Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, wakutoma napisał:

Radzę zainteresować się tematem ponieważ wg mnie w tym wątku prowadzona jest przez kilku użytkowników ( między innymi przez wskazanego powyżej ) wroga i szkodliwa działalność godząca w interesy państwa.

Ponadto koleś generuje tony wpisów nie związanych z tematyką forum w kilku wątkach i to już powinno budzić poważne wątpliwości.

Zapomnij.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
57 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja mam tylko wrażenie, a do przykładów nie mam uprawnień, Ty znasz je lepiej.

ale jakimś cudem nadal o nich piszesz 🙂 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Chciałbym zapytać czy pisanie "ziew i zlew", "ble ble" to jakieś nowe standardy argumentacji w dyskusji bo dostało mi się jak takie lekceważenie rozmówców nazwałem (prymitywnym-chamskim).

Dodać należy że osoba w ten sposób i tak innych lekceważąca NOTORYCZNIE pisze w jednym z tematów nieprawdę a mnie przypisuje rzekome manipulacje.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

W kwestii usunięcia emotek negatywnych: odnoszę wrażenie, że ostatnio przybyło wpisów, które jedyne do czego się nadają jest "zgłoszenie" moderacji.

Przecież i tak zgłaszasz na okrągło. Zmęczyłeś się?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
53 minuty temu, Maju napisał:

Chciałbym zapytać czy pisanie "ziew i zlew", "ble ble" to jakieś nowe standardy argumentacji w dyskusji bo dostało mi się jak takie lekceważenie rozmówców nazwałem (prymitywnym-chamskim).

Dodać należy że osoba w ten sposób i tak innych lekceważąca NOTORYCZNIE pisze w jednym z tematów nieprawdę a mnie przypisuje rzekome manipulacje.

to ni że przytoczę pierwsze zdanie cytowane z Pańskiego wpisu:

Informacja dla użytkownika

To co robi to celowe i chamsko-prymitywne lekceważenie dyskutantów!!.....
.....

by naiwnych i ignorantów nakierować na tak pustą i prostacką narrację, by im TYLKO to w głowach zostało.....żenujące jak to  bezrefleksyjnie "łykają".    🙂

51 minut temu, Maju napisał:

To, że się nie podoba, nie oznacza, że w jakikolwiek sposób jest niezgodne z netykietą albo regulaminem forum.

Jak się pisze na forum publicznym, to trzeba się liczyć i uszanować fakt, że inni też piszą i sami decydują co i jak napisać. 

Jeśli zaś marzy się cenzura, to można sobie załóżyć gdzieś własnego bloga i tam sobie rób, co się podoba.

Forum publiczne to nie "ambonka" ;)

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

To, że się nie podoba, nie oznacza, że w jakikolwiek sposób jest niezgodne z netykietą albo regulaminem forum.

Jak się pisze na forum publicznym, to trzeba się liczyć i uszanować fakt, że inni też piszą i sami decydują co i jak napisać. 

Jeśli zaś marzy się cenzura, to można sobie załóżyć gdzieś własnego bloga i tam sobie rób, co się podoba.

Forum publiczne to nie "ambonka" 😉

tu ne chodzi o to że trzeba faktycznie regulaminu przestrzegać ale trzeba czasami rachunek sumienia zrobić.

Pisanie o innych że są chamami prostakami albo używanie "TAMCI" lub naiwni ignoranci to nic innego brak chęci do rozmowy i gardzenie rozmówcami.

Jeżeli nie podoba sie wydźwięk tematu i treść to proszę zgłosić wpisy które podlegają pod regulamin.
Aktualnie masówka zgłoszeń jaka poleciała z tego tematu niestety dotyczy wpisów które piszą prawdę lub nie do końca ale nikogo NIE OBRAŻAJĄ personalnie.

25 minut temu, Espectro napisał:

Pisanie o innych że są chamami prostakami albo używanie "TAMCI" lub naiwni ignoranci to nic innego brak chęci do rozmowy i gardzenie rozmówcami.

Zauważę nieśmiało że prostackim-chamskim nazwałem wpis gdzie się lekceważy rozmówcę (pisząc "ziew i zlew", "ble ble")....ponadto nazwałem naiwnymi i ignorantami tych co dają się nabierać na medialne narracje....nikogo imiennie nie wskazałem, jak się zgłaszający ten post do tego poczuwa to jego problem.

