Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Mickey6 napisał:

Można, a nawet powinno:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Genialny artykuł. Nic dodać nic ująć, w samo sedno.

35 minut temu, Espectro napisał:

Zgłoście proszę osoby które faktycznie nie rokują i nic mądrego nie piszą a jedynie non stop atakują was personalnie

Tu czy na priv?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy
3 minuty temu, Kw202 napisał:

Żydzi = złodzieje?

I to ja jestem antysemitą? 

Sam się określiłeś. Ja z wypowiedzi @Espectro nie wywnioskowałem znaku równości pomiędzy Żydami a złodziejami, był to przykład użycia zaimka osobowego "wy" w celu przypisania określonej cechy całego grupie ludzi.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, Seyv napisał:

Sam się określiłeś. Ja z wypowiedzi @Espectro nie wywnioskowałem znaku równości pomiędzy Żydami a złodziejami, był to przykład użycia zaimka osobowego "wy" w celu przypisania określonej cechy całego grupie ludzi.

Wytłumacz mi proszę co jest antysemickiego w wyrażeniu że żydzi popierają ludobójstwo w Palestynie? 

Rozumiem że punkty są od ciebie prawda? 

47 minut temu, Espectro napisał:

Zgłoście proszę osoby które faktycznie nie rokują i nic mądrego nie piszą a jedynie non stop atakują was personalnie a pobanujemy raz na zawsze. Nic innego zaproponować nie mogę.

To rzeczywiście niewiele. Czyli jak w takim referendum będzie większość za eliminacją np, Żydów, to nastąpi ich eliminacja? 

• Administratorzy
32 minuty temu, Bobcat napisał:

Zgoda. I obydwa przypadki powinny być ukarane. Natomiast zdarza się, że punkty dostaje tylko ten, kto po chamsku odpowiedział na wcześniejszy chamski wpis innego użytkownika.

i wtedy wystarczy się odwołać i napisać zę to odpowiedz na wpis kogoś innego. Nadal jeden i drugi powinien dostać punkty.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
1 minutę temu, Kw202 napisał:

Nie. Ale jestem przekonany, że nie wszyscy Żydzi to popierają (dobrze jest więc określić do jakiej części danej grupy odnosi się sformułowanie) i zapewne tego tyczyło ostrzeżenie. Natomiast w sprawie punktów powinieneś odwoływać się do administratora.

• Administratorzy
27 minut temu, Kw202 napisał:

Żydzi = złodzieje?

nie ale tak ostatnio pisaliście więc podałem przykład.

13 minut temu, Kw202 napisał:

Wytłumacz mi proszę co jest antysemickiego w wyrażeniu że żydzi popierają ludobójstwo w Palestynie? 

pudło.

• Moderatorzy
52 minuty temu, Espectro napisał:

Zgłoście proszę osoby które faktycznie nie rokują i nic mądrego nie piszą a jedynie non stop atakują was personalnie a pobanujemy raz na zawsze. Nic innego zaproponować nie mogę.

Tylko, że wtedy dostaniemy dwie listy, nie różniące się niczym poza tym, że będzie zamiana pomiędzy zgłoszonymi a podpisanymi 😉

• Administratorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

To rzeczywiście niewiele. Czyli jak w takim referendum będzie większość za eliminacją np, Żydów, to nastąpi ich eliminacja? 

Nie a dlaczego ?

Jeżeli zaś grupa ludzi nie pisze nic mądrego to może ... 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, Seyv napisał:

Nie. Ale jestem przekonany, że nie wszyscy Żydzi to popierają (dobrze jest więc określić do jakiej części danej grupy odnosi się sformułowanie) i zapewne tego tyczyło ostrzeżenie. Natomiast w sprawie punktów powinieneś odwoływać się do administratora.

Tu się zgodzę, chodziło mi o żydów piszących w tym wątku. 

Faktem jest że nie wszyscy żydzi popierają tą wojnę, znam osobiście takich. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

nie ale tak ostatnio pisaliście więc podałem przykład.

