&comment=5577418

Nie no "uważaj sobie " dopisałem ja. Jeżeli o to chodzi. (źle oznaczyłem wpis jako cytat)

5 minut temu, Espectro napisał:

Nie no "uważaj sobie " dopisałem ja.

Rozumiem, to gdzie jest w tym groźba, jakie zastraszanie gdy spokojnie informuję tego który mnie poniża że "moderacja się tym zajmie"??????

Mają oskarżać innych o donosy to lepiej niech wiedzą kto doniósł i za co.....to chyba bardzo w porządku w stosunku do nich, to jest wręcz wychowawcze.   

Co więcej ja im to obiecałem.....a bardzo nie lubię łamać obietnic.  🙂

Edytowane przez Maju

dobry przykład OT, czy trollingu (jak kto woli).....jak  co drugi jego wpis w temacie o Kościołach.....to tak na marginesie

40 minut temu, Espectro napisał:

"MODERACJA SIĘ TYM ZAJMIE !!!!!!!!"

To też jest (przypadkowo) przeredagowane.....napisałem to w ten sposób: "moderacja się tym zajmie!!!

NIEŁADNIE!, bardzo nieładnie.....

Edytowane przez Maju

Kolejny kto nie odróżnia pisania o kimś po chamsku od normalnej dyskusji, czy krytyki....dobrze że od takich (udających niezorientowanych) jak ty nie wszystko zależy

a może lubisz jak ktoś do ciebie "dziadu" pisze.....    :))

Katolików do baranów porównywać to co innego.....prawda?
Ciekawe czy jak to zgłoszę to  "moderacje się tym zajmie"

25 minut temu, Espectro napisał:

"uważaj sobie " dopisałem ja.

już zacząłem.....uważam.

Edytowane przez Maju

A na wytłuszczenie czy powiększenie tekstu nie ma co reagować- mod po prostu zaznaczył, co jest istotne.

• Moderatorzy

że Wam się chce bić pianę o pierdoły. Potem się dziwicie, że wasze wpisy przeglądane są po łebkach.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Przepraszam najmocniej . Ja w sprawie formalnej :

30 dni bana właśnie mi się skończyło . Proszę o następne 30 , lub deczko dłużej , aby mnie nie korciło napisać coś chamskiego i prostackiego . Podobno profilaktyka jest najważniejsza .

Z góry dziękuję i pozdrawiam .  Wasz ulubiony user MV2 .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Grożenie innym w temacie że "MODERACJA SIĘ TYM ZAJMIE !!!!!!!!" uważaj sobie.

Wielokrotnie prosiłem o to aby tak nie robić a i aby w zgłoszeniach nie używać takich sformułowań w stosunku do moderacji. 

Jest taki jeden user: gdyby zgłaszać za każdym razem gdy "zastrasza" moderacją, to by jeszcze jego wnuki na banie siedziały.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

szkoda.....wnuków     :))

Godzinę temu, Maju napisał:
1 godzinę temu, Espectro napisał:

"MODERACJA SIĘ TYM ZAJMIE !!!!!!!!"

To też jest (przypadkowo) przeredagowane....napisałem to w ten sposób: "moderacja się tym zajmie!!!"

Skoro nie dowiedziałem się kto to przeredagował,  to może się choć dowiem gdzie to tak urosło?  :))
Rozumiem dezaprobatę niektórych (obiecuję ostatnie słowa w tej sprawie), ale bardzo mnie jeszcze ciekawi jak to się dzieje że tyle wykrzykników przybywa.....ktoś sobie (nie wiadomo po co)  zadał tyle trudu a wystarczyło skopiować...    :))))))

Edytowane przez Maju

• Moderatorzy
3 godziny temu, MV2 napisał:

Proszę o następne 30 , lub deczko dłużej , aby mnie nie korciło napisać coś chamskiego i prostackiego .

Sory, banów nikt za friko nie wciska, trzeba sobie na nie zasłużyć.

5 minut temu, stench napisał:

Sory, banów nikt za friko nie wciska, trzeba sobie na nie zasłużyć.

Ok , spróbuję ... Jak widzę , które wpisy w tym wątku są ukrywane , a które zostają , to mi się pazury nie chowają .

Kapusiostwo , wazeliniarstwo i ,,łubudubu" .. Wystarczy ?

• Moderatorzy
Godzinę temu, MV2 napisał:

Wystarczy ?

Za mało.  Najszybciej jak mocno nabluzgasz na moderację albo na admina.

Edytowane przez stench

17 minut temu, stench napisał:

Za mało.  Najszybciej jak mocno nabluzgasz na moderację albo na admina.

Ok . Sam się zbanuję . Pa .

• Administratorzy
6 godzin temu, stench napisał:

że Wam się chce bić pianę o pierdoły. Potem się dziwicie, że wasze wpisy przeglądane są po łebkach.

Głębokiego sensu doszukiwanie się w wpisach nie ma potrzeby. 

6 godzin temu, MV2 napisał:

Przepraszam najmocniej . Ja w sprawie formalnej :

30 dni bana właśnie mi się skończyło . Proszę o następne 30 , lub deczko dłużej , aby mnie nie korciło napisać coś chamskiego i prostackiego . Podobno profilaktyka jest najważniejsza .

