Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Bobcat napisał:

A szkoda. To jest genialne narzędzie prawa. Nie może być różna kara za takie same przestępstwo. 

Co to "precedens" też widzę nie rozumiesz. A w skrócie jest to taka sama kara ze względu na takie same okoliczności. Z tego wynika, że w różnych okolicznaściach za pozornie takie same przestepstwo będzie inna kara. Jedyna róznica, to że amerykański sąd może odwoływać się do wyroku sprzed lat, a polski sąd musi rozpatrywać okoliczności.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
1 minutę temu, Bobcat napisał:

A szkoda. To jest genialne narzędzie prawa. Nie może być różna kara za takie same przestępstwo. 

Precedens tylko oficjalnie nie istnieje. Sądy bardzo często biorą pod uwagę wcześniejsze wyroki w podobnych sprawach.

• Moderatorzy
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Miło i kulturalnie spędzam czas. Dlatego dziwią mnie praktyki żywcem przeniesione z czasów komuny, polegające na naciąganiu prawa (w tym przypadku: Regulaminu) tak, aby zachowując pozory praworządności karać niewygodne poglądy polityczne. 

Jeśli ktoś został ukarany za poglądy polityczne to powinien odwoływać się do @Espectro .

Czasem na panelu omawiamy takie zgłoszenia i okazuje się że pkt poszły za wulgaryzmy, prowokacje, przekręcanie nicków czy nazw zwolenników opcji przeciwnej. Na pewne słowa i sformułowania nie ma akceptacji ponieważ robi się z tego słowna eskalacja wyzwisk i robi w wątku syf.

P.S. sam często używałeś obraźliwych sformułowań wobec innego usera np w wątku o kościołach.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

20 minut temu, Marcinus napisał:

Precedens tylko oficjalnie nie istnieje. Sądy bardzo często biorą pod uwagę wcześniejsze wyroki w podobnych sprawach.

Wybacz, ale to na prawdę nie jest tak. Polski sąd musi rozpatrzyć okoliczności - w amerykańskim gdy oskarżyciel chce surowej kary to pokazuje wyrok sprzed lat i Sąd ją przyjmuje, natomiast obrońca może co najwyżej spróbować złagodzić (tak w skrócie). Dlatego w USA faktycznie każdy mógłby czuć się bezkarny za napisanie "Duda to d...", a w PL za każdym razem trzeba być przygotowanym na potrzebę wykazabia zasadnosci użycia takiego zwrotu.

Edytowane przez szymon1977

Czy określenie "pisiaty" jest oficjalnie zakazane, czy to zależy od widzimisię moderatora?

A czy określenie ,, POpapraniec" jest dozwolone? 

Ja swego czasu za określenie prowokatora ,, PiSpaprańcem" (to była odpowiedź na ,, POpaprańca") dostałem punkty za atak personalny... 

Podobnie jest z określaniem zwolenników opozycji, czyli ,,platfusami". To też jest dozwolone??? 

• Moderatorzy
2 minuty temu, endriuw napisał:

Ja swego czasu za określenie prowokatora ,, PiSpaprańcem" (to była odpowiedź na ,, POpaprańca") dostałem punkty za atak personalny... 

Oba określenia nie są tolerowane.

1 minutę temu, endriuw napisał:

Podobnie jest z określaniem zwolenników opozycji, czyli ,,platfusami". To też jest dozwolone??? 

Również nie.

Określenie ,, POpapraniec" bardzo często występuje we wpisach zwolenników PiSu i jakoś nie zauważyłem, żeby je usuwano... 

• Moderatorzy
1 minutę temu, endriuw napisał:

Określenie ,, POpapraniec" bardzo często występuje we wpisach zwolenników PiSu i jakoś nie zauważyłem, żeby je usuwano... 

Jak widzę, lub jest zgłoszone, to usuwam.

• Moderatorzy

Poza tym, "popraniec" jest już dodany do filtra przez Administratora, więc bez zatwierdzenia już nie przejdzie.

Teraz, Marcinus napisał:

Poza tym, "popraniec" jest już dodany do filtra przez Administratora, więc bez zatwierdzenia już nie przejdzie.

,,Popraniec" - to chyba jakieś określenie zakończonego prania? 😉

A co z wyschniętym🙂?

48 minut temu, stench napisał:

przekręcanie nicków czy nazw zwolenników opcji przeciwnej.

Ale to musi fajnie wyglądać, jak np. dyskutuje moderator, który wcześniej sam to robił 

50 minut temu, stench napisał:

sam często używałeś obraźliwych sformułowań wobec innego usera np w wątku o kościołach.

Ale to było miło i kulturalnie.:)

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Duda jaki jest każdy widzi.

Jak ktoś nie widzi , to prezentuję prawdziwe , nieskażone żadną ingerencją [wersja direct] oblicze Pana Prezydenta RP Andrzeja Dudy podczas pełnienia podstawowych obowiązków głowy państwa . S'il Vous plait :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy
13 minut temu, endriuw napisał:

,,Popraniec" - to chyba jakieś określenie zakończonego prania? 😉

W momencie wkładania do suszarki 🙂 

A tak na serio, to wiemy o co chodzi, nie chce pisać tego słowa, bo mój wpis również musi być zatwierdzany, jeśli występują w nim "zakazane" sformułowanie.