Nie przypominam sobie abym coś takiego pisał. 

I naprawdę uważam że nazwanie żyda żydem nie jest przejawem antysemityzmu. 

Nie popadajmy w paranoje. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Nie a dlaczego ?

Jeżeli zaś grupa ludzi nie pisze nic mądrego to może ... 

System sprawowania władzy opierający się na donosach gdzie wydawanie wyroków jest niejawne jest systemem patologicznym. To typowy przykład sądów kapturowych.

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

System sprawowania władzy opierający się na donosach gdzie wydawanie wyroków jest niejawne jest systemem patologicznym. To typowy przykład sądów kapturowych.

problem leży w tym że moderatorzy to zwykli użytkownicy forum i piętno jakie po sobie zostawią będzie czymś bardzo niedobrym dla ich samych. Groźby itd to dzień powszedni tylko że teraz moderator nie ponosi za swe działania konsekwencji a jedynie jak juz to z strony administracji nie innych użytkowników forum. 

Zawsze będzie źle i zawsze będzie żę to wina moderatora.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

problem leży w tym że moderatorzy to zwykli użytkownicy forum i piętno jakie po sobie zostawią będzie czymś bardzo niedobrym dla ich samych. Groźby itd to dzień powszedni tylko że teraz moderator nie ponosi za swe działania konsekwencji a jedynie jak juz to z strony administracji nie innych użytkowników forum. 

Zawsze będzie źle i zawsze będzie żę to wina moderatora.

Jak się odwołać do administratora? 

• Administratorzy

I nie donosach tylko w formie oznaczenia iż ten wpis może być nieodpowiedni. To WY dyktujecie jakość w tematach i tego co piszecie nie MY.

8 minut temu, Kw202 napisał:

Tu się zgodzę, chodziło mi o żydów piszących w tym wątku. 

Faktem jest że nie wszyscy żydzi popierają tą wojnę, znam osobiście takich. 

o i to podstawa do rozmowy i do odwołania się. Wpis nadal pewnie będzie ukryty ale punkty wycofać mogę. 

2 minuty temu, Kw202 napisał:

Jak się odwołać do administratora? 

pw formularz na dole strony ....

4 minuty temu, Espectro napisał:

o i to podstawa do rozmowy i do odwołania się. Wpis nadal pewnie będzie ukryty ale punkty wycofać mogę. 

Nie, no, bomba.  To może oznaczmy żydów w wątku, żeby była pełna jasność. Bo ja, na przykład tego nie wiem do przypadkiem nie o mnie chodziło? 

• Administratorzy
Teraz, jar1 napisał:

Nie, no, bomba.  To może oznaczmy żydów w wątku, żeby była pełna jasność. Bo ja, na przykład tego nie wiem do przypadkiem nie o mnie chodziło? 

A to nie jest tak że oznaczanie "żydów" według Pana jest obraźliwe i to takie antysemickie podejście ?? do sprawy ? 

Rozumiem że to żart ? taki bardzo słaby i obraźliwy ? 

3 minuty temu, Espectro napisał:

A to nie jest tak że oznaczanie "żydów" według Pana jest obraźliwe i to takie antysemickie podejście ?? do sprawy ? 

Rozumiem że to żart ? taki bardzo słaby i obraźliwy ? 

Tylko logika. To jedynie dalsza konsekwencja tego, co napisał Pan i  obiecał wycofanie punktów. "wy żydzi", w tym wątku dotyczyć ma przecież Żydów. Prawda?  Jeśli uzasadnione jest używanie takiego zwrotu w bezpośredniej rozmowie na forum w stosunku do nie wiadomo kogo, to nazywanie go żydem jest zachowaniem antysemickim, bo uogólniające na Żydów,  naród  a nie konkretnego użytkownika.   Można krytykować i oceniać konkretną osobę a nie cały naród.  Dyskusja toczy się pomiędzy ludźmi a nie narodami.  A ponieważ nie ma oznaczenia, który użytkownik jest konkretnie Żydem, dlatego jest tak, jak napisałem.