Z góry dziękuję i pozdrawiam .  Wasz ulubiony user MV2 .

Nikt 30 dni bana nie daje za free. Uzbierał Pan po prostu ilość punktów, które na to pozwoliły. 

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jest taki jeden user: gdyby zgłaszać za każdym razem gdy "zastrasza" moderacją, to by jeszcze jego wnuki na banie siedziały.

Wszystko fajnie. Ale jest jedno ale. Burza utworzyła się na podstawie ostrzeżenia za 0 punktów bez podtekstów itd. 
Nic personalnego i nikomu nikt nie groził. A tu taka draka że spacja jest w innym miejscu niż w faktycznym wpisie. 

2 godziny temu, MV2 napisał:

Ok , spróbuję ... Jak widzę , które wpisy w tym wątku są ukrywane , a które zostają , to mi się pazury nie chowają .

Kapusiostwo , wazeliniarstwo i ,,łubudubu" .. Wystarczy ?

O to ciekawe. 

1 godzinę temu, stench napisał:

na admina.

Na admina nic nie robię. Na moderację karam srogo. Bardzo srogo.

Godzinę temu, MV2 napisał:

Ok . Sam się zbanuję . Pa .

Ban w tym temacie na 31 dni. Nie wnosi Pan nic mądrego tutaj a jedynie generuje nikomu nie potrzebne wpisy nie na temat. 

Spokojnego wieczoru.

9 godzin temu, Espectro napisał:
15 godzin temu, szymon1977 napisał:

Wszystko fajnie. Ale jest jedno ale. Burza utworzyła się na podstawie ostrzeżenia za 0 punktów bez podtekstów itd. 
Nic personalnego i nikomu nikt nie groził. A tu taka draka że spacja jest w innym miejscu niż w faktycznym wpisie. 

Wcale nie jest fajnie....@szymon1977 w tej ironii zawarł myśl rozwinięcia której pan unika.

Znowu pan nie pisze prawdy, a ja tego BARDZO nie lubię....zadałem proste pytanie a spotkało mnie tylko kluczenie i tych ALE jest (zamiast mniej) jeszcze więcej, najważniejsze:

1. Trzeba bardzo dużo złej woli by w zdaniu informującym o zgłoszeniu,  podsumowującym czyjeś CHAMSTWO w stosunku do mnie ("moderacja się tym zajmie") widzieć zastraszanie i za to mnie ostrzegać.
2. Nadal nie dostałem odpowiedzi dlaczego cytuje się to co napisałem w takiej wersji (pisane dużymi literami, kilkakrotnie więcej wykrzykników).....czyżby ten fakt był aż tak wstydliwy że trzeba unikać odpowiedzi jaki był cel przeredagowania i dodania znaków których w nim nie było?
3. Bagatelizowanie tej sprawy (przez pisanie kolejnej NIEPRAWDY o jakiejś spacji której rzekomo brakuje) nie zwiększy (po mojej stronie) zaufania do was, nie zmierza to do wyjaśnienia sprawy.
$. Nie robię tu żadnej "draki", zadaję TYLKO proste pytania i jak zwykle otrzymuję wymijające odpowiedzi.....dlaczego?
Nie chcę się domyślać.....

Ad. 1
Pikanterii sprawie dodaje fakt że ostrzegający mnie w ostrzeżeniu doskonale wie że to nie pierwsze zgłoszenie na chamskie wpisy tego osobnika kierowane do mnie, nie pierwsze wczoraj.....mało tego, tenże obrażający w tych zgłaszanych wpisach (i nie tylko w nich) ewidentnie drwi sobie z zasad panujących na tym forum i butnie powtarza za każdym razem że "ma prawo pogardliwie pisać o nas, o mnie" i tego nie zaprzestanie......może mi tu ktoś powiedzieć kto mu dał takie prawo??? Bo chyba nie jest wystarczającym argumentem na to towarzysząca temu ciągle butna deklaracja że tylko po ich stronie są "ludzie normalni,  inteligentni, myślący" co bez ustanku, niemal każdym poście insynuuje......a przypomnę że nadal nie zgłoszone są przeze mnie wczorajsze jego wpisy gdzie z dumą przypomina jak mi matkę niegdyś obrażał i nazwał mnie na koniec "kato patologią".

To przeczy insynuacjom z waszej strony jakobym był nazbyt gorliwy w zgłaszaniu (w tym kontekście odlotu "kapusiostwo, wazeliniarstwo" nie warto komentować).....nie,  zgłaszam TYLKO najdrastyczniejsze wpisy, te gdzie nazywają katolików "baranami", gdzie podle drwią z Maryi (kobieta wiatropylna) i w ten sposób zdradzają swój prymitywizm w dyskusjach, te (i inne) wpisy z ostatnich dwóch dni nadal sobie spokojnie wiszą.

Edytowane przez Maju

wzruszenie odbiera mi głos...

46 minut temu, Maju napisał:

Pikanterii sprawie dodaje fakt

jak w brazylijskiej telenoweli...

47 minut temu, Maju napisał:

To przeczy insynuacjom z waszej strony jakobym był nazbyt gorliwy w zgłaszaniu

i nieprawda, że deszcz przeciekał, zwłaszcza, że prawie nie padało! 😄

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.