Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
47 minut temu, MV2 napisał:

Szkoda .....

Nie żałuj. Wynika to z faktu, że pokrzywdzony pkt krzykacz potrafił wywlekać wypowiedzi  przeciwnika z przed kwartału, byle tylko dołożyć mu pkt.

Teraz, MV2 napisał:

Bycie Moderatorem nie upoważnia Cię do obrażania oponentów .

Masz rację, dlatego jako moderator mam pewien słowny kaganiec (dobrowolny). Od dawna nikt nie słyszał personalnie co mogę myśleć na jego temat czy zachowań. Ty też masz oczekiwania względem moderatorów, ale sam nim nie chciałeś być  i bywa, że piszesz w formie która nie powinna powstać jeśli twórca, odbiorca i moderator mają być gentelmenami.

A jeśli słownie kogoś obraziłem to należy to zgłosić . Especto mnie osądzi i jeśli zasłużyłem dostanę punkty lub rozstanę się z posadą moderatora.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Jeśli posiadasz taką wiedzę, to proszę przekaż do Administracji konkrety.

Nie, dziękuję. @Espectro dał mi już wystarczająco dużo punktów za pytania dotyczące akceptacji wpisów umieszczanych przez ruskie onuce. Zresztą dyskusja z nim czasem przypomina walenie głową w mur.

Potwierdzasz tylko moją tezę: wy nic nie wiecie, nic nie widzicie, nic nie możecie, wątków nie czytacie. Ruskich onuc tu nie widzicie, rasizmu i jawnego nawoływania do przemocy też nie widzieliście. Wpisy Zyzola, a wcześniej JuGa też wam nie przeszkadzają. 

Godzinę temu, papageno napisał:

A Il Dottore jest pod ewidentną ochroną stencha. I Ty liczysz, że stench to potwierdzi?

Omerta.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Moderatorzy
5 minut temu, d-t-x napisał:

Omerta.

Przykładowo @papageno ma zero pkt z mojej ręki ! Przypadek ?!?

8 minut temu, stench napisał:

Przykładowo @papageno ma zero pkt z mojej ręki ! Przypadek ?!?

Sprytne posunięcie.

Naprawdę sądzisz, że ktoś jest wstanie przeczytać wszystkie wpisy na forum?

Ależ oczywiście że tak. Podjąłeś się pracy której obowiązków nie jesteś w stanie podołać?
  • Moderatorzy
9 minut temu, papageno napisał:

Sprytne posunięcie.

To się nazywa uwziąć się na kogoś 🙂

To jest tematyczne forum dla ludzi na jakimś poziomie, z poczuciem humoru i dystansem do bliźnich.
W dodatku bezpłatne.
Kilku userów zgodziło się by za friko popatrzeć i przypilnować jakiego takiego ładu.
Nie jesteśmy Mikołajami i nie przynosimy prezentów i nikomu noska też nie będziemy wycierać. Zranionej dumy nie będziemy głaskać. Co ciekawe najwięcej pretensji i roszczeń mają userzy, którzy często są zgłaszani lub "łapani" na łamaniu regulaminu i co za tym idzie dostają pkt. Kolejna dziecinada, to brak refleksji nad własnym językiem i brakiem kultury tylko ból, że przeciwnikowi tym razem się upiekło i że dzisiaj punktów nie dostał "... a tak chciałem...".
Co jakiś czas w rekacji na żądania jak Twoje posiwięcemy więcej czasu na czytanie kłótni i zaraz się okazuje, że 3-4 userów z miejsca dostaje tygodniową blokadę. Pokrzywdzeni (a jakże ! ) nie zastanowią się za co pkt, czy się należały i czy  samemu nie należałoby zbastować.
Potem, jak się sprawdza kogoś z pretensjami to wychodzą np takie kwiaty : " Jprdl:( ....... A Ty nadal zakompleksiony..... K..wa K..riw łba nie urwie..... To ch.j wam w dupę teraz..... W Irlandii za takie coś dostałbyś z liścia.." czytając takie bzdury i słowny i mentalny rynsztok to się odechciawa Takiej osobie pomagać czy odpisywać.