O tym że tenże rozmówca NOTORYCZNIE pisze w tym temacie nieprawdę i tym ciągle prowokuje tam do scysji już pisałem, ale chyba niepotrzebnie bo tu się nie wnika w merytoryczną zawartość wpisów.

30 minut temu, Espectro napisał:

Informacja dla użytkownika

Przypomnę że umiem czytać i wiem co było w informacji.
Nieśmiało przypomnę że pytałem o standardy argumentowania a nie o karę jaką dostałem.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Przed chwilą otrzymałem modelatorskie ostrzeżenie i punkty za taki wpis:

"Typowe dla wierzących w kable, podstawki, wydajności prądowe, specyficznie rozumianą "dynamikę" czarne tło i inne audiofilskie bliżej nieokreślone i niezdefiniowane pojęcia"

Rzekomo nie na temat. 

Przecież to stwierdzenie faktu.  Wątek dotyczy wzmacniaczy w klasie D i niestety, jak zwykle roi się w nim od bajek - stąd moje stwierdzenie.

• Administratorzy
27 minut temu, Maju napisał:

pisze w tym temacie nieprawdę

według Pana niestety tylko.

27 minut temu, Maju napisał:

(pisząc "ziew i zlew", "ble ble")...

Jeżeli takie wpisy się pojawiają to proszę zgłaszać.

2 minuty temu, bum1234 napisał:

Przed chwilą otrzymałem modelatorskie ostrzeżenie i punkty za taki wpis:

"Typowe dla wierzących w kable, podstawki, wydajności prądowe, specyficznie rozumianą "dynamikę" czarne tło i inne audiofilskie bliżej nieokreślone i niezdefiniowane pojęcia"

Rzekomo nie na temat. 

Przecież to stwierdzenie faktu.  Wątek dotyczy wzmacniaczy w klasie D i niestety, jak zwykle roi się w nim od bajek - stąd moje stwierdzenie.

jakby moim zdaniem wszystko opisane jest i powód jest znany. Jakimś cudem anty XYZ pojawiają się w tematach o XYZ. 

48 minut temu, Espectro napisał:
Godzinę temu, Maju napisał:

(pisząc "ziew i zlew", "ble ble")...

Jeżeli takie wpisy się pojawiają to proszę zgłaszać.

Jak dzisiaj zgłosiłem taki wpis natychmiast zauważyłem że mam karę, bo ten wpis chamskim, prostackim nazwałem, przy okazji mój wpis skasowano a tamten chyba nadal jest....tak to działa

Edycja:
Nie myliłem się jest.

Edytowane przez Maju

To że popieracie się wzajemnie mnie nie dziwi,  nawet wtedy gdy jeden z was oczywiste głupoty pisze

• Administratorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

Jak dzisiaj zgłosiłem taki wpis natychmiast zauważyłem że mam karę, bo ten wpis chamskim, prostackim nazwałem, przy okazji mój wpis skasowano a tamten chyba nadal jest....tak to działa

Edycja:
Nie myliłem się jest.

przepraszam jak widać ktoś popełnił błąd to możliwe (to byłem ja) nie ukryłem przy zgłoszeniu. 

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Dzięki za link, dodałem serduszko.

A mogę ja ? Tylko ja umiem takie czerwone których nikt nie lubi. (NA TEMAT !!)

5 godzin temu, Espectro napisał:

zauważyłem. będę działał.

No i fajnie.

12 minut temu, Maju napisał:

To że popieracie się wzajemnie mnie nie dziwi,  nawet wtedy gdy jeden z was oczywiste głupoty pisze

Zgadza się. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Administratorzy

Jeżeli ktoś nadal twierdzi że mamy dużo reklam na forum i przeszkadzają w korzystaniu to ja nei wiem poddaje się po prostu.

Przykład elektroda

image.png

image.png

image.png

image.png

A tu strona główna 

1 wielka reklama

Screenshot_458.png

2 godziny temu, Espectro napisał:

A mogę ja ? Tylko ja umiem takie czerwone których nikt nie lubi. (NA TEMAT !!)

NA TEMAT???

I kto to pisze???

Szymon prowadzi tu sobie bloga i jakoś ci to nie przeszkadza, a jedno moje zdanie wywołuje reakcję i pogróżki.

Jestem Europejczykiem.

36 minut temu, Espectro napisał:

Jeżeli ktoś nadal twierdzi że mamy dużo reklam na forum i przeszkadzają w korzystaniu to ja nei wiem poddaje się po prostu.

Pan walczy! Pan się nie poddaje!

