Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Espectro napisał:

teraz musiało chwilę pomyśleć 

Jest 2 Mb.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Godzinę temu, Espectro napisał:

Dzień dobry

Od strony 24 rozdaje punkty każdemu kto pisze bzdury i pisze obraźliwie w stosunku do tych co przyszli tutaj do tematu pod określonym celem. 

Jeżeli ktoś nie widzi i nie słyszy różnicy to niech nie robi krucjat po wszystkich tematach o kablach jakichkolwiek. 

Nikt nikogo nie namawia i nikt nikogo nie zmusza do czegokolwiek. Tak samo forum jak i inni użytkownicy na forum.

Czy reklamy w necie czy reklamy na forum nikogo nie zmuszają do kupna.

Za każdym razem o ile wiem nasi Partnerzy pod zapytaniami nigdy nie "wciskają" kabli jako pierwszy etap poprawy czy też zmiany dzwięku w aktualnym setupie jaki posiadacie. Zawsze jest to źródło, wzmacniacz lub kolumny aż po akustyce kończąc. Tak jak wielu wie kabel to taka kropka nad i bez której audiofil nie istnieje i nie powinien się takowym nazywać. Jeżeli faktycznie Panowie nie czujecie różnicy przy zmianie z kabla chinola za 3 zł a przesiadka an taki chociażby za 200 zł to nie wypowiadajcie sie proszę na takie tematy. Ilość wojenek i wypraw antykablarskich na forum było zbyt wiele i czym zamierzam walczyć aktualnie. Każdy może wyraziź własne zdanie ale aktualny stan to niczym nie ograniczony antykablarski bełkot.

Przykro mi. 

Miłego dnia.

Moim 15-40mb ale do formatu używanego w internecie zajmują ok 900kb-1.2 mb 

Jako piętnujący chamskie teksty i zachowania otrzymałem właśnie ostrzeżenie!

Chyba się coś koledze moderatorowi pomieszało i poleciał po całości nawet nie śledząc rzetelnie treści!!

Jeżeli moje teksty kwalifikowały się do ostrzeżenia, to kolego @Espectro usuń proszę moje konto!!!

33 minuty temu, bum1234 napisał:

Bełkotem można nazwać teksty bezpodstawnie i sprzecznie z rozsądkiem przypisujące jakąś demoniczną rolę kablom w systemach audio.

"Przemysł" kablarski na oszustwie stoi i nie widzę powodu by go gloryfikować.

Od kiedy tylko pamiętam to jest Twoja naczelna misja na forum - tępienie tych, którzy "słyszą kable" pod pretekstem walki z mafią przemysłu kablarskiego, która nieuczciwie zarabia krocie na naiwnych. I co osiągnąłeś przez te lata? Sprzedaż audiofilskich kabli spadła? 😉

• Administratorzy
2 minuty temu, stach_s napisał:

Chyba się coś koledze moderatorowi pomieszało i poleciał po całości nawet nie śledząc rzetelnie treści!!

Jeżeli moje teksty kwalifikowały się do ostrzeżenia, to kolego @Espectro usuń proszę moje konto!!!

Nie ja wlepiałem punty a jedynie zgłaszałem dalej.

A jeżeli chcemy rozprawiać na temat odwołania to inna sprawa.

Wycofałem ale wpis jest nadal chamski. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Espectro napisał:

Nie ja wlepiałem punty a jedynie zgłaszałem dalej.

A jeżeli chcemy rozprawiać na temat odwołania to inna sprawa.

Wycofałem ale wpis jest nadal chamski. 

Prześledź dokładnie raz jeszcze!

Mój wpis jest chamski???

Zacytowałem tylko chamstwo innego usera i za to dostałem ostrzeżenie.

Jesteście do dupy.

Teraz możesz zakwalifikować to jako chamstwo i wlepić punkty, a nawet usunąć konto i tak niespecjalnie już mam ochotę włączać się w ciągłe przepychanki, gdzie merytoryki tyle co kot napłakał, a tylko jeden z drugim będą się licytować jak przedszkolaki do upadłego, kto ma rację.

• Administratorzy
2 minuty temu, stach_s napisał:

Prześledź dokładnie raz jeszcze!

Mój wpis jest chamski???

Zacytowałem tylko chamstwo innego usera i za to dostałem ostrzeżenie.

prześledziłem i dlatego wycofałem punkty

• Administratorzy
7 minut temu, ASURA napisał:

Tu jest odpowiedź Gordona Murray-a na twierdzenie Enzo Ferrari 😀

oglądałem. Polecam.