To chyba proste i oczywiste...

• Moderatorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

nie ma oznaczenia, który użytkownik jest konkretnie Żydem

Uff i całe szczęście. Czasy, w których były opaski z gwiazdą i naszywki z literą 'P' minęły i miejmy nadzieję, że nie wrócą.

• Administratorzy
4 minuty temu, jar1 napisał:

Tylko logika. To jedynie dalsza konsekwencja tego, co napisał Pan i  obiecał wycofanie punktów. "wy żydzi", w tym wątku dotyczyć ma przecież Żydów. Prawda?  Jeśli uzasadnione jest używanie takiego zwrotu w bezpośredniej rozmowie na forum w stosunku do nie wiadomo kogo, to nazywanie go żydem jest zachowaniem antysemickim, bo uogólniające na Żydów,  naród  a nie konkretnego użytkownika.   Można krytykować i oceniać konkretną osobę a nie cały naród.  Dyskusja toczy się pomiędzy ludźmi a nie narodami.  A ponieważ nie ma oznaczenia, który użytkownik jest konkretnie Żydem, dlatego jest tak, jak napisałem.

To chyba proste i oczywiste...

Nie wycofałem. 🙂 

Napisałem że może to być pretekst do wycofania. Ale nie wycofałem.

48 minut temu, jar1 napisał:

Od ponad godziny czekam na privie na merytoryczne uzasadnienie dlaczego jeden wyraz w moim poście zadecydował o zdjęciu tego posta i nałożeniu mi kary. 

Ja, zgodnie z wczorajszą prośbą Admina o bycie rzeczowym, nakreśliłem w privie do niego cały kontekst użycia tego wyrazu, poumieszczałem linki do słowników i wyników rozpraw udowadniające czemu twierdzę co twierdzę i w zamian, póki co, otrzymuję pingpong w stylu pojedynczych zdań "bo tak", bo jednak tak"... 

Prośbę o merytoryczne uzasadnienie musiałem jeszcze dwukrotnie w ciągu dziesięciu minut, powtórzyć. Ręce mi opadły.

Teraz, okazało się 😀, że to nie o ten wyraz chodziło.

Nie mam skrupułów by to opisać tutaj. To jest doskonały przykład jak jest zarządzane te forum. 

Proszę zauważyć, że "obie strony barykady" zgodnie i stanowczo uważają od pewnego już czasu, że Admin nie tylko nie radzi sobie z kierowanymi do niego zapytaniami ale i formułowaniem odpowiedzi na nie.

Edytowane przez Mickey6
Teraz, Marcinus napisał:

Uff i całe szczęście. Czasy, w których były opaski z gwiazdą i naszywki z literą 'P' minęły i miejmy nadzieję, że nie wrócą.

Ale jeśli można sobie pisać "wy żydzi" jako argument w dyskusji między użytkownikami forum to już niedaleko.... 

To coś podobnego, jakby pisać gdzieś "wy Polacy, to złodzieje" jako argument w dyskusji.  

• Moderatorzy
2 minuty temu, Mickey6 napisał:

Od ponad godziny czekam na privie na merytoryczne uzasadnienie dlaczego jeden wyraz w moim poście zadecydował o zdjęciu tego posta i nałożeniu mi kary. 

Ja, zgodnie z wczorajszą prośbą Admina o bycie rzeczowym, nakreśliłem w privie do niego cały kontekst użycia tego wyrazu, poumieszczałem linki do słowników i wyników rozpraw udowadniające czemu twierdzę co twierdzę i w zamian, póki co, otrzymuję pingpong w stylu pojedynczych zdań "bo tak", bo jednak tak"... 

Prośbę o merytoryczne uzasadnienie musiałem jeszcze dwukrotnie w ciągu dziesięciu minut, powtórzyć. Ręce mi opadły.

