Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Espectro napisał:

chodzi o ton wypowiedzi.

Wybacz, ale nie będę robić tutaj tego, co robią inni. Mam coś do powiedzenia to mówię to wprost, tak jak należy, uczciwie i rzeczowo. Nie jestem odpowiedzialny za to, co sobie do moich wpisów ktokolwiek dopowiada.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A dla mnie sprawa jest oczywista:

- T20 pisał, że zgłaszał za antysemityzm wielu userów,

- część userów moderacja uznała antysemitami i z wątku usunęła,

- T20 pisał, że części userów moderacja nie uznała antysemitami i piszą nadal,

- tych co piszą nadal T20 nazywa antysemitami.

Wniosek? T20 nazywa antysemitami userów, których moderacja nie uznała antysemitami. W moim odczuciu jest to określenie obraźliwe, a dlaczego niezgodne z prawdą właśnie wyjaśniłem. Dlatego proszę, nie tolerujcie gdy ktoś wszystkich oponentów wyzywa od antysemitów, bo sam w temacie nie ma nic do napisania, a żadnego cytatu w skrajnych ideologicznie pismach akurat nie znalazł.

41 minut temu, Espectro napisał:

chodzi o ton wypowiedzi.

Opisałem sprawę tak jak należy, proszę o rzeczową odpowiedź.

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, szymon1977 napisał:

Opisałem sprawę tak jak należy, proszę o rzeczową odpowiedź.

po pierwsze nie przekręcaj nikca

nie T20 a toptwenty 🙂

po drugie pod określeniem antysemita każdy może rozumieć inną rozpiętość treści

dla Ciebie będą to

24 minuty temu, szymon1977 napisał:

cytatu w skrajnych ideologicznie pismach

a dla kogoś innego zwykła nawet konstruktywna krytyka

nie jesteś w stanie tego zmienić

tym bardziej jeśli ktoś utożsamia się z Narodem Wybranym , lub może do niego należy 🙂

Dlatego ktoś taki wg własnego uznania ocenia czy dany wpis jest antysemicki i zgłasza go oraz argumentuje

Ty na to nie masz wpływu

jeśli to Ty zostałeś zgłoszony i otrzymałeś ostrzeżenie

pozostaje Ci droga odwołania

na koniec aby nie było , że bronię toptwenty

dla niego ja też jestem antysemitą ... ale radzę sobie z nim 🙂

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

po pierwsze nie przekręcaj nikca

Nie przekręcam a używam popularne na Forum zdrobnienie. Mój nick też nie zawsze pisany jest w całości - a Twój Sławku?

po drugie pod określeniem antysemita każdy może rozumieć inną rozpiętość treści

Pojęcie antysemityzm jest zdefiniowane.

Dlatego ktoś taki wg własnego uznania ocenia czy dany wpis jest antysemicki i zgłasza go oraz argumentuje

Ty na to nie masz wpływu

Nie zamierzam mieć.

jeśli to Ty zostałeś zgłoszony i otrzymałeś ostrzeżenie

pozostaje Ci droga odwołania

Nie o to pytałem.

na koniec aby nie było , że bronię toptwenty

dla niego ja też jestem antysemitą ... ale radzę sobie z nim

Myśleć może co chce, a pisać ma zgodnie z Regulaminem.

Ps 

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ty facet od kiedy wypowiadasz się w imieniu Moderacji??? Masz jakieś upoważnienie?

🙂

Edytowane przez szymon1977

Kilka spostrzeżeń natury funkcjonalnej.

(1). Dlaczego niektóre wpisy pojawiają się większą czcionką, inne - mniejszą? Od czego to zależy? Czy silnik Forum nie mógłby tego jakoś ujednolicać?

(2). Forum znowu muli. Na dodanie wpisu, przejście na następną stronę czy otwarcie powiadomień zdarza się czekać 30 sekund, a nawet dłużej.

(3). Czy naprawdę nic nie można poradzić z sygnalizowanym już poprzednio zawieszaniem się Forum po wciśnięciu "Wyświetl reakcje"? To się zdarza w jakichś 2/3 ilości przypadków.

• Administratorzy
Godzinę temu, Bobcat napisał:

(1). Dlaczego niektóre wpisy pojawiają się większą czcionką, inne - mniejszą? Od czego to zależy? Czy silnik Forum nie mógłby tego jakoś ujednolicać?

przykład ?