1. To forum komercyjne.
2. Jak pokazuje historia wyrzuconych moderatorów, za friko nie pracowali.

Naprawdę chcesz dalej ciągnąć tego typu narrację?
  • Moderatorzy
2 minuty temu, tomek4 napisał:

Ależ oczywiście że tak. się pracy której obowiązków nie jesteś w stanie podołać?

Podjąłem się wolontariatu, któremu w pełni jestem w stanie podołać. W moich obowiązkach, nie ma mowy o czytaniu wszystkich postów na forum.

Poza tym, wątki "Bocznicowe" nie są niezbędne, do istnienia tego forum.

• Moderatorzy
4 minuty temu, tomek4 napisał:

1. To forum komercyjne.

Z największą przyjemnością mogę ciągnąć.

Musisz płacić ??? Jesteś pewien , że moderatorzy dostają kasę, apanaże czy inne hgw ???

4 godziny temu, tomek4 napisał:

Dlaczego nie przyjmujecie do wiadomości, że ludzie tu przychodzą pogadać, a nie zgłaszać. Pilnowanie porządku należy do moderatorów.

Jak w pubie, wyrzuca się osoby robiące dym i dzięki temu w środku jest spokój.

Bardzo mi się podoba ta koncepcja. Warto ją rozważyć, choć większość wraca pod innymi nickami.

• Moderatorzy
7 minut temu, tomek4 napisał:

Jak pokazuje historia wyrzuconych moderatorów, za friko nie pracowali.

Czy to oznacza, że dopiero jak mnie wyrzucą, to będę miał zapłacone? 🙂 

• Moderatorzy

🙂 to warto dostać kopa.

...

Ja chyba chyba zacznę zaglądać pod łóżko.

Chodzi mi oczywiście o wszystkowiedzących userów.

Edytowane przez stench

2 godziny temu, stench napisał:

To że admin na coś nie odpisał nie znaczy że nie przeczytał ani nie zareagował. Zaręczam.

Lepiej nie zaręczaj.

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Poza tym, wątki "Bocznicowe" nie są niezbędne, do istnienia tego forum.

To należy bocznicę zamknąć i po kłopocie. Nie zmniejszy się znacznie ilość odsłon forum.

A tak to trzeba kogoś karać za przekręcanie nicków albo za wysyłanie do psychiatryka i takie tam różne czułości.

Godzinę temu, stench napisał:

Musisz płacić ??? Jesteś pewien , że moderatorzy dostają kasę, apanaże czy inne hgw ???

Ale przecież chyba spólka zarabia na tym biznesie?

Jutro spróbuję dokopać się do jakiegoś sprawozdania finansowego, może się uda.

• Administratorzy
1 godzinę temu, d-t-x napisał:

a wcześniej JuGa też wam nie przeszkadzają. 

Wpisy JuGa nie obrażały nikogo personalnie. Zaś aktualnie ma usunięte konto z tego co pamiętam.

I po raz ostatni brak zgłoszeń to faktyczny brak problemu w temacie. 

5 godzin temu, tomek7776 napisał:

Panie Ecsperto...to co Pan wypisuje kojarzy mi sie z dyktatura.

Łamie Pan regulamin.ten sa za którym Pan stoi i sie na niego powołuje.

Wypadałoby przeprosić za te wpisy.

Proponuje również rozważyć rezygnacje z funkcji.bo predyspozycje i Pańskie postępowanie nie przystoi temu forum.

W jaki sposób łamię regulamin ? 

i co do ostatniego zdania to: Chętnie tylko wtedy proszę mi nie płakać na PW po czym zgłaszać byle bzdur w temacie Polityka. 

Spokojnego wieczoru.

5 godzin temu, tomek4 napisał:

I tyle mojego komentarza.

34ce39d20da1347fe97160a5f757329b.jpg

A kto mówi że jest inaczej. Pisząc na forum zgadza się Pan na warunki jakie są w regulaminie forum. Oraz jednocześnie nadal prawo Polskie Pana obowiązuje. (jak każdego)

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
1 godzinę temu, tomek4 napisał:

1. To forum komercyjne.

1. Jak wszystko. 

2. Moderatorzy nie mają nic z tytułu bycia moderatorami. Jedynie bluzgi pod swoim adresem.

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Czy to oznacza, że dopiero jak mnie wyrzucą, to będę miał zapłacone? 🙂 

Może. A podpisywałeś coś takiego ?