"Aerodynamika jest dla ludzi, którzy nie potrafią budować silników." ~ Enzo Ferrari

17 minut temu, sir.jax napisał:

@Espectro

Mam pytanko, czy przewidujecie w najbliższym czasie jakąś promkę na konto PREMIUM?

Jak się Pan dobrze zachowuje i pisze dużo w tematach AS oraz opini o sprzęcie to rozdajemy często miesięczne za darmo.

22 minuty temu, soundchaser napisał:

Nie tylko trolling, ale obrażanie kogoś kto ma po prostu lepszy słuch i wyobraźnię. 😉

To taka polityka. Dokładnie ten sam problem. Kwestia jest taka że nie ma lepszego i gorszego a tego co słyszy i tego co nie słyszy. 

8 minut temu, Espectro napisał:

Jak się Pan dobrze zachowuje i pisze dużo w tematach AS oraz opini o sprzęcie to rozdajemy często miesięczne za darmo.

Mnie bardziej interesuje 6 miesięcy,  ewentualnie 3 mies.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Administratorzy
16 minut temu, stach_s napisał:

eraz możesz zakwalifikować to jako chamstwo i wlepić punkty, a nawet usunąć konto i tak niespecjalnie już mam ochotę włączać się w ciągłe przepychanki, gdzie merytoryki tyle co kot napłakał, a tylko jeden z drugim będą się licytować jak przedszkolaki do upadłego, kto ma rację.

Bawicie sie do momentu gdy ktoś nie zgłosi. Jeżeli każdy z tematu sie na taki stan zgadzał to tak temat wyglądał.

Moderacja nie pilnuje każdego na forum i każdego tematu.

• Administratorzy
3 minuty temu, sir.jax napisał:

Mnie bardziej interesuje 6 miesięcy,  ewentualnie 3 mies.

Póki co nie planowaliśmy nic. Ale tak jak mówię 1 miesiąc zawsze sie znajdzie.

51 minut temu, Espectro napisał:

bo antykablarskie krucjaty były od zawsze i będą.

A niech sobie będą tylko w wątkach temu poświęconych dla sceptyków. W czym problem? Ciągle tego nie rozumiem.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

1 minutę temu, Espectro napisał:

Póki co nie planowaliśmy nic. Ale tak jak mówię 1 miesiąc zawsze sie znajdzie.

O.K.

To z góry dziekuję 🙂

• Administratorzy
Teraz, Yodzisław napisał:

A niech sobie będą tylko w wątkach temu poświęconych dla sceptyków. W czym problem? Ciągle tego nie rozumiem.

No nie do końca. Bo po takiej akcji z tematu robi się sieczka i mało kto chce uczestniczyć w czymś takiem potem.

36 minut temu, stach_s napisał:

Miałem to samo za  nazwanie pajacem usera radzącego sobie wsadzić pogrzebacz.  Pluralizm? 

Sieczka w temacie dla sceptyków? Przecież będą się ze sobą zgadzać! Jedynym problemem jest łamanie regulaminu czyli pisanie nie na temat. Ciągle nie rozumiem. Mamy dla przykładu wątek o rowerach - który kupić - do którego wskakują delikwenci twierdzący że rowery to g***o. To jest łamanie regulaminu. Niech się udzielają w wątku "czy warto jeździć rowerem" i po problemie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Administratorzy
1 minutę temu, Yodzisław napisał:

Sieczka w temacie dla sceptyków? Przecież będą się ze sobą zgadzać!

Zakłada się bloga jak sie chce gadać do siebie lub w gronie wzajemnej adoracji.

5 minut temu, lemo napisał:

Miałem to samo za  nazwanie pajacem usera radzącego sobie wsadzić pogrzebacz.  Pluralizm? 

Nie jestem święty, ale  o ile mi wiadomo jest to złamanie regulaminu i netykiety.

Panowie, takie żale należy zgłaszać w wątku moderacyjnym na bocznicy, szkoda odbiega od tematu tego wątku. 

• Administratorzy
39 minut temu, lemo napisał:

CO do tych punktów to można wycofać z powodu iż są to pierwsze i jedyne na Pana koncie. 

39 minut temu, Espectro napisał:

Zakłada się bloga jak sie chce gadać do siebie lub w gronie wzajemnej adoracji.

Dział "Akustyka" to jest towarzystwo wzajemnej adoracji?

