Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Bobcat napisał:

Podanie niepełnej informacji jest kłamstwem. Nigdy nie użyłem sformułowania "najlepszym". Zawsze piszę "jednym z najlepszych".

Moja pomyłka. Następnym razem zwrócę na to uwagę, czas na edycję wpisu już minął. Ale zgłoszę, żeby mod poprawił.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A wystarczy się czymś zająć, i problemy znikają.

Niestety, jak widać, niektórzy maja za dużo czasu.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 godzin temu, Espectro napisał:

Nikt z moderacji nie podważa źródeł i faktów jakie ktoś przekazuje.

Oceniamy gdy ktoś kogoś obraża i pisze często w sposób lekceważący oraz pogardliwy. To cecha wpisów @Maju .

Znowu mnie Pan przywołuje....przypadek?   🙂

Jeżeli napiszę że ktoś ktoś kłamie (a uzasadniając podam link do informacji źródłowej), do tego czasem udowadniam że ta osoba NOTORYCZNIE kłamstwo powtarza to pogardzam osobą czy tym co ta osoba robi???
Nie wolno takiego kłamcą nazywać? Nie wolno tego dezinformowania piętnować???
Dziwne jest takie branie w obronę kogoś kto ustawicznie kłamstwem wojuje.

W temacie o kościołach mamy do czynienia z takim co regularnie i nadal podaje kłamstwa o nas (głównie o mnie) a Pan mi założył ignora na niego po to bym nie mógł o tym prawdy napisać, abstrahuje że jest to wbrew umowie między nam, ale czy to co robi, to notoryczne kłamanie o mnie (choć przez lata proszę by to jakimś wpisem udowodnili) nie jest "pogardliwe".....zadziwiające jak od razu polubił Pana wpis gdzie mnie Pan o wszystko co najgorsze oskarża   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

51 minut temu, bubusia napisał:

A wystarczy się czymś zająć, i problemy znikają.

Niestety, jak widać, niektórzy maja za dużo czasu.

Nie Ty jesteś panem czasu innych użytkowników. Nie Tobie to oceniać.

Edytowane przez Bobcat
9 godzin temu, Espectro napisał:

nie ma cenzury.

10 godzin temu, Espectro napisał:
10 godzin temu, sparton napisał:

" agresywny cham i sprytny karierowicz

tu Chamstwo+ Czarnka 

bagno, obłuda i cynizm

zdepislamizują

pisowskim odorze "

To cytaty na temat polityków PIS z ostatniej strony wątku Polityka 🙂

Tem czasem Pan Moderator dał mnie 1 punkt za "Herr Tuska" 😞

Przeca sam Pan Tusk na bank niemiecki z tego "Herr" zadowolony być 

powinien jak "świnia w bajorze" !

PS; nie mylić z piosenkarzem to powiedzonko mojego kolegi 🙂

czy pierwszy wpis Pana obraża personalnie ? 

a co do drugiego to czy udowodni mi Pan że "Tusk" jest pochodzenia niemieckiego ? Bo o to chyba chodzi. Nie wiem nie znam sie na polityce.

Odpisując w ten sposób @sparton dale Pan będzie twierdzić że nie ma cenzury?
Choćby takiej w przysłowiowych "białych rękawiczkach"??

Czyżby "Herr Tusk" obrażało któregoś z użytkowników personalnie a podłe zwymyślanie od chamów innej osoby spoza forum  już w porządku, dopuszczalne?
Kto tu ustala co należy, można piętnować a co jest zakazane, ktoś z KO?   🙂

To się przysłowiowej kupy nie trzyma, Panie Administratorze kochany  

🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
35 minut temu, Maju napisał:

Jeżeli napiszę że ktoś ktoś kłamie (a uzasadniając podam link do informacji źródłowej), do tego czasem

to takim zdaniem nikogo Pan nie obrazi. Ale pisząc i umniejszając komuś mądrości już trochę tak.