3 godziny temu, stench napisał:

To jest tematyczne forum dla ludzi na jakimś poziomie, z poczuciem humoru i dystansem do bliźnich.

W dodatku bezpłatne.

Kilku userów zgodziło się by za friko popatrzeć i przypilnować jakiego takiego ładu.

Nie jesteśmy Mikołajami i nie przynosimy prezentów i nikomu noska też nie będziemy wycierać. Zranionej dumy nie będziemy głaskać. Co ciekawe najwięcej pretensji i roszczeń mają userzy, którzy często są zgłaszani lub "łapani" na łamaniu regulaminu i co za tym idzie dostają pkt. Kolejna dziecinada, to brak refleksji nad własnym językiem i brakiem kultury tylko ból, że przeciwnikowi tym razem się upiekło i że dzisiaj punktów nie dostał "... a tak chciałem...".

Co jakiś czas w rekacji na żądania jak Twoje posiwięcemy więcej czasu na czytanie kłótni i zaraz się okazuje, że 3-4 userów z miejsca dostaje tygodniową blokadę. Pokrzywdzeni (a jakże ! ) nie zastanowią się za co pkt, czy się należały i czy  samemu nie należałoby zbastować.

Potem, jak się sprawdza kogoś z pretensjami to wychodzą np takie kwiaty : " Jprdl:( ....... A Ty nadal zakompleksiony..... K..wa K..riw łba nie urwie..... To ch.j wam w dupę teraz..... W Irlandii za takie coś dostałbyś z liścia.." czytając takie bzdury i słowny i mentalny rynsztok to się odechciawa Takiej osobie pomagać czy odpisywać.

Oczywiście, że potwierdzam. Wszyscy userzy są pod moją ochroną i dbam by nie byli jednostronnie tępieni. A jak wskoczyli do bajorka i wzajemnie obrzucają się błotem to nie będę ich chronił przed nimi samymi. Patrząc na Twoje wpisy, ilość pkt, które posiadasz, za co i od kogo je otrzymałeś to Ty też jesteś moją ochroną. Wdzięczny ?

Nie jesteś na forum od dziś to wiesz , że pewne rzeczy może moderator a pewne leżą wyłącznie w kompetencjach admina.  To że admin na coś nie odpisał nie znaczy że nie przeczytał ani nie zareagował. Zaręczam.

Wiadomo że user jest niewinny. 

A te wpisy to tak przy okazji napisał. 

" To że admin na coś nie odpisał nie znaczy że nie przeczytał ani nie zareagował. Zaręczam." - na PW każdy otrzymuje odpowiedz. ZAWSZE. 

Za formularz nie odpowiadam bo i często nie koniecznie na czas otrzymuje takie wiadomości gdy otrzymam to rozpatruję i zawsze odpisuje jaka jest decyzja. 

Moderacja jest dobra, mądra i sprawiedliwa.

Jest dla nas jak Ojciec i Matka. A czasem nawet jak ksiądz pochyla się nad nami czule.

Tylko źli ludzie mogą mieć pretensje do Moderacji.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
3 minuty temu, Espectro napisał:

1. Jak wszystko. 

2. Moderatorzy nie mają nic z tytułu bycia moderatorami. Jedynie bluzgi pod swoim adresem.

Może. A podpisywałeś coś takiego ?

Nie, ale może dopiero jak mnie wyrzucicie, to będę miał coś do podpisania... 🙂 

• Administratorzy
2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Moderacja jest dobra, mądra i sprawiedliwa.

Jest dla nas jak Ojciec i Matka. A czasem nawet jak ksiądz pochyla się nad nami czuje.

Tylko źli ludzie mogą mieć pretensje do Moderacji.

Jak stare małżeństwo ? gdzie pas i kabel od prodiża był na porządku dziennym ?