(2). Forum znowu muli. Na dodanie wpisu, przejście na następną stronę czy otwarcie powiadomień zdarza się czekać 30 sekund, a nawet dłużej.

możliwe postaram sie coś zaradzić

(3). Czy naprawdę nic nie można poradzić z sygnalizowanym już poprzednio zawieszaniem się Forum po wciśnięciu "Wyświetl reakcje"? To się zdarza w jakichś 2/3 ilości przypadków.

nie jesteśmy w stanie tego zdebugować oraz nikt z korzystających z tej funkcji nie zgłaszał problemu. (mowa o użytkownikach innych for na tym samym silniku) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

17 minut temu, Espectro napisał:

przykład ?

Pierwszy z brzegu. Wątek Polityka. Ten wpis pojawił się większą czcionką:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a ten znacznie mniejszą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
19 minut temu, Bobcat napisał:

https://www.audiostereo.pl/topic/159509-polityka/?do=findComment&comment=6035226

a ten znacznie mniejszą:

https://www.audiostereo.pl/topic/159509-polityka/?do=findComment&comment=6035234

Nie widzę różnicy. 13 px czcionka taka sama

image.png

jaki motyw i przeglądarka ?

5 minut temu, Espectro napisał:

Nie widzę różnicy. 13 px czcionka taka sama

Ukryta Zawartość

jaki motyw i przeglądarka ?

Domyślny Audiostereo 2023 Red.

Chrome.

U mnie na smartfonie tak jest od jakiegoś czasu. Zupełna losowość. Nie potrafię złapać żadnej prawidłowości.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Domyślny Audiostereo 2023 Red.

Chrome.

U mnie na smartfonie tak jest od jakiegoś czasu. Zupełna losowość. Nie potrafię złapać żadnej prawidłowości.

Czyszczenie przeglądarki i telefonu. U mnie na s22+ problem nie występuje. Nie było nic zmieniane generalnie więc to trochę dziwne. 

31 minut temu, Bobcat napisał:

https://www.audiostereo.pl/topic/159509-polityka/?do=findComment&comment=6035226

a ten znacznie mniejszą:

https://www.audiostereo.pl/topic/159509-polityka/?do=findComment&comment=6035234

iphone x to samo 
image.png

3 minuty temu, Espectro napisał:

Czyszczenie przeglądarki i telefonu. U mnie na s22+ problem nie występuje. Nie było nic zmieniane generalnie więc to trochę dziwne.

Dziękuję. Tak zrobię. Może coś pomoże.

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Dziękuję. Tak zrobię. Może coś pomoże.

Były chwile że faktycznie forum zamulało ale to wczoraj i dziś z rana co poprawiono. Przed weekendem wolałbym więcej nie zmieniać. BO i też nie ma takiej potrzeby. (aktualne użycie cpu to 5-12% maszyny) 

Ja rozumiem, że włodarze forum muszą chronić producentów i sprzedawców audiofilskiej biżuterii. 

Z tego powodu też dostałem ostrzeżenie za nazwanie producenta kabli hijiri oszustem.

Nie zmieni to w niczym faktu, że tak jest w istocie. Kabelki to tylko część. Ów pan - właściciel i założyciel firmy Combak ma na swoim koncie kilka innych kwiatków. Np. format CD, który rzekomo poprawia jakość istniejących już nagrań, a w istocie jest zwykłą manipulacją. Kable Harmonix, sprzęt Reimyo to też jego produkty.

Zupełnym kuriozum były korygujące akustykę "piegi" - niewielkiej średnicy krążki przyklejane do ściany (!!!!). Toż to czyste oszustwo.

Jeśli pan Kazuo Kiuchi poczuje się urażony, może wytoczyć mi proces. Już widzę minę sędziego czytającego pozew 😄

Są jakieś granice głupoty i nie widzę powodu by nie nazywać rzeczy po imieniu.

Żerowanie na czyjejś głupocie, naiwności i niewiedzy i przede wszystkim wprowadzanie w błąd, a tym są właśnie produkty pana Kiuchi i ich opisy to przestępstwo. w świetle artykułu 286 KK i podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

P.S.

W ostrzeżeniu zarzucono mi oszczerstwo. Nie wiem czy szanowni panowie zdają sobie sprawę z tego, że coś takiego trzeba udowodnić. I nie są panowie organem, ktory taką kwestię może rozstrzygnąć.