9 godzin temu, sparton napisał:

Absolutnie nic, po polsku Pan Tusk a po niemiecku Herr Tusk 🙂

tylko czemu Herr Tusk ? jak można napisać Pan Tusk. Nie owija Pan ...

1 minutę temu, Maju napisał:

Odpisując w ten sposób @sparton dale Pan będzie twierdzić że nie ma cenzury?
Choćby takiej w przysłowiowych "białych rękawiczkach"??

Czyżby "Herr Tusk" obrażało któregoś z użytkowników personalnie a podłe zwymyślanie od chamów innej osoby spoza forum  już w porządku, dopuszczalne?
Kto tu ustala co należy, można piętnować a co jest zakazane, ktoś z KO?   🙂

To się przysłowiowej kupy nie trzyma, Panie Administratorze kochany  

🙂

Tak samo jak pis iorek itd nie pamietam jak inni z tematyki nazywają Kaczyńskiego. Nagla masa zgłoszeń leci. To działa w obie strony. Co do @sparton jeżeli udowodni że wpis nie miał na celu obrażenia wyznawców Tuska to punkty wycofam nie ma problemu. Pytanie po co to pisał z takim podtekstem bo ślepy nie jestem.

4 minuty temu, Maju napisał:

druga sprawa to kolega o ile widziałem dostał za wypowiedzi prowokacyjne i aby nie robić większego zamieszania w temacie.

45 minut temu, Maju napisał:

W temacie o kościołach mamy do czynienia z takim co regularnie i nadal podaje kłamstwa o nas (głównie o mnie) a Pan mi założył ignora na niego po to bym nie mógł o tym prawdy napisać

Problem w tym że ciągle widzę wpisy ogólnie twierdzące i obrażające innych z tematu w tym także tego jednego usera. Są dwie drogi albo uczestniczycie w temacie z ignorami albo bez i wtedy po wpisach się zgłaszacie a moderacja wlepia punkty do banów. 

słowa klucz: 'oni' 'tamci' i synonimy.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

@Espectro

Na początek cytat:

Użyte w regulaminie określenia oznaczają:

"Forum dyskusyjne - system umożliwiający zamieszczanie tematów i prowadzenie przez Użytkowników dyskusji w zakresie danego tematu, będący miejscem wymiany informacji, idei i pomysłów"

Co powiesz na udział w Forum, polegający na wklejaniu bez żadnego komentarza obszernych fragmentów czyichś tekstów, oraz ignorowaniu oponentów i unikaniu jakiejkolwiek wymiany poglądów? Pytam bo na innych forach jedyna akceptowana forma to było treść autorska z dodatkiem krótkiego cytatu lub linka na poparcie własnego zdania. Odmienne zachowanie uznawane było za sprzeczne z ideą forum dyskusyjnego, zależnie od treści traktowane jako działalność propagandowa czy reklamowa, i srogo karana do usuniącia konta włącznie. Jaki jest Wasz stosunek do takich zachowań?

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Co powiesz na udział w Forum, polegający na wklejaniu bez żadnego komentarza obszernych fragmentów czyichś tekstów, oraz ignorowaniu oponentów i unikaniu jakiejkolwiek wymiany poglądów?

To nie dyskusja a copy pasta której nie lubimy. CO oczywiście karamy jeżeli jest nagminne. takie borazki bez opisu i memy same memy w tematach. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Odmienne zachowanie uznawane było za sprzeczne z ideą forum dyskusyjnego, zależnie od treści traktowane jako działalność propagandowa czy reklamowa, i srogo karana do usuniącia konta włącznie. Jaki jest Wasz stosunek do takich zachowań?

a to ostatnie to co to ? Oczywiście regulamin był pisany pod tematy o AUDIO i wielu przypadków brakuje najprawdopodobniej. 

Jak rozumiem rozmawiamy o Pana przypadku w tym temacie ? 

6 minut temu, Espectro napisał:

To nie dyskusja a copy pasta której nie lubimy. CO oczywiście karamy jeżeli jest nagminne. takie borazki bez opisu i memy same memy w tematach. 