2 minuty temu, Espectro napisał:

Jak stare małżeństwo ? gdzie pas i kabel od prodiża był na porządku dziennym ?

takich doświadczeń nie warto przenosić na forum

z drugiej strony " nie kop pana bo się zmęczysz" też nie jest wyjściem 🙂

5 godzin temu, Marcinus napisał:

Niestety wpisy powyżej 30 dni, nie podlegają restrykcjom 😞 

Ulegają przedawnieniu.

Ale zawsze na konto przedawnionych przewinień można delikwentowi dać niewspółmierną karę za błahy czyn bieżący, jako wyrównanie i wtedy jakieś status quo jest zachowane. 😉

Bywa tak przecież. Nawet Admin o tym pisał.

• Moderatorzy
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Ale zawsze na konto przedawnionych przewinień można delikwentowi dać niewspółmierną karę za błahy czyn bieżący, jako wyrównanie i wtedy jakieś status quo jest zachowane. 😉

Bywa tak przecież. Nawet Admin o tym pisał.

Nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań, ale przyjrzę się bieżącej "działalności" owego usera.

3 godziny temu, d-t-x napisał:

Nie, dziękuję. @Espectro dał mi już wystarczająco dużo punktów za pytania dotyczące akceptacji wpisów umieszczanych przez ruskie onuce.

I słusznie, bo tu żadnych onuc ruskich nie ma, tylko to wytwór Waszej wyobraźni pod wpływem ostatnich wydarzeń na świecie, które Was zwyczajnie przerastają i nie potraficie ich prawidłowo zinterpretować.

6 godzin temu, d-t-x napisał:

Rozpięliście parasol nad tym rasistą i zwyrodnialcem i tyle.

Il Dottore (w domyśle). 

Jak wyżej - znam go, widzę co pisze, jakim jest człowiekiem i stwierdzam, że to jest chora insynuacja i bezsensowne oskarżenia, za które Ty powinieneś zostać ukarany, jak i inni wysuwający podobne oskarżenia.

Odnoszę wrażenie, że tu się rozgrywa jakaś "walka o tron" i są na forum tacy, którzy chcą dominować, być w blasku fleszów, tępiąc w bezpardonowy sposób innych, którzy inteligencją, wiedzą i popularnością ich przerastają.

4 godziny temu, tomek4 napisał:
7 godzin temu, Marcinus napisał:
Naprawdę sądzisz, że ktoś jest wstanie przeczytać wszystkie wpisy na forum?

Ależ oczywiście że tak. Podjąłeś się pracy której obowiązków nie jesteś w stanie podołać?

Głupota i zwyczajna złośliwość. Popatrz sobie ile w każdej minucie wpada nowych wpisów we wszystkich wątkach. A jeśli jest "gorący temat" to wpisy w jednym tylko wątku wpadają z prędkością karabinu maszynowego. Nikt nie jest w stanie nad tym zapanować...nawet 10 moderatorów.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Wpisując choćby ostatnio poruszany temat "duda to d*bil" w wyszukiwarce google NIE chcemy być w JAKIKOLWIEK sposób łączeni z Polityką i z takimi wpisami

Zablokować Bocznicę tak, jak to było kiedyś, by tylko zalogowani mogli ją przeglądać.
Nie rozumiem dlaczego w ogóle została "odtajniona".

40 minut temu, soundchaser napisał:

A jeśli jest "gorący temat" to wpisy w jednym tylko wątku wpadają z prędkością karabinu maszynowego. Nikt nie jest w stanie nad tym zapanować...nawet 10 moderatorów.

Niby nie jest, ale jakoś zawsze moderacja zdąży wyciąć wpisy dla siebie niewygodne.

Tak ja w tym wątku - odpowiedziałem na zaczepkę moderatora, moja odpowiedź zniknęła, zaczepka została.

Jak się snuje wzniosłe opowieści o trudzie pracy moderatora, ciężkim wysiłku i odpowiedzialności to wypadałoby poudawać obiektywizm chociaż przez jakąś chwilę.

Jestem Europejczykiem.