34 minuty temu, Marcinus napisał:
37 minut temu, endriuw napisał:

Oba określenia nie są tolerowane.

35 minut temu, endriuw napisał:

Również nie.

Ale "szur", "foliarz", "płaskoziemiec" już są tolerowane...nie wspominając o onucy, ruskim trollu, itp.

• Moderatorzy
4 minuty temu, papageno napisał:

A "pisiaty"/ Wolno?

Administrator, Ci odpowie na to pytanie, ale raczej będzie to słowo również dodane do filtra.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Ale "szur", "foliarz", "płaskoziemiec" już są tolerowane...nie wspominając o onucy, ruskim trollu, itp.

Jam jest tylko skromny moderator, zasady ustala Administracja.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Trzeba wystosować petycję do administracji o blokowanie takich sformułowań i chyba powinno być po kłopocie... 

Nie będę odbierał frajdy tym, którzy tak bardzo lubią ich używać.
Z drugiej strony będę takowe zgłaszał. 😉

• Moderatorzy
2 godziny temu, soundchaser napisał:

Nie będę odbierał frajdy tym, którzy tak bardzo lubią ich używać.
Z drugiej strony będę takowe zgłaszał. 😉

No teraz to zabrzmiało, jakbyś chciał mieć frajdę ze zgłaszania 😞 . 

Administracja czyta ten wątek i na pewno przeanalizuje Twoje uwagi, co do sformułowań, które uważasz za niestosowne.

Edytowane przez Marcinus
  • Administratorzy
12 godzin temu, stench napisał:

To pisz do Espectro na priv, albo wskazuj palcem w tym wątku, że w tej i tej sytuacji, wpisie zostałeś przez działania moderatorów pokrzywdzony. Tylko musisz konkretne wpisy wkleić bo niestety userzy i moderacja ma inną numerację wpisów  .

Nie został. 

1 godzinę temu, endriuw napisał:

no nie jest bo wskazuje kogo i w jaki sposób obraża. 

Panowie zrozumcie. czy by było POpapraniec i tak samo jak by było popapraniec. Obraźliwe sformułowanie......

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
2 godziny temu, Marcinus napisał:

Tak to działa. 

1 godzinę temu, papageno napisał:

Czy określenie "pisiaty" jest oficjalnie zakazane, czy to zależy od widzimisię moderatora?

Zależy od zdania całego w 90%. 

1 godzinę temu, endriuw napisał:

nie zgłoszone nie usunięte. Tak samo obraźliwe.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Nadal obraźliwe. 

Godzinę temu, endriuw napisał:

Trzeba wystosować petycję do administracji o blokowanie takich sformułowań i chyba powinno być po kłopocie... 

Tylko wtedy cała masa wpisów do zatwierdzenia. 

Póki co dodano (zresztą z pół roku temu a nie teraz) tylko kilka takich najbardziej prostych i łatwych do oceny.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Index Verborum Prohibitorum.

Pisiaty. I konsekwentnie: garbaty, kudłaty, brodaty, durnowaty, cycaty, pejsaty, pryszczaty, kociaty, ciapaty, krościaty, łykowaty, rodowity, podpity, podtruty, różowaty, itd.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Co to "precedens" też widzę nie rozumiesz. A w skrócie jest to taka sama kara ze względu na takie same okoliczności. Z tego wynika, że w różnych okolicznaściach za pozornie takie same przestepstwo będzie inna kara. Jedyna róznica, to że amerykański sąd może odwoływać się do wyroku sprzed lat, a polski sąd musi rozpatrywać okoliczności.

I właśnie to mam na myśli i tak to rozumiem. W swoim niczym niezmąconym poczuciu pychy i własnej nieomylności wydaje ci się, że posiadasz monopol na'właściwą interpelację wszystkiego.

30 minut temu, Espectro napisał:

Tak to działa.

Nie (już o tym pisałem).

-----

19 minut temu, Bobcat napisał:

właśnie to mam na myśli i tak to rozumiem.

Co myślisz nie wiem - komentuję to, co napisałeś, a napisałeś coś przeciwnego. Ale skoro sprostowałeś to jest ok.

43 minuty temu, Bobcat napisał:

...wydaje ci się, że posiadasz monopol na'właściwą interpelację wszystkiego.

Wprost przeciwnie - uważam, że każdy ma prawo napisać rzeczowo na temat, tylko niektorzy z tego prawa nie korzystają, bo wolą radosną pyskówkę.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Zależy od zdania całego w 90%. 

A konkretnie? W 90% wolno czy nie wolno? I jakieś przykłady poproszę.

3 godziny temu, stench napisał:

P.S. sam często używałeś obraźliwych sformułowań wobec innego usera np w wątku o kościołach.

To było tylko stwierdzenie faktu, oczywistego dla każdej osoby, która zechce ocenić w sposób obiektywny i bezstronny. A fakt, że wspomniany "inny user" bardzo chce aby postrzegano go jako kogoś innego niż jest w rzeczywistości (co każdy widzi) nie powinno mieć na tę ocenę żadnego wpływu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.