Wysyłam priv.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Wysyłam priv.

byłem pierwszy. 🙂 

42 minuty temu, Espectro napisał:
42 minuty temu, Maju napisał:

druga sprawa to kolega o ile widziałem dostał za wypowiedzi prowokacyjne i aby nie robić większego zamieszania w temacie.

Oczekiwałem odpowiedzi na pytanie....okazało się za trudne, rozumiem.

52 minuty temu, Espectro napisał:

Problem w tym że ciągle widzę wpisy ogólnie twierdzące i obrażające innych z tematu w tym także tego jednego usera.

A to jest faktycznie poważny problem.....niestety na to nie mam żadnego wpływu.   🙂

Bez odbioru.

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Oczekiwałem odpowiedzi na pytanie....okazało się za trudne, rozumiem.

54 minuty temu, Espectro napisał:

Jakiej odpowiedzi ? 

Teraz, Maju napisał:

A to jest faktycznie poważny problem.....niestety na to nie mam żadnego wpływu.   🙂

Pan jest autorem.

Pozdrawiam.

36 minut temu, Espectro napisał:

Jakiej odpowiedzi ? 

Normalnej, na zadane pytanie.

Dlaczego użycie "Herr" przed nazwiskiem można karać a już chamskie wyzywanie przez znanego tu z takich wyskoków wg. pana karze nie podlega.

Może zgłoszę ten wpis będzie prościej.   🙂

39 minut temu, Espectro napisał:
40 minut temu, Maju napisał:

Pan jest autorem.

I ciągle pan to widzi....straszne.   🙂

Męczarni ciąg dalszy:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Administratorzy
14 minut temu, Maju napisał:

Normalnej, na zadane pytanie.

Dlaczego użycie "Herr" przed nazwiskiem można karać a już chamskie wyzywanie przez znanego tu z takich wyskoków wg. pana karze nie podlega.

Może zgłoszę ten wpis będzie prościej.   🙂

A kto powiedział że nie podlega ? Prosze nie mydliś oczu użycie "Herr Tusk" jest jasne do wytłumaczenia i jaki jest cel takiego wpisu. 

14 minut temu, Maju napisał:

I ciągle pan to widzi....straszne.   🙂

Bo Pan ciągle pisze. 😞 

4 minuty temu, bubusia napisał:

Męczarni ciąg dalszy:)

Dzień 822.

Niedługo 1000.

Jakies party?

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, Espectro napisał:

Lekarz mi zabronił. 🙂 

lepiej mu pokaz na jakie wpisy musisz odpwiadac i jakie niektórzy maja "prawdziwe " problemy

mysle ze pozwoli Tobie wtedy na imprezy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy
20 minut temu, cir napisał:

lepiej mu pokaz na jakie wpisy musisz odpwiadac i jakie niektórzy maja "prawdziwe " problemy

mysle ze pozwoli Tobie wtedy na imprezy

tym bardziej pewnie zabroni. 

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Niedługo 1000.

Jakies party?

Wręczenie 1000pkt z okazji tysiącznicy.

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Espectro napisał:

Prosze nie mydliś oczu użycie "Herr Tusk" jest jasne do wytłumaczenia

To obraza "uczuć politycznych" - teraz uczucia są na topie nowomowy i mowy nienawiści oraz poprawności wszelakich . Herr - to z niemieckiego na nasze - pan , z polskiego na francuski pan - monsieur etc.. 

Edytowane przez Wojtek 1959
1 godzinę temu, Espectro napisał:

A kto powiedział że nie podlega ? Prosze nie mydliś oczu użycie "Herr Tusk" jest jasne do wytłumaczenia i jaki jest cel takiego wpisu. 

Wie Pan co mnie najbardziej ubawiło ?

Uzasadnienie a właściwie myślenie życzeniowe Moderatora.

Aha i przepraszam za pomyłkę czasową, naprawdę wydawało mi się że chodzi o poprzedni tydzień. 