Na razie to Ty snujesz wizję usera niezwykle pokrzywdzonego i zawsze niesłusznie karanego. A prawda jest taka, że masz najwięcej wpisów na forum, za co należy Ci się medal i puchar, w tym 75% obraźliwych w stosunku do innych userów. 😉

Zgadzasz się?

10 minut temu, soundchaser napisał:

Na razie to Ty snujesz wizję usera niezwykle pokrzywdzonego i zawsze niesłusznie karanego. A prawda jest taka, że masz najwięcej wpisów na forum, za co należy Ci się medal i puchar, w tym 75% obraźliwych w stosunku do innych userów. 😉

Zgadzasz się?

Oczywiście że nie.

Zdarzało się wielokrotnie że dostawałem punkty słusznie. Czasem pisałem coś z góry zakładając że punkty dostanę, np. nazywając neofaszystów neofaszystami a chamów chamami.

Ale dostawałem też punkty bo moderator chciał pokazać że on tu rządzi i że on zawsze ma rację. Na szczęście ten najbardziej oszołomiony władzą już nie moderuje.

Służę na priva przykładami, bo niektóre dyskusje mam zachowane. Były tak komiczne i bezowocne że dałem sobie z nimi spokój - szkoda mojego czasu i wysiłku.

P.S.

Jak obliczyłeś te 75%??? Wziąłeś moje odpowiedzi na wpisy partyjnych agitatorów? To powinno wyjść 100%.

Jestem Europejczykiem.

Dobranoc. Ja jutro idę pracować w firmie, a Ty na forum, więc możesz się wyspać. 😉

Ja nie mogę spać w pracy a pracuję od 7:30. Przy śniadaniu sprawdzę na co się użalasz, na to samo co zwykle czy są jakieś zmiany?

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, Espectro napisał:

Za formularz nie odpowiadam bo i często nie koniecznie na czas otrzymuje takie wiadomości gdy otrzymam to rozpatruję i zawsze odpisuje jaka jest decyzja. 

Zastanawiam się, po co pan to napisał.

Pierwsza część zdania, ta do słowa gdy, nie jest chyba żadnym usprawiedliwieniem.

Jak pan rozpatruje, to było widać wczoraj, na moim przykładzie.

Bez czytania i uzasadnienia, nieprzestrzegając zapisów regulaminu.

Skoro forowiczów ma obowiązywać regulamin.  to chyba drugą stronę też powinien?

Sam nie wiem, może się nie znam.

Miłego dnia.

• Administratorzy
1 godzinę temu, jezz napisał:

Bez czytania i uzasadnienia, nieprzestrzegając zapisów regulaminu.

Przy odwołaniu musi to Pan wskazać błąd moderatora a nie pisać że proszę zdjąć mi punkty. 

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Zablokować Bocznicę tak, jak to było kiedyś, by tylko zalogowani mogli ją przeglądać.
Nie rozumiem dlaczego w ogóle została "odtajniona".

Tematy które są kontrowersyjne są własnie tak zablokowane ale nadal jak pokazałem powyżej zakładka diy jest ograniczona bo występują jakieś dziwne sformułowania. 

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ja nie mogę spać w pracy a pracuję od 7:30. Przy śniadaniu sprawdzę na co się użalasz, na to samo co zwykle czy są jakieś zmiany?

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Dobranoc. Ja jutro idę pracować w firmie, a Ty na forum, więc możesz się wyspać. 😉

To chyba miłość jest. 

I słusznie, bo tu żadnych onuc ruskich nie ma, tylko to wytwór Waszej wyobraźni pod wpływem ostatnich wydarzeń na świecie, które Was zwyczajnie przerastają i nie potraficie ich prawidłowo zinterpretować.

Bo nie ma. 90% takich to często "pożyteczni idioci".

Jak wyżej - znam go, widzę co pisze, jakim jest człowiekiem i stwierdzam, że to jest chora insynuacja i bezsensowne oskarżenia, za które Ty powinieneś zostać ukarany, jak i inni wysuwający podobne oskarżenia.

Może czytacie Państwo wpisy które przeszły przez wszechobecną cenzurę. (żart) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.