Teraz, okazało się 😀, że to nie o ten wyraz chodziło.

Nie mam skrupułów by to opisać tutaj. To jest doskonały przykład jak jest zarządzane te forum. 

Chodzi o "Słoneczko z Wadowic" ?

Teraz, jar1 napisał:

Ale jeśli można sobie pisać "wy żydzi"

Ściślej, to "wy żydy", ale i tak nie można.

• Administratorzy
3 minuty temu, Mickey6 napisał:

To już chamstwo. Odpisuje Panu co 15-20 minut. Ale Pan nadal nie uznaje odpowiedzi jaką podałem. 

Trolling 

4 minuty temu, Mickey6 napisał:

Proszę zauważyć, że "obie strony barykady" zgodnie i stanowczo uważają od pewnego już czasu, że Admin nie tylko nie radzi sobie z kierowanymi do niego zapytaniami ale i formułowaniem odpowiedzi na nie.

🙂 

4 minuty temu, Espectro napisał:

Nie wycofałem. 🙂 

Napisałem że może to być pretekst do wycofania. Ale nie wycofałem.

No dobra, nie chodzi mi akurat o punkty i na nich mi akurat nie zależy ale nie dajmy się zwariować. A każdy i tak widzi jaki kuń.

• Administratorzy
2 minuty temu, Marcinus napisał:

tak

Teraz, jar1 napisał:

No dobra, nie chodzi mi akurat o punkty i na nich mi akurat nie zależy ale nie dajmy się zwariować. A każdy i tak widzi jaki kuń.

quń jest taki jak go Pan narysował. 🙂 

2 minuty temu, Espectro napisał:

To już chamstwo. Odpisuje Panu co 15-20 minut. Ale Pan nadal nie uznaje odpowiedzi jaką podałem. 

Trolling 

🙂 

A czyta Pan swoje odpowiedzi? 

A czyta Pan moje? Gdyby Pan czytał to nie musiałbym ponownie wystosować swojej prośby (cytując ją), a dziesięć minut później, nie domagałby się Szanowny Pan bym przedstawił swoją prośbę. Tę zacytowaną ponownie przeze mnie dziesięć minut wcześniej!

Ręce opadają.

9 minut temu, Marcinus napisał:

Tak.

• Moderatorzy
2 minuty temu, Mickey6 napisał:

A czyta Pan moje? Gdyby Pan czytał to nie musiałbym ponownie wystosować swojej prośby (cytując ją), a dziesięć minut później, nie domagałby się Szanowny Pan bym przedstawił swoją prośbę. Tę zacytowaną ponownie przeze mnie dziesięć minut wcześniej!

Ręce opadają.

Tak.

Sprawdziłem. I muszę przyznać, iż porównywanie JP2 do Stalina, to trochę słabe.

• Administratorzy
11 minut temu, Mickey6 napisał:

nie. ja je tylko piszę. Generuje z AI

12 minut temu, Mickey6 napisał:

Tę zacytowaną ponownie przeze mnie dziesięć minut wcześniej!

9 minut temu. I niestety nadal nie otrzymał odpowiedzi ? 

2 minuty temu, Marcinus napisał:

Sprawdziłem. I muszę przyznać, iż porównywanie JP2 do Stalina, to trochę słabe.

Dziękuję za odpowiedź.

Nie sądzę, żeby doszło do porównania tych osób. Umieszczenie różnych nazwisk w jednym zdaniu nie czyni ich właścicieli równymi sobie. Użycie podobnej retoryki również. 

Pozwoliłem sobie bez uprzedzenia, i za to przepraszam, wysłać na Twoją skrzynkę moje uzasadnienie swego "występku". Jest on z prywatnej korespondencji więc nie umieszczę go publicznie. Nie mam na celu Twojej zmiany zdania, chcę tylko byś zobaczył, że pobudki mogą być dużo prostsze niż obalanie świętych kościoła katolickiego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.