Więc proszę liczyć się ze slowami.

Edytowane przez bum1234
  • Moderatorzy
32 minuty temu, bum1234 napisał:

Żerowanie na czyjejś głupocie, naiwności i niewiedzy i przede wszystkim wprowadzanie w błąd, a tym są właśnie produkty pana Kiuchi i ich opisy to przestępstwo. w świetle artykułu 286 KK i podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

To zgłoś to odpowiednim organom. Tu na forum nie jest miejsce na Twoją prywatną krucjatę przeciw producentom kabli. 

Kable hijiri miałem u siebie i wiem co oferują. Znam też zadowolonych użytkowników tych kabli. Nie uważam aby któryś z nich był głupkiem czy idiotą. Nie uważam też, że posiadam zbyt mała wiedzę by samemu ocenić ich wpływ. Dlatego Twoje słowa uważam, za obraźliwe i oszczercze.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Piegi Harmonixa też dzialają?

Przykro mi, że to akurat Ty wypisujesz takie rzeczy. Ludzie btwają zadowoleni  z różnych rzeczy i to zadowolenie nie jest żadnym dowodem na to, że nie zostali oszukani. Naiwność ludzka, chęć wyróżnienia się niestety wywołują stan zaślepienia, który pozbawia człowieka zdolności do krytycznego spojrzenia na rzeczywistość i powiększa podatność  na manipulację. Ludzie tacy jak właściciel Combaka dobrze o tym wiedzą i bezwzględnie to wykorzystują.

Nie trzeba być specjalistą, by wyczuć to z daleka.

Głupota niejedno ma imię 🙂

Jeśli posiadasz wiedzę, która pozwala Ci ocenić wpływ sieciówek na sygnał audio to proszę bardzo przedstaw na to dowody. Tylko nie takie z odsłuchu. Konkretne z opisem metody pomiarowej.

Chodzicie panowie po bardzo śliskim gruncie i zdaje mi śię, że nie bardzo zdajecie sobie z tego sprawę.

25 minut temu, Seyv napisał:

Dlatego Twoje słowa uważam, za obraźliwe i oszczercze.

Niekoniecznie.  Może przecież nie słyszeć 😉

• Moderatorzy
22 minuty temu, bum1234 napisał:

Piegi Harmonixa też dzialają?

Nie miałem z tym doczynienia i nie wiem o czym nawet piszesz. Nie interesowałem się takimi gadżetami.

Ale nie w tym rzecz. Czym innym jest piętnowanie wpływu czy też pokazywanie faktycznego znaczenia jakiś rzeczy a czym innym są zarzuty personalne. I nie chodzi o to, że bronie użytkowników czy sprzedawców kabli bo nawet dziś ukrywałem personalne ataki wobec Ciebie. Po prostu tego typu styl dyskusji (zarówno prywatnej a tym bardziej publicznej) uważam za niedopuszczalny.

32 minuty temu, bum1234 napisał:

Jeśli posiadasz wiedzę, która pozwala Ci ocenić wpływ sieciówek na sygnał audio to proszę bardzo przedstaw na to dowody. Tylko nie takie z odsłuchu. Konkretne z opisem metody pomiarowej.

Kiedyś z pewnością to uczynię.

17 minut temu, jar1 napisał:

Niekoniecznie.  Może przecież nie słyszeć

Ale wtedy się pisze: jak tego nie słyszę lub wg mnie nie ma to wpływu a nie jesteś głupkiem.

A tak a propos dlaczego za komentarz do tego wystąpienia dostałem punkty?

Przecież ten facet zachował się, jak bydlak. 

Stronniczość. Ty za prawdę o tym pisowcu ( zachował się po chamsku, czyli cham) dostajesz punkty, a caleb po wklejce Tuska w mundurze SS nadal sobie pisze, jakby się w ogóle nie stało. A może wg tutejszych cenzorów Tusk to jednak esesman?.

• Moderatorzy
7 minut temu, papageno napisał:

caleb po wklejce Tuska w mundurze SS nadal sobie pisze, jakby się w ogóle nie stało.

Przecież wpis został ukryty. Natomiast o przyznawanych punktach i konsekwencjach nie informuje się publicznie. Jeśli użytkownik w dalszym ciągu łamie regulamin swoimi wpisami proszę je zgłaszać wraz z uzasadnieniem.