3/4 Audio Stereo za Panem stoi!🙂

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

NA TEMAT???

I kto to pisze???

Szymon prowadzi tu sobie bloga i jakoś ci to nie przeszkadza, a jedno moje zdanie wywołuje reakcję i pogróżki.

Jarku, daj spokój. Szymon Ciebie lubi.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 minuty temu, Tajitsu napisał:

Jarku, daj spokój. Szymon Ciebie lubi.

I dlatego pisze donosiki. Rozumiem.

Niestety moderacja też mnie lubi 😜, na tej samej zasadzie.

Jestem Europejczykiem.

Macie jaja by łamać Regulamin - miejcie honor przyjąć karę.

Ps.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Szymon prowadzi tu sobie bloga i jakoś ci to nie przeszkadza...

Pudło!

Pozwolę sobie tylko zdementować: ja na ten wątek regularnie i mam bana.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Espectro napisał:

Przykład elektroda

image.png

image.png

image.png

image.png

A tu strona główna 

1 wielka reklama

Screenshot_458.png

Tu sprawa reklam jest naprawdę komfortowa w porównaniu z mainstreamowymi portalami prasowymi , gdzie nagle spada reklama w formie blokady strony , takie coś jak najpierw mnie wysłuchasz i obejrzysz z przekierowaniem na jakąś debilną stronkę , jakiś przykładowo kosmetyków , aż do zapchania pamięci telefonu albo komputera . To jest koszmar .

Bez forumowiczów nie byłoby reklam, bez reklam forumowicze nadal by byli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, szymon1977 napisał:

Zazwyczaj w necie za dostęp bez reklam można sobie zapłacić 🙂

Właśnie . Tylko to jest coraz mniej skuteczne . Przykład kablówka . Właściwie to tam płacisz za reklamy extra w abonamencie co jest bezczełem na skalę światową.

2 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Właściwie to tam płacisz za reklamy extra w abonamencie co jest bezczełem na skalę światową.

Na to jest jeden sposób (w tym kraju to utopia) - masowy bojkot kablówek.

• Administratorzy
24 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

gdzie nagle spada reklama w formie blokady strony

taka jest najwięcej płatna ale jest MEGA denerwująca. 

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Zazwyczaj w necie za dostęp bez reklam można sobie zapłacić 🙂

u nas to premium. Ale nikogo nie zmuszamy. W trakcie jest pewien projekt który będzie pozwalał na trochę więcej akcji. Ale to nic pewnego i póki to tylko plany. 

9 minut temu, xniwax napisał:

Bez forumowiczów nie byłoby reklam, bez reklam forumowicze nadal by byli.

Też nie do końca. Wszystko kosztuje i sama struktura serverowa też nie jest za darmo jak prąd chociażby.

6 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Właśnie . Tylko to jest coraz mniej skuteczne . Przykład kablówka . Właściwie to tam płacisz za reklamy extra w abonamencie co jest bezczełem na skalę światową.

to jest dopiero hit. Płacąc często za dodatkowe kanały PREMIUM nadal ma się reklamy. To takie głupie podejście. 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Espectro napisał:

taka jest najwięcej płatna ale jest MEGA denerwująca. 

I na dodatek cała cukiernia ciasteczek na które się musisz zgodzić , bo inaczej nie wejdziesz na stronę. Skutek taki że nowy komp będzie po miesiącu mulił jak stare XT .

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
4 minuty temu, xniwax napisał:

Na to jest jeden sposób (w tym kraju to utopia) - masowy bojkot kablówek.

Kablówkom płaci sie teoretycznie za doprowadzenie kabelka i za udostępnienie łącza oraz jego utrzymanie. CO do kanałów to fakt jeżeli są reklamy co 30 minut po 15 minut to nie da rady tego oglądać a jak juz to czemu jest płatny. 

Kablówka to czysty zysk tak patrząc z tej prespektywy.

Teraz, Wojtek 1959 napisał:

na dodatek cała cukiernia ciasteczek na które się musisz zgodzić bo inaczej nie wejdziesz na stronę.

ciasteczka to wymóg nowego internetu i kontroli danych każdego z nas. (statystycznych chociażby) 

4 minuty temu, Espectro napisał:

Wszystko kosztuje i sama struktura serverowa też nie jest za darmo jak prąd chociażby.

Może trzeba zadziałać też na rynku reklam poza Polską ?
Nie wiem, nie znam się na tyle by to ocenić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.