Ja tam nikogo nie zamierzam uszczęśliwiać na siłę. Jak chcecie mniej bajzel na forum to nie moje zmartwienie bo się tu prawie nie udzielam. Raz na parę lat zajrzę w kwestii wyboru sprzętu i nie mogę się nadziwić że tu w kółko ten sam mess.

• Administratorzy
Teraz, Yodzisław napisał:

Dział "Akustyka" to jest towarzystwo wzajemnej adoracji?

nie zakładanie bloga tematycznego i blokowanie każdego kto ma inne zdanie.

Dlatego tak jak pisałem nie zakazujemy posiadania innego zdania na temat kabli ale robienie wypraw po tematach grupowych z masowymi bluzgami i obraźliwymi wpisami pod adresem tych, co w kable wierzą jest niczym innym jak krucjaty NAWRACAJĄCE na swoje.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Przydałoby się!

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 hours ago, Espectro said:

Bełkotem jest ciągły płacz antykablarzy gdy ktokolwiek kupi kabel i jest z niego zadowolony. Tzw zazdrość lub coś pomiędzy.

Wybacczy Pani ale argument zazdrości jest bezsensowny, żeby nie nazwać tego inaczej.

Widać wyraźnie efekty tego, że maturę można teraz zdać z 30% wynikiem. Zero myślenia.

I to niestety się udziela.

Zamiast wartościowych dyskusji tym, co naprawdę ma wpływ na jakość dźwięku, mamy wykwit bełkotu kablowego w co drugim wątku.

Do czego to prowadzi?

18 minutes ago, Espectro said:

co w kable wierzą jest niczym innym jak krucjaty NAWRACAJĄCE na swoje.

Po pierwsze wiara pozostaje wiarą, a to jest forum techniczne (przynajmniej tak by się mogło wydawać), a po drugie nie rozumiem dlaczego słowa krucjata używa się jednostronnie - czyżby celem potwierdzenia, że brednie kablowe to tylko niczym nie poparte bajki dla grzecznych audiofile?

2 hours ago, soundchaser said:

Od kiedy tylko pamiętam to jest Twoja naczelna misja na forum - tępienie tych, którzy "słyszą kable" pod pretekstem walki z mafią przemysłu kablarskiego, która nieuczciwie zarabia krocie na naiwnych. I co osiągnąłeś przez te lata? Sprzedaż audiofilskich kabli spadła? 😉

Nie spadła. Z głupotą nie da się wygrać 😄

Ale nie o to tu chodzi. Jeśli tego nie rozumiesz, to nie moja wina.

2 minuty temu, bum1234 napisał:

Nie spadła. Z głupotą nie da się wygrać 😄

Ale nie o to tu chodzi. Jeśli tego nie rozumiesz, to nie moja wina.

Juruś żal ci d. ściska że dalej jesteś w tym samym miejscu co 13 lat temu; doskonale to rozumiemy...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

23 minutes ago, ASURA said:

Juruś żal ci d. ściska że dalej jesteś w tym samym miejscu co 13 lat temu; doskonale to rozumiemy...

Ty to się lepiej nie wypowiadaj. Przypomnij sobie to co wysyłałeś do mnie na PW po tym, gdy udowodniłem ci, że nie rozumiesz transformaty Fouriiera. Nie chcę tego cytować, bo się nie nadaje to powtórzenia - wystawiłeś sobie znakomite świadectwo człowieka z nienagannymi manierami godnymi budki z piwem.

A transformaty dalej n ie rozumiesz, co widać po tym co tu wypisujesz.

Nigdy też nie zgodziłeś się na propozycje przetestowania twoich cudownych wynalazków w kontrolowanych warunkach. A propozycji było kilka i to nie ode mnie.

Rezultat zawsze ten sam, głowa w piasek - o czym to świadczy?

Edytowane przez bum1234

Lepiej z mądrym stracić niż z głupim zyskać

obsesja na czyjś temat to też choroba

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Są pewne kwestie o których można dyskutować jak np. kierunkowość kabli i prąd przemienny ale są rzeczy które fizjonomom się nie śniły. Może o wszystkim nie wiemy.

Godzinę temu, bum1234 napisał:

mamy wykwit bełkotu kablowego w co drugim wątku.

Raczej antykablowego, misjonarskiego 😂

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

@Espectroproszę o posprzątanie wątku covidowego z polityki i pyskówek @Jaro_747, zaczyna się od wpisu tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.