12 minut temu, papageno napisał:

Stronniczość. Ty za prawdę o tym pisowcu ( zachował się po chamsku, czyli cham) dostajesz punkty, a caleb po wklejce Tuska w mundurze SS nadal sobie pisze, jakby się w ogóle nie stało. A może wg tutejszych cenzorów Tusk to jednak esesman?.

Z tym, że ja napisałem prawdę.  NA dodatek  nie w stosunku do żadnego użytkownika forum.  

Edytowane przez jar1
1 minute ago, slawek.xm said:

piszę to po to , że oskarżanie Tuska o sprzyjanie niemieckiej dominacji ma podstawy i są fakty to potwierdzające

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego czegoś po Tobie.

Nie spodziewałem się, że taka prymitywna propaganda może na Ciebie działać.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Z tym, że ja napisałem prawdę. 

No przecież piszę, że zostałeś ukarany za napisanie prawdy.

1 minutę temu, Seyv napisał:

Przecież wpis został ukryty

Co z oczu to z serca? Czyli wystarczy ukryć i nic się nie stało. Ciekawe podejście. Skąd my to znamy?

47 minutes ago, Seyv said:

Nie miałem z tym doczynienia i nie wiem o czym nawet piszesz. Nie interesowałem się takimi gadżetami.

Ale nie w tym rzecz. Czym innym jest piętnowanie wpływu czy też pokazywanie faktycznego znaczenia jakiś rzeczy a czym innym są zarzuty personalne. I nie chodzi o to, że bronie użytkowników czy sprzedawców kabli bo nawet dziś ukrywałem personalne ataki wobec Ciebie. Po prostu tego typu styl dyskusji (zarówno prywatnej a tym bardziej publicznej) uważam za niedopuszczalny.

Ciekawe. Jak zatem nazwiesz proceder sprzedawania i nakłaniania do kupowania rzeczy, które nie działają zgodnie z załączonym opisem?

Czy nie zauważasz, że to co napisałeś to hipokryzja?

• Moderatorzy
18 minut temu, slawek.xm napisał:

można tylko stwierdzić , że pewne wzorce przejął

Sławku, stąpasz po kruchym lodzie.

• Moderatorzy
19 minut temu, papageno napisał:

Czyli wystarczy ukryć i nic się nie stało.

Co to znaczy, że się nic nie stało? Za łamanie regulaminu przyznawane są punkty wg tego jak moderator oceni wagę przewinienia i jakie kary ma zasugerowane. Jeśli ktoś przez miesiąc uzbiera 10 punktów ma tygodniowego bana, jeśli uzbiera 30 ma miesięcznego. 

Gość

(Konto usunięte)
39 minut temu, Marcinus napisał:

Sławku, stąpasz po kruchym lodzie.

możliwe 🙂

zwłaszcza gdy z drugiej strony padają takie stwierdzenia

7 minut temu, sparton napisał:

porównywanie Kaczyńskiego do Hitlera

niedawno w tym wątku jeden z modów chciał cofać punkty jeśli ukarany udowodni , że pisał o osobie publicznej

Skoro poddajemy krytyce osoby publiczne z każdej strony sporu politycznego

to czemu mój wpis wywołał u Ciebie takie poruszenie? 🙂

• Administratorzy
3 godziny temu, bum1234 napisał:

Z tego powodu też dostałem ostrzeżenie za nazwanie producenta kabli hijiri oszustem.

gdyż każdy nie skazany za to co napisałeś nie jest winny popełnionego czynu. tak stanowi prawo i tak też powinno się patrzeć w ten sposób. Wystarczy wskazać konstruktywnie i podeprzeć swe słowa czymś więcej niż tonem oraz ilością bluzg....

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

możliwe 🙂

zwłaszcza gdy z drugiej strony padają takie stwierdzenia

niedawno w tym wątku jeden z modów chciał cofać punkty jeśli ukarany udowodni , że pisał o osobie publicznej

Skoro poddajemy krytyce osoby publiczne z każdej strony sporu politycznego

to czemu mój wpis wywołał u Ciebie takie poruszenie? 🙂

Przecież ja odpowiedziałem na wpis @papageno ???

• Administratorzy
2 godziny temu, Seyv napisał:

Nie uważam aby któryś z nich był głupkiem czy idiotą.

tak samo jak nazywanie użytkowników kabli jakichkolwiek głupkami itd TO nie przejdzie po prostu na forum....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.