14 godzin temu, Bobcat napisał:

Druga strona, przyparta do muru argumentami coraz częściej  używa obelgi, bluzgi i epitety jako substytuty własnych kontrargumentów.

I to jest argument, ale jakoś tak dziwnie nie przypominam sobie bluzgów tej "twojej drugiej strony". Mógłbyś przytoczyć? Bo tej "twojej strony" to jest na pęczki...

13 godzin temu, Espectro napisał:

Moiżliwe ale poziom rozmowy i forma.

We wiadomym wątku nie ma rozmowy.

13 godzin temu, Bobcat napisał:

Oczywiście. Ja nie gloryfikuję Polańskiego, a jedynie przedstawiam jak sprawy się miały na podstawie oświadczenia samej zainteresowanej.

Warto dodać, ze owa zainteresowana to trzynastoletnie dziecko, ale tam, według ciebie to nieistotne, oświadczyła że jest prostytutka i po sprawie.

13 godzin temu, Bobcat napisał:

Co konkretnie? Podanie suchych faktów

Fakt, to fakt, jak widac powyzej można go róznie interpretować.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Espectro napisał:

użycie "Herr Tusk" jest jasne do wytłumaczenia

" grzecz. pan (zwrot grzecznościowy w stosunku do mężczyzny)

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 minutę temu, xniwax napisał:

" grzecz. pan (zwrot grzecznościowy w stosunku do mężczyzny)"

Typowy przykład rżnięcia głupa w celach wyłącznie polemicznych.

Czy nie czas aby zmianie uległ mylący i nieaktualny tytuł tematu: 
"Kościoły - Działalność instytucji religijnych - wątek ogólny"
na
"Działalność Kościoła Katolickiego jako instytucji"

12 minut temu, Bobcat napisał:

w celach wyłącznie polemicznych.

Nie, właściwe tłumaczenie znaczenia słowa.
Nadmienię tylko, że w języku szwedzkim jest podobnie.
Chyba, że Tuska nie uważasz za mężczyznę, a zwrot "Pan" w jakimkolwiek języku go obraża.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

12 minut temu, Bobcat napisał:

Typowy przykład rżnięcia głupa w celach wyłącznie polemicznych.

"przykład rżnięcia głupa" typowy wykwint twojej kultury :)

Wyżej napisałeś :

"Druga strona, przyparta do muru argumentami coraz częściej  używa obelgi, bluzgi i epitety jako substytuty własnych kontrargumentów."

21 minut temu, xniwax napisał:

Nie, właściwe tłumaczenie znaczenia słowa.
Nadmienię tylko, że w języku szwedzkim jest podobnie.
Chyba, że Tuska nie uważasz za mężczyznę, a zwrot "Pan" w jakimkolwiek języku go obraża.

Rżnięcie głupa - ciąg dalszy. Czyli próba dyskusji metodą na bezczela.

12 minut temu, sparton napisał:

"przykład rżnięcia głupa" typowy wykwint twojej kultury 🙂

W języku polskim mówi się "wykwit". Lżyć należy gramatycznie.

34 minuty temu, sparton napisał:

Zgłosiłem te "rżnięcie głupa"

Zgodnie z decyzja Administratora straszenie "zgłosiłem" jest uznawane za trolling, czyli jest naruszeniem Regulaminu i jako takie podlega karze. Uważasz że coś należy zgłosić - zgłaszaj, ale się tym nie chwal.

Ja jeszcze w kwestii formalnej jak można ?

Zwrot "ruska onuca" stał się już typowym na naszym forum.

Większość go używa w stosunku do każdego kto ma inne poglądy nieważne jakie.

Może by tak w ramach szeroko pojętego symetryzmu jakieś przeciwieństwo tego zwrotu ?

Dajmy na to "unijna podpaska" ? Też o dość szerokim spektrum działania :)

"niemiecka skarpeta" to chyba zbyt ksenofobiczne by było ?

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.